"Bilim o kadar ilerledi ki, yakında hiçbir şeyin mümkün olduğuna inanmayacağız." - Oscar Wilde"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Sevgili Zeynep Gün; Sevgili Naile Duman Yaşar'a haksızlık ediyorsunuz.Söylemlerinizde daha nazik olmanızı öneririm.İnsanları eleştirmenin daha düzeyli bir yolu mutlaka vardır.....İnsanlar zaman zaman, verdikleri kararlardan vazgeçebilirler; bundan daha doğal bir şey olamaz.Kaldi ki, arkadaşımız, birkaç yazısının, kütüphanelerinin sitede hâlâ durmakta olduğunu söylemişti.........Benim gibi birçok kişinin "gitmeyin" ricası üzerine belki, sitede yazmaya devam ediyor olmasını anlayışla karşılamalasınız.........Sevgili Naile Hanım'ı da sizi de okumak isterim........Sevgiyle kalın.
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Yazar ve şair adayı Naile hanım, "Başlıca görevi, birlikte kullanıldığı sözcüğün kavramını daha öncekine katmak olan 'de' bağlacı, kendinden önceki sözcükten ayrı yazılır, adların durumunu bildiren -de eki ile karıştırılmamalıdır." Saygılarımla arz ederim hanımefendi, belki yazar ve şair olma yolunda bir gün işinize yarar. Zeynep, yeni bahaneniz:)
?
Şiir Atölyesi
Ruh Katılımı (Ortak Yaratıcılık)
Aslında senin içinde olmadığın bir yaşam belki (naile)
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Bir varmış bir yokmuş...İz edebiyatta gidicem deyip gitmeyen, Zeynep'i rahatsız eden, kaç gündür içine dert gibi çöken bir yazar varmış. Az gitmiş, uz gitmiş sonra biraz iz gitmiş...Deretepe düz gitmiş.Uzun yollar aşmış, iz-in izini sürmüş, şiirin kokusunu almış, dostluğun tadına varmış, yazıya gönül katmış, dostlara selam etmiş, bazen hırçınlaşıp kahretmiş, ama yinede ne yardan ne de serden vazgeçmemiş bir yazarmş birde şair...İkiside değilmiş aslında adaymış. Zeynep bunu bir türlü anlamamış. Ama çok enteresan bir şey olmuş. Hani bizim bir türlü izden gidemeyen adayımız var ya, Zeynep'e ilham kaynağı olmuş. Nezaman forumda iki satır yazsa, Zeynep gecikmeden şakır şakır coşar olmuş. Zeynep izedebiyatta okuyucuymuş. Duyduk duymadık demeyin ey ahali bir yazarımız daha olmuş. Duyan duymuş, gören görmüş, giden gitmiş, kalan kalmış kime ne:) ------------------- Zeynep yazarmış, beni görür coşarmış, yazarmış. Hadi Zeynep sarıl kaleme kağıda...Eminim yazdığın bir sürü şiirin ve yazın vardır...Hadi bi cesaret güzelim. İzedebiyatta bir sayfa hazırla kendine...İlk ben okumazsam yazı ve şiirlerini aha da izedebiyattan gitmek nasip olsun:)))) Sen şimdi iyice kızarsın... Kötümü ettim Zeynep, hem ben tamamen gidiyorum demedim ki, hem ben kütüphanelerimi silmedim ki, hem ben bir iki yazı da bıraktım.. Ahh Zeynep bir soluklandırmadın ki, şöyle keyfini çıkara çıkara bir yorumlattırmadın yazıları, bir yazdırtmadın şiirleri...E be güzelim...Bak bekliyorum. Hemen bir sayfa açıyorsun. Ekliyorsun üretimlerini... Yalan ne demek Zeynep? Yalancı ne demek Zeynep? Çocuklar yalan söyler mi Zeynep? Büyükler söyler en büyük yalanları, hemde çocuklara... Yalanı öğrende gel Zeynep Bana bir daha yalancı deme Zeynep Oldu mu Zeynep, anlaştık mı? Gitmiyorum Zeynep, sana inat gitmiyorum..Hadi bakalım:) Ben burdan ancak senin şiirlerini, yazılarını okuyup giderim burayada yazdım, sözüm söz...Ondan sonra bir daha gelmeyeceğim...Yeterki sen yaz oldu mu! Sevgiyle kal... Naile.
