..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþýk olmayan âdem / Benzer yemiþsiz aðaca. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > mehmet burak yüksel




26 Aðustos 2012
Ofis Bölüm 1  
mehmet burak yüksel
Rekabet arkadaþlýðý bitirir


:AHAG:
OFÝS Bölüm1

On iki taksitle aldýðý Armani ayakkabýsý, eteði ve sýrf bu an için, daha dün aldýðý yeni buluz u ile baþý dik, zafer kazanmýþ bir komutan edasýyla patronunun ofisine doðru yürüyordu. Biraz patronunu etkilemek, birazda adýnýn yazdýðý kolyeyi, boynunda taþýdýðýný, göstermek istediði için, birkaç düðmesini açýk býrakmýþtý.
Yavaþça arkasýna döndü. Dillere destan güzelliði ve her erkeði etkileyebileceðine inanýlan cazibesi ile Gamze de boynunu bükmüþ, dize gelmiþ bir þekilde tam arkasýndan geliyordu. Zeynep rakibi Gamze nin bu halini görünce daha da gururlandý. “Ýþte böyle yaparlar yelloz” diyerek iç geçirdi. Zeynep koridor da yürürken ,çalýþan diðer personellerin, kübiklerinden baþlarýný, onlara doðru çevirip baktýklarýný görünce daha da gururlandý. Bir an arkasýndan gelen Gamze olacak o yellozu, bir savaþ ganimetiymiþ gibi ,kafeste dolaþtýrdýðýný hayal etti. Erkeklerin dilinden düþürmediði, her istediðini yapabileceðini zanneden zavallý Gamze, þimdi kovulmak üzereyken nasýlda çaresiz duruyordu. “Adamý böyle yaparlar iþte çaçaron seni” diye bir kez daha iç geçirdi. Gururlanmak hakkýydý. Artýk zafer Zeynep indi .Gamze miladýný bu iþyerinde doldurmuþtu. Birazdan bu uzun koridoru geçince patronun odasýna girecek ve Gamze kovulurken kendisi de terfi edecekti. “Ýþte adamý ben böyle yaparým uyuz” diyerek bir kez daha iç geçirdi.
Aslýnda her zaman Gamze ile arasý, bu kadar kötü deðildi. .Bundan bir ay öncesine kadar aralarýndan su sýzmazdý. Çalýþtýklarý firma yalnýzca Ankara nýn deðil, Türkiye nin en büyük firmalarý arasýnda idi. Yalnýzca þirketin prestiji deðil, ayný zamanda Gamze ve Zeynep in çalýþtýðý, muhasebe departmanýn maaþý da diðer firmalara nazaran oldukça dolgundu.
Firmanýn muhasebe departmanýn da üç personel çalýþmaktaydý. Gamze ,Zeynep ve Murat. Murat gözlüðü olmadan iki milim ötesini bile göremese de konusuna ve iþine oldukça hakimdi. Zeynep muhasebe ile ilgili bildiði her þeyi Murat dan öðrenmiþti. Tek amacý iþi ile iligili kendini geliþtirmek olan Zeynep, sýrf yeni þeyler öðrenmek için, maaþý na prim bile istemeden, Murat ile birlikte mesai ye kalýrdý. Gamze ise, baba torpili ile iþe girmiþ, pek fazla çalýþmayan, iþlerini genelde Murat ve Zeynep e yaptýrmayý seven, bir personeldi. Firmanýn kurucusu, Gamze nin babasýný tanýdýðý için buna göz yumardý . Tabi ki bu durumu Murat ve Zeynep arasýra sorun etmez deðildi hani. Ama ne olursa olsun her iþ çýkýþý ,sabah iþe gitmeden ve öðle arasý üç arkadaþ zamanlarýný birlikte geçirirlerdi. Ve birbirlerine çok yakýnlardý.

