..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir kýþ sonsuza dek sürmüyor, hiçbir ilkbahar uðramadan geçmiyor. -Hal Borland
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Tayyibe Atay




23 Nisan 2024
Havama Bak Hele  
Tayyibe Atay
kývýrdým da kývýrdým!.oh beh!.. :))


:AF:
ah bu havalar!.

nedense bu gün havamdayým!..yani “ beni bu havalar mahvetti” diyen Orhan Veli’nin havasýnda deðil ama!.gerçi o bahardan dem vurmuþ ya bu dizeyi yazarken; benimki baþka bir hava!.hiç umurumda deðil Veli’nin eve ekmek ve tuz almayý unuttuðu falan, unutmuþsa unutmuþ bana ne!.en azýndan O, var olan bir þeyleri unutmuþ; küçük bir þaka!.ha bir de aþka düþerek unutmuþ olabilir di mi!.aþka düþenlerden bana ne!.benim havamýn ne aþkla, ne baharla, ne de Orhan Veli’nin dizesiyle ilgisi yoktur billahi!.

dedikten sonra geleyim kendi havama: kývýrma havasý!.

bu gün bir Tv kanalýnda söylenen oynak Anadolu türkülerine kaptýrdým kendimi; fýrladým salonun boþ kalan alanýna!.salonda kimseler yok...evin sakinleri hangi deliðe girmiþse, bilemem!..bu beni biraz yalnýzlýk duygusuna körüklese de, onu bastýrmasýný bilirim ben dedim, baþladým göbek atýp kývýrmaya!.hani bir de göbekli teyzeler, amcalar, paracýklarýmýzý bol bol yiyip göbek- gýdýk büyütenler gibi göbeðim olsa; yok!.mübarek bel kemiðine yapýþýk bir göbek iþte!.buna raðmen attým da, attým!.döndüm pencereye karþý attým, döndüm duvarlara, daha da olmadý cam içinden beni oynatan çalgýcý, türkücülere karþý!.sanki ayaklarým hiç yere basmýyor, göbek attýkça belimin direði rüzgara yakalanmýþ aðaç dallarý gibi eðrilip bükülüyor!. yat o yana, yat bu yana der demez Orhan Veli’nin bir dizesi daha gelip oturuyor þurama:

“güller takayým saçlarýna
bir o yana, bir bu yana”

ilahi Velicim; amma çok kafayý takmýþsýn bahar denen illete!.bizi delirtmek mi istiyorsun allasen!.kaç yýllardýr ne bahar gördük, ne de gül filan!.durmadan kar yaðdý üstümüze; üþüdük!.üþürüz tabii; urbalar alamadýk pahalýlýktan!.bakýp bakýp geçiyoruz vitrinler önünden!.camekanlarýn içi bir dolu, bir dolu ama fiyatlarý uymuyor cebimize!.iþin kötü tarafý, çýplak da gezemiyoruz; günah!.iþte bu yüzden, eskilerimizle idare etmeye çalýþýyoruz!.

“çalýþýyoruz” sözcüðünü yanlýþ kullandým valla!.çünkü, kendimin ne ettiði, ne yaptýðýydý konu!.bana ne herkesin ne giydiði, ne giyinmediði!..ben kendime yakýþaný giyerim her zaman!.kýçýmda þort- pantolon, sýrtýmda el örgüsü hýrka ile basma fistan!.

Of yaa!.gene atladým oradan oraya!.sanki üç adým, yüksek, uzun atlamacý milli atletim!..madem atlamaya baþladým; çýkýyorum salondaki koltuðun üstüne, yere atlýyorum; gümmm!..bu kadar da olmaz yani dediðim anda; eþim çýkýp geliyor girdiði delikten!..demek ki duymuþ “güm” sesini!.

düþmedim, atladým diyorum; soru sormasýna meydan býrakmadan!.hayretle bakýyor yüzüme! e yani, sadece ben miyim atlayan; memleketim de atladý Ay’dan aþaðý diye ekliyorum sonra!.

ikimiz de gülmeye baþlýyoruz; hem de ne gülme!..sadece gülsek iyi de, oynamaya baþlýyoruz birlikte!..hem de olmayan göbeðimizi ata ata, hem de kýla dönen belimizi kývýra kývýra!..

“bir ona yana
bir bu yana”

hem de!..

:))



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Selam Efendim
Portakal
Bakla
Hey Kadýnlar
Çatýlar
Anneyiz Biz
Münazara
Acý Tatlý
Milli Seviþmeler
Mektup

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hýyar
Ýmam Olacaðým
Türlü Yaptým Türlü
Emekli Meselesi
Nüfus Artýþý
Çocuk ve Et
Baðýrdaklý Bebekler
Açlýk Sendromu
Benciform
Maldivler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Semazen [Þiir]
Damlacýklar 1 [Þiir]
Makas [Þiir]
Damlacýklar 3 [Þiir]
Çek As [Þiir]
Çulluk [Þiir]
Adsýz Alfabe [Þiir]
Týrnak Ýçi Söylence [Þiir]
Mektup [Þiir]
Masaüstü [Þiir]


Tayyibe Atay kimdir?

Yeni þiirin,uzun yýllar yazmama raðmen yeni þairiyim. Ýnternet ortamý sayesinde okuyucu önüne çýktým henüz. Ne kadar þair olduðumun yanýtýný ise okuyucuya býrakýyorum. Bayan yazarlarýn çok az olduðu bir ülkede,duygu ve düþüncelerimi,þiirin ruhu okþayan ,elleyen tarafýyla anlatmaya çalýþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Arif,Behçet Necatigil,Nihat Behram...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.