..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðý tanýmak insanlarý teker teker tanýmaktan kolaydýr. -La Rochefoucauld
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > Faik Murat Müftüler




9 Aralýk 2004
Concerto Grossi No: 1 B Minor Opus: 37  
Faik Murat Müftüler
Birinci keman, ikinci keman, viyola ve çellolar, flütler, obua, klavzen... Hepsi hazýr. Þef bagetiyle nota sehpasýna çift týkladý. Son bir iki öksürük. Sessizlik...Þþþþþt.


:DBFA:
Lento Assai

(Pianissimo) Yalnýzlýk, son nefesimde sonsuza dek ruhuma sahip olacakken, koskoca dünyada neden peþimi býrakmaz? (MezzoForte) Kabir topraðýyla kaburgalarýmýn çevresini sarýp bedenimin, hiçbir sevgilimin sahip olamadýðý kadar derinliklerine iþleyebilecekken, neden daha bu günden köprücük kemiklerimin kavþaðýna düðümlenip kalýyor? (Forte) (Accelerando) O kavþaktaki yutamadýðým fazlalýk her neyse, illaki göz pýnarlarýmdan mý çýkmasý gerekiyor? (Fortissimo) Bu Allah’ýn cezalarý hiç aðlayan adam görmemiþ mi? (DeCrescendo) (Rallentando) Neden herkes bana bakýyor? (Teneramente) (Point d’orgue) Neden? (Fine)

Andante Non Troppo

(MezzoForte) Evin dýþýnda hapismiþim meðer. Aðlama özgürlüðüm bile alýnmýþ elimden. (Crescendo) Duvarlarý yumruklama, kanepedeki kýrlenti koparýrcasýna ýsýrarak ýkýnýr çýðlýklar atma, (Forte) en sevdiðim bira bardaðýný duvarda parçalama özgürlüklerim sadece evimdeymiþ. (Pianissimo) (Ritardando) Baþýmý dizlerimin arasýna sýkýþtýrýp temposunu yürek çýrpýntýlarýndan alan bir metronom gibi ileri geri sallanma özgürlüðüm de yokmuþ burada. (A Tempo) (Crescendo) Yarým saat önce velayetini bana býraktýðýn aþkýmýzýn, (Tek ucu apansýz býrakýlýp suratýmýn ortasýnda patlayan gergin bir paket lastiði gibi) göðsümün üzerine inen aðýrlýðýný karþýlayabilme adýna göstermek isteyeceðim her türlü akýl dýþý reaksiyonu evime saklamam gerekiyormuþ meðer.

Allegro Vivace

(Staccato) Neden diye sormayacaðým (Staccato) Nedenlerin senin olsun. (Staccato) Beni aptal yerine koyan “Çünkü”lerin de (Staccato) Cehennemin dibine kadar yolun var. (Staccato) Bana verdiklerin de sana verdiklerim de topraðýn olsun. (Staccato) Bana acý veren sen deðilsin. Ben yarattým aþkýný. Sen sadece esinimsin. (Ritardando) Þimdi kendi süslediðim dünyamý daðýtýyorum. Bu kadehteki ruj izin kadar. (Fortissimo) Ah! (Forte) Ah! Ah! Tanrým!

(Es)

(Pianissimo) Avucumda kýrýk cam parçalarý þimdi ruj izinden de kýzýl. Parmaklarýmdan yer seramiðinin üzerine damlayan kanlara sormalý (Teneramente) “Kalbimden geliyorsunuz. Güzel gözlümü gördünüz mü orada?” diye. (MezzoForte) Alacaðým yanýttan korkuma, bulduklarý cam kesiði tünelden sýzan firarilere bir þey diyemedim. (Animado) Belli ki senden kaçýyorlar; bana bile aldýrmadan. Sen de gitsen onlarla. Sonra seramiklerin üzerinden kaðýt havlu ile silip tamamen gittiðinden emin olana kadar yastýðýmýn altýnda saklasam pýhtýlaþmýþ, kurumuþ güzelliðini. (Accelerando) Sonra buzdolabýmýn üzerinde duran bakýr sahanýn içinde, üzerine þarap döküp yaksam. Þarabýn kalanýný içip kan ve kâðýt tütsüsüne boðulsam. (A Tempo) (Pianossimo) (Estinto) Yararý olur mu ki?

Adagio

(Ritenuto) Beþ saattir midemin, hayvani güdüleriyle gurul gurul çýðrýndýðýný duyuyorum. (Forte) Baðýrsýn hayvan. (Sforzando) Umurumda bile deðil. (Saltato) O ne anlar aþktan, sevdadan, ayrýlýktan? (Diminuendo) Böyle gözlerim kapalý durunca, çenemden sýzan göz yaþlarýmý sanki saçlarýn deðiyormuþ gibi duyumsuyorum. Silmiyorum. (MezzoForte) Gün doðuyor olmalý. Yüzümde bir sýcaklýk var; eminim güneþindir...

