..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her devrim yokolup gidiyor ve peþinden yalnýzca yeni bir bürokrasinin artýklarýný býrakýyor. -Kafka
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýyileþme > Guvercin




4 Mayýs 2003
kesik  
Guvercin
Sorunu çözmek için sorunu anlamak ilk adým olabilir


:BIGA:
El ayasýndan parmaðýna süzüldü kan ve oradanda temiz fayansýn üzerinde bir nokta olarak belirdi. Gözleri elindeki býçakta sabitlendi. Dýþarýdan bir çýðlýk iliþti kulaðýna ve ardýndan bir köpek havlamasý duyuldu. Kedi ile köpekler, her gördüðü yerde birbirinden kaçan bu iki düþmanýn mücadelesi kulaðýnda çarpýþtý. Son bir çýðlýk daha duyuldu ve bu amansýz düþmanlýða bu gecelik bir nokta kondu. Bu son çýðlýkta gözleri býçaktan yere düþen damlaya ve ardýndan düþen iki damlayý takip etti. Býçaðý tezgaha býraktý. Arkasýndaki ecza dolabýndan pamuk aldý ve bileðine bastýrdý. Kaný dindirdikten sonra flasterle yarayý sardý. Dalgýn oldu zamanlar çok sakar olduðu için mutfakta yara bandý pamuk gibi malzemeleride eksik etmiyordu. Soðanýda olduðu yere býraktý. Iþýðý kapatýp mutfaktan yatak odasýna ilerledi. Sessizlik evin her köþesine yerleþmiþti. Artýk adýmlarýný bile duyamýyordu. Iþýðý yaktý ve yataðýna uzandý. Yanlýzlýðýn en kýrýcý olduðu zaman umutsuzluktu. Aslýnda tüm duygularýn en kýrýcý olduðu zamandý umutsuzluk.

Yataðýndan kalktý. Eline ne geçtiyse üstüne giydi. Iþýðý kapattý yatak odasýndan çýktý. Bulunduðu dairenin dýþ kapýsýný ardýndan çekip hýzla apartmanýn beton merdivenlerinden indi. Ýçi çok daralmýþtý ve apartman sanki ruhunu boðmaya baþlýyordu. Sokaða dar attý kendini. Az önce ki muharebede kaybeden kaybeden taraf yerde cansýz yatýyordu. Artýk onun için yarýn atýlacak çöplerin hiçbir önemi yoktu. Kimin tavuk yediðinin kimin balýk yediðininde. Bu dünyanýn kurallarý kediyede kendine göre kurallar koydurmuþtu ve artýk hangi çöpten karnýný daha iyi doyurabilceðini anlamýþtý. Kuþlarýn her sabah günü nereden karþýladýklarýný gayet iyi biliyordu. Ama elinde içini doldurabileceði yaþam yoksa bunlarýn ne önemi vardý. Yavaþ adýmla kedinin yanýndan geçti. Havada hafif bir esinti dolaþtý. Yürüdüðü ara sokaktan anayolun bulunduðu tarafta çýktý. Tam yolun ortasýnda bir arabanýn baþýndaki iki kiþi dikkatini çekti. Yerden birþeyi kaldýrýp yolun kenarýna attýlar. Sonra arabaya bindiler. Arabaya binerken homurtularýný duydu.

"Gitti arabanýn farý. Nereden çýktý bu aptal hayvan gelde iþin yoksa birde bununla uðraþ!"

