..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendi görüþlerim var -saðlam görüþler-, yine de her zaman onlara katýlmýyorum. -G. Bush
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > ESRA BAYKAL




23 Aðustos 2005
Otogarlar, Kalanlar Ýçindir  
ESRA BAYKAL
Otogarlar benim sana dönüþlerim, gidiþlerimdir. Otogarlarda içtiðimiz çaylar, yaþadýðýmýz hüzünler geçmiþten gelir. Birilerini mutlaka kaybetmiþizdir otogarlarda, yollarda...Yenisini yaþamamaktýr dileðimiz. Ama her gidiþ, yeni bir baþlangýçtýr da...


:BEJE:
Otogarlar kalanlar içindir. Gidenin arkasýndan "ah" çekip, bir demli çaya sigarayý dost etmek, acýyý doyasýya yaþamak ve korkmak içindir.

Otogarlar, kalabalýðýn arasýnda yalnýz kalýnan, eldeki sevgiyi uzaða göndermenin acýsýnýn en fazla hissedildiði, sallanan her elden bir umudun uçup gittiði yerlerdir.

Otogarlar bazen sevinçtir ama yine bekleyene. Ölene ne olacak, kalanlara dert derler ya, otogarlarda öyledir. Giden gitmiþtir ama kalanlar hem hüzünle hem sevinçle geride kalýrlar.

Otogarlar benim sana dönüþlerim, gidiþlerimdir. Otogarlarda içtiðimiz çaylar, yaþadýðýmýz hüzünler geçmiþten gelir. Birilerini mutlaka kaybetmiþizdir otogarlarda, yollarda...Yenisini yaþamamaktýr dileðimiz. Ama her gidiþ, yeni bir baþlangýçtýr da...

Otogarda beklerken, elimde bilmem kaçýncý sigaramla, seni ardýmda býraktýðýmý ve belki de hiç ama hiç dönmeyeceðimi hayal ettim. Sensiz bir yaþam için kaçabileceðim en uzak mesafe neresiyse orada yaþamak istedim. Ama bildiðim bir þey vardý ki, ben nereye gidersem gideyim seni de daima yanýmda götürecektim. Sensiz yaþanacak bir yer henüz inþa edilmemiþti çünkü. Benim sürekli çalýþan ve gündüz þalterini kapasa bile gece rüyalarda yeniden açan beynim, her saniye seni yeniden bana hatýrlatacaktý.

Çünkü sen hayallerimdin. Sabah uyandýðýmda iþe gitmemi saðlayan, gece yattýðýmda huzurla uyumamý saðlayandýn. Böylesine büyük yaþama gücünü kaybetmek beni kalemden, yaþamdan, gökyüzünden uzaklaþtýracaktý. Seni red etmek, kendimi red etmek; olmamýþ gibi yapmak, içimdeki o þýmarýk kadýný yok saymak olacaktý. Sen vardýn ve senleyken ben gerçekten ben gibiydim. Þýmarýklýðým, sessizliðim, gözlerimdeki parlama...Herþey ilk kez çok ben gibiydi. Kendimi unutmayý hep çok sevmiþimdir, hatta bazen bu halime öylesine özenle acýrdým ki, herkes bana eþlik etmek ve seni hayatýma sokmak için yollar aramaya baþlarlardý. Oysa biz senle sonu olmayan yollara çýkarken, hayallere dalarken, sessiz ayrýlýk sözleþmemize imzamýzý atarak baþlamýþtýk. Biz, birbirine kalben ait ama asla birlikte olamayacak kadar uzak diyarlardýk. Fransa nasýl affetmeyecekse Ýngiliz okçularýný, biz de asla birlikte yürüyemeyecektik.

