..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir takým þeyler görürsünüz ve "Niye?" diye sorarsýnýz. Ben ise bir takým þeyler düþlerim ve "Niye olmasýn?" diye sorarým. -George Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Mavi Su




6 Ocak 2007
Suya Yazdým  
Mavi Su
Aldatýlmanýn sýradanlaþmasýna duyduðum tepkiyi paylaþmak istedim. Aþk'ýn her duyguya isim olarak konulmasýndan rahatsýzým pek çoðunuz gibi..O yüzden suya yazdým...Su bile daha kalýcý günümüz "aþk"larýndan..


:BAGJ:

Suya yazdým...

Çocukluðundan beri þiir okumaktan mý, yoksa gözleri her defasýnda nemlenerek izlediði o eski Türk filmlerinden midir bilinmez, gerçek aþka inanýrdý o kadýn. Mitolojik versiyonlarýndan baþlayýp, Leyla ile Mecnun serisine kadar içinde aþk geçen ne kadar öykü var ise yüreði ile okurdu. Þiiri ise, aþk’ýn kelimelere dökemediði mükemmel gizinin ipuçlarýný yaþama taþýdýðý için severdi. Çoðu zaman kimsenin fark edemediði þiirsel bir dünyada gibi yaþardý. Adý olmayan , sadece rengi olan bir kadýndý o...Mavi bir kadýn..

Kimin gözlerinde aþk’a benzeyen bir ýþýk görse yumuþardý bakýþlarý.Kimin yüreðinin çarptýðýný duysa ,koþardý adýmlarý... Kendi aþk’ýný bulamadýðýndan belki, baþkalarýnýn aþklarýna sahip çýktý çoðu kez...Onu seven hiçbir insanýn gönlünü kýrmadý, üzmedi bilerek..Bu yüzden kendi yüreðinde baþkalarýnýn acýlarýndan yarattýðý çentikler açtý durmadan.. Kapanmayan yaralarý oldu yýllarla..

Bir zaman sonra gerçekten seven biri çýktý karþýsýna..Aþk’ a aþýk bu kadýn kapýlýp gitti , þiirsel aþkýnýn peþine.. Adam ,tuzaða avýný çeken bir avcý gibi adým adým þiir döktü yollarýna...Yaptýðý her yanlýþa bir doðru buldu kadýn.. Üstelik aldatýlmýþtý daha önce, üstelik biliyordu sonunu.. Yine de parça parça topladý sevginin kýrýntýlarýný.. Çünkü ekmek kadar kutsaldý onun için aþkýn her yansýmasý..

Þiirler bitti birgün..Kadýn güz döktü gözlerinden..Baharý sona vardý..Her aðaçtan altýn sarýsý yapraklar döküldü rüzgarla...Yine de sarýndý ruhuna kuru yapraklarý, aþk’a aðladý bir baþýna... Yürümekten yorulmuþ yüreðini acý ile dinlendirdi bir zaman.. Þiirler yeþersin diye bekledi.. Soru iþaretleri beynine ve yüreðine yazýlý þiirler gönderdi..Ýçinde cevaplar olmayan , üstelik þiir de olmayan kelimeler döndü sadece karþýlýðýnda.. Düþündü kadýn... Oysa ne zaman düþünce girse yüreðin içine..Yürek býrakýrdý sevginin ellerini...

Yapraklarýný döktü kadýn...Yürüyüp gitti acýnýn içinden geçerek...

Adam..
Þiirlerini baþka birine yazýyordu artýk...Ama hiçbir dizesi varamadý 3.þahsýn yüreðine..Öksüz kaldý tüm kelimeleri..Geri döndü aðlayarak, býraktýðý yerde kadýnýný bulacaðýný umarak...Bir yýðýn ýslak sarý yaprak bulabildi sadece..

Kadýn...
Bir su kenarýna varmýþtý o sýrada...Ya da su ,ona akmýþtý kimbilir..? Umut taþýdý durmadan kadýnýn yaralarýna...Yemyeþil bir deniz oldu zamanla...

Adam...
Bu kez belki gerçekten aþk ile yazýlmýþ kelimeler verecekti kimbilir..?

Kadýn dedi ki ,
“Aþk’ý herkes yazýyor bir yerlere..Hiçbiri kalmýyor günün birinde nasýlsa...Ben SUYA YAZDIM bu yüzden”

06.01.2007
Mavisu



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dinle [Þiir]
Yalnýz Ýstanbul [Þiir]
Sarýya Bulanmýþ Düþlerimiz [Þiir]
Yüreðime Aldýðým Þehir [Þiir]


Mavi Su kimdir?

Edebi eser yazabildiðim iddiasýnda deðilim. Ancak kelimeleri seven, duygularýný anlatmayý baþarabilen insanlarýn yazdýkça çeþitlendiðini ve kendi biçemini bulabildiðine inanýyorum sevgili okur. Ýzniniz olursa yazýyorum. . Ýçimden geçen kelimelerden neleri yakalayabilirsem sizinle paylaþmak için. .

Etkilendiði Yazarlar:
Oscar Wýlde, Orhan Veli,Hamdi Koç, Mevlana, Murathan Mungan ilk aklýma gelenler...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mavi Su, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.