..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzca sevgiyi öðret, çünkü sen osun. -Anonim
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Görüþ ve Eleþtiriler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ayyuk.
Servet Alkan
Þiir > Garip

Ben Keçi severim kardaþ Keçi besleyeni Keçi seveni Keçi türevlerini Hikayelerini… Meraklý Özgüvenli Heyecanlý Sýcak samimi Ýlle de ; Angora Keçisini… Kezyazlar hariç… Ahfeþin keçisi ile Keçinin Ahfeþi… Ýnat mý inat/yav he he… Onlar yükseðe týrmanmayý marifet sayar Uçurumlara yalnýz týrmanmak deðil marifet Marifet insanlýða fayda da… Ey Günah keçisi, Keçileri kaçýran; Beni anlayacaðýný biliyordum Gel öpem…! Unutma; ‘’Aðaca çýk

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Roman > Görüþ ve Eleþtiriler
 Kör Baykuþ  (Aysel AKSÜMER )

Mutlaka okunmasý gereken romanlardan biri Kör Baykuþ, Hacimce az olduðuna bakmayýn oldukça aðýr bir eser. Yazarý Sadýk Hidayet'e ve çevirisini yapan Behçet Necatigil'e edebiyata kazandýrdýklarý için minnet ve þükran duygularýmla.
 Vefa Arayan Þair’den  (Hakan Yozcu)

simlerdi. Ýsimler, Öz Türkçe diyebileceðimiz türden isimlerdi. Kimileri tarihimizden alýnmýþ bazý kahramanlarýn ismi, kimileri etrafýmýzda gördüðümüz, yakinen bildiðimiz, tanýdýðýmýz eþimizin, dostumuzun, arkadaþlarýmýzýn isimleri idi. Ýsimlerin halis Türkçe olmasýna dikkat edilmiþti: Oðuzhan Göktürk, Ülkü, Alp Amca, Ayperi Haným, Kürþat Yiðit, Bengisu, Fatih Özmen, Timur Özmen, Gökçe Özmen, Melek Kutlu Özmen, Aynur, Mete, Alperen… Kahramanlar, eserde tüm ayrýntýlarýyla tasvir edilerek veriliyor. Yazar, bu konuda en ince detaya kadar inmiþ. Adeta kahramanlarý fotoðraf gibi beynimize nakþediyor:
 Ücretsiz Kitap Daðýtabileceðim Ýstanbul’da Bir Mekan Arýyorum  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

O nedenle benim amacým, okunmanýn ötesinde kitap olarak okurun kütüphanesine girmektir. Çünkü gün gelir internetteki yazýlar kaybolabilir, ama kitap uzun süre varlýðýný koruyabilir.
 Nakþeden Ýzler  (Mustafa Cilasun)

Yaþadýðým yýllarýn, farkýna varamadýðým gerçekliðini, efkârýmýn derinliðinde solumak... Hafýzam da, silinmezler bölümünde bulunan, naçar kaldýðým feryadýmdýr... Bir duruþu olmayanlara isyanýmdýr... Himmeti, hizmeti, külfeti, nimeti karýþtýranlara, suizan edenlere reddimdir... Konuþmak, koklaþmak, barýþmak, yarýþmak kaygýsýyla gafletimin yansýmalarýdýr... "Aþklarýn örüldüðü, sýrlarýn gömüldüðü mezarlarda geceler gibidir" Tespitinden hareketle, efkârý umumi yemin malum olmasýný dilememdir... Manasýný kaybetmiþ bir beden, mekanikleþmiþtir. Mekanikleþen bedenler, mezarlara manzara keyfiyetiyle bakarlar. Oysaki mezarlar, zahirin bittiði mekânlardýr... Bu ahval üzerine, hali lisanýmla paylaþmak, paslaþmak ve anlaþmak beyaný halimdir...
 ‘gerçekler Romanda, Hakikatse Kur’an - I Kerimdedir’  (YUSUF ALPASLAN ÖZDEMÝR)

