..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm insanlýk bir tutkudur; tutku olmadan din, tarih, romanlar, sanat, hepsi etkisiz olurdu. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > A. Ceyda Öz




3 Aralýk 2003
Yalnýzlar Kahvesi  
A. Ceyda Öz
Buluþuruz hepimiz ayný sofrada, yaralanmýþ yüreklerimizin türküsünü söyler, suskunluklarýmýzý paylaþýrýz...


:BEEE:
Düþüncelerim durdu sanki, etrafa boþ boþ bakýyorum.. Ne de çok sevda sözcükleri var havada dolaþan. Tutmak istiyorum yavaþça bir tanesini...Elimi yakýyor,
korkuyorum, içim birden ürperiyor, tam bir sýcaklýk içime doðru sýzacakken, hemen görünmez oluyorum.

Ýnancýmý yitirdiðimi fark ettiðimden beri onu da aramýyorum, inancým kalmadý artýk hiç bir sevda sözcüðüne. Sanki artýk sevemem. Tüm sevgiler yalanmýþ meðer demek de varmýþ bir gün. Oysa asla düþünemezdim, sevgisiz, aþksýz yaþayabileceðimi.

Derdim ki; Aþk yoksa hayatýn tadý olur mu? Güneþin doðmasý neye yarar? Ya mehtap, yýldýzlar? Peki þarkýlar, þiirler neden var?

Dalýyorum uzaklara derin...derin....
Oysa eskiden zamanlý zamansýz daldýðýmda " aþýk mýsýn " diyip gülerlerdi. Þimdi ise bir boþluða dalýyorum. Biliyorum ki herkesin boþluðu orasý. Karanlýklarýndan sýyrýlýp, yalancý aydýnlýklarda buluþanlarýn, hep geri döndüðü bir boþluk.

Buluþuruz hepimiz ayný sofrada,
Yaralanmýþ yüreklerimizin türküsünü söyler,
Suskunluklarýmýzý paylaþýrýz...
Ýçimizi acýtýr bir baþkasýnýn türküsü,
Acýtýr çünkü kendimizi buluruz içinde
Ve yine ayný boþlukta buluþuruz,
Yine söyleriz yalnýzlýk türküsünü...

Elvedalar en iyi bildiðimiz sözcükler bizim, sözcükleri dizerken en baþ sýralarý verdiðimiz, boþluðumuzun köþe baþlarý elvedalarýmýz. Elveda dedim ben de, çok zaman oldu.. Elveda dedim, aþka elveda...

Buluþtum bir elveda kahvesinde benim gibi aþka veda etmiþ dostlarla. Kahvemiz hem çok aydýnlýk, hem de bir o kadar karanlýk. Birbirimizin gözlerini aydýnlatamasak da, buruk bir tebessüm konduruyoruz suratlarýmýza.

Seni düþünmüyor deðilim, korkularým da yok artýk, sadece elveda ettim aþka. Gel diyiþin beni ters yüz edecek kadar sesli. Gözümü karartacak, her þeyi bir çýrpýda sildirtecek kadar deli bir " gel ".  

Gelemem ki... Ne geçmiþi silip atabiliyorum, ne gözümü karartabiliyorum. Hep acaba "o" mudur  diye o kadar þeyi hiçe saydým ki, artýk hiçe sayacak bir þey kalmadý bende...

Bir ben kaldým bu sahilde anlayacaðýn. Bir baþýma, bir ben...Aþký gemiye bindirdim, arkasýnda göz yaþlarýmý denize katýk ettim.  Siren sesleri duyulmaz olana kadar bekledim. Artýk hiç duymuyorum biliyor musun?

Gitti gemi aþklarý alýp. Bana güzel bir kahve býraktý, hiç bitmiyor bu kahve, yalnýzlar kahvesinde. Hani dilek dilersin de, o dileðin olduðunda hep yenilenir hiç bitmez, iþte benim kahvem de hiç bitmiyor yalnýzlar kahvesinde...Aþk gemisi bana hiç bitmeyen þekersiz, sütsüz bir kahve býraktý. Kokusu da yok aslýnda, içiyorum, alýþtým, artýk onu da seviyorum. Belki onsuz bile olamam biliyor musun?

