..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bilmezlik ile ne hoþtum; hayalimde ne güzellik, ne de aþk vardý." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Yeraltý > özge simsek




2 Haziran 2004
Ölü Yasemimler  
özge simsek
Bir ayraç koymuþtu dýþ dünyaya.Olur olmaz gülmeler yayýlýr olmuþtu suratýna.Ve bahçesinin önünde ölen yaseminler gibi cansýzlaþýyordu gün be gün.


:BDDI:
Ölü Yaseminler

Tuvaletin kapýsýnda uyandý. Pencereden dýþarýya baktý. Gördüðü yaseminler intihar etmekteydiler günün ilk ýþýklarýyla. Þiirlerinin içinden akan bir sýzýntý vardý hatta. Elektronik gitarýnýn cýzýrtýlý sesi kadar tuhaftý bu tür þeyler onun için. Gözlerini niye açtý ki?
Bir ayraç koymuþtu dýþ dünyaya. Olur olmaz gülmeler yayýlýr olmuþtu suratýna. Ve bahçesinin önünde ölen yaseminler gibi cansýzlaþýyordu gün be gün.
‘Sevgili Bengi,
Bak bu sefer ne kadar da samimi ve klasik baþladým. Biliyor musun, hayatý seviyorum aslýnda. Damarlarýmý, anlamsýz surat ifademi, kýllarýmý. Bu yazdýklarým ataçla tutturduðum bu zamanýn birer belgesi senin için. Sana bir daha gerekli olmayacak bir kavram adýna yaptýðým küçük notlar güzelim. Damarlarým iyice alýþtý uyuþturucuya ve yeni baþladýðým garip sigaralara. Alkol kullanmýyorum ama. Hadi ama, gülme! Bilirsin iþte. Senin ve benim dünyam, bir de onlarýn ki... Ne fark var ki! Hangimiz doðal ki? Sen bacaklarýný traþ ederdin, koltuklarýnýn altýný aðdalardýn, kirpiklerine maskara dediðin garip malzemeler sürerdin, saçlarýný kimyasallarla boyardýn ve hep kapalý giyinirdin. Hep vücudunu saklardýn. Ben, bilgisayarýn plastik tuþlarýný, ekranlarý, kolayý, uyuþturucuyu, rock müziðini ve seni severdim. Onlar doðum kontrol haplarý, vitaminler, zayýflama ilaçlarý, elektronik ev aletleri ve aklýma gelmeyen daha bir çok þey kullanýyorlarlar. Görüyorsun ya, ne kadar çok ortak yönümüz var. Senin ölüm ilanýndan beri vazgeçtim bunlarýn çoðundan. Paganizme inandým artýk ve doða ritüelleri yapabilmek için bahçeli bu eve taþýndým. Parasýzým ve bu beni rahatsýz etmiyor. Arada bir gitarýmla sokaklara çýkýp para topluyorum. Bana yetiyor inan. Bunlarýn dýþýnda seni düþünüyorum. Doðalsýzlýðýmýzýn silahlarýný görüyorum seni düþündükçe. Sesini kaydettiðin kasetleri dinliyorum. Vücuduma takýlan bir priz gibi oldular. Her kim bir fiþle gelirse yanýma elektrik kaçýrýyorum.
Ah be güzelim, ben seni tüm o yaðlarýnla sevmiþtim. Ne gerek vardý o ameliyatlara? Acýlar içinde kývranýrken sen, güneþim tutuldu benim, bir daha aydýnlanamadým. Topuklarýný kýrdým bütün ayakkabýlarýn. Gölgem bana tecavüz etti de, sesimi çýkarmadým. Sen yoksun. Yoksun sen. Mezarýnýn baþýnda bile duramazken ben, bu mektuplarý yazýyorum. Topraða gömüyorum, yani bir þekilde sana postalýyorum. Yaþayan vücudum sana hayat vermeyecek biliyorum ama belki toprak beni sana anlatýr. Ulan ne arabesk yazmaya baþladým. Sevmem arabeskliði bilirsin. Yaþama inat yaþýyorum güzelim. Nokta koyamýyorum mektubuna. Seninle konuþmayý özledim belki de. Bengi, kusura bakama ama aðzýna sýçayým. Ölmeseydin de, kavga etseydik. Tokatlarýný patlatsaydýn yüzümde. Aðzýna sýçayým ben bu dünyanýn.’

Bir nefes daha çekti. Kendi maðarasýndaki hayvanlar gibi hýrladý karanlýkta. Kuru dudaklarýnda acý kahveyi gezdirdi. Arka bahçedeki ölü yaseminlerin arasýna gömdü mektubu. Daha fazla durmadý orada. Sonra bir nefes bulanýk hayat çekti vücuduna, sarstý ruhunu, gitti.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Güzeldi.
Gönderen: Özgür Durmaz / istanbul/Türkiye
19 Nisan 2008
Gidenlerin ardýndan þatafatlý cümleler, alengirli kelimeler kullanmak gerekmiyor illa ki.Yazýn buna iyi bi örnekti bence.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
. Nokta.
Vivaldi'nin Laneti
Acý Uçurum Kenarý
Kiralik Bedenler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýçlenti [Þiir]
Sýnýr Þeritleri [Þiir]
Sevgili Bridget, [Þiir]
Rengarenk [Þiir]
Ellerimin Nefesi [Þiir]
Gün Kurusu [Þiir]
Kör Dilenci [Þiir]
Sapsarý [Þiir]
Nargile [Þiir]
Ruh Katili [Þiir]


özge simsek kimdir?

Yazýlarýmý, hayatýn anlýk detaylarýndan esinlenip büyük resme oturttuðum köprüler olarak görüyorum. Kelimeler ellerime dokundukca yaziyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © özge simsek, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.