..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir öðretmen deðil, bir uyandýrýcýyým. -Robert Frost
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > rey'an yüksel




18 Mart 2003
Son Mektup  
Mektup I

rey'an yüksel


Güzeldin, Önce bu yanýn çekmiþti beni kendine, büyülü bir yaný vardý gözlerinin, bakmaktan alýkoyamazdým kendimi. Bilmezdin sana olan zaafýmý hayran hayran bakardým sana sen dostça sanýrdýn. Saatlerce býkmadan anlatýr doðru dürüst hiçbir kelimeni dinley


:HBDJ:

Güzeldin,

Önce bu yanýn çekmiþti beni kendine, büyülü bir yaný vardý gözlerinin, bakmaktan alýkoyamazdým kendimi. Bilmezdin sana olan zaafýmý hayran hayran bakardým sana sen dostça sanýrdýn.

Saatlerce býkmadan anlatýr doðru dürüst hiçbir kelimeni dinleyemezdim bakmaktan gözlerine.
Rengi deðildi sadece güzel olan, baþka bir þeydi. Ýlk zamanlarda anlayamamýþtým ne olduðunu bunca beni çekenin. Sonra fark ettim, o Mayýs akþamýndan sonra. Iþýk saçýyorlardý. “Havai Fiþeklerim” diyordum onlara. Düþündüðüm tek þey o havai fiþekleri baþkalarýnýn da görüp görmediðiydi. Sana söylediðimde bana gülmüþtün hatta her gün ýþýðý görüp görmediðimi sorgulamaya baþlamýþtýn alay edercesine. Bir daha söylemeyeceðime söz verdim kendi kendime. En olmadýk anlarda, en zifiri karanlýkta bile görürdüm o ýþýðý. Onca korkan ben, göz göze gelmekten insanlarla, öylece korkmadan bakmýþtým gözlerine.
Nasýlsa biliyordum aþký; en delicesini yaþamýþtým bir zamanlar, ama o ýþýk, baðladý beni sana.

Öyle güzeldi ki yaþadýklarýmýz... Yaþadýðýmýz her an özeldi. Bir baþka insan oluyordum sanki, baþka bir ben vardý. Çocuksu bir yanýn vardý, hep anlatýrdýn ve hep kafamýn takýlmasýný saðlayacak noktayý son ana býrakýrdýn. Bunu özellikle son zamanlarda daha çok yapýyordun ya da ben daha fazla dikkat eder olmuþtum, bunu bilmiyordum. “Düþ Yaþam”dý yaþadýðýmýz. Gerçek yaþam hep bir yana býraktýðýmýz, unutmaya çalýþtýðýmýzdý.
Hep “ne olacaðýz?” soruna “iyi olacaðýz” derdim. Ýnanmýþ görünürdün. Belki de yalansýlara inanmak istiyordun artýk, yalansýlara tutunmak daha iyi gelebilirdi artýk, gerçeklerin tutunamayacak olduðunu bildiðinden.
Sonra nasýl olduðunu anlayamadýðým bir þekilde gerçekler karþýma çýktý, seçim yapmamý istiyordu benden. Ben seçimimi baþtan yapmýþtým ve seçtiðim düþ deðildi. Uykudan uyanmak gibi bir þeydi. Yine sen her zamanki gibiydin; ama ben düþle gerçek arasýnda gidip gelmekten yorulmuþtum. “Düþ”üne ve “Gerçek”ine belli etmemeye çalýþýrken hiçbir þeyi, yorulan ben olmuþtum ve iþin garibi ikinize de belli etmiþtim. Bir gün nihai sonuç belirdi yeniden. Gitmek istiyordun ve bu kez haklýydýn. Bana neden bu kadar çabuk kabul ettiðime dair kýzacaðýný biliyordum ama artýk mutlu edemiyordum seni ve ben yorulmuþtum. Daha uzunca bir süre bu “gel-git”e katlanabileceðimi sanmýyordum ve doðru olanýn bu olduðunu biliyordum. Zaten senden býktýðýmý sana belli edeceðimi biliyordun, sen benim artýk “kýþ aylarýnda çýkan yalancý güneþim”, “rotasýndan çýkmýþ gemimin tesadüfi kaptanýydýn”.O yüzden hayýr diyemedim sana. Söylediklerinin tümü zaten söylemek istediklerimdi ve bunu bir iki sene daha böyle sürdüremezdim, “böyle” yaþamayý sen de istemezdin. Kýrmak ve üzmek deðildi niyetim seni. Gittiðimde dönmeyeceðimi biliyordum.
Söz vermiþtim sana seni ölünceye kadar seveceðime dair ama ölünceye kadar seninle olacaðýma dair bir sözüm yoktu.
Beni seviyordun beni kimseyi sevmediðin kadar sevdiðini biliyordum. Ne kadar çok çabaladýðýný, ne kadar çok çabaladýðýmý biliyordum; ama her þeyin bir sonu vardý. Her þey aþk deðildi, gerçekler daha önemliydi. Sen önemsizsin demek istemiyorum, önemliydin, önemli olmasan hasta halimle bile gelir miydim onca yolu?
Öperken dudak acýr mý, severken hiç yürek delinir mi? Benimkiler öyleydi. Seninle olduðumuz anlarda hissettiklerim bunlardý, sensizken çok daha ötesi...
O yüzden gittim senden. Bende yaþatmaktý niyetim seni. Sensizken benimle olman... ama sensizliði yaþamamýþtým hiç. Sanki senden sonra hiç yaþamadýðým bir hayatý yaþýyor gibiyim.

