..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Baþka dillerle ilgili hiçbir þey bilmeyenler, kendi dilleriyle ilgili de hiçbir þey bilmiyorlar. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Gökmen




12 Eylül 2004
Aþk Herþeyi Affetmezmiþ...  
Gökmen
ben seni özledim..


:CAHH:
ben seni özledim. ben sensiz çok yalnýzým. ben sensiz olmaya bak kaç yýl oldu hala alýþamadým. ben senin yaþamýþ olduðunu bile bilmeden özlüyorum. ben geceleri hala kendimi sana emanet ediyorum. sabahlar oluyor. gün doðuyor. her þey ayný her yer, ayný ve ben yine göbeðimi eritmekle meþgulum ama kilo versem yada vermesem göstermem gereken sen yoksun artýk.
ben seni özledim. ben sensiz yaprak gibi yaþýyprum. rüzgar yada fýrtýna ne taraftan eserse essin, ben o tarafa yolcu abbas. gördüðüm minyon bütün kadýnlar hala sen. bütün yeþil gözlü huriler sen. kýzýl saçlý dilberler týpký sen. hatta bütün kadýnlar sen gibi gülüyor. bütün kadýnlar sen gibi mutlu olmayý bekliyor. bütün for women yazan parfümler sanki senin için üretilmiþ ama hiçbirisi sendeki gibi kokmuyor.
ben seni özledim. ben sensiz sabahlarý sahile iniyorum. kedilerimiz geliyor yine. simit peynir kopartýp veriyorum. yiyorlar ama artýk eskisi gibi bakmýyorlar. sanki her miyavda seni soruyorlar. sürtünecek bir kadýn hele hele sen olmayýnca sanki karýn doyurmaya gelmiþlerde hani ben onlarý doyurmaya mecburmuþum gibi yiyip gidiyorlar. sen olmayýnca teþekkür bile etmiyorlar. hatta bide naz yapýyorlarki sorma gitsin. ben onlarýn hizmetkarý onlar senin emanetin gibi...

Ben seni özledim. Haki yeþil giysiler alýyorum. Mevsiminde nergis alýyorum. Sanki sen varsýnda sana verecegim. Hani sevdiðin þekerler vardý ya onlardan ýsmarlýyorum kendime. O þeker o kadar mý yavan olur Allah'ým deyip yolda cam silen çocuklarý sevindiriyorum. Onlar nasýl mutlu oluyorlar. Eminim senin aldýðýn tadý alýyorlardýr. Hani o köprü altýndaki çingene çiçekçi var ya her seferinde:
"Gelmedi mi daha senin ki ? Ne uzun gurbetmiþ" diye sordu çok uzun bir zaman. Baktý ki artýk sen yoksun. Artýk sormuyor. Hatta çiçek almam için bana bile dönüp bakmýyor bile.
Ben seni özledim. Hasret adýna yazýlmýþ bütün kitaplarý, bütün þiirleri, bütün romanlarý, bütün makaleleri okudum. Hatta benim yazýlarýmda çok ilgi çekiyor ama ben onlar gibi okumuyor sadece yaþýyorum. Ama sen hala nerdesin onu bile bilmiyorum. Bu sene kýþ o kadar çetin ve sert geçti ki burada. Kar kýþ kýyamet ama ben seni almaya gelemedim. kavaklý park'a da gittim bu kýþ. Soba yanýyor. ekmek kýzartýyorum. kendime birde çay söylüyorum. yine herkes orada ama sen yoksun. onlarda sormuyorlar seni..
biliyorsun hatta umuyorsun. gelsen beni býraktýðýn gibi bulacaksýn. gelsen yine o kocaman yüreðimi sonuna kadar açacaðýmý biliyorsun. yine seni çok sevdiðimi biliyorsun. ama "aþk her þeyi affeder" diyordum ya hani. yaþamadan bilememiþim. senden ve herkesten özür diliyorum.
aþk ihaneti affetmiyormuþ.
özlemime raðmen..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: yorum
Gönderen: aslý þah / Antalya/Türkiye
30 Aðustos 2005
bende çok özledim ama..........

:: bu olmamýþ
Gönderen: Ahmet Uslu / Kocaeli/Türkiye
23 Eylül 2004
severek okuyorum yazýlarýnýzý ama bu olmamýþ bence. çok sýk kullanýlan söylemleri seçmiþsiniz




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sensiz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Nerdeydin? [Þiir]
Sýçýþ [Þiir]
Git Kardeþim Ya [Þiir]
Kalýþ [Þiir]
Öðrenemediðim [Þiir]
Bugün Doðum Günüm [Þiir]
Hepsi Sendin [Þiir]
Býrak Daðýnýk Kalsýn [Öykü]


Gökmen kimdir?

türkiye’de olan biten hiçbir þeyi ciddiye almýyorum. kendisine olduðundan fazla önem vehmeden insanlarý, içi boþ kurumlarý, deðeri olmayan unvanlarý. özetle hiçbir þeyi. beni bu sonuca çok basit gözlemler götürdü. ülkemizdeki kavþaklardan önemli bir kýsmýnýn neden sürekli karanlýkta kaldýðýný görüp; “bizim, milletçe zekamýz kavþaklarý aydýnlatmaya yetmiyor mu?” diye kendi kendime sordum. . sahip olduðumuz rejimin demokratik olmadýðýný bile bile “ülkede demokrasi varmýþ gibi. . ” yazýlar yazan, konuþmalar yapan insanlarýn algýlama özürlü olup olmadýklarýný merak ettim. tarihe çok meraklý olup da yakýn tarihimizi dahi bilmeyenlerin ukalalýklarýný dinlemekten usandým. cehalet, sýðlýk, ikiyüzlülük, aptallýk beni yýldýrdý. okuduðunu, dinlediðini anlamayan insanlarla karþýlaþmaktan býktým usandým. . üstelik bunlar bu ülkenin güzel insanlarýný aritmetik olarak ezecek yoðunluktalar. üstüne üstlük sayýlarý da geometrik olarak artýyor. . kendi kendime, bu toplumdaki sorunlardan rahatsýzlýk duyan insanlar muhakkak vardýr. onlar kendi deðerlerini savunmak için parmaklarýný kýpýrdatmýyorlarsa ben neden onlar için kavga edeyim… diye düþünmeye baþladým. hiçbir þeyi ciddiye almamaya baþladým. beni sadece birebir tanýdýklarýmýn baþýna gelenler ilgilendiriyor. tanýmadýklarým adýna kavga etmeyi, tanýmadýklarýma býrakýyorum. .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gökmen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.