..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > barýþ durak




2 Þubat 2006
Kapý Çalýyor  
Kapýyý aç

barýþ durak


Ýnsan ne zaman aþýk olur,ne zaman seveceðini asla bilmez.Bir gün kapýn çalýnýr ve iþte sen o kapýyý açtýðýnda anlarsýn ki aþýk olacaksýn ve seveceksin.


:CBGH:
Sevmenin yaþý varmýdýr acaba. Ýnsan kaç yaþýnda sever,kaç yaþýnda aþýk olur.Böyle bir yaþ var mýdýr.Yada insan þu yaþta aþýk olur þu yaþta çok sever diye bir kural varmýdýr.Bu sevgi öyle yaþ falan dinlemez.Sevgidir biranda gelir biranda her þey olur biter.Sevgini gerçekten yaþý da olmaz,mekaný da,zamaný da, yeri de hiç belli olmaz.Belki çok uzaktadýr,belki de hemen yaný baþýnda.Belki hiç görmemiþsindir þimdiye kadar,belki de her gün yüzünü görmüþsündür. Gelir biranda ve sizi uzak diyarlara götürür.Onla hiç gitmediðiniz uzaklara yolculuk edersiniz.Hiç görmediðiniz yerleri birlikte gezersiniz.Hiç bir kez bile duymadýðýnýz þarkýlarý birlikte söylersiniz.Hiç yapmadýðýnýz yani yaptýðýnýzda ben bunu nasýl yaptým ya diyeceðiniz þeyleri bile belki de yaparsýnýz.Yaptýðýnýza da asla piþman olmazsýnýz. Ýyi ki yapmýþým dersiniz. Gerçekten insan öyle der,çünkü çok mutlu olduðu için iyi ki yapmýþým der. Belli olmadýðý gibi de ne zaman geleceði de gerçekten hiç belli olmaz.Bir gün yolda yürürken karþýnýza çýkabilir,bir gün bir misafirliðe giderken,yada okuldayken,düþünürken,konuþurken hiç beklemediðiniz anda kapýnýzý çalabilir.Tabi ki siz misafirperver birisiyseniz buyur eder misafir edersiniz.Yok ben misafirperver deðilim öyle bu saatte gelen misafiri geri çeviririm diyorsanýz bir þey diyemem.Ama sanmam kimsenin geri çevireceðini. Belki de çevirirsiniz.Çünkü gerçekten insanýn bazý duygular içinden gelmesi gerekir.Yani içtenlik önemlidir.Sýrf sevmek için sevmemek lazým aslýnda.Yani ben þunu sevecem ben þunu sevmek istiyorum diye sevmenin bir anlamý yoktur.Ýçinizden geliyorsa seversiniz,içten gelen bu duyguyu hissedince sevmek daha güzeldir.Ýnat uðruna,çýkar uðruna ve yalan uðruna duyulan sevgi gerçekten çok kötüdür ve insaný yaralar. Bence kapýnýn çalmasýný bekleyin,heran kapýnýz çalýnabilir.Gelecek olana kapýyý büyük bir sevgi ile açýn ki o da size gerçek sevgisini versin. not:Kapý çalýndýðýnda gerçekten kapýdakini içeriye alýn kýþ günüdür yazýk dýþar da kalmasýn.



www.barisdurak.com

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: kapýlar
Gönderen: Meryem Uçar / Ýzmir/Türkiye
11 Mayýs 2006
bir yazým vardý benim, kapý vurulurken inançlarým çalýnýyordu diye.. kapý çalýnýrken umutlarým çalýnýyordu olmayacaktý cümle olarak, ondan böyle demiþtim.. bir zaman gelince insanlar yorulurlar kapýlarýnýn çalýnmasýndan, misafirperverdirler ve kapýyý çalaný buyur ederler hep. sonra da alýrlar aðýzlarýnýn payýný:)) benim karamsar yazýmýn yanýnda senin bu iyimser ve umut dolu yazýn daha güzel kuþkusuz. umarým umutlu ve iyimser olursun hayatýn boyunca.. doðru ya.. on dakika ayýrýrsýn kendine ve olur biter herþey ve kurtulursun kara bulutlardan deðil mi:)) keþke her zaman bunca kolay olabilse.. yüreðine, kalemine saðlýk.../ sevgilerimle / Meryem

:: bazen
Gönderen: Meryem Uçar / Ýzmir/Türkiye
11 Mayýs 2006
bazen kapý sonuna kadar çalýnýr ve hatta yýkýlýr bile ama karþýdakinin almak istediði tek birþey vardýr o an, ona koþullanmýþtýr ve görmez, göremez ve görmek istemez... umarým kapýnýz hiç böyle çalýnmaz




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Niye Beni Ataþlarda Yandýrdýn
Masal Biter
Varmýdýr?
Gözler
Aþkýn Ýki Yüzü
Ýnsan Sevince...
Sevmeler Hep Aðýr Gelir Ýnsana
Sevgi Güzel Bir Þey
Buðday Taneleri
O Benim Anam


barýþ durak kimdir?

Hayat herþeye raðmen güzeldir. Sizde bu hayatý hep güzel yaþayýn.

Etkilendiði Yazarlar:
Attila Ýlhan,Tuna Kiremitçi,Can Dündar,Ahmet Altan


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © barýþ durak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.