her sevda gün gelince bitiyor.ben biten sevdadan sonra yüreğimde hissettiğim o inanılmaz acıyı seviyorum.yalnızlığa mahkum ettiğim geleceğimi biten sevdanın tekrar başlayacağı hayaliyle gönlümü avutmayı seviyorum.delice seven bir yüreğin karşılık görmediği,adam gibi sevilmediği,intikam duygusuyla harabeye çevrildiği bir dünyada; her seven yüreğin karşısına kıymet bilen bir yürek çıkar diye umud ediyor ve ben bu umudu çok seviyorum...
?
???
July 2026 tarihinde katıldıSon forum iletileri
Merhaba Sevgili Ceren;
Ben şu anda çevrimiçiyim.Nasıl yardımcı olabilirim?Umarım teknik konuda değildir sorununuz.Sevgiler.
yeni üyeyim.selamlar.şuanda çevrimiçi olan var mı ?
Bir tartışmaya girdim bu forumda. Ve birisi tarafından uyarıldım. Uyaran kişi biraz seviyeyi aşmasına rağmen haklıydı.
Gerçekten saygı duymuştum bu uyarıya. İçimizdeki gelin kaynana, televole, bbg v.b. kültüründen bıkmıştım ve bu uyarı beni bu kültüre bulaştığım konusunda uyarıyordu.
Herkesin birbirini seviyesizce eleştirmesine, karşısındakinin duygularını, düşüncelerini sırf kendini haklı çıkartmak adına aşağılamasına karşı duran bir uyarıydı. O kadar önemli iş var ki yapılacak siz ne yapıyorsunuz? gibilerinden bir uyarıydı bu.
En azından bu tür kültürden uzak olduğunu düşündüğüm birisi tarafından uyarılmak mutlu etmişti beni.
Ne yazık ki beynine bir şekilde zerk(enjekte) edilmiş yurdum insanı, mürekkep yalayıp yutmuş olmasına ve böyle güzel işlerle uğraşmasına rağmen yenik düştüğünü gösterdi bu kültüre. (Bu sözleri bu kültürden uzak olduğunu iddia eden biri olarak yazmıyorum. Ama en azından bu kültüre karşı bir duruş sergilediğini sözleriyle ifade eden insanların, sözleriyle yaptıkları birbirini tutmalı diye yazıyorum.)
Ve şimdi soruyorum size. Bizi neden uyardınız? Bütün o yaptığınız aşağılamalara beni katlandıran görüşlerinize tezat olan bir eylemde neden bulundunuz?
Keşke bizi hiç uyarmamış, bizi diplerdeki mekanımızda ziyarete gelmemiş olsaydınız.
En azından şimdi karar verebilirsiniz. Hangimiz en dipte?
okuduğunu anlamayan ya da okumayan ya da herneyse birileriyle bir konuyu tartışmak gerçekten zor...
"battıysak battık " gibi bir yaklaşım yazımın neresinde...
kör müyüm yoksa?
"kapanın elinde kalmak" öyle terimler kullanıyorsun ki , beni de tahrik ediyorsun...
önce kapmak gerekir ama ellerin kavuşmaz koç...
"genel " konusu ise bir edebiyat topluluğundan bahsedilmekte ve ben bu toplumun içindeyim yazan biri kişiliğimle , senin hangi topluluğun içinde olduğun da verdiğin adresten belli etti kendini...
iyi terleyesin , hamamın kuralıdır bu...
batmak , bataklık , yüksekler , yukarısı yazdıklarına bir bak yahu...
kimsin ?
ne kadar yukarıdasın ?
başka bir kimlik ile yazdığını itiraf etmişsin...
maskeli suratın var , ukalalıklar yapacağına kişiliğini kazan...
bir metni izedebiyatın yazı kabul edemediği o dönemde yeraltından notlar bölümüne yazacakken buraya yazmak zorunda kaldım , ve birkaç arkadaş üzerinize afiyet rahatsız oldu :)
o zaman da konu aynıydı , ( yalan piyanosuna göz atarsanız anlarsınız, attarafındaki diyaloglarda da , sizin imdat beyle yaptığınıza benzer şeyler vardı )
bakın o zaman da rahatsız olmuşum , galiba hata bende, af diledim aslında karışmamam gerekiyordu ama neyse,
sonuç açıkça görülüyor ama değil mi ? artık forumların ve sitenin geldiği nokta hacmen büyürken nitelik bakımından küçülme durumudur, bu nedenle birçok kaliteli yazar da ayrılmak zorunda kaldı zaten,
sayı diren yardımlı !
düşündüklerinizin doğruluğuna hak vermek ve ilk adımı atabilmek adına,
mişan zorbiev olarak kullandığım isim sahtedir diyorum : )
gereği düşünülsün,
bir rica : kayıt silinecekse eğer yazıları kopyalamak için biraz vakit diliyorum,
cevap verme gereği duymayacak kadar yüce bir insan olsaydım keşke,
1, beyninizi uzatmayı deneyebilirsiniz,
2, mevcut karar mekanizmalarıyla hareket etmeye bu kadar bağımlıysanız bu sitede fazlalıktan öte değilsiniz, ( hatırlatırım edebiyat sitesiydi )
3, bayanların muayyen dönemini çağrıştıran tutumlarınızın arabuluculuğunu yapabilecek kahraman henüz keşfedilmemiştir ( ki ben kendimi oradan arabulucu gibi görünen bir pozisyona soktuğum için kendime lanet ediyorum şu anda )
4, yazdıklarına bakıp öyle konuşun deme cesareti gösterebilen bir şahsın, genelin bir parçasıyım benden ancak bu çıkar , battıysak battık demesi ; tezatlığıyla alay etmeye çalıştığınız çoğu kişiye örnek olmuştur sonunda,
nihayet faydanız dokundu ha insanlığa ,
5 ,bataklığı görebilmek için dahi olmaya gerek yok , kokusu geliyor zaten.