Moderato

(MezzoForte) Seni mi sevdim yoksa seni sevmeyi mi? (Piano) Çikolatayý mý severiz yoksa çikolatayý yemeyi mi? (Forte) Demek ki seni sevmeyi sevdim. (MezzoForte) Terk ediþinle benden mi kaçtýn, yoksa aþkýmdan mý? (Forte) Yaðmurdan mý kaçarýz, ýslanmaktan mý? (Piano) Demek ki aþkýmdan kaçtýn.

(Fortissimo) Neden böyle cevap aramalarýma batmýþým gýrtlaðýma kadar? (Accelerando) Bulsam gerçeði geri getirebilir mi seni? (Staccato) Ya da ben ister miyim dönüþünü. (A Tempo) (Staccato) Çaresizlikten baþka nedir ki aþk?

Larghetto Affetuoso

(Marcato) (Rinforzando) Çiklet kaðýtlarýna kadar düþmüþ aþk edebiyatýnýn neresinde olduðumu bilmeden yazýyorum aþkýn anlamýný. (Crescendo) Aman ne büyüksün MuratHoca. Ýþin sýrrýný çözmüþsün de belli etmezsin kendine bile. Terk edilmeseydin eðer, yarinin elleri mi olurdu elinde þimdi sarhoþ tembelliðiyle sevdanýn; (Sforzando) yoksa kýþ uykusundan uyandýrdýðýn kalemini mi oynatýrdýn saman kaðýtlarýnýn üstünde; hamamda karýlarýn nasýl bayýldýðýný göstersin diye? (Morendo) Dilini ve elini çözen acýlarýndan baþka ne ki? (Point D’orgue)

(A Tempo) Çaresizlikten baþka nedir ki aþk? (Accelerando) Yokken ulaþýlamazlýðýn, varken anlatýlamazlýðýn çaresizliði. Ne çok acý çektim insan evladýnýn icat ettiði en zavallý sözü “Seni seviyorum”u söylerken sana. (Prestosimmo) Acizliði sözün özünden deðildi tabii ki. Körler diyarýnýn kralýdýr tek gözü gören. Ben iki gözümle krallarýný da alaþaðý etmiþim tahtýndan. Sözün özü deðil körün gözüymüþ aczi anlatamazlýðýn. (Piano-Forte) Ýþte o kör sensin.

Grave

(MezzoForte) Kýrksekiz saattir gelmeyen sen deðilsin; uyku... (Spiccato) (Morendo) Kolum masada, alným kolumda, yazým alnýmda, sen yazýmda, aklým sende, hepsi aklýmda. (Pianossimo) Her þey hazýr ama uyku yok. (Es) (Diminuendo) (Rallentendo) Ders saat onda. Buket de biliyor muydu? (Molto ritardando) Kedinin mamasýný vermedim. (Piano Pianossimo) Baþlat, bilgisayarý kapat, tamam, “Kaydetmek istiyor musunuz?”,hayýr , windows kapatýlýyor, karanlýk, hhhhhh. (Point D’orgue) (Da Capo Al Fine)

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Uyudum...(!)
Gönderen: Burcu Yýldýzer / Ankara/Türkiye
6 Ocak 2005
"Avucumda kýrýk cam parçalarý þimdi ruj izinden de kýzýl. Parmaklarýmdan yer seramiðinin üzerine damlayan kanlara sormalý" Güzel bir derinlik var cümlelerinizde.. Gerçi alýntýlayabileceðim birçok cümle var.. Bu cümleler nedense çok daha fazla ilgimi çekti.. Kanatarak mý yaþanýr sevda dedikleri? Kanayýnca mý aldatýlýr ruhun çömezliði? Söylenecek nice cümle var; söylenmemesi gereken kadar... Seslerin titreþimi sevdanýzýn ritmi olsun her daim... Iþýk ve sevgiyle kalýn

:: ev hapsi
Gönderen: peri sim eldivenoðlu / Ankara/Türkiye
2 Ocak 2005
bilirim kafaný duvarlara vurmanýn, topuklarýný parkeye çarpa çarpa yürüyüp hiç acý hissetmemenin, duvarlara fýrlattýðýn telefonlar yüzünden iþittiðin azarlarýn, attýðýn çýðlýklar yüzünden kim ölüyor diye gelen komþulara kapýyý açmamanýn evine/eve/evlere mahsus olduðunu..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn deneysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutlak Sözcük

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Altýný Çizmeden Okumak
Þans
Aþkýn Perspektifi
Siyah - Beyaz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Matematik [Þiir]
Mahkeme [Þiir]
Sevda Sýçradý [Þiir]
Boþluk [Þiir]
Bu Ýþte! [Roman]
Buðulu Camýn Ardýndaki [Deneme]
Söz - Anlam [Deneme]
Beþ Kere [Deneme]
Bungee Ayrýlýk [Deneme]
Boyama Kitabý [Deneme]


Faik Murat Müftüler kimdir?

Profesyonel hayalperest , amatör yazar

Etkilendiði Yazarlar:
Orhan Pamuk'u çok beðenirim . Etkilenmeye çalýþtým , beceremedim . Taklit bile edemem .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Faik Murat Müftüler, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.