..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yedi iklim dört köþeyi dolandým / Meðer dünya her tarafta bir imiþ. -Dadaloðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Selin Araç
Selin Araç - Selin
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Umut Iþýðý (Selin Araç) 6 Nisan 2020 Yaþam 

Güzel bir hediyeydi. Nefes alýp verirken, özgür olmak ve yaþama kafa tutmak beklenen þeyler olabilir. Türlü hediyeler içinde hayatýn akýþý ve yaþamýn devamlýlýðý ilk sýrada yer alabilirse de, doðadan güç alýp, kendine dönmek de bir çözüm doðurabiliyor.

  Devasa Hareket (Selin Araç) 20 Temmuz 2019 Düþler 

Gittikçe büyüyen parlak yapraklarýn arasýnda izliyordu, gökyüzünde devasa sýra sýra gökdelenler. Denizin altýnda bir tren, karlarda yürüyen bir gemi. Bir çiçek kýrmýzý, ayýn ýþýðýnda parlýyor gökte. Bir deniz canlýsý yüzüyor, kaldýrýmlarýn üzerinde hýzlýca. Yerin üzerinde dalga dalga sular, kelebekler yerin altýnda uçuyor.

  Hýz ve Dünya (Selin Araç) 29 Nisan 2019 Yaþam 

Son sürat, gevþemeye izin vermeden, canlýlara has bir duruþla, bir þeyleri heba etmeden. Hýz yolun en güzel kýsmý, koþuþturma bitmek bilmeden. En gereksiz, en dokunaklý, bir uçurum kenarýnda ya da bir baþlangýç çizgisinde!

  Gizler ve Yalan (Selin Araç) 7 Þubat 2019 Yaþam 

Her yaðmurlu günün sonunda, belirir farklý ve gri boyalý gemi. Farklý olsa da aynýdýr, söylenen sözlerin benzeri. Bu karmaþýk olmayan ve dünyanýn ayrý rotalarýndaki iki buz daðýnýn parçalanmasýna eþdeðerdir. Görünen ve görünmeyen, yollarda iz süren ve baharda tazelenen..

  Yeni Yol (Selin Araç) 28 Nisan 2018 Düþler 

Beþ para etmez ve dalgalý, hiçbir þey vermeyen ve anlam ötesi.. Uzak durmak gereken, bir yola ulaþtýrmakta inancý boþ çýkaran ne varsa kurtulmalý, her þeyi yokluða çeviren ve varlýðý büyütmeyenlerden.. Durulan, sert bir bakýþta, yansýyan ne varsa dünya üzerine..

  Heyecanlý Kayboluþ! (Selin Araç) 26 Nisan 2018 Düþler 

Boydan boya yýrtýlan koyu perdenin gerisinde, bir zafer engeli sararcasýna bitimli! Bir demet çiçek anlatýyor varsa þu an ellerinde.. Varsa sahiden seviþinde! Gömülen, mezarýn kenarýnda duruyor, söyleyen kalbi sancýda söyleniyor.. Bu hayalin toz bulutu içinden geçen ateþ böceklerine benzediði aþikar! Tahammül sýnýrlarý içinde, son bulmaz bir gece!

  Taþlar ve Oyun (Selin Araç) 9 Þubat 2018 Düþler 

Mor taþ ile huzura odaklanmýþtý. Bir adým ileri itildi, rengi daha da koyulaþtý taþýn. Sarý ve mat taþ bir oyundaymýþcasýna morun yanýna koyuldu. Hasta ve bezginleþtiren bir havasý vardý onun.. Huzur neredeyse o da yakýnlarýnda bir yerlerde bitiyordu. Hayat iyinin yanýnda kötüyü de saklýyordu, bu kabuldü hep. Kýrmýzý iri taþ, morun diðer tarafýna getirildiðinde, alevli, heyecanlý ve dinamik yaþamý temsil ediyordu.

  Ezberinde Yedi Renk Dünya! (Selin Araç) 13 Aralýk 2017 Düþler 

Ezberinde yedi renk dünya, sesinde yalnýz gerçek bir rüya! Sevgiyle dolan, eskiyi unutan, dertsiz, geleceðe bulanan! Bu akþam, rengin, hüznün, keyfe keder anýlarýn ölüm günü olsun!

