..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En güzel özgürlük düþü, hapishanede görülür. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > pelin onay




28 Kasým 2002
Benim için yapar mýsýn..?  
pelin onay
..þimdi, þimdi yaþadýðýn yerde kal ve sakýn konuþma. Ceplerinde biriktirdiðin bozukluk seviþmelerden biri deðilim ben..


:GEJB:
Ben düþünmekten yoruldum, benim yerime de düþünür müsün? Benim yerime ilgilenir misin insanlarla, yalanla, ihanetle, yâlnýzlýkla...? Geceleri birdenbire bastýran saðanak yaðýþlý korkularý alýr mýsýn yamacýmdan? Gündüz gözüyle sevemiyorum kimseyi. Yüreðimdeki bu düðümü çözebilir misin?

Giderek yaklaþýyor ve çoðalýyor sorular. Bir cümlenin içinde virgül olmayý beklerken, nedendir bu noktalarýn kelimelerime yaptýðý tecavüz? Beni bu saldýrýlara karþý koruyabilir misin? Korktuðumun farkýndayým, bu yüzden konuþmuyorum. Küçük bir çocuðun, hiç bilmediði bir þehirde kayboluþunu ve bir köþede kývrýlarak sessizce aðlayýþýný yaþýyorum sanki. Tek farkýmýz, ben bildiðim bir þehirde kayboldum ve gözyaþlarýnýn asil olduðunu bilmeyen insanlarýn arasýnda aðlamaya çalýþýyorum. Bu çabam da sonuçsuz kalacak, biliyorum. Beni benim yerime baðýþlar mýsýn?

Oysa, garipliðimi sudan sebeplerle süslemeyin dedim. Sevecekseniz yýpratmadan, acýtmadan ve okþayarak sevin dedim. Ellerimin küçüklüðü çocukluðumdan kalma, saçlarýmýn daðýnýklýðý rüzgârdan, beni rüküþ oyunlarýnýzýn içine almayýn, oynayamam dedim. Çok sonralarý farkettim kendi kendime konuþtuðumu. Beni deli sanacaklar. Ya da sanmayacaklar, delilik bu...! Benim adýma saklayabilir misin isyanlarýmý özenle? Çýðlýðýmý tutar mýsýn düþmesin yere? Bir gün, iþime yarayabilirler.

Yaðmur yaðýyor. Biraz sonra bütün çýplaklýðýmý giyinip, çocukluðumla ona gideceðiz. Belki ýslandýðýmda kaybolacak bu buruk gülümsemeler. Belki unutacaðým incindiðimi. Yüreðimin aðrýyan yanlarýný belki söküp atacaðým, açlýktan aðzý kokan sokak köpeklerine. Kollarýmý gökyüzüne kaldýrýp, þarkýlar söyleyeceðim belki, þarkýlarým yaðmura .. Olur da bana bir þey olursa, þarkýlarýmý sahiplenir misin?

Kýrgýným, çok yorgunum. Yanýyor bir yerlerde, derinlerde gönlüm..Geçtiðim yollarda býraktým sözlerimi ya da býrakmak zorunda kaldým, emin olamýyorum. Gidenlerin geride býraktýklarý gözü yaþlý ayak izlerini sayarken üzerime giydirilmiþ olabilir suskunluklar..Yoksa ben de bilirdim, güneþin izniyle aldýðým gülüþleri her daim dudaklara yapýþtýrmayý. Yaþým kadar geçtim hayattan ve sevdadan ve ayrýlýklardan...ve artýk ben de korkuyorum herkes gibi, senin gibi sevmekten. Canýmý acýtmadan üzerimden alabilir misin bu korkularý..? Kýrgýnlýklarýmý kazýyarak beni aþk’la barýþtýrabilir misin yeniden..? Ben senin bir zaman dokunduðun kadýndým. Neden sessizce gittiðini, konuþmaya gerek kalmadan gözlerinle anlatabilir misin..?

Bütün bunlarý yapabilecek kadar yürekli misin bilmiyorum. Cesaret sadece güç gösterisi deðildir çünkü. Þimdi, þimdi yaþadýðýn yerde kal ve sakýn konuþma. Ceplerinde biriktirdiðin bozukluk seviþmelerden biri deðilim ben. Ya da sisli bir havada görmeden yanlýþlýkla çarptýðýn biri hiç deðil..Bunun ne olduðunu, ne anlama geldiðini anlayabilir misin..?

Tedavülden kalkýyor zamanla bütün sorular ve kaybolup gidiyor uzayýn derin boþluðunda, kimse üzerine alýnmadan.Suskunluðunu ve cevap veremeyiþlerini, çocuk ruhunun bastýrýlmýþ serseriliðine veriyorum. Daha zamanýn var, elbet bir gün sende öðreneceksin konuþmayý. Beden unutsa bile yürek unutmaz yaþadýklarýný..Bunu o garip gönlüne öðretebilir misin...?

