..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþýk olmayan âdem / Benzer yemiþsiz aðaca. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Öpücükler Sana Dudaklarýna
Gülten Aðrýtmýþ
Þiir > Aþk ve Romantizm

Öpücükler sana, Dudaklarýna. Hayal de olsa, Boþ ver aldýrma. Geçer bu günler, Hemen ardýndan Gelir istediðin Yaþanasý yenilikler. Çýlgýnlýk sanma Bu sözcükleri Nedir ki bunlar Þu koca dünyada. Dünya nedir ki Evren varken. Belki de evren Bir minik hücre, Baþka bir bedende. Kimisine doðal gelen Bir baþkasýna anormal. Doðru davranýþý bulmak Bilmece. Bilmeceden kaçmak için Kendi doðallýðýný yaþamak Anlayana sunmak,

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý
 Asgari Ücretle Yaþamak Mümkün Mü? Türkiye’de Ýþçilerin Durumu  (Yaver ARANCIOÐLU)

Türkiye’de asgari ücretle yaþamak mümkün mü? Bu sorunun cevabýný arayan bu yazýda, asgari ücretle çalýþanlarýn karþýlaþtýðý sorunlar, haklarýný savunan kurumlar ve eylemler, asgari ücretin ne kadar olmasý gerektiði ve nasýl ayarlanmasý gerektiði konularýna deðiniliyor. Ayrýca, þehir þehir kira, elektrik, su, doðalgaz, toplu taþýma ve mutfak masraflarý karþýlaþtýrýlýyor. Asgari ücretle çalýþanlarýn durumunu anlamak ve onlara destek olmak için bu yazýyý okumanýzý tavsiye ederim.
 Ailelerimizin Temeline Dinamit Koyuluyor  (Ahmet Zeytinci)

Bu mu Türk Toplumu? Bu tipler bizim toplumumuzun insanlarý olabilir mi? Hiç normal evlerde ya da gecekondularda geçen dizilere, fakirliði, yoksullarý anlatan dizilere rastladýnýz mý? Rastlamadýnýz, bundan sonrada rastlayamazsýnýz. Olaylar mutlaka bir holdingin ya da büyük bir þirketin çevresinde, havuzlu lüks villalarda geçiyor...
 Riyakat  (GAYE DÝLEK GEZER)

Ýnsanýn þereflisi bünyesinde liyakat taþýyandýr. Kelamýn deðerlisi ise bünyesinde liyakat barýndýrandýr.
 Evli Çiftler Nasýl Piknik Yapar  (Kâmuran Esen)

Sýradan bir pikniðin öyküsü.
 Özgüven Geliþtirme Teknikleri  (furkan dede)

Yaptýðýmýz en büyük hatalardan birisi içimizdeki eleþtirel sesi çok fazla dinlemek ve dostumuz gibi kabul etmemizdir.
 Küçük Kýzlarýmýzý Biz Öldürüyoruz  (Yûþa Irmak)

On bir katlý, her katýnda 4 dairenin olduðu A ve B ismiyle iki bloklu, toplam 88 çekirdek ailenin yaþam sürdüðü sitemizin otoparký dahil, her tarafýnda küçük ceylan yavrularý gibi seken, yeni icat ettikleri oyunlarý oynayan küçük kýzlarýn neþesi tüm dünyayý aydýnlatacak, gökyüzüne attýklarý kahkahalarý buz tutmuþ yürekleri elbet bir gün ýsýtacaktýr…
 Cari Açýk  (Ahmet Zeytinci)

Cari Açýða karþý gardýnýzý alýp açýk vermemeniz lazým. Hele de aile bütçesinde açýk oldu mu, aileyi yerle bir eder. O zaman ne yapýyoruz, maymunlar gibi yiyeceðimiz maddeleri mabadýmýzda ölçüp, çýkartabilir miyiz bunu, diye tespitini yapýp, sonra yiyoruz. Ödeyemeyeceðimiz borçlarýn altýna girmiyoruz.
 Dünya Kadýnlar Günü  (Kâmuran Esen)

