..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Matematiðe, yalnýzca yaratýcý bir sanat olduðu sürece ilgi duyarým. -Godfrey Hardy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýronik > Guvercin




8 Ocak 2005
Gerçek?  
Guvercin
Anahtarlar hep masanýn üstünde..


:DFEH:
Çok fena daraldým. Kapana kýstýrýlmýþ herhangi bir hayvan gibiyim. Bir kafes veya bir döngü… Yolda yürürken öyle abuk sabuk düþüncelerle uðraþýyor ki zihnim.

Aslýnda o kadar da gergin deðildim. Ne olduysa aklýmda þimþekler çakýverdi. Herþeyi geriye çevirmek istedim. Herþeyi...

Gerçekçilik denen þey nedir? Aklýma takýldý yani gerçek diyince illa kötü mü olmalý herþey? Yani insanlar birbirlerini aldatmalý, kandýrmalý..?Bu gerçeði kim hazýrladý? Parayý bulana küfrettim durup dururken. Hayatýn gerçekleri..Bu abuk gülümseme de nereden çýktý yüzümde. Somurtmalý mýyým? Yoo somurtmayacaðým, öylece kalsýn. Öyle mi? Önceden gelen ve þimdide de devam eden yanýlsamalar..

Sabah kalkýp, evin içinde dolaþýyorum. Üzerimi giyiniyorum. Dýþarý çýkmadan son bir defa daha üzerimi yokluyorum...Anahtarlar yok nereye koydum, masa, kitaplýk, mutfak, anahtarlar yok acaba düþürdüm mü? Gözlerimi açýyorum hala yataktayým...Kalkýyorum giyiniyorum, anahtarlarý masadan alýyorum...Gözlerimi açýyorum yataktayým...Evin içinde dolanýyorum. Çalýþma masamýn baþýndaki sandalyeye oturuyorum. Bugünlerde bu neyse baþýma sýk gelmeye baþladý. Gerçek ve gerçek olmayan nedir? Bunu sorgulamak istemiyorum.

Bir gece, uyurken ayaðýmýn duvara sürtmesiyle bilincim yarý yarýya gelmiþti. Gözlerimi açamýyordum ve garip bir lisanda – daha önce duymadýðým – birþeyler konuþuyordum. Hem de o kadar akýcý konuþuyordum ki kendim bile bir süre kendimi dinledim. Kýsa süre sonra yatakta ki pozisyonumu düzelttim ve konuþmamý dinlerken uykuya daldým.

Ýki hafta önce eve dönerken yolda peþime bir kedi takýldý. Bekledim yanýma geldi, baþýný okþadým sevdim biraz. Sürtündü, etrafýmda dolandý. Daha sonra gitti. Ayný kediyi gördüm geçenlerde her insandan köþe bucak kaçýyordu. Yanýndan geçerken insanlar, hemen kendini bir arabanýn altýna atýveriyordu. Hatta bazý kediler bile onu bulunduðu yeri belli etmesin diye olduðu yerden uzaklaþtýrmaya çalýþýyordu. Demek iki haftasýný aldý insanlardan korkmayý öðrenmesi...Baþka bir kedi daha var sevdiðim o biraz daha inatçý ama baþka insanlar gelirken kaçýyor ben gelip sevmeye baþlayýnca yanýmdan ayrýlmýyor. Arada bir onu Don Kiþot'a benzetiyorum. Bazen kendimizden bile korkuyoruz ya...Neyse..

Bir defasýnda bir çocuk topluluðu görmüþtüm. Muhtemelen yuvasýndan düþmüþ ve uçamayan bir kuþu uçurma çabalarý içindelerdi. Yüksek bir yerden atýp uçmasý için...Ama ne hikmetse zaten kanatlarý kuvvetlenmemiþ kuþ her seferinde yere çakýlýyordu. Yanlarýna gittim.

"Çocuklar ne yapýyorsunuz" dedim
"Uçurmaya çalýþýyoruz"
"Ama o daha uçamaz ki"
"Neden?"
"Kanatlarý güçlenmemiþ. Hem siz böyle yaptýkça yere düþtüðünde caný acýyor hadi artýk canýný acýtmayýn. Sizi böyle yüksek bir yerden atsalar sizin canýnýz acýmaz mý?"
"Acýr"
"O zaman onunda canýný yakmayýn. Hem siz insansýnýz insanlar diðer varlýklarýn canýný acýtmamalý"
"Biz insan mýyýz?"
"Evet"
"Peki o zaman" dediler ve kuþ için önce bir kutu hazýrladýk içine de bez koyduk.

Daha dünyanýn yuvarlak olduðundan ve döndüðünden habersiz bu insanlar bile diðer varlýklara zarar vermemeyi öðrenebiliyorlar. Eþþek kadar adamlar aklýma geldikçe..Neyse..

Aslýnda güç bir durum hem aklýn olacak hem bunu kullanacaksýn. Yaptýðýn eylemlerde, duruþunla hayatýna yön verip eðileceksin. Temel güdülerini karþýlayýp baþkalarýna saygý göstereceksin.

Gerçek nedir? Kim oluþturdu bu gerçek denen kavramý? Peki hayatý zaman zaman birbirimize çekilmez kýlan kim ya da ne?

Masada anahtarlarýný aradý gözleri...Gözlerini açtý hala yataktaydý..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ilginç
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
13 Nisan 2009
Merhaba Sevgil Güvercin; Ýlginç ve düþündürücü bir yazýydý......Gerekler, yalanlar, sanallar iyice karýþtý........Geçenlerde duymuþtum, dünyanýn sanal olduðunu iddia edenleri......."Yalan Dünya" hadi neyse de, "sanal dünya" olabilir mi acaba?.......Yazýný severek okudum.....Sevgiyle kal....Kâmuran Esen

:: doðrular
Gönderen: evren gelen / , Türkiye
7 Ekim 2008
gerçekten mükemmel bir yazý tebrik ediyorum...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýronik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sohbet

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atýk Hücre
Reyhan
Tatilde Terapi
Hüzün Geceye Takýldý, Gözlerimdeki Gülümseme Sabahtý
Beni Sevebilir misin?
Rigor Mortis
kesik
Baston
Dün Gece
Deðerliymiþ aslýnda..

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sana Dair [Þiir]
Akasya [Þiir]
Ahiretlik - 23 [Þiir]
Hep Yek! [Þiir]
Empati [Þiir]
Unutulmuþ [Þiir]
Kayýp Ada [Þiir]
þehir ve gece [Þiir]
Mutluluk [Þiir]
Ahiretlik - 14 [Þiir]


Guvercin kimdir?




yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Guvercin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.