..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzlýk güzel birþey, ama birilerinin yanýnýza gelip yalnýzlýðýn güzel birþey olduðunu söylemesi gerekir. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Dinsel > ömer kýrat




5 Þubat 2008
Matitas Manastýrý  
ömer kýrat
Develer berber iken, pireler tellal iken, insanoðlu hala ortaçað masallarýna inanýyorken...


:BHJI:
-     Süleyman aleykemküm!
-     Esselamül bülbüüüül! Hoþgeldin Süleyman yavrum. Hayýrdýr?
-     Hocam herþeyi en baþtan anlatabilir misiniz? Yani bir genel tekrar gibisinden...
-     Peki yavrum. Euzübirvarmýþyokmuþbirracim ve Birmasalkiahmaktýrinanýrsakim . Bundan çoook önceki bir zamanda Havva Prenses ve Yedi Nuriler cennette mutlu mesut yaþýyorlarmýþ. Ama Havva’nýn güzelliðini kýskanan bir melek varmýþ, adý “þeytan” olan... Sonunda benliðine uyup, kýzý öldürmek için yaptýðý planýný hayata geçirmiþ. Bir Cennet elmasý almýþ. (Tabi o sýralar ne Amasya ne de Tamimi var) Ýçine de nüfuslarýný kontrol altýnda tutmak için Cennet kedilerini öldürürken kullandýðý kimyasaldan koymuþ. Tanrýnýn ateþten yarattýðý meleðine reva gördüðü bu pis iþ sonunda iþe yaramýþ. Zira Cennet Zehiri diye bir þey olmadýðýndan zehri baþka türlü elde etmesi olanaksýzmýþ Zaten cennette zehirli bir þey olmasý oranýn mantýðýna aykýrý olurdu di mi? Ýþin ilginci Tanrýya isyan edip, huzurundan kovulduktan sonra da bu iþi bir tür hobiye dönüþtürmüþ ve takipçilerinden kedileri öldürmelerini istemiþ, kolleksiyonuna katmak için... Her neyse... Yediði zehirli elmanýn etkisiyle kusma krizine giren ve yerde debelenen Havva bir süre sonra iyice sinir bozucu olmaya baþlamýþ.
-     Ýyi de neden ölmemiþ?
-     Ee yavrum orasý zaten öteki taraf! Cennette ölemezsin yani eðer kedi deðisen... Well hasýlý bu bitmek bilmeyen kusma seremonisi tanrýnýn sinirlerini bozmuþ ve ilahi iyileþtirme gücü ile zehri etkisiz hale getirmiþ. Þeytan’ý bu iðrenç entrikalarý nedeniyle Dünya’ya kovmuþ. Etraftaki kusmuðu temizlesin diye de Adem’i çaðýrmýþ.
-     Adem ile Havva o ana dek hiç karþýlaþmamýþ mý?
-     Hayýr. Adem üvey ablasý olan 3 Huri ile Cennet’in doðusunda yaþýyormuþ. Kötü kalpli üvey ablalarý onu hep itip kakýyor, kadýn kýyafetleri giydirip dalga geçiyorlarmýþ. Zaten Havva ile karþýlaþtýklarýnda ayaðýnda camdan kadýn ayakkabýlarý olmasýnýn nedeni de buymuþ.
-     Peki sonraa?
-     Cinleri tepesinde olan Tanrý, Adem’i ve ayakkabýlarýný görünce “Bu çocukla bu kadar eðlendiðiniz yeter!” demiþ ve öfkesini, üvey ablasý olacak Lezbina, Homonina, Transea’dan çýkarmýþ. Tahmin edeceðin üzere onlarý da Dünya denen sürgün yerine yollamýþ. Kovulan bu üç Huri insanlýktan intikam almaya yemin etmiþler ama bu baþka bir hikaye...
-     Peki Adem ve Havva’ya ne olmuþ?
-     Adem ve Havva ilk görüþte birbirlerine aþýk olmuþlar. Fakat üstü baþý kusmuk içindeki Havva durumun utancýyla bir türlü Adem’e bakamýyor, yaklaþmýyormuþ. Durumu anlayan Adem yerde duran yarýsý yenmiþ elmadan bir ýsýrýk almýþ. Bu sýrada ayný iðrenç durumla karþýlaþmak istemeyen Tanrý “Dur! O elmadan yemeniz yasak...!” dediyse de iþ iþten geçmiþ. Az önceki istifra sahnesi yeniden yaþanmýþ. Bu dejavudan hoþlanmayan Tanrý “Kovuyorum lan! Hepinizi kovuyorum ulan! Sktrin huzurumdan! Huzur mu býraktýnýz zaten!” diye haykýrmýþ. Böylece kutsal sürgün yeri olan Dünyamýz oldukça kalabalýk ve hareketli bir baþlangýç yapmýþ. Ve sonsuza kadar kovulmayý umursamamýþlar.