Aðrýsýz çocuk Doðurmadým. Hazýr sofraya Oturmadým.
 Esnaflýðý Ticareti Çeklerden Senetlerden Rakamlardan Ýbaret Sananlar  (Ahmet Zeytinci)

Eskiden mahallemizin bakkallarý, manavlarý, kasaplarý, terzileri, yufkacýlarý, yorgancýlarý, olurdu... Biz hep gidip de onlardan alýþ veriþ yapardýk. Veresiye Defteri diye bir kavram vardý... ''Oðlum þuradan iki ekmek, bir sigara bir kalýp da beyaz peynir al Ali Amcana da yazdýr.'' dendi mi akan sular dururdu... Ali Amca yazar, ay sonunda da tahsil ederdi azar azar...
10 
 Baron Kýlýklý Bey  (Alp Þahin)

Bazý marjinal iþyerlerinde genel müdür yardýmcýsý pozisyonlarýnda baron kýlýklý bir bey vardýr. Hem orta seviyedeki çalýþanlarla arasý iyidir, hem de müdür ya da patronun en sevdiði adamlardan biridir. Hep ilginç ama abartýlý anýlarý vardýr ve her kendince komik bir þey anlattýðýnda çalýþanlar ‘’Hahaha ay Baron kýlýklý Bey çok komiksiniz’’ der. Tanýdýn mý o tipi?
11 
 Yoksa Aklýmýz Firarda mý?  (Emine Piþiren)

“Anneanne biliyor musun ?” “ Neyi yavrum?” “Ýclal hamileymiþ…” “ Ýclal de kim?” “Yiðit’in karýsý…” “Yavrum ben ne Ýclal’i ne Yiðit’i tanýrým. Kim onlar?”
12 
 Kum Torbasý  (Ömer Akþahan)

Nerden bilebilirdim ki, Ýstanbul denen 15 milyon insancýðýn yaþadýðý bir yeryüzü efsanesinde insanlarýn kum torbasý niyetine kullanýlacaðýný.
13 
 Hantal Þirket Dinamik Þirket  (Ömer Akþahan)

Esasen derdim krize çare üretmek deðil. Ýþin uzmaný hiç deðilim. Ama aþaðýda soracaðým soruya vereceðimiz yanýtta bazý ipuçlarý yakalanabilir. Bu tür krizlerde gemisini sað salim limana ulaþtýran þirketlerin yapýsý nasýldýr?
14 
 Bir Çeþit Ýþ Baþ - Vuruþu  (bekir berk)

Büyük firmalara yapýlan iþ baþvurularýnýn, insaný nasýl çýldýrtabileceðine dair bizzat tecrübe edilerek yazýlmýþ bir deneme...
15 
 Dile Benden Ne Dilersen...  (Emine Piþiren)

"...60'li yaþlarýndaki evli bir çift evliliklerinin 35inci yýlýný sakin, romantik bir restoranda kutlamaktadýrlar. Aniden önlerinde zarif ve güzel bir peri belirir ve þunu söyler: - Bu kadar uzun bir süre örnek bir çift olmanýz ve hep birbirinize sadýk kalmanýz nedeniyle birer dileðinizi yerine getireceðim..."
16 
 Sen Anca Kovaya Benzersin, Kadýn Artýklarýyla Dolup Taþan  (osman demircan)

Bir yaðmurun önce üzerimde ýslaklýk olduðu, sonra üþüme býraktýðý bir an gibisin. Gözlerimde önce sevinç ýþýðý iken, sonra kör eden bir karanlýk gibisin. Sen kumsala yazdýðým sevgi sözcüklerimi silen dalgasýn. Beni boðmasan da, gýrtlaðýma kadar bana dert yaþatansýn. Bir hançersin, iki tarafý keskin. Sana ne yandan yaklaþsam, yüreðime saplanýrsýn. Bari öldür beni de, senin zevklerin ve hýrsýn için her gün kan kusmayayým.
17 
 Öðretmenler Odasý  (osman demircan)

