..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Roman yazmanýn üç kuralý vardýr. Ne yazýk kimse bu kurallarýn neler olduðunu bilmiyor. -Somerset Maugham
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe > Bayram Kaya




16 Temmuz 2023
Totemi Dil 24/f  
Bayram Kaya
Dýþtan totemi veya ilahi ya da mülk sahibi El merkezine doðru olan kuvvet çizgileri, istek eðilimlerinizle modüle edilir. Düðüm merkezinden size doðru olan kuvvet çizgileri de isteklerinizin karþýlanmasý olan modülasyonlarla yüklüdür.


:BFB:
Mülk sahibinin paylaþým þekli dilediðine dilediði kadar verme, az verme, kýsma, hiç vermeme þeklindeydi. Kolektif alanýn paylaþým þekli de kolektif birim zamanlý karþýlýklý transfer emek gücü üzerinde herkesin yetenek ve ihtiyacýna göreydi.

Kolektif paylaþým merkezi üzerine kolektif irade yerine mülk sahibinin iradesi bindiriþ edildi. Kolektif paylaþým merkezi üzerine mülk sahibinin iradesine göre paylaþtýrma yapmaya baþladý.

Mülk sahibinin irade ve yönetme gücü kolektif alanýn düðüm noktasý oldu. Yeni düðüm noktasý hem kolektif etkinin üzerini örtüyordu. Hem de mülk sahibinin keyfine göre paylaþtýrma yapan, mülk sahipli bir El alan merkezini oluþturuyordu.

Düðüm noktasý üst üste ve en az beþli bir üs selliðin kuvvet alanlar merkeziydi. Özneden çýkan alan eðimi düðüm merkezinedir. Güç birliðinin merkezine doðrudur. Ýç ve dýþ alanlar nedenle özne eðimi güç birliði merkezine doðrudur?

Özne eðiminin güç birliði merkezine doðru olmasý nedendi? Gayet basit. Her alan öbeði bir biçim ile hem yüzey gerilimi alandý. Hem de hacmi olabilen biçimdi. Biçimlerin kuvvet çizgili alanlarýnýn birleþip kesiþtiði yüzeyler gibi “dünya biçimli hacimle” de bir aðýrlýk merkezi vardýr.

Fakat dünya gibi biçimler genelde küremsi geoit bir þekille üç boyutlu hacimdi. Dünyanýn bir yüzey alan gerilimi bir de iç alana dek hacimle, hacim alan gerilimi vardý.

Kiþinin yönelmesi gibi kuvvet çizgileri hem aðýrlýk merkezine doðru bileþen düðümledir. Hem de merkezi kuvvet çizgileri düðüm noktasýndan dýþ yüzeyin çember alanýna doðrudur. Yani alanýn kuvvet çizgileri dýþtan içe. Ýçten dýþa doðrudur. Çember alan öbeðini sýnýrlar.

Dýþtan totemi veya ilahi ya da mülk sahibi El merkezine doðru olan kuvvet çizgileri, istek eðilimlerinizle modüle edilir. Düðüm merkezinden size doðru olan kuvvet çizgileri de isteklerinizin karþýlanmasý olan modülasyonlarla yüklüdür.

Demek ki alan, noktacýklar bileþimli giden gelen kuvvet çizgilerinden oluþuyordu. Kuvvet çizgilerinden oluþan yüzey ve hacim salýnýmlarýna da türlü modülasyonlar yükleniyordu.

Çember yüzeyli merkezindeki güç dört köþelilerin yüzey alanýna göre çember alanýna daha eþit yayýlýr. Bu nedenle çember merkezli ve daire yüzeyli bir alan, kendi enerjisini en az dirençle dýþa doðru çok düzgün yayma eðilimindedir.

Çember yüzeyli alan düðümü, düðüm gücünü çevresine eþit yayar. Genelde daire yüzeylerle, küre yüzeylerdeki merkezi enerjinin düzgün daðýlma eðilimi, diðer yüzey biçimlerine göre çok daha fazladýr.

Kýsacasý kolektif alaný oluþacak bazal güç bileþirken her taraftan bir merkeze doðru iki boyutlu çember ve daire biçimli bir yüzey alaný türünden gücü yayarlar. Yine kolektif bileþimli alan üretim kapasitesi nedenle üç boyutlu küresel bir hacim kazanýr. Üreten hacim küre yüzeyli alanla çevrili bir hacme dönüþür.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn felsefe kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ölçü 3
Kendisini Kopyalama 2
Kendisini Kopyalama 1
Ölçü 4
Hemcinslerin Tarihi 6
Hemcinslerin Tarihi 4
Ölçü 1
Hemcinslerin Tarihi 11
Totemi Dil 24/ý
Hemcinslerin Tarihi 14

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ne Devletsun Ne Devletlu [Þiir]
Bildin mi? [Þiir]
Köle 2 [Þiir]
Bildin mi? III [Þiir]
Bülbülü Öldürmek [Þiir]
Hata Yapmak [Þiir]
Bildin mi? II [Þiir]
Asuman [Þiir]
Yol Yolcudan Habersiz [Þiir]
Köle 3 [Þiir]


Bayram Kaya kimdir?

Emekli eðitimci. 1950 Mucur / Kýrþehir doðumlu.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bayram Kaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.