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Yalancı çoban" masalının uyarlaması olabilir mi acaba? Gidiyorum Gidemiyorum Sessizliğime gidiyorum Bahar gelmiş, biraz daha buradayım Bu sefer kesinlikle gidiyorum Çocukların cıvıltısı, maniler çağırıyor beni gidemiyorum Naile hanım, bir varmış bir yokmuş Bir gitmiş, bir gidememiş. Masal yazmak istiyormuş:)
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
Fark edilemeyeni, fark ettirebilmek adına gecikmiş bir açıklama yapmışsınız, kutlarım. Alacağınız "lütfen gitmeyin, ne olur kalın" içerikli mesajlarınızın tatmin edici bir yoğunlukta olmasını diler, saygılar sunarım.
?
Şiir Atölyesi
Acaba "masal" yazmayı mı denesek! İçimizdeki çocuğu dışarı salmak için. Hani baharda geldi, gökyüzünde uçurtmalar uçuyordur şimdi... ****** hişşt! dinlesenize! çocuk cıvıltılarını duyuyor musunuz? baharı müjdeleyen onca şey sayarlar, çocuk cıvıltılarını es geçerler hep... "dağlarına bahar gelmiş memleketimin" diyebilmem için çocukların cıvıltılarını duymam gerek... ****** fıkır fıkır çocuklar düşe kalka oynuyor şıkır şıkır sesleri akın akın geliyor naile (çocukluğum ne güzeldin...Uykusuzluk ve yorgunluğun yüzüme çarptığı an :))))
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Arkadaşlar, Ben her zamanki sazanlığımla gerçi paylaşımınızın içine, sizlere sormadan atladım, sizde saolun git demediniz...Neticede ben çokkk mutlu oldum. Çünkü durduğumuz yerde ürettik, farklı illerdeki , farklı yaşlardaki, farklı kadınlar ve erkekler olarak, ortak bir dil konuşmayı başardık...İsteyince oluyormuş denemek isteyenlere duyurulur! Herbirinizin önce beynine, sonra yüreğine sonra da eline sağlık...Çorbada benim tuzum iyi kötü olduysa ne mutlu bana...Dedim ya onca yoğunluk arasında, evrakların arasından sabırsızlıkla kaldırım başımı kaç gündür "sıra bana geldi mi?" diye foruma sürekli girip çıkmak, heyecanla " tamam hadi şimdi sen yaz" deyip kendime "iyi bişeyler olsun" diye itelemek kelimeleri...Yaa işte böyle... Eski zamanlarda yaşamadık, sade bir dile mahsustur yazdıklarımız. Ben bundan gocunmuyorum. Ben bu dili konuşuyorum. Kaldı ki günlük hayatta kullandığım teknik (ekonomi, psikoloji...) kelime ve terimlerin sayısı daha fazla. O yüzden ne arapça ne farsça illede benim dilim, benim beynimin ucundan geçirdiklerimdir her zaman kağıt üstüne dökülen dizeler ve satırlar...Hepimiz öyleyiz. Ne hissediyorsak o. Bakın ben şimdi bunları hissettim, utanmadan, sıkılmadan uzun uzun uzun yazdım...Ne yapayım yazmayı seviyorum bazen boş şeylere kaysamda... Ama sizleri seviyorum, herbirinizin yürek doluluğunu.... Sevgiyle kalın... Naile... (ÖYKÜ DENEMESİ DE GÜZEL OLUYOR İSTERSENİZ DENENEBİLİR)
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
Uzun sayılacak bir süre bu güzel platformda yer almış bulunuyorum. İzedebiyat ailesinin bir ferdi olarak, her defasında büyük bir heyecan ve keyifle, yazılarımı bu pencereden sizlerle paylaştım. Kendimce nedenlerden dolayı bir süreliğine yazı yazmaya ara veriyorum, bununla birlikte mevcut yazılarımı da siteden çektim. Eski yazılarım, bana ait olan web sitesinde yayınlanmaya devam edecektir. Öncelikle, yazılarımı yayınlayarak, içimde uzun yıllardır varolan heyecana katkıda bulunan İzedebiyat editörlerine teşekkürlerimi sunmak isterim. Yazılarımı okuyan, yorum yazan herkese ve özellikle İzedebiyat ailesi içerisinde kalemlerinin bir benzerinin bulunmadığını düşündüğüm ve yazılarını her zaman imrenerek okuduğum bir kaç özel kişiye de, en içten sevgi ve saygılarımı sunar, çalışmalarında başarılar dilerim. Sevgi ve saygılarımla, Gökçehan Daçe
