..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðý tanýmak insanlarý teker teker tanýmaktan kolaydýr. -La Rochefoucauld
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Aytekin Ateþ




31 Mart 2009
Geç Kalan Mektuplar  
Aytekin Ateþ
Birkaç saattir, içimde günlerdir kelimelerinin yokluðuyla zayýflamýþ kalbim, her ‘an’ ý ‘aný’ ya dönüþtürürken, dayanamýyor sensizliðe. Aradan geçen iki haftaya raðmen hâlâ yazmadýn bana. Belki de yazamadýn, boþ ver, artýk bir önemi de yok…


:AHII:
Sevgili …

Bana yazacaðýný söylemiþtin, hatýrlýyor musun? Þimdi dört duvarý üzerime gelen, sensiz bir anlamý olmayan, senin çekip çevirdiðin bu evde, güneþ ýþýðý gibi ihtiyacým vardý mektubuna. Birkaç saattir, içimde günlerdir kelimelerinin yokluðuyla zayýflamýþ kalbim, her ‘an’ ý ‘aný’ ya dönüþtürürken, dayanamýyor sensizliðe. Aradan geçen iki haftaya raðmen hâlâ yazmadýn bana. Belki de yazamadýn, boþ ver, artýk bir önemi de yok…

Seni tanýmadan önce, sonumun daha da kötüye gideceðini haber veren sinsi bir duygu henüz içime yerleþmemiþti. Ýçimi yavaþ yavaþ kemiren, yiyip bitiren suçluluk duygusu, gece gündüz demeden iþkence yapmaya daha baþlamamýþtý ve þimdi kendi kendime soruyorum: “Hadi ne oldu rüyalarýna?” Baþýmý üzgün üzgün sallayýp “Yýllar nasýl da geçiyor…” diye mýrýldanmaktan baþka verecek cevabým yok. Yeniden soruyorum kendime: Gençlik yýllarýný nasýl geçirdin? En mutlu anýlarýný nereye gömdün? Gerçekten yaþadýn mý sen? Bak, dünyada her þey nasýl gittikçe soðuyor, görüyor musun? Ve biliyorum ki daha bir çok yýllar böyle gelip geçecek ve arkasýndan da korkunç yalnýzlýk bir yýlan gibi sürünerek yavaþ yavaþ gelecek. Bunlarýn farkýndayým-farkýndasýn. Þimdi ise bütün kalbimle nefret ediyorum senden. Ayak bastýðýn, dokunduðun her yerden, beni düþünmediðin ve yazmadýðýn her þehirden…

Sanýyor musun bu yazdýklarým doðru? Ölesiye seviyorum seni. Bir þizofren gibi aþýðým sana.
Mutluyum þu an inan.
Elveda hayat
Hoþçakal

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Sevgili …

Sana yazacaðýmý söylemiþtim ama, yazmadým-yazamadým. Kendimi toparlayamýyorum iki haftadýr, derin bir çýkmazdayým seninle. Çok yýprandým yaþadýklarýmýzdan, o evde duramazdým, duramadým, yaþayamam. Sen vurdum duymazlýðýnla, boþvermiþliðinle, ipe sapa gelmez düþüncelerinle yaþattýn bunlarý. Ben ise karýþýyordum içine, alkolün kanýna girmiþ kan gibi çabucak pýhtýlaþýyordum, gömleðinde kumaþýna iþliyordum kendimi, ipliðine iplik katýyordum. Çýk-rýk oluyordum, benden çýkýp, senden giriyordum.

Ne olur, sevgimin ufacýk bir kýsmýnýn bile eksildiðini düþünme. Seviyorum seni. Beni yücelten, kadýn yapan senin sevgin… Bunu bil. Seninle hayat buldum, seninleyken sadece senin sevginden korktum, eksilmesinden.

Son mektubunda, iþinde terfi aldýðýný açýklamýþsýn, ne kadar sevindim bilemezsin. En baþta da söylediðim gibi sen çoktan hak ettiðin yerdesin. Yükseleceksin. Lütfen arkadaþlarýnla da görüþmeyi ihmal etme. Bir kaçý beni arayýp seni sordu son günlerde. Telefonlara cevap vermiyormuþsun. En azýndan seni merak eden insanlara karþý bunu yapma. Evin halini de merak etmiyorum deðil, ben yokken toplamýyorsundur sen þimdi. Ne kadar bahsetmesen de bu aralar çok içtiðini biliyorum, kendine zarar verme. Beni boþ ver, iyiyim bunu bil.

Bana biraz daha zaman ver lütfen, her þey düzelecek, geçecek söz.
Umarým bu mektup zamanýnda eline ulaþýr.
Unutma senden baþka þansým yok.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Lütfen, Seni Beklerken Nerede Olduðunu Söyleme Sevgili
Ýsyan
Sizde Küçük Þeylerden Mutlu Olabiliyor Musunuz?

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hayaletlerin
Ýçinde Bulunduðum Durum
Sanrý
Ruhaltý
Olasýlýksýz


Aytekin Ateþ kimdir?

Düþkün, hayalperest, baðýmlý

Etkilendiði Yazarlar:
Rus ve yeraltý edebiyatý


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aytekin Ateþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.