..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðýn hangi filizi köreltilmek istenmiþse, tersine o filiz daha gür büyümüþtür. -Freud
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > pelin onay




15 Mart 2003
Bu senin son gidiþin miydi sevgili..?  
pelin onay
Bu senin son gidiþin olsun sevgili, býraktýðýn son acý olsun. Ve ben senin yaþayamadýðýn son sevda olayým...


:HGAE:
Bu son gidiþin miydi anlayamadým sevgili..Hani hep giderdin ve gelirdin ya geriye, bu da onlardan biri miydi..? Uzun zaman oldu bu sefer, söylemek ve sormak zor geliyor ama bu senin son gidiþin miydi sevgili...? Küçük bir oyun oynuyor gibiyiz sanki. Ben ebe olmuþum sen saklanan...Nerelere saklandýn da bulamýyorum seni. “Ah iþte ordasýn” dediðim yerlerden hep baþkalarý çýkýyor, herkes hep bir aðýzdan, dalga geçer gibi, “çanak çömlek patladý” diyor,bense garip bir umutsuzlukla geri dönüyorum aðacýma, kaldýðým yerden seni aramaya baþlamak için.

Bu son gidiþin miydi, anlayamadým sevgili..Göremeyeceðimi sandýðým zamanlarda birden karþýma çýkýyor, içimde yeni yangýnlar býrakarak geri dönüyorsun. Kimlerin yanýna dönüyorsun da uzun sürüyor sessizliklerin? Gittiðin yerlerde bana benzeyen ve tanýdýk bir þeyler var mý bari.? Gülmeyi unuttuðun zamanlar, kimleri çaðýrýyorsun yanýna..? Hüzünlerini kovan yürekli biri var mý yani..? Hani bir anda gelip de o puslu havayý daðýtan, seni içmeden sarhoþ eden ve güldüren, hüzünlerini bulamayacaðýn yerlere saklayan biri..Sen dayanamazsýn yalnýzlýða. Dokunmak ve karýþmak istersin. Yalnýz kalmak sana acýlarýný hatýrlatýr..bir kadýnýn teninde istemeyerek býraktýðýn acýlarý. Yalnýz kalmak sana çocukluðunun masum düþlerini hatýrlatýr..aðlamak istersin ama aðlayamazsýn. Yalnýz kalmak sana tutunamadýðýn sevgileri hatýrlatýr; çaresizliðini, yýkýlmýþlýðýný...arkanda býraktýðýn, dokunmaya korktuðun özlemleri. Yalnýz kalmak sana göre deðil sevgili..Sen yalnýzlýðýnda kendinle karþýlaþýr ve ürkersin yüreðinin saatlerce sana karþýt konuþmalarýndan. Bu yüzden merak ediyorum ya, baþkalarýna da ‘hüzün kovan kuþum’ diye sesleniyor musun acaba..?

Bu son gidiþin miydi, anlayamadým sevgili..Hani birden için çocuklar gibi þýmarmak istediðinde, parmaklarýn telefona gider, arar ve kusardýn ya, dizginleyemediðin coþkunu ve manyaklýðýný..hani bir tek ben anlardým ya, senin bu ani çýkýþlarýný, serseriliðini ve türk dil kurumunda bulunmayan hafif meþrep kelimelerini ve cümlelerini..hani kimseyle böyle konuþulmaz deyip de, sýnýrlarýný aþardýk ya gereksiz kibarlýðýn ve nazlanmalarýn..Uzun zaman oldu içimizdeki bu deliliði ve bastýrýlmýþlýðý dýþa vurmayalý. Bu yüzden merak ettim, bu senin son gidiþin miydi sevgili, anlayamadým...

