..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak ne güzel þey be kardeþim. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Ömer Akþahan
Ömer Akþahan - Ömer AKÞAHAN
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Sonbahar Sololarý (Ömer Akþahan) 9 Temmuz 2011 Yazarlar ve Þairler 

Ömer Akþahan gazeteciliðini, felsefesini, edebiyat dilini belirlerken insandan yana oluþun ölçütlerini yazýlarýna da yansýtýyor.

  Efeler, Yörükler, Türkmenler (Ömer Akþahan) 30 Nisan 2010 Sanat 

Ýnsanýn yarattýðý en yüce deðer sanat; onu ölümsüz kýlan da yine insandýr.

  Köþe Yazarlýðý (Ömer Akþahan) 7 Þubat 2010 Yazarlar ve Þairler 

Ýnternet her þeyde olduðu gibi yazarlýk konusunda da bir çýðýr açtý. Daha düne kadar ülke genelinde irili ufaklý yüzlerce gazetede köþe yazarlýðý yapanlarýn sayýsý 700 kadar iken bugün bu sayý internet gazeteciliði sayesinde nereye ulaþtýðý kestirilemiyor.

  Öðretmen Benisa (Ömer Akþahan) 7 Mayýs 2009 Yazarlar ve Yapýtlar 

Huriye Saraç’ýn büyük bir ustalýkla kaleme aldýðý anýroman yaþadýðý acýlarýn katýksýz tam bir harmanýdýr. Bunlar öylesine bir acý ki, her satýrýndan doðan öfke seli okurun yüreðine akar; onunla özdeþleþir; yazarýn çok naif betimlemelerinin peþinden öfkenin kara doruðuna çýkar.

  Ýsimsizler (Ömer Akþahan) 2 Mayýs 2009 Toplum 

Bu yazýmý annemin babasý Çanakkale þehidi Arif dedemin þahsýnda tüm isimsiz þehitlerimize adýyorum.

  Ýlçe Halk Kütüphanesi Var mý? (Ömer Akþahan) 16 Nisan 2009 Türkiye 

“Biliyor musun Ayçe Haným, birbirini hiç tanýmayan sanata eðilimli gençler, ayný þairi ya da yazarý sevmenin sonucu dostluk kurarlar, saygý dolu sevgilerle baþlardý birliktelik.” dedi Haldun Taner. Doðruydu bu. Çok tanýk olmuþtum bu denli baþlayan birlikteliklere.

  Bir Baðýþýn Öyküsü (Ömer Akþahan) 15 Nisan 2009 Aný 

Ödemiþ’te çoðu kimse tarafýndan bilinmeyen bir leylek vakfýnýn varlýðýný yýllar önce çýkardýðýmýz Ödemiþ Efe dergisinde yayýmlamýþtýk. Bu vakfýn amacý, çeþitli yollarla yaralanmýþ ve uçamayacak durumdaki leyleklerin bakýmýný üstlenmek ve onlarý iyileþtikten sonra göç yollarýna salývermektir.

  Ödemiþ Hamamköy Atatürk Çocuklarý Kütüphanesi (Ömer Akþahan) 5 Nisan 2009 Aný 

Öncülüðünü ve baþkanlýðýný Mesut Tim’in yaptýðý Köy Çocuklarý Kütüphaneleri Oluþturma Kültür-Sanat ve Dayanýþma Derneði Türkiye’de 40000 köye kütüphane hedefiyle baþlattýðý giriþimin altýncý ayaðýný bu kez Ödemiþ Hamamköy’de gerçekleþtirdi. Binlerce kilometrelik yol bir adýmla baþlar diyen ünlü düþünür gibi böylesine kutsal bir yolun da bir adýmla baþladýðý bir gerçek.

  Seçim Potporisi (Ömer Akþahan) 27 Mart 2009 Politik Olaylar ve Görüþler 

AKP’li Belediye Baþkan Adayý Mahmut Badem’in, “AK Karnem” adýný verdiði ve Mehmet Eriþ dönemini itham eden bir broþürü seçmenlere daðýttýrmasý Ödemiþ’te çok büyük bir tepkiye neden oldu.

  Cenaze Teneþirde Kaldýraný Yok! (Ömer Akþahan) 12 Mart 2009 Savaþ ve Afetler 

Ödemiþ, Küçük Menderes ovasýnýn verimli tarým topraklarý üstüne kurulmuþ bir kent. Konumu gereði çevresindeki birçok ilçe, belde ve köyle baðlantýsýný büyük ölçekte karayolu, pek azýný da demiryoluyla saðlamakta. Yörede hava ve su ulaþýmý yok.