Ben bir öðretmenim... Öðretmenler odasýnda arkadaþlarla ne konuþacaðýmý bilememekteyim. Bir arkadaþla konuþayým dediðim anda, onun gözlerinin bayan öðretmenin bacaklarýnda olduðunu fark etmekteyim. Ýçime bir sýkýntý girmesiyle susmaktayým.
18 
 Mobil Terör  (Þevket Baþýbüyük)

Serseri mayýn gibi ortalýkta dolaþan þu genç bayanlarýn elindeki cep telefonunu alacak kimse yok mu? Kimse yok mu cep telefonla gelen mahremiyetin tükeniþine ‘dur!’ diyebilecek… Genç kýzlarýmýzýn elindeki o cep telefonlarýný almadýkça; sokak köþelerinde, muhtelif izbe yerlerinde henüz çocuk denilecek yaþtaki kýzlarýmýzla vuku bulan gayrý meþru gizli buluþmalar, beraberinde gelen mahremiyetin tükeniþi, ahlaki çöküntü ve “aile hayatý” diye bir kavram kalmayacaktýr… Bu nedenle; serseri mayýn gibi ortalýkta dolaþan þu bayanlarýn elindeki cep telefonlarýný almanýn ve bu gidiþata “DUUUR!..” demenin vakti gelmiþtir, diye düþünüyorum….
19 
 Anneler Biraz da Kendinizi Düşünün!  (Cengiz Özder)

Anneler günü yaklaşırken, anneler için günün anlamına uygun bir yazı. Anneler biraz da kendinizi düşünün!
20 
 Domuz  (osman demircan)

Kýþ bir çocuðun elinden ve boþalan un çuvallarýndan anlaþýlýr. Üþüyorum anne. Kýraðý düþmüþ buðday baþaklarýyým. Benden sýcacýk ekmek olur mu anne? Kucak dolusu ekmekler dökmek istiyorum sana. Baþka çocuklarý da sev diye anne. Güvercinleri besler gibi sev onlarý. Belki o çocuklar, benimle kardeþ olurlar. Belki o çocuklar insan olmanýn tokluðuna varýrlar. Sen baþka anneler gibi olma sakýn. O anneler ki, kendi çocuklarý baþka çocuklarý döverken, güzelleþirler. Kendi çocuklarýna dokunulduðunda ise, çirkinleþirler.




son eklenenler
Ailelerimizin Temeline Dinamit Koyuluyor
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý
Riyakat
GAYE DÝLEK GEZER
Eleþtiri > Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý
Cari Açýk
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý
Küçük Kýzlarýmýzý Biz Öldürüyoruz
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý
Özgüven Geliþtirme Teknikleri
furkan dede
Eleþtiri > Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý
Baron Kýlýklý Bey
Alp Þahin
Eleþtiri > Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý
Yoksa Aklýmýz Firarda mý?
Emine Piþiren
Eleþtiri > Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý
Liyakatli Ýnsaný Bulma Meselesi
hüseyin hilmi arslan
Eleþtiri > Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý
Ýþçi Bayramýnda Sosyal Açýklarýmýz!..
Semra Arslan
Eleþtiri > Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý
Zenginliði Anlatalým
Mehmet BÝNÝCÝ
Eleþtiri > Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý
Sekiz Evlat Büyütmüþ
tülay aslan polat
Eleþtiri > Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý
Evlilik
osman demircan
Eleþtiri > Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý
Evlerin En Dayanýksýzý...
Fuat Türker
Eleþtiri > Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý
Kur'an'da Erkek Üstün Mü?
Fuat Türker
Eleþtiri > Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý
Aile Ýçi "Þiddetli" Þefkat
Fuat Türker
Eleþtiri > Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý
Dile Benden Ne Dilersen...
Emine Piþiren
Eleþtiri > Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý
Öðretmenler Odasý
osman demircan
Eleþtiri > Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.