..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilen sever. -Leonardo da Vinci
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum ve Birey
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey
201 
 Eleþtirinin Eleþtirisi - 5  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Onun öleceðine hiç inanmamýþtým. - Dünya, büyük bir tiyatro sahnesi gibidir. Herkes bu sahnede rolünü oynar, rolü bitince de bu sahneyi terk eder.
202 
 Kýrk Þehitli Bir Yürek  (Osman AKTAÞ)

Evet, þehitler ölmüyor, zihniyeti bozuklar yüzünden eþi, çocuklarý, anasý, babasý, kardeþleri, bacýlarý ölüyor. Siz, sadece yoksul evlerine bir bayrak asýp, acýlarýný bile kendilerince yaþamalarýna izin vermeyip, bir sloganla perdeliyorsunuz.
203 
 Bir Yazý Çalýþmasý  (Bayram Kaya)

Sosyo toplumsa nedenle elbette bu da tam böyle deðildi. Ama "suyun rengini kabýn rengi olduðunu" unutan þiirin temasýna göre kiþisi yetkin olmazlýk (suyun rengi) ile el kaldýrmayý özdeþleþen bu sav çok güçlü ve bu sav öyle göz ardý edilir gibi deðildi.
204 
 Saðýra Türkü Dinletme Köre Ülke Güzeli Seçtirme  (Osman AKTAÞ)

Ben, Erkan Mumcu’nun Milli Eðitim Bakaný olduðu zamandan beri, bakanlýðý eleþtirip, çözümler sunuyorum. Ama baþlýkta da belirttiðim gibi saðýr ve kör bir yönetim var. Anlattýklarýný anlamak, uygulamak iþine gelmiyor
205 
 Ýslam'a Bundan Daha Fazla Kötülük Olamaz  (Ahmet Zeytinci)

Devletin adýný tabi kendi istekleri doðrultusunda Afganistan Ýslam Emirliði olarak deðiþtirdiler. Bu daha baþlangýç. Kadýnlar tek baþýna sokaða çýkamayacak, içki sigara zaten yasak. Kýrbaç cezasý olacak, yakýn zamanda sokaklarda görülür... Ýdam cezalarý da haklý haksýz demeden, herkesin gözü önüne gelecek.
206 
 Düzenbaza Hile Bekçisi  (Osman AKTAÞ)

Yýllar önce seyrettiðim bir film vardý; "Köpeklerin Gazabý". Hâlâ bir film var; "Köpeklerin Gazabý". Sadece köpekler farklý...
207 
 Ýnce Ýþler Kalýn Ýþler Ýkisinin Ortasý Ýþler  (Ahmet Zeytinci)

Kalýn iþlerden de maksat, ince olmayan iþlerdir. Vayyyy be! Ben de ne yorum yaptým ha! Kalýn iþlerinde, ince iþlerinde yasal olmayan, çok da zararlý bölümleri vardýr. Esrar, eroin kaçakçýlýðý, beyaz kadýn, zenci kadýn, sarý ýrk kadýný ticareti de bunlardan birisidir. Kumar oynatýp milleti keklemek ve kafayý oynatmalarýna sebebiyet vermek... Tabi yakalandýnýz mý hayat size bayaðý bir kalýnlaþacaktýr ceza evlerinde...
208 
 Nelerin Garantisi Varmýþ da Haberimiz Yok  (Ahmet Zeytinci)

Genellikle bu fal iþini lüks semtlerde bana göre kafayý azýcýk yemiþ, kendilerinin de ruhsal sýkýntýsý olduðu az çok anlaþýlan bayanlar yapýyor. Belli ki birçoðunun terapiye fal baktýklarý insanlar kadar ihtiyacý var. Bir kaç tanesini çok yakýndan olmasa da tanýma fýrsatým oldu. Soruyorum size, bir falýn nasýl bir garantisi olabilir? Fal denilen þey aðýzdan çýkan kelime ve cümle gruplarý en nihayetinde...
209 
 Orospu Serpil Mi,adam Olan Hakan mý?  (aybike_umay)

" Namuslunun orospusu,orospunun namuslusu! " Aliþan SATILMIÞ
210 
 Sumru Yavrucuk ve Bütün Umudunu Tüketmiþ "Umutlara"...  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Ailenin, bir yere ait olabilmenin, aidiyet duygusunun ne kadar önemli olduðunu içimiz acýrken fark ediyoruz. Umut ya da Gülseren fark etmez, orada bir kol mesafesindeki kadýný hiç tanýmýyoruz ama karþýmýzdaki insanýn acýsý bizim acýnýz oluyor, o acýyla haykýrdýkça bizim içimiz sýzlýyor.
211 
 Dün Akþam Neredeydiniz?..  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Yeni bir yýla “Merhaba” demenin mutluluðunu yaþýyoruz. Bir yýl daha mazinin bulutlarý arasýnda kaybolup gitti. Geride býraktýðýmýz 2009 yýlýnda kimileri beklediklerine nail olurken, kimileri de hayal kýrýklýklarý yaþadý. Ýlk gününü yaþamakta olduðumuz 2010 yýlý baþlanmamýþ, tertemiz bir sayfa olarak önümüzde duruyor. Bu temiz sayfayý hayýrlarla veya þerlerle doldurmak bizlerin elindedir. Cüzi irademizle yol haritamýzý çizip öylece geleceðe yol alacaðýz. Önümüze engeller çýkacak, çok defa da þeytan musallat olacak bize. Fakat nefsi semirten ve ona daima þer fýsýldayan þeytaný inancýmýzla alt edeceðiz. Hakk’ýn ve hakikatin yolunda gideceðiz. Çünkü her geçen gün büyük hesap gününe daha çok yaklaþýyoruz.
212 
 Deprem Gerçeði  (Ahmet GÜNAY)

