..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þiir, tarihten daha felsefidir ve daha yüksekte durur. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum ve Birey
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey
261 
 Tanrý Dedi ki Bana  (osman demircan)

parçaladým yüreðimi köpeklere attým. salyadan sevgiler aktý duygularýma. ve dedim ki tanrýya suç senin onlarý insan diye çýkardým karþýma. ve ben kullarýn arasýnda bir ayrým yapmadým ondan sonra. yine dedim ki tanrýya: senin de suçun yok, insanlarla köpekleri birbirine benzettin. tanrý da dedi ki bana: yarattýklarým arasýndan insan iti kendi kiþisel hayatýnýn uyuzluðunu insanlýða ve bana mal etmeye çalýþýr, bir kemiktir dünya bunu unutma. sen insan kal mutlaka.
262 
 Hacýbektaþ Tören Ýzlenimleri  (Erdal GEÇER)

2008 YILI HACIBEKTAÞ ETKÝNLÝKLERÝ ÝLE ÝLGÝLÝ ÝZLENÝMLER
263 
 Seyyid M. Hüseyin Fadlallah Hakk"a Kavuþtu  (Cahit KILIÇ)

"Ölür ise ten ölür; canlar ölesi deðil"
264 
 Eleþtirinin Eleþtirisi - 6  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Yaþlanmak isteriz.ama yaþlýlýktan korkarýz; bu hayatý ne kadar sevip, ölümden nasýl kaçmak istediðimizi gösterir. -Belalarýn en korkuncu sayýlan ölüm,bizim için bir hiçtir:Biz var oldukça o yoktur,o varken de artýk biz yoðuz,bunun sonucu olarak da o ne dirileri,ne ölüleri ilgilendirir.Çünkü birincilerin olduðu yerde o yoktur,ikincilerin de artýk kendileri yoktur.
265 
 "Fikrim Yok"  (Adem KALINSAZ)

Bazý anketlerde üç þýklý sorular sorulur: “Evet”, “Hayýr”, “Fikrim Yok” Soru her ne kadar masum gibi dursa da bana pek masum gelmez. Bilmiyorum, edebiyatçýlar ya da felsefeciler ne derler bu hususta. Soru garip, eðer kesin neticeli bir anket ise neden fikrim yok þýkkýný koyarlar. O konuda fikri olmayanlar neden fikrim yok þýkkýnýn iþaretleyerek fikir belirtirler?
266 
 Ey Leyl Býrakma Bizi!..  (Semra Arslan)

....Leyl nerdesin tut elimizden býrakma, Leyl býrakma bizi incinsen de sussanda unutma..
267 
 ve Zaman Durdu…. Konuþtu Yürek Pervasýzca……  (HAMZA EKÝZ)

GELÝN OKUYALIM ZAMANIN DURAÐANLIÐIN DA YÜREÐÝMÝZÝN PERVASIZLIÐINI......
268 
 Durmak Yok Yola Devam  (osman demircan)

Ey kader kudurmuþ köpek gibi neden peþimdesin. Hayat beni bir deri bir kemik yaptýðý için mi? Bazen güzel yüzlü bir kýz olarak çýkarsýn karþýma. Senin yüzüne aldanmam, sonuçta itsin. Bazen bir çocuk masumiyetindesin. Aðlar gözlere inanmam, kimse göründüðü kadar masum deðildir bilirim ey kader. Bazen cillop gibi bir araba gibi çýkarsýn karþýma. Ýçindekiler iki sevgilidir. Aþklarýndaki slogan bellidir: Durmak yok yola devam. Ezer geçersin beni ey kader, aþýklarýn þen kahkahalarýyla. Bu kadar arsýz ve yýlýþýksýn. Yakamdan hiç çýkmayan kirsin.
269 
 Acýdan da Zevk Alýrýz  (Emine Piþiren)

Ayrýlýklarda insana bir acý vermez mi? Hem de, nasýl verir… Seven ve bir þekilde ayrý düþmüþ iki sevgiliyi bir düþünün… Sevdiðinden ayrý olanýn çektiði o biber gibi içi yakan acý ölümden beter deði midir? Ya ona kavuþamadan kaybetmek? Bir daha hiç görememek?
270 
 Kentler…  (E. Asým Öztürk)

Ýnsan iliþkilerinde olduðu benzeri, insan-kent iliþkisinde de diyalog önceliklidir. Ýnsanlar benzeri, kentlerin de insanlardan beklentileri vardýr. Kente uygun davranmalarýný, özelliklerinin fark edilip, deðerinin bilinmesini bekler, kendisini yeðleyen insanlarýndan.
271 
 Bet Ofisleri ve Gece Kulüpleri Gerçeði  (Hakan Yozcu)

