..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir zaman karakterlerimin hüzünlü olduklarýný düþünmedim. Tersine yaþam dolular. Trajediyi seçmediler, trajedi onlarý seçti. -Juliette Binoche
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > pelin onay




27 Kasým 2002
Gidiyorum  
pelin onay
..bana ait olan ve olmayan bütün sorularý ve cevaplarý ardýmda býrakarak gidiyorum..Az kullanýlmýþ ve bayandan bir sevda býrakýyorum sana..Yolun açýk olsun..!


:IGGI:
Puslu bir sabah ayazýný peþimden sürükleyerek gidiyorum. Yalnýzlýðýmý köhne bir sandalýn sahipsiz sürükleniþine býrakýrken, hüznüm ardýndan aðlýyordu. Alýþkanlýðýndan vazgeçen bir tiryaki gibi sýkýp yumruklarýmý, arkama dönüp bakmadan gidiyorum..Sahibi olmadýðým ama üzerime zorla giydirilen bir beden büyük bütün kaçýþlarý ihtiyacý olanlara býrakacaktým, vicdaným el vermedi. Usulca soyundum ve sahiplerine geri verilmek üzere bir kenara býraktým hepsini, gidiyorum..Umudum küçük bir kýz çocuðu, el sallayarak çaðýrýyor beni uzaklardan. Israr etmeyeceksin kalmam için ama hani olur ya, yine de etme. Yapamadýðým tek þeydi baharda kardelen yetiþtirmek. Sen onu istedin, mahcup oldu yüreðim, gidiyorum..Oysa benim de hayallerim vardý; dans edecektim yaðmurda, sonbahar’a vedalarý deðil gülüþleri yapýþtýracaktým, çiçekler alacaktým olur olmadýk zamanlarda. Fazla geldi çýplak elle çizdiðim resim tuvaline. Konuþturma beni giderayak çünkü ödünç aldým suskunluk adýný verdiðin silahýný, gidiyorum..Eskiden olsa eteðimi çekiþtirip beni kandýrýrdý içimdeki çocuk, üzüleceðimi bile bile.. Gözlerine buzdan sarkýtlarý sen mi yerleþtirdin ki artýk aðlayamýyor bile. Onu bu kurak, duygusuz ve yeþili az topraklarda, her þey iyi olacak gibi asýlsýz vaatlerle büyütüp, hayata kazandýrmam olanaksýz. O çok sevdiðin korkularýný, her mevsime açýk pencerenden içeriye býrakarak, içimdeki her þeyden habersiz çocukluðumu yanýma alarak gidiyorum..Sen bir bedenle seviþmek istedin, bense yüreðinle ve beyninle ve gözlerinle...Adýmlarýmýzýn uyumsuz olduðunu neden hemen kabullenemedim diye kýrýlarak kendime, gidiyorum..

Þimdi notalarý sahipsiz ve öksüz kalmýþ yarým bir þarkýdýr sevmek. Canýmý daha fazla acýtamayacaðýný bilmek, biraz olsun mutlu ediyor beni. Sürüklenmiyorum dikkat et, gidiyorum..Sessizce ve hiçbir þey yaþamamýþ gibi. Bir süre sonra denize ulaþýp, korunaklý seyir defterimin ilk sayfasýna taze ve diri umutlar iþleyeceðim. Yüreðimi çýkartýp her þeyiyle masaya dökerken, senden daha cesur olduðum için utanma sakýn. Bu cesaret, çocuklarýn masum dualarýndan çaldýðým inatçý bir bekleyiþti sadece. Bana balonlar alabilecek kadar yürekli bir sevgiyi, korkularýma raðmen baþým dik karþýlayacaðýma dair söz vererek gidiyorum..Bir bedeni deðil, bir yüreði özlediðin vakit, umarým zamanýn olur güneþin doðuþunu huzurla izlemek için..

Bana ait olan ve olmayan bütün sorularý ve cevaplarý ardýmda býrakarak gidiyorum. Az kullanýlmýþ ve bayandan bir sevda býrakýyorum sana. Yolun açýk olsun...!


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: .........
Gönderen: Kâmuran Esen / ,
28 Haziran 2014
Sevgili Pelin. Þiir gibi bir anlatým. Ýnsanýn içine iþliyor. Tebrikler. Sevgiyle.

:: ne desem ki ??
Gönderen: aylin avcu / Tekirdað/Türkiye
24 Nisan 2007
Ýnanýlmaz olmuþþ ... YOLUNUZ AÇIK olsun pelin haným.. harika bir yazý ..

:: Kilitlendim......
Gönderen: pervin / Ýstanbul/Türkiye
27 Mayýs 2006
Merhabalar Pelin Haným, 3 saattir tesadüfen bulduðum izedebiyat sitesindeyim. Size rastladým ve kilitlendim kaldým. Aþk, doðum gibi. Her insanýn yaþayabildiði ama her insanýn eþsiz yaþadýðý bir durum. Yazdýklarýnýzý okurken, olamaz tam da hissettiklerim, hah tam böyleydi vb cümleler kurarken buldum kendimi. Size hayran kaldým. Yüreðinize, kaleminize saðlýk. Galiba tiryakiniz oluyorum :):):) Sevgilerle Pervin.

