..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm mutsuzluklar yokluktan deðil, çokluktan gelir. -Tolstoy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Politik Olaylar ve Görüþler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Öpücükler Sana Dudaklarýna
Gülten Aðrýtmýþ
Þiir > Aþk ve Romantizm

Öpücükler sana, Dudaklarýna. Hayal de olsa, Boþ ver aldýrma. Geçer bu günler, Hemen ardýndan Gelir istediðin Yaþanasý yenilikler. Çýlgýnlýk sanma Bu sözcükleri Nedir ki bunlar Þu koca dünyada. Dünya nedir ki Evren varken. Belki de evren Bir minik hücre, Baþka bir bedende. Kimisine doðal gelen Bir baþkasýna anormal. Doðru davranýþý bulmak Bilmece. Bilmeceden kaçmak için Kendi doðallýðýný yaþamak Anlayana sunmak,

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
561 
 Þimdi Deðiþim Zamaný!..  (Nazmi Metin)

Deðiþimin bir yaný düþ, diðer yaný gerçek.. Deðiþimin az gerçek yanýný yaþayan insan, nasýl atlatacak, deðiþim rüzgarýnýn þok etkisini?
562 
 Atatürk Olmak!  (CEM AKKILIÇ)

DÝKKAT HIRSIZ VAR! Özellikle ÝzEdebiyat sitesine dadanan ERDÝNÇ ARAS isimli yazý hýrsýzý, yazýlarýmý çalmaktadýr. Ayný þekilde baþkalarýnýn yazýlarýný da çalan bu sahtekar sözde köþe yazarýný tanýmak için altta verdiðim linkleri tarayýcýnýzýn link satýrýna ekleyerek okuyunuz.
563 
 Ben de Rabb'ime Sordum  (Kâmuran Esen)

Ýnsaný günaha sokuyorlar.
564 
 Cahil Medeniyet  (Sami Güzel)

Osmanlý Ýmparatorluðu’ nun son dönemlerinde baþlayan ‘Avrupa Özentimiz’ halen devam etmektedir. Paris’ i kutsal mekan olarak gören aydýnlarýmýzdan baþlayan bu medeniyet âþýklýðý, yüzyýllar geçmesine raðmen bizleri halen etkisi altýnda tutmaktadýr...
565 
 Gül"ün Irak Politikasý!  (cetinbayatli)

AKP iktidarýnýn ve A.Gülün Irak politikasina iliþkin yazý
566 
 Obama'lý Yazý  (Kâmuran Esen)

Olayýn magazin yönüyle ilgilenenlere.....
567 
 Birlikte Yaþama Kültürü  (osman demircan)

PKK dinci bir örgüt olsaydý ne olurdu acaba?Abdullah Öcalan da bir tarikat þeyhi olsaydý ve gidip Ýmralý’da hapis yatsaydý ne olurdu?PKK’lýlar Avrupa’dan, Amerika’dan ve Ýsrail’den deðil de; Ýran’dan destek alsaydý acaba Türkiye’deki Müslümanlarýn durumu ne olurdu? Ýslam’ýn terörle iliþkilendirildiði bir dünyada ve sürekli iftiralarýn Müslümanlarýn üzerine boca edildiði bir siyaset arenasýnda kabak yine dindar insanlarýn baþýnda patlayacaktý.Oysa ki Türkiye’deki ellerin kimlerin cebinde olduðu pek net deðil.Ýnsanlar çýkarlarý doðrultusunda politikalar belirlemektedirler.
568 
 Lablace'nin Þeytaný Gözüyle Ýnsan ve Politika..!  (Aydýn Akdeniz)

