..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi sabýrlý ve yürektendir, sevgi kýskanç ve övüngen deðildir. -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > zumrut sarikartal




24 Ocak 2006
Ýmdat , Doðuruyorum!  
zumrut sarikartal
Doktorum, normal doðuma beni ikna etmeye çalýþýrken, aklýmdan tek geçen düþünce, tuvalet penceresinden eve sokulmaya çalýþýlan piyano görüntüsüydü. O küçücük yerden nasýl hasarsýz, ziyansýz geçer piyano, aklým almýyor. O durumda piyano , pencereden daha kýymetli olduðu için, zarar gelmesin diye kýrýverecekler pencereyi hafiften. Ama o benim pencerem ve kýrdýrmak istemiyorum.


:BGHB:
Doktorum, normal doðuma beni ikna etmeye çalýþýrken, aklýmdan tek geçen düþünce, tuvalet penceresinden eve sokulmaya çalýþýlan piyano görüntüsüydü. O küçücük yerden nasýl hasarsýz, ziyansýz geçer piyano, aklým almýyor. O durumda piyano , pencereden daha kýymetli olduðu için, zarar gelmesin diye kýrýverecekler pencereyi hafiften. Ama o benim pencerem ve kýrdýrmak istemiyorum. Ben daha kullanýcam o pencereyi bir kere. Hem ne malum tamir ettiklerinde eskisi gibi olacaðý? Tabi, oturduðunuz yerden kolay baþkasýnýn penceresini kýrmak. Kolaysa evinizi ayakta tutan sütununuza bir çentik attýrýverin doktor bey.
-     -Ama isterseniz daha önce sezaryen de olabilir, minik annelerin bebekleri de miniktir, doðanýn kanunu, içiniz rahat etsin. Zümrüt Haným?
-     Buyrun?
Aklýmdan geçenleri allahtan duymuyor. Ne saçma bir laf , minik annenin minik bebeði. Siz bu minik annenin kocasýný gördünüz mü? 1.90 ‘a 96 kglýk bir dev. Ya oðlum babasýna çekerse? Hangi doða bir kaniþle bir St. Bernardýn çiftleþmesine izin vermiþ de kanunlarýný buna göre düzenlemiþ? Sanki biz çok doðalýz da kanunlarýný uygulayacaðýz. Geçiniz efendim, bizim bina yapýsal olarak zaten küçük, penceresi de ona göre tabi, piyano babasýna çekerse, gitti bizim pencere....
-     Mümkünse ben sezaryen tercih edeceðim.
Delimi ne, normal falan doðurmam ben.
-     Ama doðal yolu denesek, yapýsal olarak bir kusurunuz yok, hem doðum esnasýnda acý çekmenizi engelleyecek hormonlar da iþ baþý yapacak korkmayýn..
Benim deðil, kocamýn yapýsal bir kusuru var doktor bey, adam iri, ve bebek ona çekecek diye ödüm patlýyor. Zaten içerde þimdiden yer kalmadý, ayaklarý aðzýmdan çýkacak az sonra, hala normal diyor. O acýsýz masalýný da baþkasýna yuttur sen. Doðum odasýndan gelen o çýðlýklar, hayatlarýnýn en büyük orgazmýný yaþayan kadýn sesleri deðil. Bal gibi canlarý yanýyor. Kolay mý pencereyi açmak...
-     Ben yine de sezaryen diyorum, biraz ürküyorum da.
Ne diyim adama þimdi, piyano fantazisinden bahis açacak deðilim ya. Beni aklý baþýnda biriymiþim gibi almýþ karþýsýna konuþuyor. Halbuki hormonlar fora, bende ne akýl kaldý ne mantýk. Evde fýrtýnalar estiriyorum, teror yaðdýrýyorum. Ýþten artýk sen gelme dediler, saçmalýyormuþum çünkü. En son kalemim kýrýldý diye bir saat aðlamýþtým iþte. Ota boka aðlýyorum zaten. Gözyaþlarýma bir anlam katabilmek için Türk filmlerine takýlýr oldum. Hiç olmazsa kocama iþte bu yüzden gözlerim sulandý diyebilirim. Halbuki alakasý yok, sadece hýçkýra hýçkýra aðlamak istiyorum.Temizlikçim her hafta beni terk edip, gözyaþlarý içinde özürler dileyince iþine geri dönüyor. Ýliþkimiz son derece laçkalaþýp yüz göz oldu. Yemek kokularýna tahammülüm olmadýðý için yemek iþini kocama býraktým. Adamcaðýz iþten gelip, önce alýþ-veriþ yapýyor, sonra da yemek. Tabi arkasýndan bulaþýk da günün bonusu. Tek yaptýðým sýrtüstü yatmaya çalýþmak. Lanet olsun, onu bile yapamýyorum ki, deli gibi tekmelenip hýrpalanýyorum içerden. Mideme poposunu dayayan oðlum, ayaklarýyla karaciðerimi tekmelerken, kafa attýðý kasýklarým deliler gibi acýyor. Tüm aðýrlýðýyla sidik torbamýn üstünde ikamet ettiði için damla içsem tuvalete zor yetiþiyorum. Hadi yetiþtim, iþeyebiliyor muyum sanki? Ýçerde var bir ton çiþ, ben yapýyorum iki damla. Dediklerine göre basýnç yüzünden hep çiþim var gibi hissediyormuþum , aslýnda yokmuþ. Ne olmadýðý deðil, benim ne hissettiðim önemli kardeþim, hep yumurta kapýda geziyorum hissinden býktým. Geceleri kabus oldu. Ne saða dönebiliyorum, ne de sola. Sýrt üstü hiç yatýlmýyor, tanrým ben at gibi ayakta uyumak istiyorum. Asýn beni tavana , ayakta sallana sallana uyuyim.
-     O zaman uygun günü kararlaþtýralým, madem kararlýsýnýz. Size hangi gün uyar?
Derhal , olmazsa en geç yarýn. Kurtarýn bu iþkenceden beni. Çiþim olmadan yürümek, sýrtüstü yatmak istiyorum , uyumak istiyorum. Zaten artýk karným patlamak üzere. Siz almazsanýz o fýrlayacak, Alien...
-     Bebek için en uygun zaman benim için de uygun olur.
Tanrým ne zýrvalýyorum ben, daha doðurmadan baþladý analýk içgüdüsü. Kýzým, bir an önce kurtul þu bebekten, kendini düþün, zaten doðduktan sonra sýrf onu düþünücen.
-     Ýki hafta daha bekleyelim. Ne kadar içerde kalýrsa bebek için o kadar iyi olur.
Kahretsin, iki hafta mý? Yuhh.. Peki ya ben ne olucam ! Ýki hafta daha mý çekicem bunu? Þafak ondört. Hangi plakaya denk geliyor bu ondört? Neyse, saçmalamayý kes ve doktoru ikna et. Öleceksin uykusuzluktan.
-     Peki, bebek için en iyisi olsun da.
Tamam, delirdim biliyorum, iki haftayý kabul ettim. Ama sakin olalým, doktoru sezaryene ikna ettim ki, en önemlisi bu. Pencereyi kurtardýk gözüküyor. Gerçi kaportayý çizdiriyoruz bu durumda ama olsun.Umalým da bu iki hafta içinde normal doðuma dönecek acil bir duruma düþmeyelim.
-     Anlaþtýk o zaman, detaylarý konuþuruz, bebeðe iyi bakýn,
-     Hoþçakalýn, doktor bey, teþekkürler...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Çok haklýsýn...
Gönderen: Simten Ataç / Ýstanbul/Türkiye
23 Mart 2006
Ben "pencereyi kýrýn yeter ki piyano zarar görmesin" dedim ama sevgili piyanom içerde gereksiz týngýrdayýnca acil olarak benim kaportayý da çizdiler... Sevgili Zümrüt ,çok keyif alarak okudum... Sen yazdýkca ben de okumaya devam edeceðim. Yazmaya vakit bulamadýðým þu günlerde okuyacak birilerini bulmak çok memnuniyet verici. Sevgiler.

