..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Paranýz varsa toprak alýn. Artýk üretmiyorlar. -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Sevil Pýnar




25 Eylül 2003
Siz Bayým!  
Sevil Pýnar
Sadece Siz Bayým! Evet ta kendiniz; sizin için yazdým, sizin için sorguladým ve hatta sizin için düþündüm sizin yerinize.


:HCCB:
   Siz Bayým! Ne kadar özlendiðinizi düþündünüz mü? Herhangi biri ne kadar özledi sizi ve herhangi biri olmayan biri?.. Kimlerin aklýndan sayýsý hesabedilemeyecek kadar çok geçerken, kimin aklýnda çetelesi tutulacak kadar bulundunuz.
   Siz Bayým! Sizin ne kadar adýnýz anýldý duydunuz mu? Hakkýnýzda çok konuþuldu. Ne çok þey isteyenler oldu sizden. Kimisi olabildiðince nezaket gösterirken, kimi emirlerini en yüksek tondan duyurdu, kimi sadece seslendi sustu istemekten korkarak... 
   Siz Bayým! Kaç kiþinin suretine takýldý gözleriniz hatýrlar mýsýnýz? Kaç kiþinin gözü uzerinizde kaldý. Ne çok kibir yansýttýnýz gözlerinizden, ne çok mahçubiyetle karþýlandýnýz kiminde. Kaç dostunuzun resmi var albümünüzde, kaçýnýn yüzü silinip gitti görüntü belleðinizde.
   Siz Bayým! Ne kadar da kalabalýk ortamlarda bulundunuz bir ara, kaç ten ve kaç nefes hissettiniz kendinizinkinde? Hangileri terliydi hangileri kokmakta... ve hangileri yürekli dokunuþlarla omuzlarýnýzdaydý. Peki ya siz kimlere dokundunuz tüm þevkatinizle, hoþ bayanlar da bulunmaktamýydý aralarýnda. Peki dokunuþlarýnýzýn þiddeti, kaç gövdede onulmaz sarsýntýlar yarattý?
   Siz Bayým! Hayatýnýzda önemli sayýlabilecek kaç olaya þahit oldunuz.  Varlýðýnýz kimilerine göre deðiþtirdi pek çok þeyi, onlarýn hayatlarýnda. Sizin hayatýnýzý deðiþtirenlere göz mü yumdunuz, engel olabildikleriniz de oldu mu?
   Siz Bayým! Kaç kez "yeni güne" uyanmak þansýný buldunuz? Bazý insanlar hayatlarýnýn kaçýncý gününü yaþamakta olduklarýný detaylarýyla hesaplayarak zamana meydan okumaya çalýþtýlar. Uyandýðýnýzda þükran dolu bir tebessüm yayýldý mý içinize yoksa daha ziyade piþmanlýklar ve zorsunmalar mý üþüþtü?
   Siz Bayým! Yeni yerler gördünüz, her iki yarým küreye de iliþti adýmlarýnýz. Siz pek çok koordinatta bulunmuþken, kaç kiþinin tek þansý, sadece üçer metrekarelik haritalarýný arþýnlamak kadardý. Hangi topraklarý yurt bellediniz? Yoksa tüm açlýðýnýzla yaþasýn yurtsuzluk mu diyenlerdendiniz?
   Siz Bayým! Kanýnýz? Yani kaç halkýn kaný dolaþmakta kanýnýzda, düþündünüz mü? Ve kaçý kanýnýza katýlmýþken, kaç halk katýk oldu atalarýnýzýn yaþamýna. Babilli kadar eski, Maoriler kadar yerli, Türk kadar göçebe mi oldunuz? Ve belki Lut kavminden kalmýþçasýna sapkýnken Ýbrahim oðullarýnýn kutsallýðý da karýþmýþ olabilir mi soyunuza. Kimileri Adem diyor atalarýna kimiyse maymundan evrildiðini o kadar kanýksamýþ ki, arada derede neye inanacaðýna karar veremeyen bir kesim var. Ýnanç dedim Bayým yanlýþ duymadýnýz!
   Siz Bayým! Evet siz, ta kendiniz! Söz buraya gelmiþken devam edelim, nelere inandýnýz bir düþünün. Kimileri kendilerini inanmanýn huzuruna teslim ederken, kimileri þüphenin yarattýðý tedirginlikle daðlanýp durdular.
   Siz Bayým! Siz orada öylesine durmaya alýþanlardan mýsýnýz? Peki siz, susmaya olduðu kadar, haykýrmaya da çabalayan birilerinin varlýðýna þahit olmuþtunuz geçmiþte. Hangisine katýldýnýz? Yoksa kalabalýklarýn arasýnda ýþýk saçarak yol göstermeye çalýþan fenerler gibi mi yükseldiðiniz göðe, yada sadece göðe bakýp yol bulmaya çalýþanlardan mý oldunuz?
   Siz Bayým! Siz tesadüf olmadýðýnýzý bilin, tesadüfen de olmadýðýnýzý yerleþtirin aklýnýza. Biz, Bayým, kacaman bir illetiz insanlarýn aklýna... Kimisi "Soru" olduðumuzu düþündü bu güne kadar, kimileri de "Cevap" dedi. Biz, kendimize isim koymanýn telaþýndan uzak sadece aklýnýza yerleþmeye karar verdik, aklýnýzý doldurup, aklýNýz olduk ve tahmininizden fazla yerbulduk çoðalmaya.
   Siz Bayým! Siz'e; "bizDiniz" ve "bizSiniz" diyoruz. Siz ise "soru ve cevap"tan kopmuþ "doðru ve yanlýþ" mý diye tartýþmaya devam ediyorsunuz.
   Siz Bayým! Siz tam da kendiniz..... Bir ara bu sohebete tekrar devam ederiz!
Sevil  Pýnar
25 Eylül 2003
 

