..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm insanlýk bir tutkudur; tutku olmadan din, tarih, romanlar, sanat, hepsi etkisiz olurdu. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Politik Olaylar ve Görüþler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
641 
 Kemalist "Solculuk" veya "Anti - Emperyalist" Yüzsüzlük  (M.Nazým Güler)

Kýsaca, þu taktiklere karþý uyanýk ve duyarlý olmak elzemdir: Solcularýn, proletaryanýn vataný yoktur; sosyalizme geçildikten sonra Kürt sorunu dahil tüm halklarýn sorunlarý çözülecektir, söylemi ile Ýslamcýlarýn “dinde milliyetçilik” yoktur, biz ümmetçiyiz; dolayýsýyla þeriat geldikten sonra Kürtlerin de sorunu kendiliðinde çözülecektir, söylemi birbirine benzeyen sahtekârlýk ve ikiyüzlü birer aymazlýk örneði olarak görmek gerekmektedir.
642 
 Evet! Þimdi Eðlence Baþlýyor :)  (Levent Ölçer)

Evet çýktý diye karþýma geçip kahkahalarla bayram yapan bütün þaþkýn dostlarýma sadece sessizce gülümsüyorum. Kimileri okuyarak öðrenir, kimileri izleyerek öðrenir, kimileri geçmiþten ders alarak öðrenir.. Bir de yaþayarak öðrenenler vardýr. Bu defa öðretmenin adý Acý. Yaþayacaðýz Acýyý.. Evet diyen de Hayýr diyen de bu yolda ayný acýyý çekecek. Çok deðil, dört beþ sene içinde ne olacaksa olacak. Þimdi vaktiniz varken bol bol gülün. Son gülen iyi gülermiþ, ben bütün kahkahalarýmý sabýrla saklýyorum. O günü bekliyorum. Elim kýrýlaydý da Evet oyu atmayaydým diyeceðiniz o aný bekliyorum(HAYIR, çok beklemeyeceðim :D)
643 
 Güçlü Demokrasi Ýçin Güçlü Yerel Basýn  (Ramazan Karalar)

Türkiye’de medya denince nedense, Ýstanbul merkezli yayýn yapan, gazeteler, televizyonlar akla gelir. Oysa artýk giderek güçlenen yerel medya Ýstanbul’dan yayýn yapan ve “ulusal medya” olarak adlandýrýlan medya yapýlanmasýna karþý kafa tutmaya baþlamýþtýr.
644 
 Rektör Baþkanlýðýnda Bilimsel Kitaplar Nasýl Yakýldý?  (Yücel Dönmez)

Kitaplar, birer ikiþer, hocalara paylaþtýrýlarak bahçeye taþýnýr. Okulda çalýþan bir yardýmcý vasýtasýyla bidon temin ettirilir. Bidon üniversite bahçesindeki ýssýz bir köþeye konulur
645 
 Vatan Haini Olmak  (Can Macit)

Ramazanda, Erzurum Üniversitesi’nin kantininde oruç yiyen çocuklarý dövmekten baþka kötü taraflarý yoktu(!) önceleri. Bir de kendilerinden baþka herkesi, “vatan haini” ilan ederlerdi.
646 
 Nedir Bu Hazýmsýzlýk  (CEM AKKILIÇ)

Son zamanlarda bende artarak hazýmsýzlýk çekmekteyim.Ama benimkisinin nedenleri doktorlarýn saydýklarýndan deðil.Bendekinin ortaya çýkmasý çok daha farklý.
647 
 Nasýl Edepsiz Oldum  (Kâmuran Esen)

Ben edepsiz deðilim.
648 
 Türkiye Ýsrail Ýliþkilerin de "Ayrýlýk" Sinyali Midir? Görünen..!  (Aydýn Akdeniz)

Türkiye ve Ýsrail arasýndaki iliþkilerde yaþanan gerilim, Ýsrail’in Gazze saldýrýlarýnýn hemen ardýndan baþlamýþ ve Erdoðan’ýn Davos’ta Ýsrail Cumhurbaþkaný Peres’e “ Siz adam öldürmeyi çok iyi bilirsiniz.” Sözleriyle iyice týrmanmýþtý. Asker sivil ayrýmý yapmadan karþýsýna çýkan her hedefi vuran Ýsrail kuvvetlerinin bu gözü dönmüþlüðünden duyulan gayet haklý ve insani gerekçelerin etkisiyle mi verilmiþti bu tepki yoksa iç gündeme yönelik siyasi mesajlar mý? Verilmeye çalýþýlýyordu. O günlerde ikiye bölünen medyamýz bununla neyin amaçlanmýþ olabileceðini uzun, uzun tartýþmýþlardý aralarýnda.
649 
 Mesud Barzani’nin Tarihî Misyonu  (M.Nazým Güler)

Bölgemizdeki geliþmeler, yeni ve tarihi bir aþamaya gelmiþ görünüyor. Bu geliþmelerin, bölgenin tüm sorunlarýna ve özellikle Kürt sorununa köklü bir çözüm getirmesi, doðru partner olabilecek liderlerin, rollerini en doðru þekilde oynamalarýna baðlýdýr. Bu durum, bölge liderlerine büyük sorumluluklar yüklüyor.
650 
 "Ortamý Germeyelim"  (Hayati Okur ERDEMOÐLU)