TYB Kýrklar Meclisinde Mustafa Özel ile yapýlan etkinliðin deðerlendirme metni
 Mahsun Galata Köprüsü  (Metin TUZCU)

Ýstanbul’u Ýstanbul yapan bazý mekanlar vardýr. Ýçi yaþanmýþlýklarla dolu, eski ve yeni Ýstanbul’un tanýðý olan bu mekanlar tam anlamýyla keyif için yaratýlmýþtýr. Bu “dolu dolu” mekanlara bir de enfes Ýstanbul manzarasý eþlik ettiði zamanlarda her þey tam kývamýnda olur.
 Roman Okumalarý  (YUSUF ALPASLAN ÖZDEMÝR)

2019 yýlýnda yayýnlanan birkaç romanla ilgili kiþisel deðerlendirmeler
 Yaþam  (Atakan Korkmaz Þiirleri & Sözleri)

Sýzlanmayacaksýn bu hayatta arkadaþ sýzlanmayacaksýn , Ya yaþamakla uðraþacaksýn , ya ölmekle ama sýzlanmayacaksýn ... Atakan Korkmaz
 Suskunlar  (aslýnur büyüközelci)

2007 Oðuz Atay roman ödülüne layýk görülen Ýhsan Oktay ANAR’ýn Suskunlar romaný 17.yüzyýl Ýstanbul’unu ve çevresini anlatmaktadýr
10 
 Babil'de Ölüm Ýstanbul da Aþk  (Fikri Kaþtaþ)

Fuzuli'nin Leyla ve Mecnun mesnevisi romanýn kurgusu içine iskelet olarak yerleþtirilmiþ adeta.Leyla'nýn elleriyle yaptýðý kaðýda Fuzuli^nin yazdýðý beyitler... Roman bir papirüs kaðýdýnýn aðzýndan anlatýlýyor.Fuzuli'nin kölesi, Leylâ'nýn aþýðý olan bu kaðýt zaman zaman kendini Kays yerine koyuyor, zaman zaman da Fuzili'nin kölesi. Kimlerin eline geçmiyor neler görmüyorki bu köle. Önce Fuzuli'nin
11 
 Uluslararasý H. S. Arel ve Türk Müziði Sempozyumu’ Nun Düþündürdükleri:  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Batý ve Türk müziklerinde teksesli ve çoksesli olarak 2000 kadar eser bestelenmiþtir. Türk müziðinde çoksesli olarak yazdýðý parçalar, bu yeniliðin ilk eserleridir. 51 Mevlevi ayin-i þerifi, 108 durak, 88 ilahi, 23 peþrev, 108 saz semaisi, 45 oyun havasý, 19 tasviri saz eseri, 20 taksim, 52 gazel, 130 þarký, 200 çoksesli oda müziði eseri, pek çok polifonik parça ile, Türk bestekarlarýnýn en büyüðü sayýlmasýna hak kazandýran çalýþmalarý vardýr. Bu birbirinden güzel eserler, bestekarýn tamamen þahsýna mahsus bir özellik taþýmaktadýrlar. Bu müzikolog için düzenlenen sempozyum ile ilgili naçizane þahsi düþüncelerim sunuluyor...
12 
 Tefrikasýz Bir Türkiye  (Metin TUZCU)

“ Girmeden Tefrika bir Millete, Düþman giremez, Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.”
13 
 Göðsündeki Gökyüzü - Sevgili Büþra Ay'a Teþekkürle...  (leyla karaca)

Leyla Karaca’nýn ayrýntýlý anlatýmý, karakterleri canlandýrmadaki yaratýcýlýðý, titiz tasvirleri, zaman ve mekân konusunda doðruyu yakalama ustalýðý esasýnda Karaca’nýn þiirden romanýna taþýdýðý vazgeçilmezi.
14 
 Ücretsiz 3 Kitap  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Evet, bu üç kitaba sadece kargo bedelini ödeyerek sahip olabilrsiniz... *Bu kampanya 31 Temmuz 2012 günü sona erecektir.
15 
 Anamdan Ýnciler Kitabý Hakkýnda  (Necmettin Yalcinkaya)

