..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamýn tanýmý yoktur. -Halikarnas Balýkçýsý
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > CUMARTESI




22 Ocak 2008
Gözlerinde Hayata Aðlayýþýnla Kalk (Bülent Yalçýnkaya)  
CUMARTESI
Sadeliðe dokunur ellerimiz ,bizlerin asýl sevdikleri unutmamaya çalýþtýðýmýzdýr.Yaþlanýr bir gün ölenleri unutmamak için anýlara dalýp bir daha ayný dünyayý yaþamak.Ve sende ölürsen benimle aranasýn diye suratýndaki acýlara her birine isim verip öykülerini yazacaðým.


:AGFC:
Hýrsýmýzdý bizi olmadýk yerlere sürgün eden ve kaybetmenin delicesine verdiði hazlarý alan.Bir tek ruhun isyanda deðildi,baðlanmýþ içtenliðinin gözlerindeki sesine,nasýlsa biliyordu seni kurtaracak yanlýþ yolun karanlýðýna saplanmayacaksýn.Yüzlerin daha canlý daha masum bakacak insanlara.Ve hiç kibir olmayacak derinleþen çizgilerinde.Böyle bir hayatýn acýmasýzlýðý bizdeki üzüntüleri dahada arttýracak birbirimize daha sýký sarýlacaktýk.Ýnsan vardý düþlerimizde ruhu bedenine yakýn,farklý alemleri tanýyan,her saf duruþunda ayrý bir parýltý saçan.Ne güzel hayale dalmýþýz.Bak bizi hiç ummadýk bir anda yakalayan acýlarýmýz yine yaný baþýmýzda.Kimlere huzur daðýtalým ki acýlarýmýz doðal kalsýn .

Eðer aþk diye bir þey varsa sýký sarsýn bizi çünkü biz yeryüzüne sürgün edilmiþiz.Yalnýz sen biraz daha sýký sarýl çünkü daha hassassýn.Sorgulayýþýn anlýk mutluluklarýnda düþüncelerine daha yakýn,insaný oluþturup hayaletine dalýyor.Her birinde ayrý elem farklý yürüyüþleri.Sana ‘kurtulmak’ demek istiyorum.Benden önce sen koþtun yardýmlarýna haklýydýnda hepsi kardeþlerindi ve yalnýz býrakmazdýn.Bense önce okudum onlarý sonra çýrpýnýþlarýna koþtum.Feryatlarýný dinledim,sarýldým ortak bir denize doðru açtýk özgürlüðümüzü.Dalgalarýn keskinliðinde limanlarýn yabancýlýðýnda ama ayrýlmayarak düþlerde oluþturduðumuz insaný hepsine tanýtarak.


Sadeliðe dokunur ellerimiz ,bizlerin asýl sevdikleri unutmamaya çalýþtýðýmýzdýr.Yaþlanýr bir gün ölenleri unutmamak için anýlara dalýp bir daha ayný dünyayý yaþamak.Ve sende ölürsen benimle aranasýn diye suratýndaki acýlara her birine isim verip öykülerini yazacaðým.Gece mutsuzluðunu,sabah düþlerini fakat kaybetmek olmayacak.Gizli dünyalarý aþacaðýz,karanlýklarýn güçlülüðüne son vereceðiz.Fazla sert oldu hayallerimiz.Deðiþmekten korktuk,kopmaktan.Yinede yakýn olsun üzüntüler bize.Yapýmýzdýr an gelir biriktirdiðimiz özlemlerin üstüne aðlarýz.Nasýl sevgili acý çekerse bizde yaþlý doðup küçülerek acý çekeriz.Sonsuz mutluluða heves duyar ben seninle yalana batarým.
Evet yoruldum artýk sevgili senin yanýnda duraksamalarýnla yoruldum.

Hangi konuþmamýzý bu güne uyduracaðýmýzý þaþýrdým.Taþralýðýna sulanmýþ saçlarýn yanýmdan uzaklaþýyor.Öðrendim artýk hangisi sensiz hangisi deðil.Deðiþmiþim anlýyorum artýk.Sevgi nasýl zalimce eziyor beni inanamýyorum.Ben neyle kandýrmýþtým kendimi düþüncelerini yayan bir gezgin olarak mý?Dünyamý geniþleteyim derken içimdeki boþluðum,kalbimdeki sýzým,inançlarým.O insanlara bakýyorum bundan kesinlikle eminim acýlarý gerçekti onlara yapýlanlarda saf kalbi ýþýldayan tertemizlerdi.Yoksulluklarý bana çok þey öðretti,kendilerine çaðýrdýðý benliðim bir tek onlarý özlüyor,seviyordu.Sevgi acýymýþ bana öðrettikleri yaþamýþlýk peki ya yoksulluk!...Aslýnda sevgili senin bana kattýðýn insanmýþ ne sana kýzýyorum ne yaþama ikilem hayatta yeter ki unutamayayým ben dünyada saf kaldýkça.

Ýyi Okumalar...Bülent Yalçýnkaya...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yaþama Aþk Beni (Bülent Yalçýnkaya)
Kalem ve Gözyaþý Baðdaþmýyor
Yormakmýdýr Öyküleri Hýzla (Bülent Yalçýnkaya)
Yanaþma Sevdalarým
Deniz Yolu Karanlýðý
Gözlerinde Hayata Aðlayýþýnla Kalk

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hüzün Aþýklarý (Bülent Yalçýnkaya)
Ben Sevgi Olamam ki (Bülent Yalçýnkaya)
Yanaklarýn Sesizdi (Bülent Yalçýnkaya)
Bir Ön Yargýya (Bülent Yalçýnkaya)
Tenine Deðmeden Düþlerim (Bülent Yalçýnkaya)
Seviþsin Bakire Klarak
Seviþsin Bakire Kalarak (Bülent Yalçýnkaya)
Seviþsin Bakire Kalarak

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gözlerin Deniz Seven Mutsuz Çocuk (Bülent Yalçýnkaya) [Þiir]
Düþlerimdeki Mutsuz Kadýn Acýlarýmla Öldür Beni [Þiir]
Ýsyan Kendine Ýyiliðindir [Þiir]
Ýsyan Kendine Ýyiliðindir [Þiir]
Sevgini Sakýn Benden [Þiir]
Sol Memenin Altýndaki Cevher [Öykü]
Þehit Sevgilisi Elif (Bülent Yalçýnkaya) [Öykü]
Cehennemlik Ölmüyorum (Bülent Yalçýnkaya) [Öykü]
Cumartesi Yalnýzlýðý [Öykü]
Dilin Ýçe Açýlýmý [Öykü]


CUMARTESI kimdir?

samimi,ayný zamanda gergin. hepsi bu.

Etkilendiði Yazarlar:
Leman sam


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © CUMARTESI, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.