..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan özgür doðar, ama her yaný zincire vurulmuþtur. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Osman AKTAÞ




18 Aðustos 2021
Cami ve Genelev Meselesine Dair  
Osman AKTAÞ
Yýlmaz Özdil 31 Mart 2018 tarihli yazýsýnda, "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ilahiyat fakültesi öðretim üyesi Abdullah Akýn diye bir herif, üniversitenin televizyon kanalýna çýkarak, hiç utanmadan “1924 yýlýnda camiler kapatýldý, Çanakkale ve Bursa'da genelev olarak kullanýlan camiler var” demiþti.


:EEF:
Yýlmaz Özdil 31 Mart 2018 tarihli yazýsýnda, "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ilahiyat fakültesi öðretim üyesi Abdullah Akýn diye bir herif, üniversitenin televizyon kanalýna çýkarak, hiç utanmadan “1924 yýlýnda camiler kapatýldý, Çanakkale ve Bursa'da genelev olarak kullanýlan camiler var” demiþti.
*
Bunun üzerine ben de köþemden sormuþtum… “Çanakkale veya Bursa'da bu genelevlerin adresini bilen var mý? Herhangi bir devlet büyüðümüz kerhane yapýlan camiyi gösterebilir mi?”
*
Bunun üzerine ben de köþemden sormuþtum… “Çanakkale veya Bursa'da bu genelevlerin adresini bilen var mý? Herhangi bir devlet büyüðümüz kerhane yapýlan camiyi gösterebilir mi?”
*
CHP Bursa milletvekili Ceyhun Ýrgil bu sorularý resmiyete döktü, bilgi edinme kanunu çerçevesinde Bursa Valiliði'ne yazýlý olarak baþvurdu, “Bursa'da geneleve çevrilen cami var mýdýr? Varsa hangi cami, nerede, ne zaman geneleve çevrilmiþtir” diye sordu.
*
CHP Çanakkale Ýl Baþkanlýðý da “Çanakkale'de hangi cami, nerede, ne zaman genelev yapýlmýþ?” diye sorarak, suç duyurusunda bulundu.
*
Ve dün… Bu sorulara Vakýflar Bölge Müdürlüðü'nden “resmi imzalý” yanýt geldi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Vakýflar Müdürlüðü “camilerin genelev olarak kullanýldýðýna dair herhangi bir bilgi ve belgeye rastlanýlmamýþtýr” dedi."

Ben hiçbir dönemde kendisine Müslüman diyenlerin bu kadar çirkef, bu kadar alçak, bu kadar iftiracý olduklarýný görmemiþ, duymamýþtým. Lawrence bile tuzaða düþürerek Araplarýn iþkence ile öldürdüðü Türkler için az da olsa bir merhamet duygusu olmasýna karþýn, bunlarda o bile yok. Kendi düþüncelerinin toplumda kabul görmesi için yapmayacaklarý alçaklýk, atmayacaklarý da iftira yok.

Köpekler sahiplerinin iþaret ettiði yöne ve kiþiye havlarlar. Abdullah Akýn denilen yaratýðýn bunu söylemesinden doðal bir þey yoktur. Abdullah Akýn’ý býrakalým da Diyanet Ýþleri Baþkaný’nýn söylediklerine bakalým; o da "Toki'den ev alacaklarýn banka faizi kullanmalarý haram deðildir" diye fetva verdi.

Bugünkü din alimi görünümündeki namussuzlar, gerçekleri deðil, söylenmesi istenenleri söylüyor ya da makam beklentisi içinde yalakalýðýn gereðini yapýyorlar.

Eðer camiler genel eve çevrildiyse, bunu 1924'e dönüp bakacaklarýna, þimdilerde kendi atadýklarý imam ve müezzinleri denetlesinler. Bu dönemde tecavüz ve tacizler Kur’an Kurslarý ve camilerde daha çok gerçekleþmekte. Tutukladýklarý imam ve müezzinlerin hangi suçlarý iþlediklerine bakýp biz bildirirlerse, ben bu yazdýðým yazý için tekzip yazýp hepsinden özür dileyeceðim. Çünkü geçmiþ zamanlara ait gazete sayfalarýnda bu konuya ait bir hayli haber var. Eminim devlet arþivlerinde de bunlar yer alýyordur.

Ayrýca bu adamlarýn zihniyetindekiler daha önce de peygamber torunlarý Hz. Hasan’ý zehirlemiþ, Hz. Hüseyin’in kundaktaki oðlunu oklamýþ, Hz. Hüseyin’in baþýný kesip, bir camiye atarak, camide namaz kýlanlarý bir tür tehdit ettiklerini göstermiþlerdir.

Hz. Hüseyin’in baþýyla top oynayan namussuzlarýn yaþattýklarý gerçeklerle uðraþmak yerine, tutup sýrf Atatürk’e iftira atmak için bu yalaný ortaya atmalarý ibret vericidir.