Ne varki dananýn kuyruðu bir pazartesi günü koptu. Üç arkadaþ kahvaltýlarýný yaptýklarý simitçi den dönüp, ofislerine yeni yerleþmiþlerdi ki , bölüm sekreterleri þirket sahibinin oðlunun kendilerini çaðýrdýðýný öðrendiler. Üçü de hiç sevmedikleri bu þýmarýk , kaprisli , kýrýtýk adamýn kendilerini neden çaðýrdýðýný baþta anlayamamýþlardý. Gamze “Kýrýtýk bizi neden çaðrýyorki?” diyerek merakýný arkadaþlarý ile paylaþmýþ. Zeynep de “Tam bir hödük !!!! . Sabah sabah görünce, günümüz nasýl geçecek kim bilir” diyerek söylenmiþti.
Üç arkadaþ, kübikler ve içlerinde birbirinden yoðun tempo ile çalýþan personelin bulunduðu camla çevrelenmiþ , þýk , uzun koridordan geçerek þirket sahibinin oðlu Baran Bolbolsever in odasýna sýkýla skýla girmiþlerdi
Üçüde gayet aydýnlýk olan , duvarýnda dart tahtasý ve duvarýn tam zýt tarafýndaki televizyon dýþýnda… moda ve bayan dergileri ile dolu, Pembe koltuklar ve lacivert renk masa ile zevksizlik abidesi olan odayý gördükleri an gerilmiþlerdi.
“Ýki tatlý bayan ve bir tane camýþýmýz la iþte muhasebe birimi” diyerek kollarýný açan Baran þaþkýn þaþkýn kendisine bakan üç arkadaþa sitem edercesine bakýp. “Niye gülmüyorsunuz. Espirimi beðenmediniz mi” diyerek dudaðýný bükmüþ, bunun üzerine Zeynep, Gamze hatta demin camýþ olduðu iddia edilen Murat bile zoraki gülmeye baþlamýþtý. “Hah þimdi oldu” tarzýnda bir yüz ifadesi takýnan Baran zevksiz koyu lacivert masasýnýn üstüne oturarak bacak bacak üstüne atmýþ ve derin bir iç çekiþten sonra konuþmasýna baþlamýþtý.
-Kýzlar biliyorsunuzki ikinizide severim.
Murata doðru dönen baran
-Seni sevmem lan þerfsiz
Kýzlarý baþtan aþþaðý süzmeye baþlayan Baran. Murat a bir kez daha tiksinerek bakarak konuþmasýna ederek
-Biliyorsunuzki artýk genel müdür benim. Ne yazýkki muhasebe departmanýnýn çok masraflý olduðuna karar verdim.
Daha Baran Bolbol severin konuþmasý bitmeden üç arkadaþ yurtkunmaya baþlamýþtý.
-Ve iki kiþi yi üzülerek iþ den çýkaracaðým haberiniz olsun.
Üç arkadaþ Baran beyin odasýndan çýktýklarýnda tam iki gün ruh gibi ortada dolaþmýþlardý. Ýþten çýkacak iki kiþi yi merak ederek, bir bir lerinden ayrýlacaklarýna üzülerek ve tabi Baran beyin sevgili annesinin kulaklarýný çýnlatarak iki gün geçirmiþlerdi.
Tabiki olan Çarþamba günü oldu. Zeynep patronun kendisini çaðrýcaðýný duyduðunda kovulduðunu hemen analadý. “Ne yani…Gamze yi kovacak deðil ya . Murat la beni kovacak tabiki.” Diyerek iç geçirmiþ hemen kovulma haberini almak üzere þýk koridordan geçerek boynu bükük bir þekilde patronun odasýna girmiþti.
Zeynep in gözü zevksiz odaya, son geliþinde alýþmýþtý. Fakat patronunun pembe fularý ve sarýya boyattýðý saçlarýný gördüðünde az daha kahkahayý patlatacaktý.
-Nasýl hayatým saçým hoþuna gitti mi
Zeynep e doðru yürüyen Baran Bolbolseven ,bir cevap istercesine genç kýzýn yüzüne baktý.
-Tabiii, yani tabiki sevdim
Zeynep bir adým gerileyerek patronu ve arasýndaki mesafeyi biraz daha açtý.
-Biliyorsun ki üç kiþi bir muhasebe birimi için fazla. Bu yüzden iki kiþiyi çýkarmaya karar verdim.
Zeynep Baran ýn kendisini kovmaya hazýrlandýðýný anlamýþ. Ýstemeden de olsa bir hýrýltý çýkarmýþtý. Zeynep e alaycý þekilde bakan Baran alaycý bir ifadeyle “Korkma bebeðim seni deðil, Gamze ve Murat ý çýkaracaðým” diyerek Zeynep in omzuna yavaþça dokundu. Zeynep þaþkýnlýk ve sevinç içerisinde “gerçekten mi” diye bildi
-Ama bunun bir bedeli var ablasý.
-Ne bedeliymiþ o Baran bey
Baran birden kýzýn üstüne atlayarak kalçasýný sýkmaya baþlamýþ, anýrma , kükreme ile karýþýk bir sestonu ile “Seni çok seviyorum civciv. Bana takýl hayatýný yaþa” diyerek elini Zeynep in kalçasýna daha da bastýrmýþtý. Beynin ne elektrik verilmiþe dönene Zeynep, o þokla Bara nýn yüzüne öyle bir þaplak atmýþtýki. Zaten cýlýz adam odanýn ortasýnda ki kýrmýzý halýya doðru uçmuþ ve bir inilti çýkarmýþtý.
-Çüþþþþ oðlum yavaþ lan . Yavaþ ol adam desinler .Kýrýtýk!!!!!!
