..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Konuþ ki seni göreyim. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Tezler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Tezler
 Edebiyatýmýzda Þehzade Mustafa Ýçin Yazýlmýþ Mersiyeler  (Olgu)

Mersiye, Klasik Türk Edebiyatý'nda ölen kiþinin ardýndan yazýlan þiirlerdir. Þehzade Mustafa'nýn sanatçýlar tarafýndan çok sevilen biri olmasý, ona yazýlan mersiyelerin sayýsýnýn çok olmasýnda etkili olmuþtur.Þehzde Mustafa için yazýlan bu þiirleri þekil ve içerik bakýmýndan inceleyerek, kýsa bir deðerlendirme yapmaya çalýþtýk.
 Yýl: 2554… Aþkýn Metal Tarihi  (Orhan TURAN)

Bu yazý, iletiþim araçlarýyla, aþk iliþkisini tarihi süreçte irdelemeye çalýþýr. Ýlk çaðlardan günümüze kadarmevcut olan iletiþim araçlarýyla, yaþanan aþklarýn sentezi, günümüzde yaþanan aþklarýn sentezi ve son bölümde ele alýnacak olan 2554 tarihine kadar olan sentezleri içerir. Üç bölümlük dizinin ana mantýðý, zaman geçtikçe ve iletiþim teknolojileri arttýkça aþk ve sevginin robotlaþacaðý ve anlamýný yitireceði tezidir. Zevkle okuyacaðýnýzý umuyorum. Alýn terimle araþtýrdým, emek verdim, hepsi annenizin ak sütü gibi helaldir.
 Aðabiler Üzerine Bir Araþtýrma  (Esin Yardýmlý)

Öðretmenim cumartesi-pazar ödevlerinden biri olarak hayvanlarla ilgili bir kompozisyon yazmamýzý istemiþti... : )
 Ýnsanlýk Anaerkil Bir Dönem Yaþadý mý?  (Bülent Efe)

Toplumsal düzlemde sýnýflar oluþmadan beliren temel çeliþki kadýn-erkek arasýnda yaþanmýþtýr. Kimi araþtýrmacýlar tarihöncesi topluluklarda anaerkil bir düzenin hakim olduðu savýndadýrlar. Anadolu da bu araþtýrmacýlarý destekleyen buluntularý barýndýrýr, ancak tanrýçalar kültü, kadýný özne alan sanat eserleri bu savý doðru kýlabilir mi? Bu yazý iddaalarý tersren okumaya çalýþýyor ve kadýnlarýn geçmiþe deðil geleceðe bakýp umutlanmasýný doðru buluyor.
 Altýn Elbiseli Adam  (Ceyhan ÖZTÜRK)

Altýn Elbiseli Adam ve Tarihsel Önemi'ni anlatan bir makale
 Ýdeolocya Örgüsü’ Nün Þekilleniþinde Necip Fazýl’ In Fikir Çilesi  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Necip Fâzýl Kýsakürek' in ÝDEOLOCYA ÖRGÜSÜ KÝtabý' nýn incelemesi...
 Anne Denen Yaratýk  (Esin Yardýmlý)

Öðretmenim anneler gününe kadar annelere deðer veren bir kompozisyon, bir öykü ya da bir þiir yazmamýzý istemiþti...
 Beyin Nasýl Hýzlý Çalýþýr 2  (Bayram Kaya)

Yani rahipler de týpký amigdala gibi bize "ölümden sonra hesap ta versen, sonuçta yaþayacaksýn", diyordu. Dýþ dünyanýn kolektif özneli üretimine karþýn egemence kiþi sahipli özel mülkiyetçi öznelerin akýl karýþtýran sizi etkileyip büyüleyen yüzlerce niceleyicileri vardý.
 Eli Titremiþ Yazýda - An Sýzýsý  (Muna Genç)

Eðer "doðru" anlatýyorsam, "gerçekler" aldýðýnýz karar ile birlikte yürüdüðünüz yoldan itibaren deðiþmeye baþlar. Bu adýmý, gök ile yerin birleþtiði ana saklar. "AN" size kalýr hep. Ýçinde inanmayý tartar. Saklý, ANlarda bitmeden, size döngüsünü sunamaz. Çünkü tek vücut olamayacaðýnýzý "anlar" ve hamlar. Belki, doðru gelmeyen o tek teorinin, içerdiði bir nebze gerçek ile; "Hamlet"e lüks geleni, siz baþtan seçtiniz. Bunun adý: AN SIZISI
10 
 Yerel Basýnýn Dünü, Bugünü ve Yarýný…  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Dünyada ve Türkiye’de basýn, iktidarlar devirebilen, yeni iktidarlar kuran, insaný ipe götürebilen ve insaný ipten çekip alabilen, yönetim biçimlerini deðiþtirme kudreti olan çok önemli bir güçtür. Yasama, yürütme ve yargýdan sonra ‘dördüncü kuvvet’ olarak tabir edilen basýn, ilkeleri olan bir meslektir. Gazetecilerin basýn etiðine uygun hareket etmesi çok önemlidir. Eðer bu meslek etik gözetilmeden üstünkörü yapýlýrsa Demokles’in kýlýcýna döner.
11 
 Evrim Vardýr; Teorisi Yanlýþtýr  (osman demircan)