Görüyorum sanki seni. Belki yaralýdýr senin kanadýn da. Senin de korkularýn vardýr biliyorum Öyle masum, öyle karþý konulamaz ki sözcüklerin, bazen devran dönecek gibi hissediyorum.

Ama sözüm var kendime. Senin yaralarýný sarabilirim, baþýmý omzuna yaslayabilir, gözlerinin içinde kaybolabilirim.  Ama gelemem... Saat çok geç oldu, artýk tüm sesler duyulmaz oldu bu kahvede...

Özlemin, benim özlemim kadar karþý konulmaz olsa da, benim dileðimi senin dudaklarýn zikrediyor olsa da gelemem.
Varlýðýndan haberim olsa da gelemem...

Hani bir ben kaldým bu diyarda, baþka hiç bir þeyim kalmadý dedim ya, iþte o yüzden gözlerinin içinde kendimi yitiremem...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: yalnýzlýk kahvesinin doðuþtan müþterisi
Gönderen: hasan / tosya
15 Aralýk 2003
evettt yalnýzlýk kahvesi hepp yalnýz hissettimm þimdii duygularýmý anlatan bir hanýmefendi varr sihirli deðnekle dokundular sankii okudukça yalnýz olmadýðýmý hissediyrum duygular tercüman oluyor ondan olsa gerek.. ____yüreðiniz susmasýnnn____

:: Bir Fincanda Bana!
Gönderen: Siyah / Ýzmir
5 Aralýk 2003
kapý açýktý, girdim içeri, hem içim üþümüþ hem yokmudur bir kahvenin kýrk yýllýk hatrý, kahveci benim ki çok þekerli olsun, bu aralar acý! iyi gelmiyor! Merhaba Sevgili Ceyda, hepimiz mi ayný kahvenin insanlarýyýz yoksa yaþananlar mý bizi buralarda buluþturuyor bilmiyorum ama, sakýn pes etme, bir gemi rýhtýmý terk etti bugün kimbilir yarýn baþka bir gemi yanaþacak! ama mutlaka aþk o limana uðrayacak bir gün!




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Hüzünlerime Geri Dönüyorum...
Bir Sabah, Öyle Bir Sabah Gel ki...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hoþ Geldin Yüreðim...
Ateþ Böcekleri
Bir Lokma Ekmek Bir Hýrka mýdýr Hayat?
Kalemimin Ucu Titriyor Bu Akþam...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþkýn Yalancýsý [Þiir]
Saçmalýklar Diyarý [Þiir]
Benim de Umutlarým Vardý... [Þiir]
Gidiyorum Ýþte Ey Sevgili! [Þiir]
Iþýðým [Þiir]
Öðreneceksin... [Þiir]
Benden Býkmýþsýn Demek... [Þiir]
Adýn Gülbahar Olsun... [Þiir]
Sana Bir Sýr Vereceðim! [Þiir]
Yaðmursam [Þiir]


A. Ceyda Öz kimdir?

Hani öyle üþürsün ki, artýk hiç bir þey hissetmez uzuvlarýn, uyuþur kalýrsýn, manasýz bir donukluðun çizgileri oluþur, ardýndan bir kabuk içindeki parçalanmayý döker, ezip de geçer tüm bedenini, acýsý en derinden gelir de yakar her yerini. . . Ýþte ben de öyle üþüdüm gece yarýsýný beþ geçe. . . Artýk kurþun kalemle yazmak istiyorum yüreðime insanlarýn adýný. . . Silgisi olmayan kalemlerle yazdýklarýmý kazýrken oluþan yaralardan yer kalmadý silinmeyecek izlere. . . Dost dediklerim, arkadaþým dediklerim, sevgilim dediklerim. . . Hepinizi kazýmak öyle zor oldu ki yüreðimden. . Hepiniz birer parça alýp gittiniz hatta, bense býraktýðýnýz izlerin silinmesini izledim kenardan, týpký býraktýðým izlerin silinmesini izlediðim gibi. . . Sonra hepinizi tekrar sevdim, bildim ki kim bilir hangi girdaptý sizi alýp götüren. . . Hepinizi sevdim, hepinizi affettim. . . Ama artýk yüreðimde koyabileceðim bir yer kalmadý hiçbirinizi, bir bir yaraladýðýnýz, o masum yüreðimde. . .

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © A. Ceyda Öz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.