..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes ayný notayý söylediðinde uyum elde edilmiþ olunmuyor. -Doug Floyd
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Kâmuran Esen




26 Mayýs 2011
Yaþadýðýmýz ve Alýþtýðýmýz Garip Olaylar - 2  
Yaþadýðýmýz ve artýk alýþtýðýmýz garip olaylara- haberlere devam edelim:

Kâmuran Esen


Siz alýþtýnýz diye ben de alýþmak zorunda deðilim.


:BJGF:
Yaþadýðýmýz ve artýk alýþtýðýmýz garip olaylara- haberlere devam edelim:

Bülent Arýnç þöyle buyurdu: Biz bin yýldan beri kardeþsek bu Müslümanlýktandýr. Laiklikten deðildir. Biz Kelime-i Tevhit için yaþýyoruz.

Cumhurbaþkaný Abdullah Gül, ÖSYM Baþkaný Ali Demir ile ilgili, “Süreçten ben de rahatsýzým ama dere geçerken at deðiþtirilmez.“ dedi. Bu ifadenin açýlýmý þöyle bence: " YGS'de yaþanan rezilliklerin, binlerce öðrencinin maðduriyetinin farkýndayým ama; seçim öncesi olduðu için susmam gerek. Yoksa, malum parti oy kaybedebilir."

Ýstanbul Üniversitesi ’ nde gerçekleþtirilen Uluslararasý Anayasa Kongresi ’ni protesto etmek için okul dýþýnda basýn açýklamasý yapmak isteyen öðrencilere okul içinde müdahale eden polis, üniversite koridorunda biber gazý sýktý. Astým hastasý olan bir kýz öðrenci, biber gazýnýn etkisiyle fenalaþýnca arkadaþlarý tarafýndan hastaneye kaldýrýldý.

Gazý tüketince polisin imdadýna Baþbakanlýk yetiþti. Örtülü ödenekten 2.3 milyon lira aktarýldý. (Yýllarca öðretmenlik yaptým. Ödenek olmadýðý için, okulun kýrtasiye masaraflarýný cebimden karþýladým. Polisten bize sýra gelmedi demek ki.)

Makam odasýnda telefon dinlemelere karþý jammer kullanan Sincan 1. Aðýr Ceza Mahkemesi eski Baþkaný Osman Kaçmaz,Telsiz Kanununa muhalefetten yargýlanacak. ( Eve hýrsýz girmesini önlemek için kapý kilitlemek de suç mu acaba ? )

Soðuk algýnlýðý nedeniyle 19 Mayýs Stadyumu’ nda düzenlenen törene katýlmayan Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan, ayný gün Siirt' te mitinge katýldý. ( “ Deve kuþu uçmaya gelince, ayaðýný; yük taþýmaya gelince, kanadýný gösterirmiþ.” )

Türkiye ’nin ne kadar adaletsiz bir ülke olduðunu artýk dünya alem anladý. Almanya’ da Deniz Feneri soruþturmasýnýn baþýndaki hakim, - Dava açsak da Türkiye Zekeriya Karaman ve Zahid Akman’ ý bize vermez.- diye düþündüklerini, bu yüzden davayý hiç açmayabileceklerini söyledi.

Fatih ve Eyüp belediyesinin muhafazakâr aile danýþmaný Sibel Üresin'den þok açýklama: Zengin, kariyerli, parasý olan ve cinsel gücü fazla olan erkek çokeþliliði seçebiliyor. Erkek, daha cilveli, daha çok gülen, cinsel anlamda kendisini mutlu eden kadýna koþuyor. Erkek olsam, çokeþli olurdum.( Ýster istemez aklýma geldi: Benim dört erkekle evlenme hakkým neden yok ? Hakkýmý kullanýrým- kullanmam; o benim tercihim. Ayrýca, cennette de huri melekler verilecekmiþ erkeklere. Biz kadýnlar da, öbür dünyada eþimiz eðer bizi lütfedip de isterse, o zaman görebilecekmiþiz, hayat arkadaþýmýzý. Acaba ben, eþimi görmek isteyecekmiyim bakalým. Kadýna neden sorulmuyor ?)