Söylenmemiþ ve çoðaltýlabilecek bütün sözleri kendi adýna söyledin ve gittin..Umuduma, çýlgýnlýðýma ve kadýnlýðýmýn senin yanýndayken güzelleþtiðine inanýrken, yokluðunu mutlu edemeyeceðime inandýn ve gittin..Sana karýþýp, yüreðine akmama izin verip, beni göklere çýkartýrken; bir anda yere indirdin, midemi bulandýrdýn ve ayrýlýðý sýkýþtýrdýn parmaklarýmýn arasýna, gittin..Ne kadar deðerli ve farklý olduðumu anlatmakta zorluk çeken sen; yalnýzlýðýmýn en ýssýz, en karanlýk ve en savunmasýz zamanlarýnda beni dinlemedin, gelmedin ve gittin..Sevmek bu kadar basit, bu kadar kolay ve taþýnabilir bir eþya gibi hafif deðil; çýkartýp da bir baþka yere koyabileceðin. Bu yüzdendir ki sen beni hiç sevmedin sevgili. O “seni çok seviyorum” diye haykýrdýðýn nadir zamanlarda bile, bunu söyleyen sen deðil, senin geçmiþ bir sonbahar’da býraktýðýn, sana benzeyen ama sana çok yabancý olan sesindi. Bu yüzden sen beni gerçekten sevmedin sevgili. Kendini daha ne kadar kandýrabilirsin bilmiyorum ama sen acý çekmeyi seviyorsun...bense balonlar patlatmayý, uçurtmalar uçurmayý ve yaþamayý seviyorum her þeye raðmen. Sen korkularýný seviyorsun..bense, korkularýmýn üzerine gitmeyi, savaþmayý ve hatta gülmeyi kaybederken bile...Artýk biliyorum, bu senin son gidiþindi sevgili ve benim son bekleyiþim, son vazgeçiþim sevdandan...

Artýk gelsen de ne iþe yarar ki..? Ben; sana olan kýrgýnlýðýmý, yokluðunu, özlemini, umutsuzluðunu sevmeye baþladým. Ben senin giderken bende unuttuðun ve zaman zaman öksüzlüðüne aðlayan sevdaný sevmeye baþladým. Ben senin artýk beni unutan, merak etmeyen ve deðer vermeyen yüreðini sevmeye baþladým. Þimdi hangi tende üþüyorsun da titrediðini hissediyorum kilometreler ötesinden? Ben senin baþka mevsimleri tanýmak isteyen o heyecanlý ama tutunamayan bakýþlarýný sevmeye baþladým. Artýk gelsen de ne iþe yarar ki..? Parçaladýðýn sevgimi toparlayabilecek ve çiçekler toplayýp yollarýma serebilecek kadar güçlü deðilsin sen. Sen, ben deðilsin. Hiç olmadýn ve olamazsýn..O sakladýðýn yüreðine hiç almadýn beni, hiç özlemedin, gözlerin hiç uzaklara dalmadý, belki de þerefime hiç kadeh kaldýrmadýn. Bu yüzden bu senin son gidiþin olsun sevgili, ayrýlýðýn hakkýný ver. Böyle bir sevgiyi terk edebilecek kadar yürekli oldun, beni unutacak kadar da korkusuz ol. Özleme, yolunu yolumdan geçirme, sesime düþme, salaþ meyhane masalarýnda konuþmalarýmý arama, rakýnýn yanýnda anma adýmý..ayrýlýðýn hakkýný ver. Çünkü bunu sen istedin..

Bu senin son gidiþin olsun sevgili, býraktýðýn son acý olsun. Ve ben senin yaþayamadýðýn son sevda olayým...


2001../..sonbahar

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Çok Güzel Olmuþ Ya
Gönderen: Burcu KÖK / Ýstanbul/Türkiye
17 Ocak 2007
Gerçekten çok güzel olmuþ.Sana bunlarý hissettiren mi yoksa senin hislerin mi asýl takdire deðen bilinmez ama süpersin.Seni okumaktan büyük zevk alýyorum.Ýnþallah tam gaz devam...

:: Son Gidiþ...
Gönderen: ÖRSAN BAYDAR / ÝSTANBUL
2 Mart 2004
Yazýnýn karþý tesirleri.."Bu benim son gidiþimdi.Ve sen bu gidiþimin son olmasýný istediðini söyledin ya artýk bu gidiþim de son olmayacak.Biliyorum deli gibi sevdiðini.." Sevgili Pelin. Gidenin ardýndan bir daha gelme demek onu istemektir. Gittiði yerde mutluluklar dileyelim O'na..

:: Merhaba Pelin!
Gönderen: Tayyibe Atay / Bolu
19 Eylül 2003
Yönetim kuruluna beni de aday gösterdiðin için teþekkür eder; selam,saygý ve sevgiler gönderirim..ayrýca baþarýlý yazý çalýþmalarýnýn devamýný dilerim.Öptüm.