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: dolu dolu..
Gönderen: aynur özbek uluç / Ýstanbul/Türkiye
9 Aralýk 2004
Zehir zemberek bir karþý duruþ...Kocaman bir meydan okuma.. Artýk herþeyin tavana vurduðu yer... Bardaðýn taþtýðý an...Çizginin kýrýldýðý bölge..Belki de gönüllü gönüllü verilen emeklerin hesabýnýn sorulduðu an þimdi....sevgiyle.. aynur özbek uluç

:: Siz Hanýmefendi
Gönderen: MUSTAFA PINAR / Ýstanbul/Türkiye
9 Kasým 2004
Siz hanýmefendi benim için yazdýðýnýzý söylüyorsunuz, benim için sorguladýðýnýzý, benim için düþündüðünüzü, hatta benim için yaþadýðýnýzý... Peki kendiniz, kendiniz için?..

:: ...
Gönderen: Elif D. / Ankara/Türkiye
18 Ekim 2004
Bir çift göze takýldým kaldým... Bu yazý boyunca hayatýmda hep acýyla hatýrlayacaðým, beni ömrümde ilk kez nefret duygusuyla tanýþtýran o bir çift göze takýldým iþte... Çok beðendim sözcüklerinizi, kurgularýnýzý. Benim içimde sonsuzluk var... Anlaþýlan sizde ve kelimelerinizde de...

:: Çýrýlçýplak
Gönderen: Ömür Ýsfendiyaroðlu / Ýstanbul
28 Nisan 2004
Karþýsýnda saygý ile eðilmeyi gerektiren belki de yazdýðým kelimelerin bile yaþamým boyunca taþýdýðýný düþündüðüm anlamlarýndan sýyrýlýp çýrýlçýplak kalmalarýný saðlayan muazzam bir yazý... Karþýnýzda çýrýlçýplak kaldým...

:: savunma
Gönderen: Ýsmail Örnek / ankara
21 Ocak 2004
Seni öldürmüþ olamam… Renksiz bir çaðda yaþýyoruz kadýn… renksiz ve þekilsiz… daðýldýðýn yerden kalk ve infilak et artýk… ki sýðýnaksýz kalmýþ yaralý bir militan kadar koksun etin… Kýlýk deðiþtir kadýn… komþulara beþ çayýna gitme… SÝRKe git… siyaha boya yüzünü… pis pis baksýn palyaçolar… cesedini ben teþhis ederim üzülme… smokin giydirir, papyon takarým… öyle gömerim seni… Tebdili mekanda ferahlýk vardýr kadýn; her gün farklý renkte bak bana… þimdi bir rüzgar esse; senden bileceðim gök mavisini unutsa günler boyu; senden bileceðim durmaksýzýn yaðmur yaðsa; bir militan girse þehre gizlice; senden bileceðim...

:: Olur mu?
Gönderen: Ýloyd / Ýstanbul
6 Ekim 2003
Zordur birþey söylemek, hele ince sözcüklerin huzurunda, bilirsin iþte... O yüzden sussam þimdi ve bir daha okusam olur mu? :)

:: elestiri
Gönderen: Recep / istanbul-turkey
3 Ekim 2003
çok beðendim..kendimi pek çok konuda sorgulama olanaðý buldum..kimi zaman özeleþtiriler yaptým okurken..kimi zamanda guru duydum kendimle..insan içinin burkulduðunu hissediyor zaman zaman...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Beklemek
Bir Dilek Tut (benden) Olsun!
Sesler
Evc-i Yalnýzlýk
Teþhis

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toprak Telefon Edecek Diye Beklenir mi?
Rüyalar yada Kabus

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
O'ydu.. [Þiir]
Hayat [Þiir]
Eðer Varsa [Þiir]
Gece [Þiir]
Ýz(ler)! [Þiir]
Giden-sen! [Þiir]
yol ve (ben)sen [Þiir]
An [Þiir]
Konuþmaya Susar Birileri II [Öykü]
Minel [Öykü]


Sevil Pýnar kimdir?

herþeyden önce bir okurum, yazmak hasbel kader bir kurtuluþ hayatýmda.

Etkilendiði Yazarlar:
ne edebi, ne de ebedi etkilere inanýrým! Sadece sevdiðim yazarlardýr; Roland Barthes, Oscar Wilde, Broutigan, Borges, Boris Vian, Kafka, Edgar Alen Poe, Duglas Copland, Hakan Günday, B.Brecht, Ferit Edgü, Ýhsan Oktay Anar


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sevil Pýnar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.