..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Pek çok doktorun yardýmý ile ölüyorum. -Büyük Ýskender
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > ALÝ




14 Temmuz 2016
Ýstanbul Unutsun  
Ýstanbul

ALÝ


Hayatý hiç beklemediðiniz bir anda karþýlarsýnýz ve kaybedersiniz. Tuhaf olan þudur ki hayatýn tek gerçek anlarý buradadýr.


:ABBB:
Sen ayrýlýk þiirleri severdin, ben seni. Sen uzun soluklar alýrdýn maðazalarý gezerken, ben sende gözlerimi büyülerdim.

Hengâmesinde akarken cumartesi, akþam karanlýðýnýn kenarýnda soluklanýyorum, barlarýn sensizliði gizleyen soðuk yüzlerinde oturmak kuruyorum aklýmda. Bekleyenleri gelenden deðilim bu gece. Telinde eksiklik mi var yoksa hep mi böyle acýlý çalardý sazlar? Unutsun beklentisiz yalnýzlýklarýn dergâhý tüm balkonlar sevdiðimiz þarký sözlerini. Ayyaþlýðýma sýzacak hatýralar. Acýlý notalara yenik yüreðim yüreðini unutsun.

Sen Ýstanbul’un sevdiði kadýndýn, ben tutarsýz adam. Sen sarý bir yapraðýn düþüncesinde solardýn, ben sonbahardým ezelden solan.

Yalnýzlýðýmýn üzerine örtülen patiskanýn renginde sarhoþ olmanýn düþüncesi gelip gelip kýrýyor sana iç çekiþimi Ýstanbul. Ne zavallý duruyorsun gitmiþliðimin ardýndan. Ulu orta sevdim senin dar sokaklarýnýn duvarlarýnda hayallerimi dondururken zaman. Yüreðine düþtüðümde istiklal girdabýnda boðuldum, öldüðümü anlamadýn. Unutsun beni simitçilerin sesi, tarihi geçmiþ yaþlý gözleriyle bakan binalar. Unutsun ansýzýn sýcaðýmý terk etsin sabahlarý kahvaltýya oturduðumuz sedir. Pazar günlerinin tenhalýðý ýslak kalsýn hep, elim elini unutsun.

Sen istasyonlarda, limanlarda kalýrdýn gözlerin umutlu, ben sana giderdim. Kaçardýn bana ýssýzlýkta, ben seni bulurdum sevdanýn beþ halinde.

Ýlkten nan açlýðýma ortak oldu martýlar, sonra denizde hoþçakallarýma kanat salladýlar...
Sürgün günümün boz bulanýk telaþlarda tramvaylar dalgalandý üstüme. Sabýrsýz dalgalarýn getirdiði bendim, alýp götürdüðü sen. Bu gün Ýstanbul’a katil olacaðým, alnýma sýkýp tek kurþunu, bir yukarý bir aþaðý gideceðim insanlarýn meraklarýnda. Sokaðýn içine düþmüþ kemanýn sesinde kalýrým. Söyleyin gözlerinin tadýna doyamadýðým kadýným gözlerim gözlerini unutsun.

Sen yalancý bakýþlarýnla çýrýlçýplak kalýrdýn, kekeme yakarýþlarým olurdu benim. Mutsuz olduðun isteklerin olurdu, ben çaresiz ölürdüm senin mezarlýðýna.

Üzüldüm, sebebim çok. Çizgim kýrýldý nerede duracaðýmýn hesabýný tutmuyorum epey zamandýr. Ben sende koca bir hayatýn gözlerini kapattým. Yeminin keskinliðimi bu etimize dirhem dirhem acý eken. Mazinin ansýzýn yürümesidir damarlarýmýzda caný eriten. Mýh olup anýlara çakýlmaktýr geçmiþe yazýlmak. Ellerin ilkkez kendini feda etti þu yolun soðuðundan kaçarken, üzülmek aklýmda bitap düþmesidir mutluluklarýmýn. Ýstanbul þahit, istiklal þahit ve yine onlar ölü aþklara lahit. Nefesim tükeniyor çürümüþ toprak kurtuluþum, kurtulsun tenim tenini unutsun.

Seni sustu birden bire aniden Ýstanbul, nefesime jilet deðdi benim. Sen aðlardýn, arardýn belki de beni, yokluðumu kaydettim baktýðýn yerlere ben.

Yoruldum, sýradan aðrýdýr bu dizlerime vuran, omuza yüklenen adýndan kalan umutlarým. Kaybolmuþluðum kaybediliþini ortalýyor kan vuran beynim alazýna. Senden kalan miras gibi sokaklarý çiðniyorum, karýþýyorum uzak durduðumuz kalabalýklara. Yarý meczup yüzümün korkusudur insanlara deðen. Tiksiniyor büyük düþüncelerinde bu þehir benden. Ben hala ayný benim oysa ne çok tamlanýyormuþum resminin yanýna düþünce gölgem. Ortalýk baþýboþ kalmýþ hangi masada otursam karþýma düþüyor yalnýzlýðým. Tadýný unuttuðum öpüþlerinde kararan sokaklar düþman þimdi, en sitemkârýndan çýðlýklarýmla dudaklarým dudaklarýný unutsun

Sen gülerdin boylu boyunca, ben küfür oldum. Yýrtýcý yanýnla saldýrdýn, acýsýn diye vurdun. Ben sana vuruldum

Yakýndýr efkârýn sarmaþ dolaþ kenetlendiði deliliðim arayýp bulacak seni, geçecek bu acýnýn türkçesi. Ýstanbul mezarlýðýnda ha bir fazla ha bir eksik sözümüz geçecek, yazýlacak kaderin cilvelenmesidir bu. Saçlarýn daðýlýrsa rüzgârýn tutumsuzluðunda Ýstanbul dökülecek harap bitap, perdelerini kapatmýþ evlerin içine düþecek kor, çocuklarýn hayalleri kirlenecek. Sakinliðin içinde düþün avuntusunda kaldým, kolay deðil hiç kolay deðil, yine de varlýðým varlýðýný unutsun.

Sen mýrýldandýn sevdalý bir þarký, ben eþlik ettim. Sen “Adýyaman” derken, ben "habu akan dereler hep gözümün yaþidur” dedim.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Serzeniþ [Þiir]
Ýdamdý Aþkýn Hükmü [Þiir]
Yürek Seni Aradý [Þiir]
Sofia [Þiir]


ALÝ kimdir?

Özel sektörde Muhasebe üzerine bir konumda çalýþýyorum. Hayatýmýn son 3 yýlýný þiirle yaþamayý seçerek geçirdim bundan sonrada öyle olacak sanýrým . Memur bir babanýn sayesinde ülkemde bir çok bölgeyi insaný tanýma fýrsatým oldu. Karadenizli olmakta benim için ayrýca güzel bir özellik. Okumayý çok seviyorum. Son aylarda özellikle þiir ve yorumlama sanatý üzerine yoðunlaþdým. Bu konuda geniþ bir araþtýrma çalýþmasýný halen sürdürüyorum. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Ýlk zamanlar Ümit yaþar oðuzcan,Atilla ilhan, Orhan Veli


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ALÝ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.