  Durgun Sulardaki Fazladan Bakýþ! (Selin Araç) 26 Mayýs 2017 Düþler 

Kesmiyor, durgun sulardaki fazladan bakýþ, seni her yere daðýtýr bulunmaz akýþ! Dediðin her þey doðru, belli belki yolun baþý sonu. Bilinmez daðýlan yanlýþ sancý, arþýn üzerinde bir ok kalmýþtý! Yanlýþ aslýnda, bir eleþtiri gerekir, aldanmaktan kurtulmak için, sevmek için, aramak için! Ýçin için.. Yaðmura giden yok, ýslanan susuz yol, kalbi kör eder, ruhu gafil! Sor bakalým, bu baþkalaþým nedir? Nedir, sor, yeni bir dönüþüm için!

  Durak (Selin Araç) 26 Nisan 2017 Düþler 

Duraðý bekle! Ýçinde yenilenme! Yolculuðun farklý yerinde! Sorduðun, yeni bekleyiþte.. Durak gerçek, sevdiklerin evet! Hayat bulduðun, kalbinde tuttuðun, unuttuðun, hatýrladýðýn! Ufukta büyüttüðün.. Bir amaç güttüðün! Yine!

  Gizli Sarmal (Selin Araç) 13 Mart 2017 Düþler 

Pencerenin açýlmasýyla karþýsýnda gördüðü gökte uçuþan, parlak ama cansýz, hafif alaycý ama sanrýsýz güç yeni yerinde canlanýyordu. Ruhsal dünyasý karmaþýk, sesi bazen daðýnýk, göz halleri kaçýk erkek. Gökyüzündeki sese cevap verdi. Elini uzatýp tutmak istedi. Karmaþýk dünyama þekil ver, ruhunun heyecaný aynalarda salýnsýn diyordu. Reel bir güzergah istiyorum! Yanýlsamadan uzak, paranoyalar ise tuzak! Anla ve yine anla! Sayma biteni! Boya kalbini sarýya! Görünmesin gerçeði! Hep!

  Güzel Baþlangýç (Selin Araç) 25 Aralýk 2016 Yaþam 

Hýzlý, soluksuz, maðrur, arada duygusuz! Korku bir derin hayal, umut en azýndan faal! Kendinden önce, farklý çýkar sesin, nedendir bilinmez gerekli mi bu iyiliðin! Nasýlda, derinden, soluðunda asýlý kalýr, kýrýlan bardak yerine konur. En azýndan yeni bir baþlayýþtýr, yeni bir dünya, sonu belki de bu olur!

  Renklerin Dansý (Selin Araç) 19 Mayýs 2016 Düþler 

Gözlerimin görebildiði yere kadar sindiriyorum içime, görkemi baþka, ýþýðý baþka, büyüsü baþka... Bazen mavi, bazen kýzýla boyanýr, gece ise düþ gezginlerinin mekaný... Gök deriz, gökyüzü deriz, bir þehir; insansýz, asýlý gümüþlerden, renkten, ýþýktan örülü. Gümüþler bazen yalnýz, bazen dost canlýsý... Öyle bir dizayn, kusursuz, kendi kendini var ettiðine inanmak zor... Orasý temiz, çoðu zaman sessiz, acýsýz, aðlayýþsýz, aldanýþsýz... Her þey birbiri için var, birbirini yok etmeye güdülenmemiþ, öldürmemiþ, öldürememiþ...

  Gizemli Yedi Canavar ve Büyük Savaþ! (Selin Araç) 6 Ocak 2016 Fantastik 

Altýn tasla üzerlerine dökülen, acý ruhlarla yedi canavar, görünmeyen evin yýkýk merdivenlerinde, sonsuz amaçlarýný konuþuyordu! Bize sunulan kötülük kasesini, deli ama sinsi yöntemlerle kullanalým, zararýn en büyük boyutlarýný, etrafa hýzla yayalým diyordu!