Önce okçular öldürülürdü savaþlarda...Güller savaþlarýnda en fazla okçular iþkence gördüler. Çünkü keskin ve öldürücü vuruþlarý ile bir atlýdan çok daha tehlikeli insanlardý. Bizim aþkýmýzda, en baþtan öldürülmesi gereken yoksa iþkence ile bizi öldürecek kadar derin ve silinmezdi. Ama okçular, yaptýklarý iþe, tüm risklerine raðmen, aþýk adamlardý. Biz de öylesine aþýktýk ki aþka ve gözlerimizdeki ýþýða, sorgulamadan girdik içine.

Þimdi geçmiþi düþündüðümde ellerinin titreyiþleri, gözlerini kapatarak inlemelerin, bana ayýrdýðýn saatler, korkak bakýþlarýn, heyecanlarýmýz rüya gibi geliyor. Beni güne baþlamaya iten, belki bir gün, bir baþka yaþamda kollarýnda geçebilecek bir ömrü vaad ediyor.

Gerçekler ve hayaller ayrý ayrý yaþanýr demiþti birileri, bir zamanlar. Hayali, gerçeðe tutunmak için kullanmak belki çok yanlýþ bir yol ama benim tutunacak tek bir yýlaným var :) . Yemyeþil gözlerinde kaybolduðum, teninde eridiðim, gülüþünde dünyadaki cenneti gördüðüm bir yasak elma...Ve ben herþeye raðmen o elmaya, yýlana, yaþama, kendime, sana ve yaþattýklarýna aþýðým... Seni seviyorum....

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Okurken kalbim acýdý desem o da ne demek demezsin
Gönderen: Didem SEVÝNÇ / ÝSTANBUL/
1 Eylül 2005
Yok yok..izedebiyat iþ time out unda bakýlacak yer deðil..Biþeyler okuyayým dedim,iþe olan tüm konsantrasyonum sayende gitti sevgili esra!Tüylerimin diken dikenliði gectiðinde kaldýgým yerden iþime geri dönebilicem..Ve bu epey zamanýmý alacak.Ayný mevsimlerde farklý aðaçlarýn üstünde hikayelerimizi yaþýyoruz büyük ihtimalle..çok ilginçtir ki benzer hikayeleri anlatýrken aslýnda ayný cümleleri kuruyoruz.Vardýr bir hikmet!:) Hoþcakal.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Korkak Erkeklerden Sýkýldým - 2
Sen
Bir Tek Beyaz Gül
Artýk revaçta olmayan aþk mý edebiyat mý?
Bir Çingene Masalý
Büyük Bir Aþtan Geriye Kalanlar - 2
Aþka dair...
Büyük Bir Aþktan Geriye Kalanlar - 1
Son Veda
Büyük Bir Aþktan Geriye Kalanlar - 3

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Size Aþýk Olabilir Miyim?
Bugün Seni Her Zamankinden Çok Özledim
Nefesimi keseceksin biliyorum!
Korkak Erkeklerden Sýkýldým
Aþk, askerlik, erkekler...
Her Sabah Ayný Adamla Uyanmak...
Kadýn Olmanýn En Güzel Tarafý Erkeklerdir
Red Kid
Bir gün size ahlak-sýz bir teklifle geleceðim...
Sizin hiç sýfýr kilometre sevdanýz oldu mu?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gelme Bu Gece [Þiir]
Nehir, Deniz, Sen vs. [Þiir]
Aþký Küstürdük! [Þiir]
Bir Islýk [Þiir]
Aþktan Korkan Adam [Roman]
Kurtlar Vadisi [Eleþtiri]
Ýlk Gece Birlikte Olmayacak Hatun Aranýyor [Eleþtiri]
Sevmedende Olur Diyorlar! [Eleþtiri]
Benim Kocam Ab"ye Karþý [Eleþtiri]
Reklamcýlar ve Topluma Ettikleri [Eleþtiri]


ESRA BAYKAL kimdir?

Arýza hallerin dýþa vurumu

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Altan,Murathan Mungan, Sait Faik, Alain De Paton


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ESRA BAYKAL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.