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Uzun sayılacak bir süre bu güzel platformda yer almış bulunuyorum. İzedebiyat ailesinin bir ferdi olarak, her defasında büyük bir heyecan ve keyifle, yazılarımı bu pencereden sizlerle paylaştım. Kendimce nedenlerden dolayı bir süreliğine yazı yazmaya ara veriyorum, bununla birlikte mevcut yazılarımı da siteden çektim. Eski yazılarım, bana ait olan web sitesinde yayınlanmaya devam edecektir. Öncelikle, yazılarımı yayınlayarak, içimde uzun yıllardır varolan heyecana katkıda bulunan İzedebiyat editörlerine teşekkürlerimi sunmak isterim. Yazılarımı okuyan, yorum yazan herkese ve özellikle İzedebiyat ailesi içerisinde kalemlerinin bir benzerinin bulunmadığını düşündüğüm ve yazılarını her zaman imrenerek okuduğum bir kaç özel kişiye de, en içten sevgi ve saygılarımı sunar, çalışmalarında başarılar dilerim. Sevgi ve saygılarımla, Gökçehan Daçe
?
Şiir Atölyesi
Galiba sonu geldi.Kötü bir deneme olduğunu söyleyecek varsa şimdi konuşsun ya da sonsuza dek sussun... Başka fikirleri olan arkadaşlar varsa çekinmesin...Utanılacak bir iş yapmıyoruz burada.Amacımız gelişmek ve geliştirmek... Duyarlılık gösteren dostlara kendi adıma çok teşekkür ederim... Eyvallah dostlar.... Eyvallah... Güne vurur gecenin faslı Ateşim küser köz ağlaşır İşte o an görünür aslı Dilim bulanır söz ağlaşır ( İmdat ) Açıktı aslında da bir kelime kadardı Gel gelelim sözün ardı arkası vardı Bir yudum su misaliydi bendinden aktı Yalındı yanlışları dahi gün ağlaşır ( Enis ) Yakar ağzı tütünün tadı Kan boyar gülü toprağı Taş duvarda başımın izi Koynunda ilk tövbem ağlaşır ( Gökçen ) Dertlerim görünür inceden ince Çare bulunmuyor nicedir nice Güneşim doğmaz her an gecedir gece Bülbül figan eder güller ağlaşır ( Zeliha ) Bir hayın bıçak deler bağrı Merde gam olur namert ağrı Öylesi yerden göğe doğru Saz haykırır , teller ağlaşır ( İmdat ) Yardan ayrı düştüm dostlar Geçmiyor ki günler aylar Varsın kurak olsun bağlar Kanar ince ince yürek ağlaşır (naile!) Bir musibet gerekmiş cana İcadı küfürden buyana Elalem kılıfı çalmış Minare elinde ağlaşır (nida) Kula kulluk edene hesap sorulur Namert yönetirse düzen bozulur Mahşer günü elbet sual dizilir Çaresiz günahkar kullar ağlaşır (zeliha) Kaderim dersen aşkla kumara Yazar hesabı son umutlara Ak sütün gayrı akacak kara Memende öksüz bebek ağlaşır(gökçen) Bir şiir kaymış izedebiyattan Sözümüz sana değil alınma hocam Silme, bırak dursun okunuyorsan Şiirin ardından dostlar ağlaşır (naile Sn.K.Esen'e) Rızkını verirsen içki kumara Düşürürsün çoluk çocuğu dara Açılır içinde kapanmaz yara Pişmanlık birikir vicdan ağlaşır(Zeliha) Karışır birden gerçekle yalan Bir sen olursun geriye kalan Boşluğa doğru tebessüm salan Gülmeye inat dudak ağlaşır ( İmdat ) Günün umudunu siler karanlık Yaşam denilen şey yalnız bir anlık Bitip yok olacak mal ile varlık Günün geldiğinde canlar ağlaşır(Zeliha) Kumdan kayalar dizer ipe İp ağırlaşır çöker dibe Marifet gibi güler bide Denizde inciler ağlaşır (nida) Bugün yardan selam aldım Yüreğim semaya saldım Sevdanla od oldum yandım İçimde gizlenen sabi ağlaşır (naile) Ömrüme saklayıp gözlerine baktığım Yağmaladığım uğruna kentler yaktığım Bir kaş çatışına bin boyun büktüğüm Ruhumu sızlatır oyy nazlı yar ağlaşır... ( imdat )
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Sitenin son bir hafta veya aya bakarak sıralama yapması biraz zor görünüyor. Yazıların eklendiği tarihten itibaren değerlendirilmesi şu an en mantıklı olanı, çünkü daha aktif olması sitenin oldukça yavaşlamasını sağlar, hatta çok sık çökmeler yaşanabilir.. Teknik olarak 1000'lerce dosyanın her an program tarafından işlenmesi, sıralamanın sürekli değişmesi daha demokratik görünse de, bunu yapabilecek program birçok sorunu da beraberinde getirecektir..