Yalçýnkaya kitaptaki kahramanýn attýðý her adýmý deðerlendiriyor, öyküleþtiriyor. Kahramanýný müthiþ derecede konuþturuyor. Keza genç Anadolu kadýnýna misyonunu hatýrlatýyor.
16 
 Zararýna 3 Kitap (Roman) Sadece…. ,  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Kitaplar:1-Maðaranýn Kamburu (133 Sayfa-Roman) 2-Memleketimin Delileri (160 sayfa-Roman) 3-Nifak… (132 Sayfa-Roman)
17 
 Hangi Mutsuzluðun Gölge Aðacýyým?  (ishak)

Sen düþüme gerçek katan bir zamanýn, dönüm noktasý olmuþtun ayrýmýnda olmadan.. Basmakalýp bir hikaye deðildi bizimkisi... Gözlerinden hiç uzaklaþmayan hüzün; gri bir gecenin koynunda diþlerinin minesine yansýsa da ay ýþýðýnda gülüþün eksikti..
18 
 Yeni Hayat  (Baki Demirtaþ)

“Yeni Hayat”, bazen benim planýný yaptýðým bir hayatýn nasýl olacaðýný gösteriyor. Özellikle bir kazýdan diðerine giderken otobüs terminallerinde, mola yerlerinde kapýldýðým duygularý bana bir kere daha hatýrlattý.
19 
 Sokrat Kapýnýzý Çalarsa  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Emekli Felsefe Öðretmeni Ömer Faruk Hüsmüllü’nün yazdýðý Sokrat Ýle Meraklý Eþek Arýsý kitabý, P-Kitap Yayýnevi tarafýndan yayýmlandý. Tüyap Kitap Fuarýnda okura sunuldu. (Ömer Faruk Hüsmüllü’nün 9 Kasým 2013 günü Kitap Fuarýnda P-Kitap standýnda imza günü var.) Ayrýca kitap, internet satýþ noktalarýndan da temin edilebiliyor. “Ben kitabý ücretsiz okumak istiyorum.” diyen okurlar olursa, onlar da bu isteklerine internet üzerinden ulaþabilirler. Çünkü çeþitli sitelerde bu eser bölümler halinde yayýmlandý.
20 
 Bir Aný Defteri Buldum’dan Seçmeler…  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

2011 yýlýnýn Nisan ayýnýn ortalarýnda bir gün, internetten gelen bir mesaj beni, çok etkiledi. Çünkü mesaj, bu öykü ile ilgiliydi. Gerçi bugüne kadar ayný konuda onlarca mesaj almýþtým, ama sanýrým bu farklý. Evet, “Bir Aný Defteri Buldum” baþlýklý öyküm çok sayýda okuru çeþitli açýlardan etkilemiþ ve bazýlarý da duygularýný mesaj yazarak anlatmak istemiþlerdi:




son eklenenler
Kör Baykuþ
Aysel AKSÜMER
Roman > Görüþ ve Eleþtiriler
Vefa Arayan Þair’den
Hakan Yozcu
Roman > Görüþ ve Eleþtiriler
Roman Okumalarý
YUSUF ALPASLAN ÖZDEMÝR
Roman > Görüþ ve Eleþtiriler
Yaþam
Atakan Korkmaz Þiirleri & Sözleri
Roman > Görüþ ve Eleþtiriler
Sokrat Kapýnýzý Çalarsa
Ömer Faruk Hüsmüllü
Roman > Görüþ ve Eleþtiriler
Yeni Hayat
Baki Demirtaþ
Roman > Görüþ ve Eleþtiriler
Ücretsiz 3 Kitap
Ömer Faruk Hüsmüllü
Roman > Görüþ ve Eleþtiriler
Mahsun Galata Köprüsü
Metin TUZCU
Roman > Görüþ ve Eleþtiriler
Tefrikasýz Bir Türkiye
Metin TUZCU
Roman > Görüþ ve Eleþtiriler
Babil'de Ölüm Ýstanbul da Aþk
Fikri Kaþtaþ
Roman > Görüþ ve Eleþtiriler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.