6, forumu temsil edemeyecek şeyler konusunda hemfikiriz ( oh beee ) zaten bundan bahsetmeye çalışmıştım ,
ama sizin yaptığınız iş forumun içeriğinde yeralacak kadar kalitelimi ? kendinize sorun lütfen,
7, yukarıdan mı bakıyorum ? evet oldukça yukarıdan bakıyorum ama burada yani yukarıda yalnız olmadığımı bilecek kadar da kendimdeyim, ha bu yalnızsızlık durumundan rahatsızmıyım ona da evet,
yukarıya uğramak sandığınız kadar zor değil, önce genelin içinden nasıl çıkılır bir sorun dışarıdakilere, sonraki aşamalarda size yine yardımcı olacak kişiler bulacaksınız, biliyorum şu anda olduğunuz yer gerçekten karanlık ve pas kokusu burnunuzu yakıyordur , ( orta okul 3. sınıfa kadar oradaydım ne yazık ki) ama moralinizi kaybetmeyin,
İMDAT bey gerçekten siz kapanın elenide kalıyorsunuz ve ben talihisz olduğumu bilirdim ama bu kadar değil, o yüzden son olarak :
İMDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT diyorum
ve size www.kocakarılarhamamdanasılkavgaeder.com sitesini öneriyorum şimdilik,
simaver bey sizden de özür diliyorum , insan bazen gereksiz diyaloglardan kaçmayı beceremiyor, şimdi kaçamamış olduğum üzere,
zSayın Zerzaf, benimle yazışmak pek istemezsin. Yazışanların çoğu eteklerini toplayıp kaçtı, yerler çamurdu. Hem ben bir alkoliğim. Saat ve mekân hatta kişi gözetmem. Kalemime kuş olmasını öğretemedim. “fazla sıkınca ölüyorlar, sıkmayınca uçup gidiyorlar” Beni Merihli edebiyat sitesinden de attılar. Küfürle sabıkalıyım.
TV. hakkında yazdıklarım gerçeğin ta yansımasıydı. Okulda bir öğrencide çakı çıkmış ve tabancasının kabzasını göstermiş… Peh! Manşete bakın “cephanelik”…
Ve bazı kanallar şimdileri bir kelime bulana 1500 YTL, veriyor.
Benimle pek yazışmak istemezsin, sitede abi ve ablaların var sor, onlara. Cesurum ben ve çok cesurum ki sırada vurulacak kişinin adını bile yazabilirim. Çukurova’da bu sene yağış yok pamukta olamaz.
İlgine teşekkür.
(Ben bu sitede olmasam da bazıları kavgaya devam ediyor, alkoliğim ben)
[[U]][[I]]
Arkadaşlar, forumun konu başlığı yayınevleri değil miydi? Acaba ben mi yanlış girdim.
başı sarıp sarmaladık
sarık kadar olamadık
kömürü ala buladık
körük kadar olamadık
arkası enseye atan
var aş git boyundan utan
faydası binayı tutan
sırık kadar olamadık
her yanın olsa som altın
varmı bir gerçek fiyatın
gör papucunda hırantın
yarık kadar olamadık
idrak var kafa içinde
dur ne mümkün bu biçimde
bağ yeri bahçe içinde
karık kadar olamadık
yürü bee durma yolunda
insan yazmadık alında
ham kalıp asma dalında
koruk kadar olamadık
Sayın Diren Yardımlı'nın forumdaki görüşlerine katılıyor ve gönülden destekliyorum. Söyleyecek, ekleyecek teşekkürden başka hiç bir şeyim yok.
Yıllardır yürüttüğü çalışmalarla yalnızca biz İzedebiyat yazarları tarafından değil 'profosyonel yazarlar' tarafından da ödüllendirilmeyi hakeden Sayın Yardımlı; umarım daha da başarılı olur...
onu uzatmayalım - bunu uzatmayalım , neyi uzatalım kardeşim...
mevcut karar mekanizması kisvesine bürünmüşler yol göstersin de uzatacak birşeyler bulalım...
başımıza ne geldiyse bu "arabulucu ve uzatmayalım kardeşimcilerden" geldi...
simyaver (adını bilmediğim için bu hitap )
birşeyler yazdı genel görüşe açık noktada , bende eleştirdim , çünkü ben genelin bir parçasıyım...
edebiyat sitelerinin forumlarına dair olurlardan ve olması gerekenlerden bahsetmek için önce onu uygulamak gerekir...
selam verip almalarla...
"ooo ne güzel yazmışsın sen" demelerle...
forumda aşk şiiri paylaşmalarla...
ya da "nerdesin abicim ya özledim senilerle" forumun amacı temsil edilemez...
biz batmışız...
neden ?
bataklıkta mı yaşıyorsun da kendine yakın görüyorsun kişileri...
yoksa çoookk yüksektesin de ordan mı öyle görünüyor...
bırakın bu işleri...
insan niye yazmalıyım der ki...herkes yapıyo ben de deneyeyim diye tabikiii...bunun dışında ölümüne yazma ihtiyacını duyan var mı?onla yazışmak isterim...nida mesela..
Kuzey arkadaşım doğru söylüyorsun ama kullandığın üslup hiç hoş değil. Bu üslup, sözleri söylediğin kişilerin hatalarını anlamalarına değil, bence ortamın daha da gerilmesine neden olabilcek sözler.