Hiç 14 Þubat’ý kutlamadýk seninle. Çiçek gönderdim iþ yerine. Bir þey söylemeni beklemiyordum ama yine de istiyordum bir þey demeni, bayramda aramaný ya da... Seni aramamamý teþekkürle karþýlamayacaðýný biliyordum. Kafanýn karýþmasýný istemiyordum daha fazla, çünkü ayrýlýk fikrini kafama sokan sendin, sonra düþününce çok da fazla mantýksýz gelmedi bu bana. Darmadaðýndým çünkü. Ayný anda iki yerde birden olmam gerekiyordu ve sen daha az ilgiyi istemiyor ve hak etmiyordun da.

Þu an sensiz nasýl mýyým? Anlatsam da anlamazsýn. Þimdi sen beni sadece suçluyorsundur. Hep bende yaþayacaksýn dediðimde doðruydu. Bende yaþayacaksýn ama sensiz. Doðru olan bu.

Adýný sevdiðim derdin bana, hala adýmý seviyor musun acaba? Belki bir sürü þiir de yazmýþsýndýr yine? Ya da belki inadýndan hiçbir þey yazamamýþsýndýr?

Nasýl baþladý bendeki bu kopuþ? Bunu düþünüyorsundur sýkça. Düþünme. Beni artýk düþünme. At aklýndan beni. Ben ait olduðum yerdeyim ve bu senin yanýn deðil. Acý da olsa bu böyle. Unut beni çünkü benim yapmak istediðim bu.

Telefonda bana “seni çok sevdim ve seni hep kýrgýn seveceðim” dedin. Hep yapacaklarýný demiþ ve dediklerini yapmýþsýndýr. Bana karþý zaafýn olduðunu bildiðimden bazen kýzgýn olduðun zamanlarda yapamayacaðýn þeyleri de dediðini bilirim bu seferki gerçekten yapacaðýndý belki de. Bu kýrgýnlýk sevgine baskýn gelebilirdi, ama ben her þeyi göze almýþtým ve geri dönüþü yoktu. Aslýnda geri dönüþlü bir þey olmalýydý çünkü son sabah polis bile ceza yazmýþtý telefonda “olmuyor” diye konuþurken. Bu bir sene içersinde ilk kez olan bir þeydi. Araba kullanýrken yüzlerce saat telefonda konuþtuðumuz halde ilk kez polis ceza yazýyordu. Bu bir iþaretti belki ama anlamazlýktan geldim.
Þimdi senin hep kýzdýðýn gibi –rahat adamým ya- düþünmemeye çalýþýyorum seni ve olanca gücümle iþime verdim kendimi. Dedim ya, ben olmam gereken yerdeyim, bunu yineliyorum kendime ve bir çok þeyde hatýrladýðým halde, düþünmemeye çalýþýyorum seni.
Mutlu muyum bilmem ama olmam gereken yerde olduðum için mutsuz deðilim.
Sen de mutlu ol ve gözündeki o ýþýðý hiç kaybetme m.k.
“Sen olmadan o ýþýk yoktu senden baþka kimse görmedi ve görmeyecek ve belki sen bile bir daha görmeyeceksin” dediðini duyar gibiyim. Benden baþka kimsenin görmesini istemiyorum zaten. Egoistçe bir þey bu evet ve biliyorum ki görmeyecek de... O ýþýðý görmesem bile benim için sakla m.k.
Bir gün geleceðim diyeceðimi sanma.
Hoþça kal m.k.