Gökten üç elma düþmüþ. Biri Ýsa’ya biri Musa’ya üçüncüsü de diðer ikisine yaranamayanlara!

The End

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Çýplak kral ile...
Gönderen: Ömer Kýrat / , Türkiye
3 Temmuz 2008
... ancak dalga geçebilirsin.!

:: .
Gönderen: Burak Talha Ocakçý / , Türkiye
1 Temmuz 2008
Kendi çapýnda eðlenceli bir yazý. Fakat insanlarýn inançlarýyla böylesine eðlenmek de ortaçað'dan kalma alýþkanlýklar olsa gerek.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn dinsel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dinlenme Tesisi (Hac - Mahal)
A Playlist Story
Yumurtalý Tavuk veya Tavuklu Yumurta
Ýlk Gece Korkusu
Sodom - Gomorra - Endonezya Tanrý Üçgeni

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kuran'a Ayak Basan Ýlk Türk
Noel Baba'nýn Gerçek Hikâyesi
Buzdolabý Adam Elma
Frank Einstein
Yalnýzlýk Üzerine Bir Yanýlma/yanýlsama
Ordu Olmayan Adam
Bill Clift'in Karýsýnýn Anlatacaklarý Var!
Mutlu Olmaktan Mutsuz Olan Adam
Bana Ne! (Cinayet Nedeni)
Hilkat Garibesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sherlock ve Watson [Roman]
Hâlâ Emekleyen Ýnsanlýk [Deneme]
Dünya Kadýnlar Dünü [Eleþtiri]
Türban Baðlamýnda Korunmasýz Dinsel Ýliþki [Eleþtiri]
Bir Mayýs Ýþçisi Gibi Yayýlmak Meydanlara [Eleþtiri]
Numeroloji [Bilimsel]
Koçlarýn Arabalarý & Tanrýlarýn Sessizliði [Bilimsel]
Diyet [Bilimsel]
Repeat After Me: Evren, Evrem, Evre! [Bilimsel]
Ödeme Güçlüðü Çekenler [Bilimsel]


ömer kýrat kimdir?

Merhaba edebiyat aþýklarý! Edebiyata duyduðunuz aþkýn karþýlýksýz olmasýna neden olan kiþi, yani edebiyatýn gönlünü kaptýrdýðý, dolayýsýyla sizin aþkýnýza karþýlýk vermemesine neden olan kiþi olarak, büyük bir sorumluluðum olduðunun bilincindeyim. Bu bilinçle, amatör edebiyata büyük bir katký saðlayacaðýna, yeni bir soluk ve beniz getireceðine inandýðým bu sitenin üyesi olarak, üyesi olduðum ve edebiyata yeni bir beniz ve soluk getirip, katký saðlayacaðýna inandýðýmý az önce belirttiðim bu sitedeki yazýn serüvenime sizleri de davet etmekten kývanç duyuyorum ve kývancýn kelime anlamýný tam olarak bilemediðim için þaþkýnlýk yaþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Douglas Adams, Emil Zola, Garcia Marquez, Oscar Wilde, Woody Allen


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ömer kýrat, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.