?
Şiir Atölyesi
Güne vurur gecenin faslı Ateşim küser köz ağlaşır İşte o an görünür aslı Dilim bulanır söz ağlaşır ( İmdat ) Açıktı aslında da bir kelime kadardı Gel gelelim sözün ardı arkası vardı Bir yudum su misaliydi bendinden aktı Yalındı yanlışları dahi gün ağlaşır ( Enis ) Yakar ağzı tütünün tadı Kan boyar gülü toprağı Taş duvarda başımın izi Koynunda ilk tövbem ağlaşır ( Gökçen ) Dertlerim görünür inceden ince Çare bulunmuyor nicedir nice Güneşim doğmaz her an gecedir gece Bülbül figan eder güller ağlaşır ( Zeliha ) Bir hayın bıçak deler bağrı Merde gam olur namert ağrı Öylesi yerden göğe doğru Saz haykırır , teller ağlaşır ( İmdat ) Yardan ayrı düştüm dostlar Geçmiyor ki günler aylar Varsın kurak olsun bağlar Kanar ince ince yürek ağlaşır (naile!) Bir musibet gerekmiş cana İcadı küfürden buyana Elalem kılıfı çalmış Minare elinde ağlaşır (nida) Kula kulluk edene hesap sorulur Namert yönetirse düzen bozulur Mahşer günü elbet sual dizilir Çaresiz günahkar kullar ağlaşır (zeliha) Kaderim dersen aşkla kumara Yazar hesabı son umutlara Ak sütün gayrı akacak kara Memende öksüz bebek ağlaşır(gökçen) Bir şiir kaymış izedebiyattan Sözümüz sana değil alınma hocam Silme, bırak dursun okunuyorsan Şiirin ardından dostlar ağlaşır (naile Sn.K.Esen'e) Rızkını verirsen içki kumara Düşürürsün çoluk çocuğu dara Açılır içinde kapanmaz yara Pişmanlık birikir vicdan ağlaşır(Zeliha) Karışır birden gerçekle yalan Bir sen olursun geriye kalan Boşluğa doğru tebessüm salan Gülmeye inat dudak ağlaşır ( İmdat ) Günün umudunu siler karanlık Yaşam denilen şey yalnız bir anlık Bitip yok olacak mal ile varlık Günün geldiğinde canlar ağlaşır(Zeliha) Kumdan kayalar dizer ipe İp ağırlaşır çöker dibe Marifet gibi güler bide Denizde inciler ağlaşır (nida) Bugün yardan selam aldım Yüreğim semaya saldım Sevdanla od oldum yandım İçimde gizlenen sabi ağlaşır (naile)
?
