..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Müzik söylenemeyeni, ama sessiz de kalýnamayaný anlatýyor. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Funda BÝLGÝLÝ




10 Haziran 2007
Hesapsýz Aþklarýn Kadýný  
Funda BÝLGÝLÝ
Suyun tadý su gibi deðilse, þeker erimiyorsa artýk dilinde, acý bir tat yapýþýp kalmýþsa düþlerinin en sýnýrsýz çizgisine, kendini zincirliyorsan yalan öðretilerle; ihanet etmek bu apaçýk hem aþka hem kendine. Denklemler yok aþkýn matematiðinde. Hatta aþk ve matematik kavgalý kavramlar.


:CIIF:
Issýz bir çölde serap ararken geleceðe hasret gözlerim, serap sanki benmiþim gibi davranamam. Alev topu gibi harlý aþkým sönmek için muhtaçken sevdiðimin bedeninin özsuyuna, küllü bir aþký alazlamakla uðraþamam. Ýsli pencerelerde parmak uçlarým adýyla seviþirken, yokmuþ gibi yaþayamam. Hesaplý olan hiçbir duygunun adý ben de aþk olmadý bugüne deðin, bugün niye olsun ki?

Çatlaklarýmdan sýzýyor aþksýzlýk kan gibi. Tek gözü yoklukla kör olmuþ uðursuz bir kuþ dolaþýyor semalarýmda. Anýmýn andan farký kalmadý. Farkýndalýklarýmýn, ayrýcalýklarýmýn, anlamlarýmýn sebebi adam yok yanýmda. Zamanla sýnýrlý biliyorum yokluk. Sessiz kalabilmeli, düþüncelerimi susturabilmeli, meraký kamçýlayabilmeliyim. Aþk bunu gerektirir diye öðrettiler. Kaç ve kovalan. Yoksa sen de yok ol, varsa yanýnda kal. Yapamam ki… Hesaplý aþklarýn kadýný olamam ki. Aþk hesapsýzlýktýr bana göre.

Ay yýrtýlýrken her gece onsuzluðun saldýrgan oklarýndan, köþemde sessiz sedasýz bekleyiþlere esir olamam. Dilimde kanarken adýnýn ürkek kuþu, ýsýrýp kendimi daha fazla kanatamam. Özgürlüktür aþk karþýndakine gönül rýzasýyla teslim olurken. Çeliþkilerin fýrtýnalý denizinde duru bir su birikintisi bulabilmektir tüm sakinliðinle. Gizemin karanlýk kanatlarýna aþký kazýyabilmek uðruna kaçmak deðildir. Hesaplý kitaplý davranmaya baþlanýldýðý noktada aþkýn sýnýrlarý sona ermiþtir…

Bin bir yüzü tek bir maskenin altýna sýðdýrmaya çalýþmak nasýl aþk olabilir ki? Adýmlarýn çýlgýnca bir arzuyla koþmak isterken aþka, çelme takmak duygularýna. Ellerin titrerken bir telefonun tuþlarýnda o en özlediðin sese ulaþmak için, parmaklarýný kýrmak hayali kurallarla. Aþký yakalayabilmek uðruna kaybetmek daha ilk anda. Hesaplý kitaplý aþklarýn anlamý bu benim dimaðýmda.

Suyun tadý su gibi deðilse, þeker erimiyorsa artýk dilinde, acý bir tat yapýþýp kalmýþsa düþlerinin en sýnýrsýz çizgisine, kendini zincirliyorsan yalan öðretilerle; ihanet etmek bu apaçýk hem aþka hem kendine. Denklemler yok aþkýn matematiðinde. Hatta aþk ve matematik kavgalý kavramlar. Aþýk edebilmek için birilerini kendine, öldürmek bu içindeki aþký acýmasýz bir katil gibi kendi ellerinle. Koþulsuz koþmaktýr aþk hayallerinin peþinde. Narindir aþk çiçeði, yalanýn simsiyah parmaklarýnýn okþayýþlarýyla açmaz. Özgürdür aþk güvercini, kanatlarýna zoraki etiketler yapýþtýrýlamaz.

Kilitlemek kendini ýþýksýz zindanlara. Gölgelerle yaþamaya çalýþmak aslýndan vazgeçip. Sisler içinde þaþýrmýþken yolunu, ilkyazýn en çiçekli gününde gibi davranmaya çalýþmak. Ýhtirasýn harareti alevlerle bezemiþken tenini, buz beyazýyla süslemeye çalýþmak dýþ cepheni. Çýrýlçýplak kalmaktan korkarak, reddederek soyunmayý kurallarý üstünden, bir korkak gibi kaçmak kendi siperlerine. Aþktan kaçmak bunun gerçek adý. Hesaplý davranmak kendini kandýrmanýn süslü yolu. Cesaretsizliðinin üzerini örtmeye çalýþmak renksiz örtülerle. Ne zaman ki sýyrýlýr üzerinden plana, hesaba, kurala, tabuya dair pullar; iþte o zaman aþk saklandýðý yerden ortaya çýkar. Aþk sevmez yalaný, aþk sevmez saklambaç oynayaný.