Yediði þaplaðýn ve bu maðrur utangaç kýzdan duyduðu hakaretlerin þaþkýnlýðýný üzerinden ancak atan Baran ,odadan çýkan Zeynep in ardýndan “ama civciv beni yanlýþ anladýn” diyerek baðýrdý.
Bir hýþýmla odadan çýkan Zeynep sinirli adýmlarla ve gözün den birazda yaþ dökerek merakla kendisini izleyen, kafalarla dolu koridordan þimþek gibi geçip, arkadaþlarýnýn yanýna gitmiþ, Gamze ve Murat ýn endiþeli gözlerle kendisine baktýðýný görmüþtü.
Gamze ortamý yumuþatmak için “Ne o kýz terfi mi ettin” diyerek gülünce. Zeynep “Yaaa ettim ,bir de çocuk yapacaktýk az daha” diyerek aðlamaya baþlamýþtý. Arkadaþlarý ile gece boyu konuþan Zeynep hem olan biteni anlatmýþ ,hem de arkadaþlarý ile önemli bir karar almýþlardý. “Bu sapýk herif kimi kovarsa kovsun hepimiz istifamýzý basacaðýz.”
Ertesi sabah üç arkadaþ çalýþýrken, Zeynep patronlarýnýn kapýdan girmesi ile irkilerek. “Pis herif gene ne istiyor ki” diyerek iç geçirmiþ yine kendisine sulanmasýn dan korkmuþtu. Ýþin garip tarafý Baran Zeynep ile hiç ilgilenmeden, direk Gamze nin yanýna geçmiþ, sað poposunu Gamze nin masasýna dayayarak Gamze nin elini tutmuþtu. “Çikolatam ….Bugün nasýlsýn bakalým” Murat ve Zeynep in beþ karýþ açýlmýþ aðzý , þaþkýnlýktan yuvalarýndan çýkmýþ gözleri karþýsýnda, fularlý ve fönlü sarý saçlarý olan bu kýrýtýk adam, Gamzeye sarkmaya baþlamýþ üstelik görünüþ itibari ile Gamze de bu ilgide oldukça hoþnut kalmýþtýr.
“Ne olsun aþkým yaaaa..Ýþte çalýþýyoruz. Ama çok sýkýldým .Birazda seni özledim.” Diyerek Gamze de Baran ýn elini tutmuþ , ve diðer eli ile kýrýtýk patronunun yanaðýndan bir makas almýþtý. Kapýya doðru yönelen Baran odadan çýkmadan önce Gamze ye dönerek “Bu akþam benim evde sin unutma” diyerek seslenmiþ, Gamze de gülerek Baran na el sallmýþtý.
Baran odadan çýkar çýkmaz Zeynep ve Murat Gamze ye bakarak “Yuh be sana” diyerek baðýrdý. Zeynep hýzýný alamýyarak ayaða kalkarak “ulan hani birimiz hepimiz için hepimiz birimiz içindik ??? Yalancý sahtekar” diyerek baðýrmýþtý.. Sanki haksýzlýða uðramýþ gibi Gamze de ayaða kalkarak Zeynep e “Ne yani iþten mi atýlýyým ? Sen fýrsatý kaçýrdýn, ben kaçýrmadým diyemi bana kýzýyorsun” diyerek baðýrmýþ. Bunun üzerine Murat ürkek ve çekingen bir ses tonu ile “Ama Gamzeciðim sen niþanlý deðilmisin ? Bu þekilde niþanlýný aldatmýþ olmuyormu sun. Hem Zeynep le beni de satmýþ oluyorsun” diyerek Gamze ye seslenmiþti. Ýyice su üstüne çýkmaya çalýþan Gamze “Hoþþt oradan !!! Ezikler hepiniz eziksiniz. Sizle mi arkadaþ olacaðým ben .Benim için iþim önemli. Gerekirse Patronla da yatarým herkesle yatarým. Niþanlýma evlen benimle diye ben mi dedim? O yalvardý. Benim gibi güzel bir hatun kimi istese elde eder” diyerek þaþkýnlýktan aðzý açýk kalmýþ iki arkadaþýna da kükreyerek masasýna geri oturmuþtu.
Zeynep kararlý ve emin bir ifade ile baþýný sallayarak “Öyle olsun lan .Murat da ben de sana bu iþyerini yedirmiyeceðiz. El mi yaman bey mi göstericeðim sana” Gamze arkadaþlarýna küçümseyerek bakmýþtý. “Madem öyle savaþ baþlasýn ozaman”





MEHMET BURAK YÜKSEL



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn beklenmedik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýhanet
Yýlbaþý
Ýstenmeyen Ýntikam
Sobeeeee

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Adý Ayrýlýk
Kör Talih
Karanlýk Köle
Atletik Vücutlu Sarýþýn Bayan
Avelon Krallýðý : Son Savaþ (Bölüm 4)
... Ölüm...
Dolunay
... Ayna...
Karanlýkta Yalnýzým
Susuzluk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýlk Öpücük [Roman]
Ýstila [Roman]
Yaþ 38 [Deneme]
Para Para Para [Deneme]
Çoban [Deneme]
Efsane Olmak [Deneme]


mehmet burak yüksel kimdir?

fantastik roman türü yazarýyým ayrýca korku ve bilimkurgu romanlarýda yazarým

Etkilendiði Yazarlar:
adam fewer, ken grimwood,chuck hogan


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet burak yüksel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.