Bet ofisleri, son 15 yýlda mantar gibi çoðaldý adamýzda. Neredeyse her sokaða girdi. Býrakýn sokaklarý, internet yoluyla, evlerimize kadar girdi. Bir sokakta en az 10 tane bet ofisine rastlamak mümkün. Tabii orada çalýþan onlarca kiþi bulunuyor. Bunlar, nereden bakarsanýz bakýn, þu iþsizlik ortamýnda iþ bulup kazançlarýný saðlýyor. Böyle de olsa evlerine ekmek götürüyor. Bunu, ada geneline vuracak olursanýz, binlerce kiþinin bu sektörden ekmek yediðini görürsünüz. Sektöre kilit vurduðunuzda binlerce insan iþsiz ordusuna katýlacak demektir.
272 
 Nobel Ekonomi Ödülü Kime Verilmeli Aslýnda  (Ahmet Zeytinci)

Ali Bey iþçi emeklisi bir vatandaþ. Alsýn alsýn ikibin lira para geçiyordur ancak eline. Ali Bey bu iki bin Türk Lirasý ile harikalar yaratmaktadýr güzel yurdum Türkiye'de... Var mý onun gibi bir babayiðit, sorarým size? Üç tane çocuk okutmakta, dahasý ev kirasý vermekte, sonrasýnda da mutfak masraflarýný karþýlamakta, elektrik, su, telefon parasý vermekte... Gerçek ekonomik mucize budur iþte...
273 
 Cezaevine Gündoðdu  (Hakan Yozcu)

Onlar kader mahkumlarý. Onlar bir þekilde ceazevine giren ve tutukluluklarý boyunca toplumdan soyutlanmýþ; dýþarýya hasret, güne hasret, dosta, arkadaþa, yarenliðe hasret, bir merhabaya hasret, ötekileþtirilmiþ mahkumlar.
274 
 Söylemler ve Eylemler - 1 -  (Hilâl Erboyacý)

Sayýn HÜSMÜLLÜ, yine ayný yazýsýnýn 27. Bölümünde ‘-Haksýzlýklarýn artmasý cesur insan sayýsýnýn azaldýðýný gösterir. ‘diyor…Sizce yeterince haksýzlýklar artmadý mý?!....
275 
 Ýdam, Ýdame Edilinceye Kadar  (Cafer ÞAHÝN)

Ýdam cezasýnýn geri getirilmesini istiyorum!
276 
 Aziz Yýldýrým... "Statüko'nun Günah Keçisi" Ya da "Deðiþimin Kurbaný... ""  (lütfi akarçay)

O geldi... Ne olduysa ondan sonra oldu...
277 
 Sýcak Geliþmeler Az Sonra  (Aysel AKSÜMER )

Spikerler, ellerindeki haberlerin kasvetinden midir nedir yas evinden sesleniyor gibiler karþýmýzda. Birbiri ardýna dizilmiþ haberleri izlerken her defasýnda “Aman Allah’ým!” diyorsunuz “Dünya felç, çözümler kangren, uzlaþma yollarý týkalý, önümüzde koca koca taþlar, kanamaya devam eden ve bir türlü kapanmayan yaralar. Hey doktor! Pardon sayýn spiker yoksa topluca ölüyor muyuz ne? Hiç umut yok mu? Þans faktörü falan, bilet milet alsak yok yok öbür dünya için deðil burasý için!
278 
 10 Kasým ve Biraz Fazlasý  (Alp Þahin)

Uzun ve sitem dolu bir yazý olacak bu. Birazcýk alkol ve müzik eþliðinde okunmasý tercihimdir. Böyle yaparsanýz yazýdan daha çok keyif alýr ve sýkýlmazsýnýz, ben þimdiden söyleyeyim.
279 
 Para - Para - Para  (Ahmet GÜNAY)

Para kazanmak için adileþmek, þerefsizleþmek olabilir mi?
280 
 Ben Ýse Ahýra Baðlý Öküz Gibi Debelenmekteyim  (osman demircan)

Bir palto kaç para? Üþüyorum, deðerim buz olmak... Arkadaþlarým nerede? Mangal yürekli insanlar nerede, sýcak ellerini uzatsýnlar bana. Üþüyorum. Herkes neþeli þarkýlar eþliðinde çayýný yudumlamakta. Simit satsam, züppelerin ite kediye benzeyen çocuklarý dalaþmakta bana. Herkes gücünün yettiðine aslan ya da paþa. Tüm krallýklarý yýkmak istiyorum þu an þu vakit.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Coðrafya - Aþk - Kader
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Gerçek
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ýyi ve Kötünün Savaþý
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Muasýr Medeniyete Erme
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Mutluluk ve Huzur
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ölüm ve Ýhtimaller Üzerine
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ölümü Unutarak Yaþamak
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Neyimizi Kaybettik
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Bu Devirde Ne Kaldý
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Vargas ve Fazlasý
Alp Þahin
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Var Mýyýz Yok Muyuz
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Sempati ve Antipati
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Toplum ve Birey

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.