Devam etmiþ Üresin: Erkek, bir baþkasýyla imam nikâhý yapacaðý zaman karýsýndan izin almak zorunda deðil. 4. kadýna kadar imam nikâhýyla evlenebilir. Çokeþlilik dinimizde var. Herkes yapamaz ama yapana ‘ Niye yaptýn? ’ diyemezsiniz, þirke girer. Kuran’ da var. Erkek olsam, çokeþli olurdum.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafýndan 17.'si düzenlenen Bahar Þenlikleri' ne katýlarak sergi açýlýþýnda bulunan Yüksek Öðretim Kurulu (YÖK) Baþkaný Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan' ýn, müstehcen bulduðu göðsü açýk kadýn heykeli kýrýldý. ( Kazara kýrýlmýþ olabileceði, aklýmýn ucundan bile geçmiyor.)

YÖK Genel Kurulu, YGS’ deki þifreli kitapçýk iddialarý için savcýlýðýn haklarýnda soruþturma izni istediði bürokratlar hakkýnda karar vereceði ileri sürülürken, YÖK baþkaný Yusuf Ziya Özcan gündemlerinde böyle bir konu olmadýðýný açýkladý. ( Deniz Feneri’ nden baþka, ” dokunan cýs olur ” diyebileceðimiz bir davamýz daha oldu.)

Ýsmini vermediði bir gazeteci üzerinden YGS skandalýný haber yapan basýný ( Daha doðrusu Abbas Güçlü’ yü) tehdit eden Erdoðan, “ Bunu kimlerin sürüklediðini biliyorsunuz. Bana isim verdirmeyin. Gelecekte bedelini çok aðýr ödeyecekler tabii ! ” dedi.

Sevgili okuyucu ! Yukarýda yazdýðým yaþadýðýmýz ve alýþtýðýmýz olaylar size normal geliyorsa, beni hiç suçlamayýnýz. Sorun bende deðil, - kusura bakmayýn ama- , sorun sizde. Siz alýþtýnýz diye ben de alýþmak zorunda deðilim.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Paradoks
Gönderen: Yaþar ÇETÝNKAYA / , Türkiye
17 Aðustos 2011
Her inan inanma mecburiyeti ile doðar. Bu dinde de varoluþçu felsefede de böyledir. Ýnanmasý gereklidir ve inanýr. Sonra da inancýný ifade yollarý arar: fiili, kavli, vicdani... Ýnandýðýna hizmet ederken vicdanýný rahatlama amacýndadýr herkes. Þimdi aklýma þu geliyor: fiilinde ve sözünde inanmýþlýðýnýn ama doðru ama yanlýþ yoldan teminatý peþinde olmak, iyi midir ki? Bence iyidir, sonuçta ifade özgürlüðü var. Ýnanmak iþte... Neye inanýyorsak onu yaþayýp bulmaya çalýþýyoruz hep... Müstehcenlikte de, siyasi arenalarda da, günlük konuþmalarda da...

:: Alýþýlýr mý?
Gönderen: Vildan Sevil / , Türkiye
27 Mayýs 2011
Aðababalarý kimleri gözden çýkarmadý, kimleri kullanýp kullanýp atmadý?..Tüm engellemelere karþýn ölü topraðýný silkelemeye baþladý bu toplum. Hýrçýnlýðýn nedeni budur Kamuran Haným. Kalemine saðlýk meslekdaþým.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Güle Güle 2014
Yaþadýðýmýz Ama Artýk Alýþtýðýmýz Garip Olaylar
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - Oy Arttýrma Taktikleri Kursu
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - 14
Chp'nin Tandoðan'daki Grup Toplantýsýný Görmezden Gelen Medya
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - 15
Bu Yazýmýn Müsebbibi Ablamdýr
Fatma Nine'nin Günlüðü - 10
Fatma Nine"nin Günlüðü – 11
Fatma Nine'nin Günlüðü - 12

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toplumumuzun Kadýna Verdiði Deðer
Kâmuran Esen Shov (!)
Kitap, Sehpa Olarak Nasýl Kullanýlýr!
Atatürk'ü Anlatabilmek
Þarký Sözü Yazarý Olmaya Karar Verdim
Kütüphanelerimizin Hazin Durumu
Ahilik ve Düþündürdükleri
Evli Çiftler Nasýl Piknik Yapar
Bir Köþe Yazarýnýn Özellikleri
Bir Ýzedebiyat Yýllýðý Alýr Mýydýnýz?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.