1924 yýlýnda devrimler henüz baþlamamýþken ve halifelik bile yeni kaldýrýlmýþken, nasýl olur da böyle bir yalan dikkate alýnýr, bu da akýl alacak bir þey deðil. Bari iftira ediyorsanýz tarih çalýþarak iftira edin bilgisiz yobazlar.

Ýþte üniversitelere akademisyen olarak atadýklarý bu karaktersizlerden bilgili insan ve vatansever yetiþtirmelerini bekliyoruz.

Bu ülkede biat kalkýp, liyakat yerine gelmedikçe halk deyimiyle burnumuzun boktan çýkmasý mümkün deðil.

Salgýn dönemi içinde okullardaki öðrencilerin derse katýlým oraný ve takiplerinin %102 olduðunu belgelere yansýttýðý iddia edilen birinin eðitim bakanlýðýna daire baþkaný olarak atandýðý iddiasý hangi durumda olduðumuzun açýk bir göstergesi, daha fazlasýna gerek yok.

Geçmiþin kirinin ve bugünkü asalaklarýn devlet bünyesinden temizlenmesi gerçekleþmedikçe, ülkeye huzur ve güven gelmesi de mümkün deðil. Bütün bunlarý üst düzey yönetimin gözden geçirmesi, kendi kariyerlerini korumak için alçakça iftiralar üretenlerin temizlenmesi elzemdir.

Devletin, insanýn, vatandaþýn, nebatýn, hayvanýn, doða olaylarýnýn normale dönüp, huzur içinde bulunmalarý dürüst insanlarýn sahtekâr ve asalaklar üzerinde hakimiyet kurmalarýyla gerçekleþir. Bugün yaþadýklarýmýz allahuâlem musibetin sadece bir baþlangýcýdýr.

Sürç-i lisan eyledikse affola Ulu Tanrý’m…

19 Aðustos 21
Gölcük



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Millet Olmak Ýçin Toplumsal Deðerler
Çaðýn Ütopyasý
Her Yusuf Düþüne Bir Kenan Ülkesi
Sosyal Medyada ve Tanýtým Panolarýnda Dilencilik
Ýki Katilin Dayanýþmasý
Vicdansýz Medya Cahil Toplum
Bu Vatan
Eðitim Bakanýyla Sanal Bakýþma
Politik Arenada Kör Dövüþü
Fýsýltý Ormanýnda Kýble Tespiti

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Devrimci Bir Derviþ: Mehmet Akif
Günortasýndaki Karanlýk
"Kadýn Þairler Aþktan Bahsettikleri Zaman" Üzerine Birkaç Söz
Göðüs Kafesinde Kuþ Yetiþtiren Þair: Þükrü Çanku
Yazar ve Þairlerin Deðiþen Anatomisi ve Sosyal Statüsü
Kanlý Temmuz
17 Eylül ve Ülke Kaderini Deðiþtiren Ýdamlar
Sabahattin Ali
Üç Din ve Bir Filistin
Bizi Taksim Edenlere Yuh

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Veda Partisinde Veda Hutbesi [Þiir]
Düþ Geçiti [Þiir]
Saat Gökyüzüne Yaklaþýyor [Öykü]
Efsun [Öykü]
Sevgi Ya da Aþk Algýsý [Deneme]
Doðanýn Çýlgýn Yaratýðý ve Aþk [Deneme]
Aþkýn Tarifi [Deneme]
"Korkma Sönmez... "" Þairi [Deneme]
Bugün 23 Nisan [Deneme]
Eros'a Rekabet [Deneme]


Osman AKTAÞ kimdir?

1965 Erzurum doðdu. Gazi üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, TDE bölümünden mezun oldu. Sýrasýyla Van, Bartýn, Antalya,Bursa, Ankara, Bodrum'da öðretmen olarak görev yaptý. Halen Kocaeli'bde görev yapmakta. yaklaþýk 40 yýldýr þiir,öykü ve eleþtiri yazýlarý yazmakta. Eserleri: 1. ayArsýz; Uludað Yayýnlarý 2007 (Þiirler) 2. bermudayý tek geçmek; Cinius Yayýnlarý 2016 (Þiirler) 3. AsiMilat(ör); Cinius Yayýnlarý 2017 (Politik Denemeler) 4. (D)OKU(N)MUÞTUK; Cinius Yayýnlarý (Kitap Eleþtirileri) 5. cennet cazgýrlarý; Cinius Yayýnlarý 2017(Þiirler) 6. çorak düþler ülkesi; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 7. Yaðmur Yankýlarý; Artus Yayýnlarý 2018 (Öyküler) 8. Sessiz Çýðlýk; Cinius Yayýnlarý 2018(Kitap Eleþtirileri) 9. dar vakitte aþk; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 10. Âþýk Hüseyin Fizâhî; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 11. Þuaraya Elhan Olmak; Cinius Yayýnlarý 2019 (Þairler Üzerine Denemeler) 12. ναυάγιο αγάπης (enkaz-ý aþk): Cinius Yayýnlarý 2019 (Þiirler)


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Osman AKTAÞ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.