:: Yarýmlarýmý tam yaptýn:)
Gönderen: Didem SEVÝNÇ / Ýstanbul
18 Mart 2003
Sevgili pelin, Yazýlarýmý okudunmu bilmiyorum ama anlatýþ tarzýmýz ve bakýþ açýlarýmýz o kadar bir ki, yazýlarýný okurken kendi yazýmý check ediyor gibi hissediyorum:)Ya yazýlarýmý aynaya tutup oradan okuyorum ya da hayat ayný þeyleri düþünmemiz adýna tesadüflerle dolu.Dedim ya,okurken birþeyler kalbime süzülüp orada kalýyor adeta."Sürüklenmiyorum,gidiyorum..".Aslýnda için için sürüklendiðimizi biliyorum inan.Biz gitmeye zorlanýyoruz aslýnda.Adýmlarýmýzýn farklýlýðýný bilmemiz bile birþeyleri deðiþtirmiyor.Deðiþtiremiyor belkide..Herzaman dediðim gibi yüreðine dikkat et sevgili pelin. Didem

:: Her Sorunun Bir Cevabý Vardýr
Gönderen: Ýbrahim Kilik / Ankara/Türkiye
26 Aralýk 2002
Puslu sabahlarýn, güneþli bir güne dönüþeceðini biliyorum. Yazýnýz bunu gösteriyor. Her sorunun bir cevabý vardýr. Önemli olan soruyu en güzel þekilde cevaplandýrmaktýr. Sizde yazýnýzla bunu baþarmýþsýnýz. Tebrikler.

:: hoþ............geldin............
Gönderen: ömral / yeditepeliþehir
29 Kasým 2002
sevgili pelin....... . yüreðiniz....güzel þehriniz...kendinizle münhasýr anlatýmýnýzla....hoþ....geldiniz...... . her gidiþimizin aslýnda biraz daha kendimize geliþ olduðu aþikardýr.... . þimdilik sýnýrlý vaktimde,hoþ...geldiniz demekle yetineceðim izninizle...bilahare okuyup birþeyler yazmaya çalýþacaðým yazýlarýnýza atfen... . hoþça-dostça-sevgiyle... sevginiz sevdiðiniz ve de sevildiklerinizle kalýnýz.... . yeditepeli þehirden selam olsun....... .

:: Tebrikler Pelin
Gönderen: Binnur Edisan / Ankara
28 Kasým 2002
Olaylarýn yaþanmasýndan çok duygularýn dýþa vurumu sanýrým ortak..ayný anda gidiyorum \'lu yazýlarýmýz güncellenmiþ.Çok güzel bir yazý çook keyif alarak okudum.Tüm samimiyetimle tebrik ediyorum seni.Eline ,yüreðine saðlýk.Yeni yazýlarda görüþmek dileðiyle. Binnur.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Susuyorsun...devam et...
kýrýldým aþk'a ama onun haberi yok
Ben Yaðmurda Hiç Dans Etmedim
Bu senin son gidiþin miydi sevgili..?
Benim için yapar mýsýn..?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gidiþimin bir derinliði olmalý
Bana Daðlarý ve Göçebeliði Anlatma
Kadýn Olmak
Göz yaþlarýmý biriktiriyorum
Prematüre Aþklar
Ýlke Ersoy'a Mektuplar 1 / Sardunya Zamanlarý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Üþüyorum... /... Sesimi Ört [Þiir]
Nisan Yaðmuru... /... Olma [Þiir]
Dilimde Ay Tutuldu... /... Dilsizim [Þiir]
Düþüme Düþtün... /... Canýn Acýmadý Ya [Þiir]
Kelimeleri Býrak, Ýþimiz Dokunmak [Þiir]
Ses (Ým) Duvardan Düþtü... /... Kaldýrýn [Þiir]
Düþünürken sizi [Þiir]
Düþ (Me) Ler... /... Aþk Bitti [Þiir]
Bana biraz hüzün ver usta, sek olsun! [Þiir]
Ýsmimi Unutma [Þiir]


pelin onay kimdir?

þiir tutkusu,müzik hayatý,deniz sevdalýsý,aþk ise bitiremediði romaný. . orhan veli'yle ayný derdi paylaþýyor; bir de raký þiþesinde balýk olabilse. .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet,Orhan Veli,Attilla Ýlhan,Murathan Mungan,Þükrü Erbaþ,Hayyam,Yýlmaz Odabaþý, Cemal Süreya, Buket Uzuner,Oðuzhan Akay, Akgün Akova,Altay Öktem, Akif Kurtuluþ,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © pelin onay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.