..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam hoþtur, ölüm rahat ve huzurludur. Zor olan geçiþtir. -Asimov
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Toplumcu > Ahmet Zeytinci




24 Temmuz 2018
Maaþýný Soruyorum Söylemiyor  
Ahmet Zeytinci
Soruyorum soruyorum söylemiyor bir türlü maaþýný... ''Oðlum kaç para maaþ alacaksýn?'' diyorum... Geçiþtiriyor hep ''Vallahi daha tam belli deðil baba.'' deyip kaçamak cevaplar veriyor... Nazar mý deðer yahu? Ne olur söylesen kaç para maaþ aldýðýný... Yok, la der illa demez... Korkma oðlum borç istemem senden...


:AFGF:
Oðlum'cum en nihayetinde bir iþe kapaðý attý sonunda... Genç bir makine mühendisi o, yüksek mühendis olma yolunda da hýzla ilerliyor, ona da az kaldý... Bir senden beri iþ arýyordu, nihayet bu arzusuna kavuþtu... Tabi bir ay çalýþtýktan sonrada maaþ alacak haliyle...

Soruyorum soruyorum söylemiyor bir türlü maaþýný... ''Oðlum kaç para maaþ alacaksýn?'' diyorum... Geçiþtiriyor hep ''Vallahi daha tam belli deðil baba.'' deyip kaçamak cevaplar veriyor... Nazar mý deðer yahu? Ne olur söylesen kaç para maaþ aldýðýný... Yok, la der illa demez... Korkma oðlum borç istemem senden...

Eski çalýþtýðý iþten biraz daha fazlaymýþ dediðine göre þimdi aldýðý maaþ. Hayýr onu da bilmiyordum ki... Amaaan neyse ne caným. Sonuçta kendi rýzkýný kazanýyor yavrumcuðum... Anneler babalar çocuklarýndan bir þey beklemezler, iþe girince, ben de beklemiyorum... Ama meraktayým da... O kadar okuttuk ettik, meslek sahibi yaptýk, iyi maaþ almasý demek, refaha ermesi demek. Ýyi maaþtan da ziyade mutlu olsun çalýþtýðý iþ yerinde biz ona bakarýz.

Hala meraktayým. Gece uykusunda maaþýný sayýklar mý acaba. Uyurken odasýna girsem de uykuda aðzýndan kaçýrýr belki... Yahu Ahmet sen bilmiyor musun þu özlü cümleyi ''Kadýnlarýn yaþý erkeklerin maaþý sorulmaz.'' Hayýr velev ki sordun, oðlununda o soruya kullanacaðý joker hakký var. O da soru atlama jokeri... Geçiniz o soruyu derse ben ne yaparým?

En iyisi patronlarýna telefon etsem de sorsam ''Oðluma kaç para vereceksiniz ay sonunda?'' diye... Hadi caným, yok artýk Ahmet, o da komik olur, hem de ne komik... Tekrar oðluma sorsam o da kaçak cevaplar verebilir... Baba maaþým yirmi sekiz bin Brezilya Kruzerosu ya da üç yüz elli bin Vietnam Dongu diye... Olmadý seksen sekiz bin Papua Yeni Gine Kinasý... Hadi çýk iþin içinden bu sefer. Git o para birimlerini bul dövizciden, birim fiyatlarýný öðren sonra Türk Parasýna çevirmeye kalk... Hiç iþim yoktu billahi... Hani demiþler ya atalar ''Bana maaþýný söyle ben de sana hangi ev de oturacaðýný söyleyeyim. Üç artý bir mi beþ artý bir mi, yedi artý üç mü?'' Yok, yok salladým ya, atalar hiç böyle bir þey söyler mi?

Neyse iþ buldu ya, önemli olan o... Biraz da para biriktirsin de yavrucuðum, ondan sonra baþýný baðlayalým artýk... Eee ne de olsa yüksek mühendis adayý... Yüksek mühendislere de herhalde yüksek maaþlar verirler zannýmca...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplumcu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yedi Paket Birinci
Bir Ýki Gazete
Biri Baharat mý Dedi
Çay Kaþýklarý
Limited Þirket Ortaðý Bile Deðiliz Abi Ne Stratejik Ortaðý
Enflasyonun Düþmesi Bana Hiç Yaramadý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Onunla Çok Güzel Günlerimiz Geçti
Gece Kuþu
Kitaplarýmý Ararken
Rüyama Giren Kuruþlar
Patlýcan Oturtma
Nasýl Kaybettik
Eþek Þakasýnýn da Bir Ýki Týk Fazlasý
Ayný Numara
Fahri Doktor Civaným
Ütülüp Ütülüp Durduk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Papatyaya [Þiir]
Ýyi Misiniz [Þiir]
Bu Kadar mý [Þiir]
Hamdi ile Ýyi Arkadaþtýk [Þiir]
Ben Uyurken Oldu Bunlar [Þiir]
Belasýný Arayan Þair [Þiir]
Gökyüzü [Þiir]
9. 15 Þemsiyesi [Þiir]
Ölüm Kolay Be Oðlum [Þiir]
Yaþadýklarýmý Yazdým Sadece - 1 - [Þiir]


Ahmet Zeytinci kimdir?

1961 Ankara'da baþlayýp devam eden bir hayat. Ýlk ortaokul, lise ve iki yýllýk bir üniversite deneyimi, ticaret hayatý Ankara'da iki tane aslan gibi evlat biri diþi biri erkek aslan olmak üzere hayat mutlu bir þekilde akýp gidiyor. Biraz þiir, biraz öykü ve denemelerin sýcaklýðýnda. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet, Aziz Nesin, Erich Fromm


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Zeytinci, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.