Ama biliyorum..Benim yerime yapamayacaðýn þeylerde var. Benim için sevemezsin þiiri, müziði, aþký ve ben’i...Yüreðimin çýldýrtan iyimserliði neleri yapabileceðini merak etse de, kýrgýnlýklarým beynimi uyuþturup gururumun yüzeyde olmasý için direniyor. Bu yüzden ne sesime, ne yoluma, ne de sohbetime düþme..En azýndan...en azýndan bunlarý benim için yapar mýsýn..?






.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Çok Nadir...
Gönderen: ebru / ankara/
21 Ekim 2005
Hani baþucu kitaplarýmýz vardýr. Her bir satýrýný aslýnda ezbere bildiðimiz ve her kimsesizliðimizde dost edinip, yüzlerce kez okuduðumuz. Sevgili Pelin... O kadar duru ve özel yazýlarýn var ki; insana bunu bende yaþadým, bende yazabilirim dedirtiyor ama asla kaleme dökemiyorsun. Senin yazýlarýnda, benim her kelimesini ezberlediðim en yakýn dostlarýmdan. Lütfen daha çok paylaþ bizlerler... Çünkü ben yalnýzlýktan korkuyorum...

:: Susuyorsun ya - devam et!
Gönderen: derya kaya / Ýstanbul/Türkiye
18 Aðustos 2004
Biraz sonra bütün çýplaklýðýmla giyinip , çocukluðumla , ona gideceðiz. Yürekten tebrik ederim seni... O kacaman yüreðine kalemine saðlýk dostu. Yazýlarýn gerçekten birilerinin yüreðini acýtýyor olmalý , belkide en çok senin kanayan yüreðini anlatýyor... Hani sen susuyorsun ya - devam et?

:: Ne diyebilirimki??
Gönderen: Didem Sevinç / ÝSTANBUL
17 Mart 2003
Sevgili pelin, Yaþadýklarýmýzý yazýlarýmýza aktarsakta bir yerlerde gizli kalan þeyler hep oluyor...Benimde yazýlarýmdaki sesleniþten o haykýrýþtan o eþþsiz sevgiden biþeyler buldum yazýnda..yazýlarýnda.. Yazdýklarýn kalbime süzüldü."Olurda bana biþey olursa,sahiplenirmisin þarkýlarýmý?"..ne diyebilirimki?.. Yüreðine iyi bak. Didem.

:: çok þekersin yaaaaaa:))))
Gönderen: bilal / istanbul
1 Aralýk 2002
þimdi, þimdi yaþadýðýn yerde kal ve sakýn konuþma. Ceplerinde biriktirdiðin bozukluk seviþmelerden biri deðilim ben.. seni o kadar benimsedimki gönül dostu olarak.ne yapsan ne yazsan hissedip geliyorum yanýna bir demet çiçekle:))) sevgi ve saygýmla kal hep BÝLAL-CE

:: Seni tebrik etmekten usanmayacaðým.
Gönderen: BÝNNUR / ANKARA
30 Kasým 2002
Yine çok güzel bir yazý, yine bende ki ayný keyif.Kalemini yüreðime deðdiriyorum her seferinde.Okurken aldýðým hazzýn anlatýmýnda ise zorlanýyorum oysa ben yazdýkça anlatabiliyorum:) Sevgili Pelin..Çok baþarýlýsýn.SEVGÝLERÝMLE. Binnur.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Susuyorsun...devam et...
kýrýldým aþk'a ama onun haberi yok
Gidiyorum
Ben Yaðmurda Hiç Dans Etmedim
Bu senin son gidiþin miydi sevgili..?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gidiþimin bir derinliði olmalý
Bana Daðlarý ve Göçebeliði Anlatma
Kadýn Olmak
Göz yaþlarýmý biriktiriyorum
Prematüre Aþklar
Ýlke Ersoy'a Mektuplar 1 / Sardunya Zamanlarý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Üþüyorum... /... Sesimi Ört [Þiir]
Nisan Yaðmuru... /... Olma [Þiir]
Dilimde Ay Tutuldu... /... Dilsizim [Þiir]
Düþüme Düþtün... /... Canýn Acýmadý Ya [Þiir]
Kelimeleri Býrak, Ýþimiz Dokunmak [Þiir]
Ses (Ým) Duvardan Düþtü... /... Kaldýrýn [Þiir]
Düþünürken sizi [Þiir]
Düþ (Me) Ler... /... Aþk Bitti [Þiir]
Bana biraz hüzün ver usta, sek olsun! [Þiir]
Ýsmimi Unutma [Þiir]


pelin onay kimdir?

þiir tutkusu,müzik hayatý,deniz sevdalýsý,aþk ise bitiremediði romaný. . orhan veli'yle ayný derdi paylaþýyor; bir de raký þiþesinde balýk olabilse. .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet,Orhan Veli,Attilla Ýlhan,Murathan Mungan,Þükrü Erbaþ,Hayyam,Yýlmaz Odabaþý, Cemal Süreya, Buket Uzuner,Oðuzhan Akay, Akgün Akova,Altay Öktem, Akif Kurtuluþ,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © pelin onay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.