..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutlarým her zaman gerçekleþmiyor, ama yine de her zaman umuyorum. -Ovid
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Güven ve Güvensizlik > Orhan Bani




29 Temmuz 2013
Günaydýn - Ben Aptalým  
Orhan Bani
Burada sevgi hususundaki aptallýðýmý anlatmaya ve sevgininde aslýnda insaný körelten bir duygudan baþka biþey olmadýðýna iliþkin ........


:BADJ:
Gerçek o ki; insanýn yazdýklarýnda ruh halinin etkisi çok büyük, ya da öyle ki hani birisi bir þey yazdýðý zaman sanki o kimseye hitaben karþýnýzda imiþ gibi " günaydýn yenimi öðrendin" manasýnda kinayeli bir þekilde ve gayriihtiyari bir söz çýkar aðzýnýzdan ve fakat siz de bilirsiniz ki o kimse de bu gün yazmýþ olduðu þey in aslýnda bu gün farkýna vardýðýndan deðil de, bu gün veya bir kaç gün öncesinden bu herkesin bildiði ve kendinin ve bildiði o gerçeðin hayatta baþýna yeni geliyor olmasýndan dolayý bu gün kaleme alýyor yahut bu gün içinin acýmasýndan ya da bu gün daha çok üzülüyor olmasýndan vs vs durumlardan dolayý o konu hakkýnda kendince bir þey yazma, amiyane tabirle kafa boþaltma yoluna gidiyor olmasýndandýr.
Öncelikle hep duydugum fakat gerçek olduðuna daha yeni kanaat getirdiðim bir þey var ki, karþýndaki baban dahi olsa " 5 kuruþluk adama 10 kuruþluk ya da daha fazla deðer vermeyeceksin" yarýn þöyle bir baktýðýn zaman 5 kuruþ fazla verdiðinemi yanarsýn, ki bunun adý bazý yerde "aldanmak " bazý yerde ise "kazýklanmak-aptal" yerine konulmak olduðundan insanýn zoruna gidiyor.Bu durumu kimse bilmese bile kendinle baþbaþa kaldýðýn zaman yine de herkes biliyormuþ gibi zoruna gidiyor, sonra komik olan þu ki karþýdakinin oyunculuðuna kýzmýyorsun da kendi saflýðýn, hayalperesliðin, aslýnda aptallýðýna kýzýyorsun, ne kadar kýzarsan kýz kabül etmek gerekir ki,ben kabül ettim insanda aptallýk Allah vergisidir,yarýnda ayný þey olsa ayný duruma düþeceðine-me yüzdeyüz eminim çünkü insan kendisini bilir.
Her ne kadar aptallýðýnda Allah vergisi olduðunu yazmýþ olsamda yinede bir kaç tavsiyede bulunmak isterim. Birincisi sevgi hususunda kimseye güvenmeyeceksin zaten lüzumlu biþey de deðil, neden, her ne kadar belki kendimle ters düþecek oluyor olsamda sevgi denilen þey morfin gibidir insaný uyuþturur, insana olmadýk yerde olmadýk þeyler yaptýrýr,komik duruma düþürür ve sonu en basit tabir ile hüsrandýr. Tavsiyem " sende herkes gibi , sevmek için deðil kullanmak için yaklaþacaksýn sonunda býrak o üzülsün, býrak o aptallýðýna yansýn,sen ne mi yapacaksýn,güleceksin dalganý geçeceksin ve belki þöyle diyeceksin ne kadar aptal var"
Sevgi hususunda söylemiþ olduðum bu kýsmý para hususunda da söyleyebilirim, borç verirsin en yakýnýna alamazsýn, ayrýca bir de aptal yerine konulursun sen vermiþ olduðun alacaðýný istemeye utanýrken o almýþ olduðunu vermemekten gurur duyar,sen baþka bir yerde söylemeye utanýrsýn o seni suçlar her yerde anlatýr dinleyenlerde onu haklý bulur,hatta dilenciye para verirsin o senin verdiðine þöyle bir bakar o an gücü yetse yada utanmasa az verdiðin için seni dövecektir de, dövemez çünkü döverse ve bu duyulur ise müþteri kaybeder,büyük ihtimal okuduðunuzda güleceksiniz amannn bunlarý yeni mi öðrendin,aslýna bakarsanýz çok duyuyordum da,para hususunda olanlar bir yere kadar sineye çekiliyorda , iþ sevgiye gelince aptal olduðumu görmek inanýn öyle zoruma gidiyor, öyle zoruma gidiyor ki ,fakat acý olan ne biliyormusunuz yarýn öyle bir þey olsa ne yaparým ,söyleyim BEN APTALIM.......



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi,sadakat,vefa
Sanal ve Gerçek Dünya
Bir Çaresi Olmalý
Þaþkýným

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bayrammý Deðiþti [Þiir]
Yeter [Þiir]
Bana Dert Olur [Þiir]
Canan Ne Bilsin [Þiir]
Gelecekmisin [Þiir]
Gönül Yine Yasta Bugün [Þiir]
Bana Küsüp Te Gücenme [Þiir]
Sana Döndüm Efendim [Þiir]
Rüzgara Sordum [Þiir]
Bir Türkü Tutturdum Seni Söylerim [Þiir]


Orhan Bani kimdir?

. . . . . . . . . Aslen Adana'lý olup memur çocuðu olmam sebebi ile ve ayrýca sonrasýnda memur olmam sebebi ile ülkemizin pek çok yerinde bulundum, þu an için Ýstanbul da ikamet etmekteyim, yüreðim dolduðu zaman kendimce bir þey karalayan biriyim. . . . . . . . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Orhan Bani, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.