Evrim vardýr; teorisi yanlýþtýr. Hayat suda baþlamýþtýr; ama canlýlar sudan karaya geçiþ yapmamýþtýr. Sudan çýkan canlýlar ilk önce havaya ardýndan topraða ve en son olarak da topraðýn altýna geçiþ yapmýþtýr. Peki evrim bitmiþ midir? Kesinlikle hayýr. Topraðýn altýndan tekrar suya geçiþ olmadýðýna göre öyleyse... Öyleyse topraðýn altýndan baþka bir boyuta geçilerek evrim tamamlanacaktýr.
12 
 Hristiyanlýðýn Roma'nýn Yýkýlýþýndaki Etkileri  (ESRA BAYKAL)

Hýristiyanlýðýn Roma'nýn Yýkýlýþýndaki Etkileri Üzerine Kýsa Bir Araþtýrma
13 
 Gerçek  (C.Ýbrahim BAYOÐLU)

"Gerçekten mi?" diye sorarken gerçeklik kavramýnýn altýndaki anlamý hiç düþündünüz mü?
14 
 Topyekün Eðitim  (Abdullah Çaðrý ELGÜN)

Eðer ülkenizi seviyorsanýz eðer bu halký seviyorsanýz, bu millet evlatlarýný hastalýklý toplum olmaktan sizler kurtarabilirsiniz. Var mýsýnýz dediklerimi uygulamaya?.. Hep birlikte yeni bir eðitim oluþturma ya?.. Var mýsýnýz uykunuza kýymaya, rahatýnýza dur demeye, yorulmamaya, dinlenmemeye?... Var mýsýnýz bu necip millete hizmete?! Cevabýnýz “Evet!” ise millet sizi bekliyor. Bahtýnýz açýk, yolunuz aydýnlýk olsun…
15 
 Yýl: 2554… Aþkýn Metal Tarihi - 2. Bölüm  (Orhan TURAN)

Daha önce birincisini yayýnladýðým "Aþkýn Metal Tarihi" adlý çalýþmanýn ikinci bölümünü tamamladým. Zevkle okuyacaðýnýzý umuyorum. Ama bir öneneri; Birincisini okumadan bunu asla okumayýn!
16 
 Unutma Teoremi - 2  (Orhan TURAN)

Unutma eylemi bilinçli yapýldýðý takdirde insan psikolojisini bozar. Öyleyse; "Seni unutmak için her þeyi yapacaðým" denilerek giriþilen bir unutma eylemi, unutulmak istenen kiþiyi daha yüksek bir voltajdaki "hatýrlama" eðilimine sokacaktýr. Ben geçirdiðim "bilinçli ayrýlýk" þokundan etkilenmiþ bir erkek olarak, "bunu daha verimli hale nasýl getiririm?" sorusunu kendime sorarken, bunu deneysel bir sürece yaymak istedim.
17 
 Türk Þiiri'nde Özgünlük  (osman demircan)

Türk edebiyatý bölümlere ayrýlýrken kültürel deðiþim, dini deðiþim, coðrafi deðiþim, lehçe ve þive farklýlýklarý ölçüt olarak alýnýr. Türk þiiri de bu ölçütlere göre bölümlere ayrýlýr. Türk þiirini meydana getiren þairlerin, özgünlük açýsýndan deðerlendirilmeleri, bu ayrýþmanýn bilinmesiyle mümkün olacaktýr.
18 
 Unutma Teoremi - 1  (Orhan TURAN)

Unutmak için çýkarken yola, aksine bir bölücülükle, hatýrlamak için erken kalkmam ne tuhaf...
19 
 Aman Dikkat  (KAMÝL BAKÝ)

Hava kararmaya baþladý.




son eklenenler
Aman Dikkat
KAMÝL BAKÝ
Ýnceleme > Tezler
Gerçek
C.Ýbrahim BAYOÐLU
Ýnceleme > Tezler
Unutma Teoremi - 2
Orhan TURAN
Ýnceleme > Tezler
Unutma Teoremi - 1
Orhan TURAN
Ýnceleme > Tezler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.