  Labirentteki Büyük Sýr! (Selin Araç) 23 Aralýk 2015 Fantastik 

Kekeme adam arkasýna yaslandý. Düþlediði büyük sýr kanlý býçaðýn ucunda alýþýlmýþ bir iz gibi duruyordu! Bahçenin ortasýndaki ahþap ev, ölümün soðuk yüzünü canlý ve boðuk þekilde izleyicilerine gösteriyordu. Kapý ardýna kadar açýlýnca, kekeme adam ayaða kalktý. Odanýn en kuytu yerinde, karanlýða gömülen mavi labirent masanýn üzerinde duruyordu.

  Beynin Gizli Sýrlarý ve Dünya (Selin Araç) 23 Aralýk 2015 Yaþam 

Asýrlara damga vuran insanlar ve olaylar, dünyayý deðiþtiren fikirler, icatlar, insanlýða muazzam bir etkide bulunan her þey ! Bir yazýyý kaleme alýrken sanki baþka biri yazdýrýyor. Beyin öyle ilginç ve farklý bir organ ki.. Uðraþlar üzerinde bilinç ne kadar etkili olarak görünse de, beynin bilinen ve bilinmeyen her iþlevi baþarýnýn ardýndaki nedenler olsa gerek.

  Ýhtiþamlý Huzur (Selin Araç) 12 Mayýs 2015 Düþler 

Her þey zamana daðýlýr. Ruhum içimde bayýlýr. Olur bazen, kendini bulursun, her daim umutlusun! Sevgiyle hüzünler seni býrakýr. Dorukta sevgi, unutamazsýn bu aný! Kurtuluþun nidalarý, gerçeklikle yankýlanýr! Ruhun acýlarý, gerçeklerle daðýlýr!

  Gerçek Bir Derinlik (Selin Araç) 3 Nisan 2015 Yaþam 

Derin bir sonsuzluk rüzgarý, müziðin solgun týnýlarýna dokundu.. Söylediðin þarký, kalbindeki hüzne yeni bir ayna tuttu.. Bu, gerçeðin elle tutulur ve birbirinden ayrýlamaz parçalarýnýn deðiþmez armonisiydi aslýnda.. Þekil deðiþtiremez ve yaþamýn ýlýk rüzgarlarýnda kaybolamaz bir gerçeklikti. Göðün ve yerin birbirinden ayrýldýðý nokta kadar görünmez, sevincin ve hüznün birbirine kenetlendiði, ufukta görünen iz gibi belirsiz..

  Karlý Havada Savaþ (Selin Araç) 3 Ocak 2015 Yaþam 

Bir savaþ koptu! Sonrasý yok bu alevde parçalanmanýn. Bir mutluluk bedene dokundu.. Öncesi yok bu karlý havada kaybolmanýn..

  Bir Mutluluk Bir Sevgi Egemenliði (Selin Araç) 3 Ocak 2015 Yaþam 

Karlarýn arasýnda alevlenip parlayan, gökyüzünde yaþamýný saklayan, fýrtýnada aðlayan, yalnýz yerinde aralýksýz ýþýldayan.. Matemi saklamak zordur. Belli olur, keder saklayamaz duygularýný belki de gerçek budur. Seni sen yapan, rüzgara aldanmaktýr. Seni alýp götüren, eski bir hatýradýr. Bugün iniltilerin yeniden duyuluyor. Bir çaðlayan gibi görünüyor. Bir yýldýz kayýþýna benziyor. Yarým kalmýþ kalbine çarpýyor. Dilek tutmak deðil, oldurmak mesele..

 

 



Parçalanan ve yeniden birleþtirilen, vadesi dolmuþ ya da yeni elde edilen.. Olmasý istenen, her karþýlaþmada içinde iz býrakan... "Ben bunu istiyorum" denilebilecekse, kendine kattýklarýn neler ise bunlar akla geliyor ister istemez. Bir huzursuzluk, endiþe, bunalým ve korku yaratan durumla yüzgöz olunduðunda daha önce kendine düþünce anlamýnda hangi sinyalleri verdiysen, yine onlar çýkýyor yoluna.. Baþka türlü bir çözüme inanmak ve ulaþmak zor oluyor. Alýþkanlýk vazgeçilmesi zor bir o kadar da bilindik bir durum.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Selin Araç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 11:18:28