Fýrtýnalar insanýn denizi sevmesine engel olamaz. -Maurois |
![]() |
|
||||||||||
|
![]() Evet en önemli bir mesele bu þimdilerde. Cimbombom tur atladý ve þampiyonlar ligine kaldý nihayet. Tabi tribünler, yani 12. adam seyirci hemen baþladý ’’Gerçekleri Tarih Yazar Tarihi de Galatasaray.’’ hadi caným dedim ben de... Ben de Galatasaraylýyým, ancak ’’Gerçekleri tarih yazarsa da tarihi de tarihçiler yazar.’’ eski zamanlarda hani þu vakanüvis dediðimiz tarihçiler... Yine bizim tarafýmýzdan fazla abartýlmýþ bir tezahürat vardýr bilirisiniz ’’Avrupa Avrupa duy sesimizi iþte bu Türklerin ayak sesleri Türklerle kimse baþa çýkamaz Avrupa Avrupa kolla kendini.’’ Elli ya da altmýþ senelik futbol tarihimizde, seksen milyonluk bir ülke olarak bir iki geçici baþarýlarýn haricinde pek de diþe dokunur sonuçlar alamadýðýmýz gün gibi aþikar... Bu tezahürat biraz da AB ye yani Avrupa Birliðine sitemdir anlayana... Ýki binli yýllarýn baþýnda gelen bir Dünya Üçüncülüðü ve Galatasaray’ýn UEFA ve Süper Kupa Þampiyonluðu, onun dýþýnda diþe dokunur bir baþarý ben hatýrlamýyorum, siz biliyorsanýz söyleyin. Avrupa’nýn Çekya gibi, Ýsviçre gibi, Hollanda gibi, Romanya gibi, Macaristan gibi küçük ülkeleri bile bizim gibi büyük bir ülkeden çok fazla baþarýlar elde ettiler... Bir þey çok önemli diye düþünüyorum. Türkiye 1. Futbol Ligi Þampiyonluklarý artýk bu dört büyük futbol kulübünün dýþýna çýkmalý... Galatasaraylý olmama raðmen Bursaspor’un, Baþakþehir’in þampiyonluklarýna en çok sevinenlerden birisiydim... Takýmlarýmýzý çalýþtýran yerli futbol adamlarýný da asla yabana atmayýn... Geçmiþ yýllarda basýnýmýzýn yaptýðý aymazlýklarý tekrarlamayalým. Yirmi sene önce Avusturya ile milli maça gidiyoruz, gazetelerde baþlýk ’’Üçüncü Viyana Kuþatmasý.’’ hayýrdýr kardeþim Osmanlý geri geldi de bizim mi haberimiz yok? Puþkaþlý Macaristan’ý elli sene önce Ýstanbul’da 3-1 yenmiþiz yýllarca bunun kutlamasýný yaptýrdýlar bize, sonra üst üste senelerce katýlamadýðýmýz grup sonuncusu olduðumuz eleme maçlarý... Dünyanýn en büyüðü biziz, heyoooo ne mutlu olduk, artýk sýrtýmýz yere gelmez. Benzin kýrk lira olmuþ, olsun dünyanýn en büyüðüz... Ekmek on liraya çýkmýþ, olsun sen sporda ki baþarýmýza bak... Eskiden Bursa’ya otobüs ile üç yüz liraya gidiyorduk, þimdi tek kiþilik bilet neredeyse sekiz yüz lira, olsun finaldeyiz nasýl olsa výz gelir týrýs gider... Geçen sene üç bin lira olan kiralar bu sene on beþ bin lira ile yirmi bin lira arasýnda gidip geliyor. Olsun finaldeyiz ya hiç müiiim deeel!
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
![]() | Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2023 | © Ahmet Zeytinci, 2023
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |