..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþmekten yükselme doðar. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > zumrut sarikartal




29 Ocak 2006
Aþk Hakkýnda Bir Yazý  
zumrut sarikartal
Ýþte aþk bu dedim içimden. O kadar saf ki, tek ihtiyacý olan dürüst bir yürek. Oraya yerleþtiðinde ne kardeþi kýskançlýk gelebiliyor yanýna ne de nefret. Kin mi, yok caným, olur mu hiç! Sadece sevgi, þevkat ve sabýra yer kalýyor ondan arta kalan yerde. Ve taþýndýðýnda yanýnda götürmüyor hiçbirini. Býrakýyor ki, o kalp dayanabilsin aþksýzlýða.


:BHHC:
Binlerce yazý okudum aþk hakkýnda, ve yüzlerce öykü duydum, dinledim. Hergün gazetelerde onlarca haber var bu illet yüzünden insanlarýn ne hale geldiðini gösteren. Ama hiçbirisi benim yaþadýðým, benim anlamýný yüklediðim o duyguya karþýlýk gelmiyor. Acaba gerçekten aþk ne? Bilim adamlarýnýn dediði gibi kimyasal bir etkileþim mi, yoksa genetik bir kod hatasý mý? Gerçekten iki yýlda biter mi, uðruna cinayet iþlenir ya da intihar edilir mi? Ne kadar saftýr, ya da kýzkardeþi kýskançlýk, annesi nefret, çocuðu kin midir? Kafamda binlerce soru yaratýyor iþte bu okuduklarým. Ama yaþadýðým duyguda hiç bir soru yok. Paylaþsam sizlerle, bir akýl verseniz, acaba yaþadýðým aþk miydý?
Onu görünce heyecandan ellerim titrer, kalbim yerinde duramazdý. Gizlice bakmaya doyamazdým. Bana deðil, herþeye bakýþýný seyretmek isterdim. Yüzündeki her çukuru, gözlerindeki her hareyi, saçýnýn her telini aklýmda tutardým ki, gözlerimi kapattýðýmda olduðu gibi O’nu görebileyim. Bana dokunduðunda kaným kaynar, her yanýmý ateþ basardý. Yutkunamazdým bile. Sadece hayali bile beni kendimden geçirirdi. Nerede ve nasýl olduðunu hep hisseder, beni arayacaðýný bilir, sesinin tonunu bile tahmin edebilirdim. Sanki bir bað vardý aramýzda. Onunla olmak için herkese yalan söyleyebilir, O’nun için herþeyi yapabilirdim. O kadar güzel gelirdi ki gözüme. Tüm çevrem , O’nun son derece soðuk olduðunu düþünürdü. Bense O’nunla yaþam ýsýmý bulurdum.Ondan daha düzgün, daha yakýþýklý, daha akýllý, daha güzel kokan baþka kimse yoktu. En güzel eller, en geniþ omuzlar, en anlamlý bakýþlar Ondaydý. Ne giyse yakýþýr, ne söylese dinlenir, ne alsa beðenilirdi. Beni en güzel O severdi. Ýçimdeki ateþ o kadar büyüktü ki, Ona seni seviyorum diyemezdim. Çünkü o laf , içimdekileri ifade etmem için çok yetersiz kalýrdý. Hani demiþ ya þair, kelimeler kifayetsiz, iþte öyle bir þey. Yanýnda oturur, Onu seyreder ve içimden haykýrýrdým, sensin, sensin o , hayatýmda olmasýný istediðim tek þey. Sevgiyse evet, seni seviyorum, aþksa bu, evet deliler gibi hemde. Ama dudaklarýmdan tek bir fýsýltý bile çýkmazdý, çünkü çýkarsa büyü bozulurdu. Þayet deselerdi ki bana , O mu ölsün yoksa bir uçak dolusu insan mý? Tüm dünya yok olsun umrumda deðil, yeterki O hayatta olsun derdim. Ailem , arkadaþlarým hepsini feda ederdim gözümü kýrpmadan Onun için. O mu sen mi deselerdi, derdim ki, O’na dokunmayýn, beni alýn, O yeter ki yaþasýn, çünkü dayanamam yokluðuna. Seni terketecek ama, yine de feda eder misin kendini ve herkesi deselerdi, derdim ki; olsun, dünyanýn bir yerinde yaþýyor ya, nefes aldýðýný biliyorum ya bu bana yeter, feda olsun herþeyim ve ben. Baþka bir kadýný seçecek, yine de Onu sever misin deselerdi, severim yeterki O mutlu olsun derdim. Onun mutluluðu bana yeter. O yaþýyorsa yaþýyorum, O mutluysa mutluyum çünkü. Benimle ya da bir baþkasýyla olmasý hiç önemli deðil, var olmasý yeter.
Yedi yýllýk birlikteliðimizden sonra , beni , baþka bir kadýnla evlenmek üzere terk ettiðinde, sadece ve sadece Ona artýk dokunamayacaðým için aðladým. Onun kokusunu özlediðim için aðladým. Dudaklarýna ulaþamadýðým, ellerini tutamadýðým için aðladým. Belki de tutsam bile artýk eskisi gibi hissedemiyeceðimiz için aðladým. Belki de O’nu deðil, aþkýmý kaybettiðim için aðladým. Bir daha aþký bulamayacaðýmý bildiðim için aðladým. O, bazýlarýmýza bir kez tatmak üzere verilmiþ bir þans. Yeryüzünde bunu tadamamýþ, ama tattýðýný sanan milyonlarcasý olduðuna eminim. Ne kadar þanslýyým ki bu duyguyu tattým . Þimdi sadece yaþadýklarýmýn bedelini ödüyorum. Ne kadar güzelse yaþananlar, fatura o kadar kabarýk geliyor. Ama bir o kadar da, buna deðerdi dedirtiyor insana. Sokakta yürürken, elele gezen çiftleri görürüm, ve derim ki içimden, acaba ne kadar aþk bu yaþadýklarý? Gerçek mi? Hafif bir elektriðin bile aþk diye adlandýrýldýðý bir ortamda, ayýp etmiyor muyuz bu yüce duyguya?
Ayrýlýðýmýzýn üzerinden on koca yýl geçti. Birbirimizi hiç görmedik, konuþmadýk. Ta ki geçen yýl sinemada rastlaþana kadar. Karþýlýklý geldiðimizde, ne o benim kocama ne de ben onun karýsýna baktým. Tek yaptýðýmýz, geçen on yýlý gözlerimizin içinde aramaktý. Ben onunkilerde aradýðýmý buldum. Ýnanýyorum ki o da ayný yazýyý okudu gözlerimde. Boþa geçmemiþ, tek baþýna yaþanmamýþ tüm o güzel günler dedirtti bana gözleri. Deðil on yýl, yüz yýl bile yetmez unutmama dedi sanki. Ýþte aþk bu dedim içimden. O kadar saf ki, tek ihtiyacý olan dürüst bir yürek. Oraya yerleþtiðinde ne kardeþi kýskançlýk gelebiliyor yanýna ne de nefret. Kin mi, yok caným, olur mu hiç! Sadece sevgi, þevkat ve sabýra yer kalýyor ondan arta kalan yerde. Ve taþýndýðýnda yanýnda götürmüyor hiçbirini. Býrakýyor ki, o kalp dayanabilsin aþksýzlýða.
Bu yaþadýðým aþk mýydý sizce ? Yoksa olsa olsa hayal gücü yüksek birinin yarattýðý imkansýz bir duygu mu?