Araba oradan hýzla uzaklaþýrken kenara attýklarý hayvanýn yanýna koþtu. Burnunda ve gözündeki pençe izleri az önceki savaþýn galibinin þimdi yaþamýn maðduru olduðunu haber veriyordu. Yanýna geldiðinde köpek artýk yaþamýyordu. Gazetelerdede okuyordu býrak bu sokak köpeðini insana bile çarptýktan sonra hýzlýca oradan kaçan arabalar vardý. Köpeði yerden kucaklayarak kaldýrdý. Yine çýktýðý ara sokaða girdi. Köpeði, kedinin yanýna býraktý. Apartmanýn bodrumundan küreði aldý. Sonrada evden büyükçe bir çul aldý. Kedi ile köpeði bu çula yerleþtirdi. Çulu bohça haline getirip bir elinede küreði alarak yürümeye baþladý. Yürüdü yürüdü...Apartmanlarýn uzaðýnda çorak ve boþ bir arazinin bir köþesine yöneldi. Elindeki kürekle iki tane derin çukur açtý. Sonra bu iki düþmaný yan yana gömdü. Yorulmuþtu artýk. Biraz uzaklaþtý, bir taþýn üstüne oturdu sigara yaktý. Dumanýn helezonlarý geceye karýþýrken yanlýzlýðýn sersemliði dudaðýnda umutsuzlukla birleþti. Artýk çok geç olmuþtu yorðunluðuda tepesinden aþýyordu. Küreði yerden kavradý. Yerinden doðruldu. Evine doðru yöneldi.

Bugün o çok sevdiði sevgilisinden ayrýlmasýnýn ilk haftasýný doldurmuþtu. Ve bugün tekrar konuþmak için tam yanýna giderken elinden tutan diðer insan tüm duygularýný hayata karþý dikmiþti. O eski sevgili ne çabuk karartmýþtý gündüzü.Tekrar tüm duygularý hayata karþý dikleþti, hesaplaþtý. Eski günler aklýndan bir kuðu misali süzülürken birden yolunu kaybettiðini anladý. Zaten çelimsiz vücudu ile o iki varlýðý taþýmýþ ve çok yorulmuþtu. Saðýna soluna bakýndý. Buralarý tanýmýyordu. Kaybolmuþtu. Sýkýntý, huzursuzluk umutsuzluk içinde birikti birden. Sokak lambasýda yoktu. Heryer karanlýktý. Umutsuzluk içinde baþýný gökyüzüne kaldýrdý. Gece o kadar koyuydu ki hiçbir yýldýz parlamýyordu. Taradý gökyüzünü titrek bir ýþýk süzüldü geceye. Neydi bu? Çoban yýldýzý mý evet evet çoban yýldýzý en koyu gecede bile parlayabiliyordu. damarlarýndaki kan biraz daha hýzlandý. Güçlü bir nefes aldý ve aðýr aðýr yaþama býraktý. Güçlü bir nefes daha aldý ve hatýrlarý, anýlarý, baþarýlarý ve baþarýsýzlýklarý, umutsuzluklarý ve umutlarý, hüzün ve mutluluklarý....geçmiþin olan herþeyi gemiþe býraktý yavaþça. Ýþte en koyu gede parlýyordu bu yýldýz. Biraz daha güçlü, daha hýzlý, daha canlý, diri yýldýza doðru adýmýný attý. Ne vardý düne dair hepsi artýk geride ne gelecekti gelecekten hepsi ileride. Elinde halen varolan bir yaþam vardý ve yaþam yeni güzel veya kötü þeyleri ekleyecekti hayata. Ýþte þimdi yelken açmalý bilinmeyen denizlere ve adým atmalý cesurca geleceðe. Attýðý her adýmý saydý bir........iki....üç..dört.beþ.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýyileþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tatilde Terapi

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gerçek?
Sohbet
Atýk Hücre
Reyhan
Hüzün Geceye Takýldý, Gözlerimdeki Gülümseme Sabahtý
Beni Sevebilir misin?
Rigor Mortis
Baston
Dün Gece
Deðerliymiþ aslýnda..

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sana Dair [Þiir]
Akasya [Þiir]
Ahiretlik - 23 [Þiir]
Hep Yek! [Þiir]
Empati [Þiir]
Unutulmuþ [Þiir]
Kayýp Ada [Þiir]
þehir ve gece [Þiir]
Mutluluk [Þiir]
Ahiretlik - 14 [Þiir]


Guvercin kimdir?




yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Guvercin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.