:: Müthiþsin!
Gönderen: Funda Bilgili / ÝZMÝR/Türkiye
19 Þubat 2006
Sevgili Zümrüt, bugün tanýþtým kaleminle. Kesinlikle müthiþ yazýyorsun! Ayný yaþtayýz ama ben erken kalkýp hýzlý yol alanlardan olduðum için, artýk ergenlik sorunlarý üzerine yazýlar yazmaya baþlamak üzereyim:) Yýllar öncesine döndüm bu harika deneme ile. Týpký erkeklerin askerlik hikayeleri gibi, kadýnlarýn da doðum hikayeleri asla eskimiyor. Ama bu kadar mizah yüklü bir kalemle buluþup dönüvermek o günlere, çok hem de çok keyifli oluyor...Tebrikler. Minik oðluna da annesi ile birlikte eðlenceli saatler diliyorum.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Jartiyer
Yýrtýk Etek - Vadim O Kadar Yeþildi ki
Dedemin Küçük Sýrrý
Parti
Bir Ayrýlýðýn Anatomisi

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çýt Yok
Býçak
Sýr
ve Kazanan...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþk Hakkýnda Bir Yazý [Deneme]
Hiç Olmayan Sevgiliye [Deneme]


zumrut sarikartal kimdir?

Küçücüktüm, okuyanlara özendim, okumak istedim. Daha küçüksün, okulda öðrenirsin dediler. Söz dinledim, okulu bekledim. Sýnýfta ilk ben okudum, çok mutlu oldum ama hep susturuldum. Tahtadaki yazýyý ilk ben söyleyince sýnýf beni takip ediyormuþ. Keyfini çýkaramadým. Ama evde hep okudum. Sonra yazmak istedim, ilk romaným için bir defter aldým, ismini en baþa yazdým, ''gökten inen merdiven''. Annem gördü, güldü , inanmadý. Daha sekiz yaþýndaydým , yazmaktan vazgeçtim. Büyüyünce yazmalýymýþým dedim. Ama zaman geçtikçe sadece okumaya vakit kaldýðýný farkettim. Yazmayý unuttum, erteledim, istemezmiþ gibi yaptým. Derken bir gün, bir gece sabaha kadar oturup aklýma gelen herþeyi yazdým. Ýþte o gün benim doðumgünüm, büyüdüðüm gündü. Þimdi sadece yazmaya vaktim var, baþka hiçbirþey için kýlýmý kýpýrdatmam ( çocuðum hariç). Peki sizin beni okumaya vaktiniz var mý?

Etkilendiði Yazarlar:
Aziz Nesin ile büyüdüm. Oðuz Aral idolümdü. Gýrgýr, Fýrt, Çarþaf , Limon düzenli takip ettiðim yayýnlardý.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © zumrut sarikartal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.