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: aþk
Gönderen: yusuf ziya / Ýstanbul/Türkiye
3 Þubat 2006
yüreðimizin en narin ürperiþi... böyle diyor mehmet eroðlu'nun son romanýnda -düþ kýrgýnlarý- kahramanýmýz. ben de aþk üstüne yazan herkesin bu romaný okumasý gerektiðini düþünüyorum. yazýnýz güzeldi. tebrikler. aþk üstüne söylenecek herþey kliþe olsa da yeni þeyler söylemeye çalýþmak, bazen söylemek, bazen eski sözleri yeni sözcük diziliþleriyle ifade etmek... hayat, yazmak baþka ne iþe yarar ki...

:: :)
Gönderen: Evren ÝÇENER / Bursa/Türkiye
2 Þubat 2006
Böyle bir yazýyý okumaya sanki ihtiyacým vardý..Onunla olabilmek için herkese yalan söylemektir aþk :)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hiç Olmayan Sevgiliye

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Jartiyer [Öykü]
Çýt Yok [Öykü]
Ýmdat , Doðuruyorum! [Öykü]
Yýrtýk Etek - Vadim O Kadar Yeþildi ki [Öykü]
Býçak [Öykü]
Dedemin Küçük Sýrrý [Öykü]
Parti [Öykü]
Bir Ayrýlýðýn Anatomisi [Öykü]
Sýr [Öykü]
ve Kazanan... [Öykü]


zumrut sarikartal kimdir?

Küçücüktüm, okuyanlara özendim, okumak istedim. Daha küçüksün, okulda öðrenirsin dediler. Söz dinledim, okulu bekledim. Sýnýfta ilk ben okudum, çok mutlu oldum ama hep susturuldum. Tahtadaki yazýyý ilk ben söyleyince sýnýf beni takip ediyormuþ. Keyfini çýkaramadým. Ama evde hep okudum. Sonra yazmak istedim, ilk romaným için bir defter aldým, ismini en baþa yazdým, ''gökten inen merdiven''. Annem gördü, güldü , inanmadý. Daha sekiz yaþýndaydým , yazmaktan vazgeçtim. Büyüyünce yazmalýymýþým dedim. Ama zaman geçtikçe sadece okumaya vakit kaldýðýný farkettim. Yazmayý unuttum, erteledim, istemezmiþ gibi yaptým. Derken bir gün, bir gece sabaha kadar oturup aklýma gelen herþeyi yazdým. Ýþte o gün benim doðumgünüm, büyüdüðüm gündü. Þimdi sadece yazmaya vaktim var, baþka hiçbirþey için kýlýmý kýpýrdatmam ( çocuðum hariç). Peki sizin beni okumaya vaktiniz var mý?

Etkilendiði Yazarlar:
Aziz Nesin ile büyüdüm. Oðuz Aral idolümdü. Gýrgýr, Fýrt, Çarþaf , Limon düzenli takip ettiðim yayýnlardý.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © zumrut sarikartal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.