Son günlerin tabiri caizse modalaþmýþ, biraz da kliþeleþmiþ söz öbeðidir; ortamý germek. Ortam neresidir, gerilen kimdir ya da nedir? Ortam, elbette toplumun yaþadýðý mekândýr, gerildiði varsayýlan ise mekânda yaþayan insanlardýr. Ortamýn sakinleri insanlar olduðuna göre varsa bir gerilme olayý, germe olayýný gerçekleþtiren de yine insandýr. Peki, kim bu insanlar? Halk mý, halkýn bir bölümü mü, yoksa germe iþiyle görevlendirilmiþ þahsýna münhasýr kiþiler mi?
651 
 Deðiþim Geçmiþin Benlerini Yok Eder mi?  (ömer akþahan)

Benim kafama takýlan asýl konu, ne deðiþimin sýrrý, ne deðiþimin gücü; ben, deðiþim acaba geçmiþte, toplumsal yüzümüzde oluþan “ben”leri yok etme konusuna ne denli etki yapabilir, onu anlama peþindeyim.
652 
 Terörü Çözme Süreci mi Dediniz?  (Hulki Can Duru)

Ayný bayrak altýnda yaþadýðý halde komþusuna karþý terör eylemine kalkýþan aþiret düzlemindeki etnik gruplar insancýl ve devrimci olamazlar. Onlar, gerici ve ýrkçý yapýlarý gereði, ancak faþizme, teröre ve küresel güçlere sýðýnarak hareket etmek zorundadýrlar. Kukla ve maþadýrlar. O halde, Türkiye’deki etnik gruplarýn ayrýlýkçý eylem ve söylemlerinin tarihi küresel güçlerle iþbirliðinin tarihidir.
653 
 Sivil Ýtaatsizlik ve Genel Seçimler  (M.Nazým Güler)

12 Haziran 2011 genel seçimi sürecinde partilerin adaylarý netleþirken, kimi yerlerde listelerde alt-üst oluþlar yaþanýrken, kimi yerlerde de, acaba neler oluyor, diye durumdan anlam çýkarýlmaya çalýþýlýyor herkesçe.
654 
 Deli Mektuplar - 24  (Veysel Menekþe)

Sövün sövebildiðiniz kadar.. Ýçiniz açýlsýn efendim… Yeter ki siz rahatlayýn.. Bu Su’yun sesi soluðu çýkar belki amma.! Eli kalkmaz asla.. Kimseye.
655 
 Amerika'dan Türkiye'ye Bakmak...  (Yücel Dönmez)

Bir gün Muhlis benim kapýyý çaldý. -Aðabey þu bizim oðlanýn sütünü senin buzdolaba goyabilirmiyiz? -Olur Muhlis senin dolaba neden koymuyorsun? -Ýcra götürdü de...
656 
 Saflarýmýz Sýklaþtý, Kovalarýmýz Elimizde!  (Mehmet CAN)

Ne tanýtýmý, kendisini tanýtmýyo mu?
657 
 Suriye Krizi ve Leyla Zana Sürprizi  (M.Nazým Güler)

Arap Baharý, Suriye’de bir intihara mý dönüþüyor acaba? Çünkü Batý’ nýn Suriye’ye müdahalesi hem gecikti ve sanki buraya müdahale, diðer bölgelere müdahaleden daha farklý bir seyir izleyecek gibidir. Sanki Batý, Suriye’ye olasý bir müdahaleyi, doðrudan kendi güçleriyle deðil de, Türkiye gibi bir ülke eliyle yapmak istiyor?!
658 
 Cumhurburkan  (Osman AKTAÞ)

Enteresan bir ülkedeyiz/ülkeyiz. Biri bir þiir okuyor mahküm ediyor bürokrasimiz, biri bir þiir okuyor baþbakan yapýyor halkýmýz. Ne kadar da okumaya meraklýyýz.
659 
 Enflasyonun Nasýl Olup da Düþtüðünü Anlama ve Hissetme Kursu - 2  (Kâmuran Esen)

Kursumuz devam ediyor.
660 
 Günah Keçisi Seçmeyelim  (Emine Piþiren)

"...Kýsaca özetlemeye çabaladýðým yukarýdaki açýklamaklarla demek istediðim þey odur ki; TSK ardýnda olmasý gereken siyasi iradeye sahip olduðu gün, kendisine verilen ve kendisinden beklenen görevleri hiç gözünü kýrpmadan yapacak bilgi, tecrübe ve güce sahiptir...."

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Baþý Örtük Eþek
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Sosyal Medyada ve Tanýtým Panolarýnda Dilencilik
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Çaðýn Ütopyasý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Mucize
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Boðanlar ve Boðulanlar…
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Bu Vatan
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Vicdansýz Medya Cahil Toplum
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Millet Olmak Ýçin Toplumsal Deðerler
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Yusuf ile Müfredat
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Chp, Gerçekten ‘demokrat’ Mýdýr?
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Chp’nin Psikopatolojisi
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Yusuf Tekin Tekke ve Zaviye Bakaný mý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Bakýr ve Kalay Ya da Ýsrail Filistin
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Büyüklerin Toprak Kapmaca Oyunu
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
24 Kasým Þenlikleri (Önlükleri)
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Kirli Eðitim Bakanlýðý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
"Þu Kanlý Zalimin Ettiði Ýþer"
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Ýþte Deve Ýþte Hendek
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Kirli Eðitim Bakanlýðý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Seyyanen Verilecek Sadaka
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.