Alacaðý kararlarda belirleyici unsur ne idi gerçekte? Yaþamýn kendine özgü o akýp giden kurgusunda önüne çýkan “özel” þartlarýn kendisini almaya mecbur býraktýðý tavýr ve duruþlarý kendi derinliði içerisinde yaþattýðý ve aslýný sorarsanýz kendisinin dahi tam olarak emin olamadýðý o, olasý kimlik sahiplenmelerinden acaba hangisine karþýlýk gelmekte idi? Yaþamdan beklentilerine göre þekillenen tercihleri ve bunlarýn toplamýyla kendisine iliþkilendirilen kimliði gerçekte hangi oranda içerisinde yaþatýp üzerine titrediði o “ ben” e ait birer gerçeklik olabilirdi? Gelecek zamanlarýnda olasý bir “ben”i vardý. Ýçinde bulunduðu þu zaman diliminde basiret ve görüþüne kapalý olan ve asla doðruluðundan emin olamayacaðý gelecekte ki eylemleri, niteliði belirsiz birer muamma olarak þimdiden beklemekte idi kendisini.
569 
 Baþkaný ve Vekili Kim Seçiyor?  (Ramazan Karalar)

AKP’den il, ilçe ya da belde belediye baþkanlýðýný yürüten belediye baþkaný tekrar aday olduðunda bir hesaplaþma sürecini de atlatmak durumunda. Bu süreç için ilk anda aklýnýza mevcut belediye yönetiminin kente yaptýðý hizmetler ve bu hizmetlerin halkýn teveccühünde nasýl bir noktada olacaðý gibi bir hesaplaþma gelebilir. ...
570 
 Güçlü Demokrasi Ýçin Güçlü Yerel Basýn  (Ramazan Karalar)

Türkiye’de medya denince nedense, Ýstanbul merkezli yayýn yapan, gazeteler, televizyonlar akla gelir. Oysa artýk giderek güçlenen yerel medya Ýstanbul’dan yayýn yapan ve “ulusal medya” olarak adlandýrýlan medya yapýlanmasýna karþý kafa tutmaya baþlamýþtýr.
571 
 Vesselam  (Serdar ULUSOY)

“ESKÝ ÜLKÜCÜ” sýfatýný yakýþtýranlara ÜLKÜCÜ ESKÝMEZ diyerek sözlerime baþlamak istiyorum…
572 
 Kýlýçdaroðlu; Ýçindekini Dýþa Vuruyor  (Þevket Baþýbüyük)

Malumunuz; Kýlýçdaroðlu son günlerde Cumhurun, yani bizim Cumhurbaþkanýmýza karþý açýk ve net ifadelerler küfrediyor, hakaretler yaðdýrýyor, halký kin ve nefrete sürükleyip cazgýrlýk çýkartmak istiyor. Ne demiþ eskiler; “eceli gelen it cami duvarýný pislermiþ.” Bir genel baþkanýn kullandýðý ifadeye bakar mýsýnýz Allah aþkýna… Grup konuþmasýnda Erdoðan’a YSK’nýn, Anayasa Mahkemesi’nin cesaret edip bir þey söyleyemediðini güya iddia ederek konuþuyor; “Buna kim cesaret edecek? Allah’tan korkmayan biz cesaret edeceðiz” Siz hala buna “gaf” mý diyorsunuz? Bence deðil… Çünkü… Kitabýmýz Kur’an-ý Mubin bu konuda bizleri þöyle haberdar ediyor: “Onlar, size fenalýk etmekten, ortalýk bulandýrmaktan, bozgunculuk etmekten geri kalmazlar. Hep sýkýntýya düþmenizi isterler. Görmüyor musunuz düþmanlýklarý aðýzlarýndan taþýyor! Ýçlerinde sakladýklarý ise daha büyüktür… Aklýnýzý kullanýrsanýz eðer, size karþý azýlý düþman olduklarýnýn delillerini açýkladýðýmýzý anlayacaksýnýz…”
573 
 1 Mayýs ve Muhatabýna Göre Sorular  (Cahit KILIÇ)

Yoldaþlara kýsa kýsa sorular...
574 
   (Vildan Sevil)

