..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aðlamak da bir zevktir. -Ovidius
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Dorsin Poyraz




26 Nisan 2007
Bir Ýsim Bul Kendine  
Dorsin Poyraz
Mesafelerde kaybedilen sýcaklýðý hisset avuçlarýnda. Çünkü biz büyük uzaklýklarda kurulan þatolardan korkmayý öðrendik sadece. Bu gece yýk kalelerini o þehrin.


:CAEF:
Bir isim bul kendine.Gece aðýr aðýr inerken birbirine benzeyen hayatlarýn üzerine, sen, bir isim bul kendine….
Kendine bir isim bul bu gece, tüm yaþadýklarýnýn yüreðinde oluþturduðu süzgeçten geçir önce; acýlarýn ve mutluluklarýn hesabýný çýkarmadan süz imbiðinden hayatýnýn. Onlar ki, tek hazinesidir geleceðinin ve tek anahtarýdýr anýlarýnýn.
Ötekinin mutluluðuna ortak ol bu gece. Sessizliðin büyük güveni ile dinle onun yüzünden akan sözcüklerin anlattýðý tüm acýlarýn paylaþýlmayan ortak yönlerini. Bir de ötekinden dinle kendini. Büyük yanýlsamalar içerisinde kaybettiðin benliðinin parçalarýný bulacaksýn onun sevinçlerinde. Onun güldüðüne gül, aðladýðýna aðla, ellerini tut. Mesafelerde kaybedilen sýcaklýðý hisset avuçlarýnda. Çünkü biz büyük uzaklýklarda kurulan þatolardan korkmayý öðrendik sadece. Bu gece yýk kalelerini o þehrin.
Bir isim bul kendine bu gece. Büyük uçurumlar yarattýðýn zamanýn ruhundaki izinden kurtar kendini. Dipsiz bir kuyuya dönüþen acý tecrübelerinin, hayatýnýn tüm güzelliklerini yutmasýna izin verme. Geleceði geçmiþin gölgesinde büyüten duygularýný bir kenara býrak bu gece. Yeni duygularýn kapýlarýný arala, ve hiç olmadýðýn kadar kaygýsýz ol kendi yaptýklarýnýn aðýr sonuçlarýna. Çünkü onlardýr hep seni ayný hataya sürükleyen ve piþmanlýklarýný boncuk gibi art arda dizen. Bu gece gün aðarmadan daha, geçmiþin ile geleceðini barýþtýr. Ve kurtar onlarý birbirinin etkisinden. Keskin bir býçakla ayýrt edemeyeceðin bu gerçeði terazinin iki kefesinde eþitle.
Ruhunu dinlendir bir aðaç gölgesinde. Yorgunluðun izin vermediði bedeninin sesini dinle. Güçlü olmanýn tek yoludur kendini dinlemek. Öyle sessiz ve öyle derin dinlemelisin ki kendini, o büyük gürültünün bittiði anda bulacaksýn huzuru. Kim haklý kim haksýz, kim doðru kim yanlýþ hesabýný yapmadan huzura yatýr ruhunu. Çünkü yýllardýr biriktirdiðin güzelliklerin anlatacaktýr sana en doðru olanýn ne olduðunu. Kendini dinle çünkü orada ne savunmaya ne de saldýrýya ihtiyacýn var. Belki de bir ömürde bulabileceðin en güvenilir mekandýr yýllardýr konuþmadýðýn kendin. Sade sözcüklerinle anlattýðýn gerçeðine ne sanýk sandalyesi kurar o, ne de taçlandýrýr . Ruhun yeni bir isim bulur sana bu gece…
Bu gece, þafak sökmeden daha kendine bir isim bul. Unutulmuþluklarýn ve unuttuklarýnla yeniden aç sayfasýný hayatýnýn. Acýlarýnýn açtýðý dipsiz kuyularýn üzerini ört bu gece. Onulmaz yaralarýnla zamana açtýðýn dipsizliklerde kaybettiðin güzelliklerini çýkar sonsuz karanlýklardan. Yeniden bir isim koy bu gece gülüþlerine. Daha anlamlý gör küçük bulduðun sevinçlerini. Büyük hayallerin gölgesinde kalmasýna izin verme küçük baþarýlarýnýn. Unutma, küçük baþarýlarla ulaþýrsýn nihai zaferine. Anlam vererek büyüt hayatýnýn en deðerli hazinesini. Oysa küçük baþarýlar her zaman ulaþýlamayan ile kýyaslanarak daðýldýlar hayatýnýn yollarýnda.
Bu gece bir isim bul kendine. Karanlýðý dinle, aydýnlýðý bekle, sabýrla. Her sabah doðduðu gibi doðmasýn güneþ daðlarýn ardýndan. Daha baþka doðsun bu sabah pencerene. Çünkü baþka biri olarak çýkacaksýn sabaha. Baþka þeylere gülmesini öðreniyorken sen, sýcaklýðý baþka yaksýn gülüþünü. Hangi tarihin acýlarý ise yüreðinde taþýdýðýn, silsin tüm izlerini. Korku, ihanet ve acý içinde yoðrulan ömrünün yönünü deðiþtir bu gece. Güven, sevgi ve bilgi ile kaynaþtýr tüm mutluluklarýný.
Baþka sýfatlarýn gölgesinden kurtar ismini. Sana ait olsun tüm çirkinliklerin ve güzelliklerin. Tekrar ör iplerini hayatýnýn. Baþkalarýnýn düðümleri ile çýktýðýn yoldan çevir yönünü. Küçük ve sabýrlý adýmlarla al yolunu. Ki, zamanýn unutmadýðý tek adýmlardýr insanlarýn kendilerinin yürüdüðü yol.

bir isim bul kendine bu gece
çekip gitsin aramýzdaki bu büyük uçurum
ölüm için yanýna aldýðýn ne varsa
býrak karanlýðýna
kendine söylediðin þiirlerden
bir isim bul bu gece

hangi coðrafyanýn rengi ise yüzüne vuran
korku, ihanet, sevgi ve acý içinde
yoðrulan ömrünü tamamlamadan
deðiþtir yönünü hayatýnýn

bu gece bir isim bul kendine
yer deðiþtirse de harfleri unutmasýn kimse
yüzünde geçmiþin çizgileri
gözlerin geleceðin kapýlarý
onulmaz yaralarý ört, görmesin kimse
baþka biri olarak çýkacaksýn sabaha
sessiz ol,
karanlýðý dinle
aydýnlýðý bekle

bir isim bul kendine bu gece
acýlarla örülmüþ olgunluðunu
ve hayatýn sýrrýný çözen bilgeliðini al yanýna
unutma hep olacaktýr kaybettiklerinin boþluðu
ve piþmanlýklarýn huzursuzluðu
ki onlardýr benliðimizin sarhoþluðu

bu gece bir isim bul kendine
sýðdýr kendini içine




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ruhunu Dinlendir
Gecenin Sýrrý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Her Veda Açtýðý Kapýyý Açýk Býrakýr
Bilmeyecekler Ýçin

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Þehir ve Gece [Þiir]
Gitmeseydin [Þiir]
Mavi Aþk [Þiir]
Üç Mum [Öykü]


Dorsin Poyraz kimdir?

gazete ve bazý edebiyat sitelerine yazýyorum. 2003 yýlýnda sadece Avrupa'da yayýnlanan bir aný kitap çalýþmasý yaptým. þu an öykü üzerine yoðunlaþmak istiyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
bir çok yazar ve sanatçýyý takip ediyorum


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Dorsin Poyraz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.