Gözlerin içine içine sokulmaya çalýþýldýkça yasaklar isyanýn tatlý hükümdarlýðý baþlar. Onu kendine aþýk etmenin on kuralý diye baþlar nutuklar. Kurallarýn içinde boðulmuþ bir aþk nasýl nefes alýr diye düþünülmez nedense hiç. Dik yokuþlarda aþký soluksuz býrakmaktýr ona hesap kitap bulaþtýrmanýn diðer adý. Çýkarlarla süslenen, egoyla beslenen, kibirle renklenen sevgiler rengarenk balonlar gibi dolaþýyor gökyüzünde. Aþkýn dokunuþunun hepsini birer birer patlatmaya yeteceðini unutmuþ gibi. Kendi koymadýðý kurallarý kimse ona dayatamaz. Aþk adýna aþka silah çekenlere inat doðaçlama yaþayacaðým aþk seni. Her doðan günle yeni baþtan tanýmlayacaðým. Çünkü, önceden yazýlmýþ repliklerle aþk oyunu oynanmaz.








Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Seni, Seninle Paylaþamayacak Kadar Çok Seviyorum...
Tensiz Seviþmeleri Bilir misin Birtanem?
Hangi Kýþýn Karýný Haziran'a Sakladýn?
Sakýn Seni Seviyorum Deme Bana!
Ben Seni Hiç Sevmedim Ki…
Aþký Tanýyan Bir Kadýn Asla Aþktan Azýna Razý Olmaz
Eksik Sevdalarýn Sabýkalýsý
Þah Damarýndaki Üç Beþ Sarý Saç Teli
Çilingiri Yok Aþkýn
Beni Benden Kurtarsana...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Otuzlarýnda Bir Kadýn...
Ýyi ki Doðdun Üzüm Gözlüm
Canýmýn Ötesi Annem / Mektup (Iý)
Hiç Bir Ýliþki Tekrarlamaz Kendini!
Kendine Yolculuðun Arifesindeki Kadýn
Mazinin Silgisi Yok
Sevginin Büyüttüðü Bebekler Hep Gülümserler Evrene... Damlam'a...
Cennetle Kardeþ Aðva
Minik Bebeðim
Kar Yaðsa Bugün Tüm Aþklara...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sana Uyandým Bu Sabah [Þiir]
Nasýl Borçluysan Beni Yaþamaya, Öyle Mecburum Seni Yaþamaya [Þiir]
Konuþulmayan Bir Dil Gibisin Coðrafyamda... [Þiir]
Ýzmir'e Sýðmayan Aþk... [Þiir]
Rüya Kaçkýným [Þiir]
Sökmüyor Çivi Çiviyi... [Þiir]
Aþk Doðdu [Þiir]
Darmadaðýn [Þiir]
Ýki Gülücüðün Kýrmýzý Ýzi [Þiir]
Þehirlere de Aþýk Olunurmuþ Hesapsýzca / Ýzmir'im Özlemim Sana... [Þiir]


Funda BÝLGÝLÝ kimdir?

www. fundabilgili. com fundabilgili@hotmail. com MÝNÝK BEBEÐÝM “ÝMZAMI BIRAKTIM TENÝNDE” KÝTAPÇILARDA! Yazan insanlarýn yazmaktan aldýklarý en büyük haz; okuyan insanlarýn yüreklerine dokunmayý baþarabildiðini düþünmektir. Ýzedebiyat’ta yýllardýr yazýyorum. Her yazý eklediðimde ayný heyecaný yeni baþtan yaþýyorum. Yeni paylaþýmlar, yeni yorumlar, dokunulan yeni yürekler… Türkiye’nin en iyi yazar ve okur kitlesinin buluþtuðu bu site benim bir parçam haline geldi zamanla. Eksik hissettim kendimi satýrlarým buradaki gözlerle buluþmayýnca. Þimdi yeni bir gündoðumunda kelimelerim. Ýki kýzýmdan sonraki üçüncü çocuðumun doðum sevincini yaþar gibiyim. “Ýmzamý Býraktým Teninde” adýný verdiðim minik bebeðim artýk kucaðýmda. Bu güzel doðumu paylaþmak istedim sizlerle. Çünkü beni destekleyen, bana yazma gücü veren dostlar sayesinde kavuþtum bu kitaba. Okuduðum, beni okuyan, yorum yapan, yazýlarýmý kütüphanesine alan tüm Ýzedebiyat dostlarýna teþekkürler!


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Funda BÝLGÝLÝ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.