:: Býrak gitsin
Gönderen: senem / istanbul
19 Eylül 2003
Sevgili duygu eþim, kim yazmýþ bilmiyorum ama þu dizeler geldi aklýma yazýný okuduktan sonra: " Hayatýn en hüzünlü aný, Mevsimine kapýldýðýn kiþinin bahçesinde açabilecek bir çiçek olmadýðýný anladýðýn andýr. Býrak Gitsin...Býrak Git " sýcacýk bir tebessüm benden sana

:: Her cümlesinde "bencede" demediðimi mi sanýyorsun
Gönderen: Didem SEVÝNÇ / Ýstanbul
23 Mart 2003
Sevgili Pelin, Bu yazýný bilmem kaçýncý okuyuþum...Bilmem kaçýncý kütüphaneme ekleyiþim..ve bilmem kaçýncý "yazýnýz zaten kütüphanenizde mevcut" uyarýsýný alýþým..:) Gerçekten diyecek biþey bulamýyorum..Çok beðendim.Benim hikayeme göre,bu onun son gidiþiydi,,benimse onun yolunda hiç sonum olmadý.Yazýndaki gibi,hiç ummadýðým yerlerden çýkmasýna alýþmýþým ya, çýkmayýnca yazýlarým haykýrýþlarým çoðalýyor.Diyecek biþey bulamýyorum,,gidiþe inanmayýþ ancak bu kadar güzel dile getirilebilirdi,,tebrikler pelin.

:: ne demeli sana þimdi bilmem ki...
Gönderen: Ümit Yeþilyurt / ÝZMÝR/Bornova
18 Mart 2003
Merhabalar pelin; Bu yazýda anlattýðýn olaylar ve duygular o kadar yakýn ki bana... ne demeli sana bilmiyorum. Aslýna bakarsan biraz sevindim, bu kentte benden baþkalarýnýn da ayný þeyleri hissetmesi yalnýzlýðýmý hafifletti biraz... sýzlasana bunlarý yazarken burnum bakma ben bahane arýyorum galiba bu ara akýtmak için gözyaþlarýmý.. sana körfezdeki martýlarla sevgiler gönderdim aç pencereni...

:: tebrik
Gönderen: kemal / istanbul
18 Mart 2003
eleþtirmek için deðil sadece tebrik etmek için yazýyorum.Yazýmý ilk defa kütüphanesine koyan birinin ne yazdýðýný merak etmiþtim aslýnda.bu kadar duygu yüklü ve güzel yazmanýn sebebi birazda izmirli olman bence.tekrar tebrikler.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Susuyorsun...devam et...
kýrýldým aþk'a ama onun haberi yok
Gidiyorum
Ben Yaðmurda Hiç Dans Etmedim
Benim için yapar mýsýn..?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gidiþimin bir derinliði olmalý
Bana Daðlarý ve Göçebeliði Anlatma
Kadýn Olmak
Göz yaþlarýmý biriktiriyorum
Prematüre Aþklar
Ýlke Ersoy'a Mektuplar 1 / Sardunya Zamanlarý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Üþüyorum... /... Sesimi Ört [Þiir]
Nisan Yaðmuru... /... Olma [Þiir]
Dilimde Ay Tutuldu... /... Dilsizim [Þiir]
Düþüme Düþtün... /... Canýn Acýmadý Ya [Þiir]
Kelimeleri Býrak, Ýþimiz Dokunmak [Þiir]
Ses (Ým) Duvardan Düþtü... /... Kaldýrýn [Þiir]
Düþünürken sizi [Þiir]
Düþ (Me) Ler... /... Aþk Bitti [Þiir]
Bana biraz hüzün ver usta, sek olsun! [Þiir]
Ýsmimi Unutma [Þiir]


pelin onay kimdir?

þiir tutkusu,müzik hayatý,deniz sevdalýsý,aþk ise bitiremediði romaný. . orhan veli'yle ayný derdi paylaþýyor; bir de raký þiþesinde balýk olabilse. .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet,Orhan Veli,Attilla Ýlhan,Murathan Mungan,Þükrü Erbaþ,Hayyam,Yýlmaz Odabaþý, Cemal Süreya, Buket Uzuner,Oðuzhan Akay, Akgün Akova,Altay Öktem, Akif Kurtuluþ,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © pelin onay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.