..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden önce yaþam var mý? -Duvaryazýsý
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Post-Modernizm > Feray Korkmaz




16 Haziran 2005
Ruhsal Labirentimde Kayboluyorum  
Feray Korkmaz
Hayat hortumlarýnýn baþladýðý andýr uzaklar ve daldýðýmýz geçmiþin mavi menekþeleri...


:CGCF:



Ne çok uzak yanýmýz vardýr bizim. Bazen bir film karesi, bazen bir þarký dizesi bile, benliðimizi ‘þuandan’ koparýp almak için yetiyor iþte. Aklýmýzýn yeli, uçacaðý uzaklarýn açýk kapýlarýný bekliyor daima. Efkârlanmak oradan gelip vuruyor bizi, özlemek hep o uzaktan!

Hayat hortumlarýnýn baþladýðý andýr uzaklar ve daldýðýmýz geçmiþin mavi menekþeleri...

O menekþelere küstüðümden beri, benimle konuþmayan bir gitarý kucakladým bugün. Kýlýfýnýn üzerine, bensizliðin izleri gibi peydahlanmýþ tozlarýný silemedim nedense. Öylece alýp Alper’e verdim. Gitar sanki insan da, susturulmuþluðun acýsýný çýkarýrcasýna Alper’e aðlýyor sandým o an . Týpký içimdeki deli divane özlemler gibi, o da beklemiþ bir dost elini kendi telleri üzerinde! Týpký benim gibi, unutmadým demek için, en saðanak günü seçmiþ kendine.

Nasýl da yaðýyor yaðmur, Ankara nasýl da can çekiþiyor...

‘ Þimdi’ dedim içimden. ‘ Þimdi burada kim olsaydý, akardý geçmiþine’. Mimiklerimiz birbirine karýþýrdý bir anda, dünya þu pencerenin gerisinde kalýrdý. Ne kadar dalarsak dalalým, daha derinleþirdi her þey. Hüzne yetmiyor sevinçlerimiz, elimiz kendimize kalkmýyor. Soðuk otobüs camlarýna baþýmýzý dayayýp, parmak izlerimize bakarken de –þimdimizden- ayrýlýyoruz, kalabalýðýn içinde her þeyi dinler gibi yapýyorken de. Güzel de olsa, hayal de olsa bizimdir daldýðýmýz uzaklar, beynimizin id benliðidir. Vazgeçmiyoruz...

Nasýl da ufuksuzdur bu uzaklar ahh, nerede geri döneceðimiz belli belirsizdir hep!

Bir güz gibi sararmýþtýr, uzaktaki o ilk duraðýn o ilk anýsý. Hep sizi bekleyen, siz içine gittikçe daha da þiddetlenen bir intikam gibidir. Üzerinden akýttýðýnýz yýllara aldanýp yeniden gidersiniz ve yeniden gelip alýr öcünü. Çünkü bencildir uzaklar! Çünkü kin tutar. Bir afetin arifesidir, gitar sesiyle bile hüngür hüngür aðlatmayý baþaran. Ama onu yaþamak istersiniz. Yaðmura yüzünü dönmüþ bir koltuða sinerken, telefonda saklanmýþ mesajlarýn bir yenisini daha silerken, bilirsiniz ki o an ayýrmýþtýr sizi her þeyden. O an, sizin hayatý daldýðýnýz yerden yaþadýðýnýz ve geçmiþ zamanda kalsanýz bile daha çok yaþlandýðýnýz tek andýr, ta ki, gözünüzden yaþlarý döktürene dek... sonra hiçbir þey yokmuþ gibi davranýr beden.

Hortum beni içine çekiyordu, bense içime sigarayý!

Bir yanda gitar sesi bir yandaysa yaðmurun, kendi uzaklýðýma kaçýþýmýn melodisi olmuþtu kulaklarýmda. Gözlerim dolu dolu bakarken Gülay’ýmýn yüzüne, ayný anda yakýlan sigaralara bir yenisi ekleniyordu sessiz sedasýz. Kim bilir O nerelere gitmiþti benim hiç öðrenemeyeceðim. Alper neredeydi de, bir gitarý aðlatacak dert salýyordu parmaklarýndan. Ben neredeydim?

Binnurum’la ‘ Hey gidi Ankara, görebildiðimiz kadarsýn !’ diye baðýrdýðýmýz o yorgun günde... Babamýn ‘topal karga’ diye baþlayan, en küçük yaþlarýmýn, en büyük masalýnda... ‘Buralardan biraz uzaklaþ’ diyen Tarýk’ýn, ‘gidiyorum’ dediðimde þiddetle kýzmasýnda... Tülayýmýn ‘Ne olmuþ benim bitaneme?’ diyen o ýlýk sesinde... Her helikopter sesi duyduðumda irkiliþimde... Annemin bir haftadýr baðýrarak sýçradýðým gecelerde yanýma koþmasýnda... Zuzum’un sana güveniyorum diye yazdýðý o küçük notlarýnda. Burnumda tüten Neþemin, o yakýþan adýnda... Ben neredeydim?