Deprem Gerçeði: tedbir alýnmasý için Nasýl düþünülmeli ...
213 
 Önyargýlar Safsatasý  (Elþen Hudiyev)

Ýnsanýn bu kadar safsata arasýndan doðru þeyi seçmek için biraz durup düþünmesi gereklidir. Çünkü bilgi kirliliði o kadar büyümüþ ki, neye inanmak gerekir, kime inanmalýyýz belli deðil. Ne var ki, hala düþünen bir beyine sahip olduðumuz için insan diye isimlendiriliyorsak, bunun hakkýný vermemiz gerekir. Ne yaptýðýmýzý ve niye yaptýðýmýzý düþünmeliyiz.
214 
 Eleþtirinin Eleþtirisi - 7  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Aþýlmaz bir duvarýn önünde yaþamak köpekçe yaþamaktýr. -O duvarý bulabilse,köpekliðe razý olacak o kadar çok insan var ki…
215 
 Ülkemizin Bilinçli Bireyleri  (Hande Hamdiye Aðýrman)

Ülkemizin Bilinçli Bireyleri Ne çok okuyan ne de çok gezen bilir.
216 
 Öyle Bir Yemek Var mý ki  (Ahmet Zeytinci)

Dörtlü Nagýt diye bir yemek varmýþ. Sanki bir futbol takýmýnýn geri dörtlüsü gibi... Sað bek Sarý Nagýt, sol bek top geçer adam geçmez Nagýt, ön libero sadece Nagýt, onun yan tarafýnda fýrtýna Nagýt... Breh breh breh! Adýný bilmediðimiz, bilsek bile ne anlama geldiðini bir türlü çözemediðimiz yemekler bunlar.
217 
 Eskiden Olsa Üzülürdüm  (Ahmet Zeytinci)

O asker ocaðýnda haksýz yere yenilen sopalar, aile ortamýnda birbirlerinin kul haklarýna giren ana, bacý, kardeþ ve bilumum akrabalar, ticaret hayatýnda tahsil edemediðiniz alacaklar. Bunlarýn hepsinin mutlaka bir hesabý var. Hem dünyada hem de ahirette... Ýyi ki de var, iyi ki de günü gelince hesabý sorulacak...
218 
 Karga Tepesinde Kar Olaydým  (kemal düz)

170 yýl önce italyan phýlýp fallmerayer, bölgeye yaptýðý seyahatten memleketine dönerken, denizin yaðladýðý topraklardan, canik daðlarýnýn zirvesine doðru bakar ve duygularýný þöyle yazar defterine: “hoþça kalýn yumuþak dalgalý tepeler; hoþça kalýn meþe ormanlarý, bana barýþýnýzý verin, bana sessizliðinizi batý’ya konuk armaðaný olarak götürmem için verin!”
219 
 Nedir Bu Saðlýk Çalýþanlarýnýn Vandallar Dan Çektiði  (Ahmet Zeytinci)

Bir insan doktor olmak için ne sýkýntýlara katlanýr acaba, hiç bilir mi bu vandallar? Normal týp eðitimi altý sene, bir de buna ihtisasý eklediniz mi on seneye kadar, hatta daha da fazla bir süreye kadar uzayabiliyor týp eðitimi... Bu insanlar hakaret iþitmek, aþaðýlanmak, darp edilmek için mi bu mesleði seçtiler? Bu saðlýk çalýþanlarýna saldýran beyinsizler de hiç idrak, akýl ve mantýk çalýþmaz mý?
220 
 Ýtinayla Fal Bakýlýr Kerizler Bunlara Takýlýr  (Ahmet Zeytinci)

’’Sen eþek olursan semer vuran çok olur.’’ derler. Arkadaþlar bir nevi terapi yapýyorlarmýþ, öyle diyor falcý kardeþimiz bir açýklamasýnda, ’’Ben onlarý psikolojik olarak rahatlatýyorum.’’ diyor. Yandýnýz o zaman psikologlar, psikiyatrlar, mesleðiniz elden gidiyor, diyeyim size. Doktorlar, on sene okuyun, sonra bir falcý bacý gelsin, sizin yaptýðýnýz iþin alasýný yaptýðýný iddia etsin. Memleket ne günlere kaldý yahu!

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Coðrafya - Aþk - Kader
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Gerçek
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ýyi ve Kötünün Savaþý
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Muasýr Medeniyete Erme
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Mutluluk ve Huzur
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ölüm ve Ýhtimaller Üzerine
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ölümü Unutarak Yaþamak
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Neyimizi Kaybettik
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Bu Devirde Ne Kaldý
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Vargas ve Fazlasý
Alp Þahin
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Var Mýyýz Yok Muyuz
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Sempati ve Antipati
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Toplum ve Birey

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.