  Ýþimiz Yazmak, Gücümüz Okumak! (Ömer Akþahan) 5 Mart 2009 Politik Olaylar ve Görüþler 

Seçimlerde henüz resmi propaganda baþlamamýþ olmasýna karþýn adaylar yoðun bir çalýþmanýn içine girdiler. Ev ziyaretleri, esnaf ziyaretleri derken seçim bürolarý da bir bir açýldý. Bundan sonra ne mi olacak?

  Gerçeði Bize Kim Gösterebilir? (Ömer Akþahan) 2 Mart 2009 Popüler Kültür 

Geçen yüzyýlýn son çeyreðinden günümüze giderek hýz kazanan sanal bir çaðýn içine sürükleniyoruz. Roma Ýmparatorluðunun Benhur’u, asil gladyatörler çaðý yerini artýk sanal gladyatörlere býraktý.

  25'le 35 Kelimelik Bir Yaþam (Ömer Akþahan) 17 Þubat 2009 Politik Olaylar ve Görüþler 

Yazar ve sanatçý olmak her dönemde ve her ülkede zor olmanýn ötesinde geri kalmýþ ülkelerde ateþten gömlek giymekle eþdeðerdir.

  2023'e Mektup (Ömer Akþahan) 27 Aralýk 2008 Türkiye 

Osmanlý-Türk tarihinin iki dâhisinden biri Fatih Sultan Mehmet, diðeriyse Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk’ün daha I. Dünya Savaþý yýllarýnda kafasýnda þekillendirdiði cumhuriyet fikrini, silah ve siyaset arkadaþlarýndan uzaklaþma pahasýna Türk ulusuna armaðan etti.

  Hantal Þirket Dinamik Þirket (Ömer Akþahan) 16 Aralýk 2008 Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý 

Esasen derdim krize çare üretmek deðil. Ýþin uzmaný hiç deðilim. Ama aþaðýda soracaðým soruya vereceðimiz yanýtta bazý ipuçlarý yakalanabilir. Bu tür krizlerde gemisini sað salim limana ulaþtýran þirketlerin yapýsý nasýldýr?

  Engellilerden Kutsal Çaðrý (Ömer Akþahan) 18 Kasým 2008 Çocuk Eðitimi ve Yetiþtirilmesi 

“Kitap okumasaydým bu yaptýklarýmýn hiçbirini yapamazdým” diyordu Mustafa Kemal ATATÜRK. Harp okulu yýllarýnda sürekli olarak “Eþitlik”, “Hürriyet” gibi kavramlarý anlatan kitaplarý yatakhanede kötü ýþýk koþullarý altýnda okuyan ATATÜRK, savaþ yýllarýnda yerleþik düzeni olmadýðý için okumak için sürekli olarak yanýnda kitaplar bulundururdu.

  Engellilerden Kutsal Çaðrý (Ömer Akþahan) 18 Kasým 2008 Çocuk Eðitimi ve Yetiþtirilmesi 

“Kitap okumasaydým bu yaptýklarýmýn hiçbirini yapamazdým” diyordu Mustafa Kemal ATATÜRK. Harp okulu yýllarýnda sürekli olarak “Eþitlik”, “Hürriyet” gibi kavramlarý anlatan kitaplarý yatakhanede kötü ýþýk koþullarý altýnda okuyan ATATÜRK, savaþ yýllarýnda yerleþik düzeni olmadýðý için okumak için sürekli olarak yanýnda kitaplar bulundururdu.

  Ayný Dili Konuþmak (Ömer Akþahan) 19 Eylül 2008 Ýliþkiler 

Ýletiþim kazalarýna yol açan þeyin kendimize ayna tutmaktan kaçmak olduðunu size söyleyen biri olmuþtur muhakkak.

  Atatürk Çocuklarý Kütüphanesi (Ömer Akþahan) 23 Aðustos 2008 Söyleþi 

KÖY ÇOCUKLARI KÜTÜPHANELERÝ OLUÞTURMA, KÜLTÜR-SANAT VE DAYANIÞMA DERNEÐÝ adý altýnda köylere ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESÝ adý altýnda KÖY KÜTÜPHANELERÝ kuruyoruz.

  Sözlence (Ömer Akþahan) 18 Aðustos 2008 Yazarlar ve Þairler 

Kazandýðýn an kaybettin demektir. Çünkü kazanmak, ayný zamanda bir vazgeçiþtir. Ýster bir piyango, ister yýllarca peþinde koþtuðun bir makam ya da iþ olsun, deðiþmez. Deðiþen yalnýzca yeni bir katmanda yol alacak olduðundur. Kazanmadan önceki konumda artýk olamazsýn.

 

 



Þiir, þairin içindeki depremdir...



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Akþahan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.03.2024 11:41:33