Şiir Atölyesi
Güne vurur gecenin faslı Ateşim küser köz ağlaşır İşte o an görünür aslı Dilim bulanır söz ağlaşır ( İmdat ) Açıktı aslında da bir kelime kadardı Gel gelelim sözün ardı arkası vardı Bir yudum su misaliydi bendinden aktı Yalındı yanlışları dahi gün ağlaşır ( Enis ) Yakar ağzı tütünün tadı Kan boyar gülü toprağı Taş duvarda başımın izi Koynunda ilk tövbem ağlaşır ( Gökçen ) Dertlerim görünür inceden ince Çare bulunmuyor nicedir nice Güneşim doğmaz her an gecedir gece Bülbül figan eder güller ağlaşır ( Zeliha ) Bir hayın bıçak deler bağrı Merde gam olur namert ağrı Öylesi yerden göğe doğru Saz haykırır , teller ağlaşır ( İmdat ) Yardan ayrı düştüm dostlar Geçmiyor ki günler aylar Varsın kurak olsun bağlar Kanar ince ince yürek ağlaşır (naile!) Bir musibet gerekmiş cana İcadı küfürden buyana Elalem kılıfı çalmış Minare elinde ağlaşır (nida) Kula kulluk edene hesap sorulur Namert yönetirse düzen bozulur Mahşer günü elbet sual dizilir Çaresiz günahkar kullar ağlaşır (zeliha) Kaderim dersen aşkla kumara Yazar hesabı son umutlara Ak sütün gayrı akacak kara Memende öksüz bebek ağlaşır(gökçen) Bir şiir kaymış izedebiyattan Sözümüz sana değil alınma hocam Silme, bırak dursun okunuyorsan Şiirin ardından dostlar ağlaşır (naile Sn.K.Esen'e) Rızkını verirsen içki kumara Düşürürsün çoluk çocuğu dara Açılır içinde kapanmaz yara Pişmanlık birikir vicdan ağlaşır(Zeliha) Karışır birden gerçekle yalan Bir sen olursun geriye kalan Boşluğa doğru tebessüm salan Gülmeye inat dudak ağlaşır ( İmdat ) Günün umudunu siler karanlık Yaşam denilen şey yalnız bir anlık Bitip yok olacak mal ile varlık Günün geldiğinde canlar ağlaşır(Zeliha) Kumdan kayalar dizer ipe İp ağırlaşır çöker dibe Marifet gibi güler bide Denizde inciler ağlaşır (nida)
?
Şiir Atölyesi
Güne vurur gecenin faslı Ateşim küser köz ağlaşır İşte o an görünür aslı Dilim bulanır söz ağlaşır ( İmdat ) Açıktı aslında da bir kelime kadardı Gel gelelim sözün ardı arkası vardı Bir yudum su misaliydi bendinden aktı Yalındı yanlışları dahi gün ağlaşır ( Enis ) Yakar ağzı tütünün tadı Kan boyar gülü toprağı Taş duvarda başımın izi Koynunda ilk tövbem ağlaşır ( Gökçen ) Dertlerim görünür inceden ince Çare bulunmuyor nicedir nice Güneşim doğmaz her an gecedir gece Bülbül figan eder güller ağlaşır ( Zeliha ) Bir hayın bıçak deler bağrı Merde gam olur namert ağrı Öylesi yerden göğe doğru Saz haykırır , teller ağlaşır ( İmdat ) Yardan ayrı düştüm dostlar Geçmiyor ki günler aylar Varsın kurak olsun bağlar Kanar ince ince yürek ağlaşır (naile!) Bir musibet gerekmiş cana İcadı küfürden buyana Elalem kılıfı çalmış Minare elinde ağlaşır (nida) Kula kulluk edene hesap sorulur Namert yönetirse düzen bozulur Mahşer günü elbet sual dizilir Çaresiz günahkar kullar ağlaşır (zeliha) Kaderim dersen aşkla kumara Yazar hesabı son umutlara Ak sütün gayrı akacak kara Memende öksüz bebek ağlaşır(gökçen) Bir şiir kaymış izedebiyattan Sözümüz sana değil alınma hocam Silme, bırak dursun okunuyorsan Şiirin ardından dostlar ağlaşır (naile Sn.K.Esen'e) Rızkını verirsen içki kumara Düşürürsün çoluk çocuğu dara Açılır içinde kapanmaz yara Pişmanlık birikir vicdan ağlaşır(Zeliha) Karışır birden gerçekle yalan Bir sen olursun geriye kalan Boşluğa doğru tebessüm salan Gülmeye inat dudak ağlaşır ( İmdat ) Günün umudunu siler karanlık Yaşam denilen şey yanlız bir anlık Bitip yok olacak mal ile varlık Günün geldiğinde canlar ağlaşır(Zeliha)
Başa Dön