Þu an adýmý sevip sevmediðini bilmeyen a.s.


Renkli gözlerinden bakarken hayata
Þimdi hatamýn cezasýný çekiyorum
Baþrol oyuncusu olduðum siyah beyaz bir filmi
Seyirci koltuðundan seyrediyorum

Seni sende öldürdükten sonra
Sana bende yaþayacaðýný söylüyorum
Onca yapamayacaklarýmý vaat ettiðim için sana
Ömrümde ilk kez adamlýðýmdan utanýyorum.




.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: murat cepni / Ýstanbul/Türkiye
13 Mart 2006
Her insanýn kaderi ayný demek ki...Herkes bu duygularý yaþýyor...Herkes seviyor,seviliyor ve acý çekerek ayrýlýyor...Sadece bir baðlýlýðý olanlar ayrýlamýyor. Acý , keder , mesafe ...........AÞK Birleþtiðinde ve malzemeler azldýðýnda da AÞK azalýyor.

:: sankiiii...
Gönderen: binnur bal / Ankara/Türkiye
8 Aralýk 2005
sanki benim yasayacaklarimi yazmissin.benim de bi erkek arkadasim var ve bu sene okulu bitince amerikaya mastra gidecek ve biz mecburen ayrilicaz.ve ben onu senin dedigin gibi hep kirgin sevecegim.ve ne tesaduftur ki o da benim en cok gozlerimi sever.benim yasayacaklarimi benden daha iyi anlatmissin.tesekkurler...

:: Uygun sözcükleri seçebileceðimi sanmýyorum..
Gönderen: Iþýltan Duran / Ankara/Türkiye
9 Kasým 2005
Baþýndan sonuna kadar gözlerim dolu dolu okudum yazýyý..Her satýrýnda kendimden birþeyler çýkarmayý becerdim..Sevdiðimi düþündüm...Hikayemiz onlar gibi baþlamýþtý ama,sonumuzun onlar gibi olmamasý için dualar ettim..Ýçten teþekkürler..

:: Mükemmel
Gönderen: Turgay / Eskiþehir
12 Mayýs 2004
Bir duygu, bir ayrýlýk acýsý bu kadar güzel kelimelerle anlatýlýr. Elinize, kaleminize ve en önemlisi yüreðinize saðlýk sevgili Rey'an YÜKSEL....

:: keşke (demeyi hiç sevmesemde yine de "keş
Gönderen: Seda İlke KILIÇ (shydolphin) / İstanbul
30 Aralýk 2003
keşke... bi dolu şey yazıp, bi dolu gözyaşı döktüğüm de beni sadece doğru olan bu olduğu için yalnzlığıma terk etmiş olsa... keşke... keşke gözlerimdeki ışığı tek görenin o olduğunu bilse... keşke... keşkesi yok işte.. hayat bu!.. dağılıp toplanmaya mahkumuz... geçmişi unutmaksa kişiye kalmış... keşke.. seçimler bizim olsa... hep biz seçeriz ama seçtiğimizin aslında ne olduğunu bilsek keşke... keşke.. şarkıdaki gibi yaşamasam artık.. keşke ara verebilsem hatırlamamın az da olsa yoğunluğuna... "bana her şey seni hatırlatıyor"

:: Kutluyorum...
Gönderen: Nesrin Göçmen / izmir
20 Temmuz 2003
Çok acýttý içimi yazdýklarýnýz.... Fakat þu var ait olduðunuz yeri bildiðiniz için ve o yerde olduðunuza inandýðýnýz için sizi kutluyorum.... Ýnanýn bu o kadar rahatlatýcý bir duygudur ki ait olduklarý yerde olmadýðýný düþünenler bilir.. Sevgimle.....