Uzaklar, ruhsal lâbirentlerimizin içinde kaybolduðumuz anlardýr. Ya lâbirente kapýdan bakýp geri çýkmalýdýr insan, ya da kendi içinde yok olmalýdýr! Beni merak etmeyin... Yolu çok iyi ezberledim. Mavi menekþeleri geçince, ilk saðdan döneceðim.




.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk YILMAZ / ,
19 Temmuz 2011
Delilin geçersiz olmasý, onun ortadan kaldýrýlmasýný gerektirmez! Yeni deliller edinmek için, eski delile nispet gerek? Misal: Olmayabilirsin, ama sevmek zorundayým...

:: Farklý
Gönderen: emin saygý / Ankara/Türkiye
9 Eylül 2007
farklý bir yazý, bambaþka bir dýþa vurum. olduðu gibi aktarmýþsýnýz. okurken, mimiklerinizi gözümde canlandýrmam hiç zor olmadý. yazýlarýnýzý merakla bekleyeceðim. sevgiler... saygýlar

:: tebrikler
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
1 Temmuz 2005
Sevgili Feray Korkmaz; Okudum, sonra yeniden.Sýk sýk yaparým bunu.Beðendiðim bir yazýyý, þiiri tekrar tekrar okurum.Her okuyuþumda, yeni birþeyler yakalarým.Bu yazýda da öyle oldu.....Uzaklar!.....Aslýnda, uzaklarý yakýn etmenin bir yolu var.Hayalde de olsa, düþüncede de olsa.......Uzaklarý, geçmiþi özleyen biri olarak; hep uzaklarda bir yaným.Neþ'esiyle, hüznüyle; hep uzaklara uzanmaya çalýþýyorum...........Duygusal yaný aðýr basan yazýnýz, þöyle bir sarstý beni, derinden...........Çek beðendim........Sevgiyle kalýn.....Kâmuran ESEN

:: Ah O labirentler...
Gönderen: BÝNNUR EDÝSAN / ankara/Türkiye
21 Haziran 2005
Ferferim Ah o labirentler...Kurgusal bir labirentin peþinde peynir arama savaþlarýndan býktýðýmý söylerdim yýllar önce...Deðilmiþ pamuk öyle deðilmiþ.Labirentler yalan.Ey Ankara görebildiðimiz kadarsýn dediðimiz yorgun günü hatýrladým da gülümsedim.Þimdi Ey Ankara gördüðüm kadarý yeter diyorum ne dersin bitanem?Seni çok seviyorum




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Deðildim Giden
Bað-ý Ýrem'de Sevmek Seni...
Hoþça Kal Ne Demekti?
Selamýn Yoktur Bende
Neden Çekip Gider ki Ýnsan?
Kal Benimle Sevgili
Nevresim Çiçekleri
Islak Mektuplar
Sende Bedeni Cahil Eden Bir Þey Var
Cam Kýrýklarý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ben Seni Boþ Anýmda Sevmedim [Þiir]
Her Þeyim Ol Ama Özlenen Olma [Þiir]
Ferfecir [Þiir]
Sesin Yok Artýk [Þiir]
Yarama Tuzdur Deniz [Þiir]
Takvimsiz Ýklimler [Þiir]
Sepya Adýmlar [Þiir]
Tarifi Olmayan Elâm Ýçin... [Þiir]
Yüzünün Beti Benzi Düþmüþ Sazým Üstüne [Þiir]
Hayta Köprüsü [Þiir]


Feray Korkmaz kimdir?

Kelimeler düþüyor ellerimden. Anlatmayý beceremeyen, anlaþýlmayý beklemeyen þiirler yazýyor. Ýçimde küçücük bir sýðýnak buluyorum da, sýðýnamayacak kadar büyüdüðümü öðreniyorum. Ýnsanýn, bir gün kendi açýklarýný ortalýða salývermesi ne kadar acý. Kendi acýlarýmla yüzleþiyorum. Öyle anlarla çarpýþýyor ki ruhum, hani o an aynaya gidip baksam, ömrümün baharýnda saçlarýmý bembeyaz bulacaðým, gözlerimin ýþýksýz kahveleri minicik kalacak ve ellerimden düþürdüðüm kelimelerin ne anlama geldiðini o zaman anlayacaðým. Çok geç olacak. . .

Etkilendiði Yazarlar:
her insan baþka bir dünya ise ve bazý dünyalarýn içinde kendi gezegeninizin atmosferiyle karþýlaþýyorsanýz etki alanýnýza hoþgeldiniz demektir!


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Feray Korkmaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.