Aziz Petrus'un, Roma'dan Neron'un zulmü yüzünden kaçarken çoktan çarmýha gerilmiþ Ýsa'ya rastladýðýnda, þaþkýnlýkla sorduðu soruyu hem yönetenlere, hem yönetilenlere soralým: Petrus: "Quo Vadis?" (Nereye gidiyorsun?) Ýsa: "Roma'ya, yeni baþtan çarmýha gerilmeye gidiyorum çünkü sen benim kurtaracaðým insanlarý býrakýp kaçýyorsun." Gökten üç elma düþmüüüþþþ.... Biri Neron'un, biri Ýsa'nýn, diðeri de kaçmaya koyulmuþ Aziz Petrus'un baþýna...
575 
 Bir Týklamayý Çok Gören Yobaz ve Deniz Feneri  (CEM AKKILIÇ)

Yaklaþýk altý ay önce bir kampanya baþlatmýþtým. Çoðunluðu Afrika’da olan aç insanlara yardým kampanyasýydý bu. Birleþmiþ Milletler örgütünün internet aracýlýðýyla düzenlediði ve günde sadece bir defa týklamayla destek verilebilen bir organizasyonu duyurup, yaymaya çalýþtýðým için bir dinci yobaz tarafýndan Ýncil daðýtmakla þuçlanmýþtým.
576 
 Düzen Deðiþir...  (Can Macit)

Sosyalist kardeþlerimiz, Kurtuluþ Savaþýnýn “emperyalistlere” karþý yapýldýðýný söylerler. Bir bakýma doðrudur. Ancak Kurtuluþ Savaþý sýrasýnda yine emperyalist devlet sayýlan Fransa ve Ýtalya’dan savaþ malzemesi satýn alýnmýþtýr.
577 
 Dokunmatik Çamaþýr Makinesi  (Osman AKTAÞ)

Saðlý sollu düþler görüyorum. Önlü arkalý politik mecmualarda… Adým halk. Kalkýp dimdik duruyorum þu karavaþlar karþýsýnda.
578 
 Daraðacýnda Bir Baþbakan  (Muhammed Avcý)

Nisan 1960… Ankara’nýn üzerinde karabulutlar. Þehir, kasvetten simsiyah giyinen cenaze yakýnlarý gibi; ilkbahara raðmen uçsuz bucaksýz semalarýnda güneþe dair hiçbir emare yok. Yüzleri üþüten acý bir rüzgâr kin kusuyor ýslak kaldýrýmlara!
579 
 Abd Kiminle Nasýl Bir Savaþ Ýstiyor?  (Muhammed CAN)

her insan mutlaka bir tarafa gönül baglar!
580 
 Muhafazakârlar Sosyete'ye Karýþtý!  (Aysun GÜL)

Son dönem muhafazakâr çevrede, yapýlmayacak ve olmayacak denen deðiþimler olmaya baþladý. Aslýnda ne baþlamasý, aldý baþýný gidiyor.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Baþý Örtük Eþek
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Sosyal Medyada ve Tanýtým Panolarýnda Dilencilik
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Çaðýn Ütopyasý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Mucize
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Boðanlar ve Boðulanlar…
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Bu Vatan
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Vicdansýz Medya Cahil Toplum
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Millet Olmak Ýçin Toplumsal Deðerler
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Yusuf ile Müfredat
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Chp, Gerçekten ‘demokrat’ Mýdýr?
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Chp’nin Psikopatolojisi
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Yusuf Tekin Tekke ve Zaviye Bakaný mý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Bakýr ve Kalay Ya da Ýsrail Filistin
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Büyüklerin Toprak Kapmaca Oyunu
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
24 Kasým Þenlikleri (Önlükleri)
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Kirli Eðitim Bakanlýðý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
"Þu Kanlý Zalimin Ettiði Ýþer"
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Ýþte Deve Ýþte Hendek
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Kirli Eðitim Bakanlýðý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler
Seyyanen Verilecek Sadaka
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.