:: Çok hoþ ve duygu dolu
Gönderen: mehmet can / Ýstanbul
5 Mayýs 2003
Bu þekilde yazmaya devam edin.Yazýlarýnýz hoþ ve okunmasý insana huzur ve mutluluk veriyor.Bu yazýnýz gerçekten çok duygu yüklü.Bu duygularý hissedebilen bir insan olacaðýný ancak siz yazdýkça tahmin edebiliyorum.Ne mutlu size ki bu þekilde duyabiliyorsunuz.Taktir ediyorum sizi. Baþarý ve duygular sizinle olsun. M.C.

:: Hissediyorsan doðrudur inan bana.
Gönderen: Didem SEVÝNÇ / Ýstanbul
20 Mart 2003
Kararsýzlýðýn dibe vurduðu anlarda yapacak çok þey varken hiçbirini de yapamamanýn verdiðin huzursuzluk böyle yansýyor iþte hayata.Þunu bilki,gerçekten hissediyorsan doðrudur.O belki þimdi bir güvercin olup senin pencerenin önünde saklanýyordur yada yanýndan hýzlýca geçen araba onunkidir.Gerçekten hissediyorsan o herzaman yanýndadýr,yanýndadýr da belli etmiyordur inan bana. Yaþadýklarýmý,hissettiklerimi,kalbimin yarasýný,"eski" demeye dilimin bir türlü varamadýðý günlerimi bir kez de senin aðzýndan dinledim sanki.Hiç tanýmadýðým sen, beni ne güzelde anlatmýþsýn oysaki.Gerçek sevgiler hep ortaktýr derlerdi de inanmazdým. Biz bu yüreðe sahip olduðumuz için diðerlerinden farklýyýz ya zaten.Onu koruman dileðimle. Sevgiler Didem

:: sadece...
Gönderen: Derya karakoyun / istanbul
19 Mart 2003
kaþlarým aðýr geldi yerlerine,bilmiyorum gerçek bir hikaye midir ama þu an bu hisleri anlamaya yakýndým. Sadece içimi acýttý, gerçeklerin her an yaptýðý gibi...tebrikler




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yüzün Bizi Anlatýrdý
"Al Beni Ne Yaparsan Yap"
Bulup Yitirdiðim Küçük Sevgilim
Sekiz Ay
Yoksun

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Beni Mutlu Etmek Ýster misin
Kelebek
Barýþ Benimle
Topal Karga

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Felsefik Þiir [Þiir]
Metronom [Þiir]
Kör Nokta [Þiir]
Bulanýk Þiir [Þiir]
Oyun Gibi [Þiir]
-miþ [Þiir]
Kaptan I [Þiir]
Soðuk Þiir [Þiir]
Maratoncu [Þiir]
Kurdeleli [Þiir]


rey'an yüksel kimdir?

Aslýnda her ne kadar Türkçe yazmayý çok sevsem ve onun gerektirdiði tüm yazým kurallarýna son derece dikkat etsem de ismimi küçük harfle baþlatýyorum uzun yýllardýr ve sonralarý öðrendim ki e. e. cummings de öyle yapmýþ, sevinmeli mi ya da yine birileri benden önce düþündüklerimi uygulamýþ diye üzülmeli miyim bilmiyorum. Militan ruhluyum ve bir gün ismimin içindeki bir harfi attým bir kýzgýn anýmda, harfin yerine konacak bir apostrof çýktý sonra "ben buradayým" diye, onu da berime aldým ve reyan oldum, öðrendim ki meðer rey'an Osmanlýca'da herþeyin öncesi demekmiþ, reyhanýn fesleðen olduðunu bilirsiniz. Yazýn dilinde bu ismi kullanýyorum ve bir çok dostum beni böyle bilir.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal ve Cemal Süreya


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © rey'an yüksel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.