..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Moda denilen þey o kadar çirkindir ki onu her altý ayda bir deðiþtirirler." -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Aysel AKSÜMER




23 Mayýs 2011
Garip Bir Talep  
Aysel AKSÜMER
Bazý insanlar akýllýdýr ama delilik kanýnda vardýr. Kimisi de delidir ama akýllý geçinir. Müþteri velinimettir. Bakalým bizim öyküde de öyle mi?


:BJHH:
Vitrinin önünde bir süre durdurduktan sonra kapýyý iterek içeriye adýmýný attý. “Hoþgeldiniz” diyen dükkân sahibinin sesini duymamýþ gibiydi. Duvardaki resimleri uzun uzun inceledikten sonra parmaðý ile renkli ve parlak kâðýda basýlmýþ olaný iþaret etti. “Ben de ayný bundan istiyorum” dedi kararlý bir þekilde.

Erdal, “Tamam amca” dedi ve karanlýk odanýn ýþýðýný yaktý. Gözlerini yaþlý adama doðru çevirdi.

“Gelin böyle! Siz içerideki sandalyeye oturun. Ben hemen geliyorum. Elinizdeki poþeti de aynanýn önüne koyabilirsiniz”.

Hasan amca aynaya doðru iyice yanaþtý. Arka cebinden çýkardýðý ince ve küçücük tarakla seyrek saçlarýný yana doðru itinayla taradý. Gözündeki gözlüðü çýkarýp aynanýn önüne býraktý ve “Tamam. Ben hazýrým” diye seslendi içeriye.

Erdal, Hasan amcanýn yanýna giderek omuzlarýný biraz arkaya doðru itti. Baþýný da hafif yana doðru eðdi. Iþýðý kapatýp tekrar yerine geldi.

“Amcacýðým hiç kýpýrdama böyle kal. Çekiyorum” dedi ama birden amcanýn elindeki pakete takýldý gözü. “Amcacýðým ama sen elindeki þeyi býrakmamýþsýn. Ýyi ki fark ettim. Resmin bütün güzelliði kaybolacaktý”.

Hasan amcanýn hiç bir tepkide bulunmamasý Erdal’ýn tuhafýna gitmiþti. Paketi almak üzere elini uzattý ama boþta kaldý. Yaþlýlýktan dolayý iþitmemiþ olabileceðini düþünerek iyice eðildi ve kulaðýna ayný sözleri tekrarladý. Yine tepki yoktu.

“Amcacýðým elindeki nevresim takýmý mý? Herhalde yeni aldýn ve çok beðendiðin için de býrakmak istemiyorsun. Korkma çalýnmaz burada. Hadi ver de bir köþeye koyuvereyim.
Hasan Amca’nýn beyaz gür kaþlarý çatýlmýþtý. Titreyen dizlerinin üzerine avuçlarýný bastýrarak “Sanane be oðlum. Parasýyla deðil mi? Ben böyle poz vereceðim. Keyfimin kahyasý mýsýn? Üstelik o nevresim falan deðil. Benim kefenim! Ýstersem giyinir çektiririm! Hem bu benim son fotoðrafým olabilir. Beþ tane çocuðum var. Bana o kadar çoðaltacaksýn. Var mý itirazýn! ”

Erdal geri geri çekilip lambayý yaktý ve odanýn kapýsýný ardýna kadar açtý. Vücudunun titrediðini hissedebiliyordu. Dili dolaþmýþ, boðazý kurumuþtu. “Deli midir nedir!” diye düþündü sonra Hasan amca ile göz göze geldi. Hasan amca kýkýr kýkýr gülüyordu. Omuzlarý da bir yukarý bir aþaðý inip çýkýyordu.

“Korkma! Deli deðilim ben. Bizimkilere þaka yapacaðým. Bu aralar hepsinin suratý beþ karýþ. Onlarý eðlendirmek de benim iþim. Rahmetli hanýmýna “Ölümlü dünya. Eðer önce ben gidersem en sevdiðim yemeði piþirip mezarýmýn baþýna koyacaksýn.” diye söz almýþtým. Ama o benden önce öldü. Þimdi çocuklara söylüyorum “makul ve mantýklý bir þey iste” diyorlar. Ýnsanýn hanýmýn yeri bir baþka evladým.”

Erdal kafasýný dýþarý doðru çýkardý ve eliyle yardýmcýsýna “çabuk buraya gel” diye iþaret etti. Sami, ustasýnýn çaðrýsýna elindeki iþi býrakarak koþtu. Hiç onu böyle panik halde görmemiþti.

Sesi titreye titreye “Amca! Böyle bir hatýra fotoðrafý çektirmen bence hiç uygun deðil! Þahsen benim babam böyle bir resim çektirip bana verse, hadi bir de ölse, vallahi ben korkumdan o resmi deðil çerçeveletip duvarýma asmak, elimi bile süremezdim. Hortlak görmüþ gibi olur insan. Ne bileyim. Ben derim ki gel adam akýllý bir resim çekeyim sana. Býrak þu kefenini”.

Hasan amca resim konusunda oldukça ýsrarlýydý.

“Seksen iki yaþýndayým. Aklým da gayet yerinde oðlum. Çek iþte! Uzatma!

Erdal deklanþöre alelacele bastý. Hasan amcanýn mutluluðuna diyecek yoktu. “Çektiysen hadi yardým et de sandalyeden kalkayým” dedi gülerek.
Birlikte odadan çýktýlar. Erdal, kasaya doðru yöneldi. Hasan amca iç cebinden cüzdanýný çýkarmaya çalýþýyor bir yandan da seçtiði resme bakýyordu.

Erdal, Hasan amcanýn uzattýðý parayý alýp üstünü geri verirken “Amca merak etme. Ayný o beðendiðin resim kadar güzel çýkar. Ýki gün sonra da gelir alýrsýn ” dedi.

Hasan amca dükkândan çýkar çýkmaz Erdal pelte gibi olmuþ bedenini deri koltuðuna býrakýverdi. Sami “Aðabey biz rüya falan görmedik deðil mi?” dedi çakýr gözlerini ustasýna dikerek.

“Düðün, sünnet, kýna, mezuniyet daha pek çok amaç için resim çektim ama vallahi kefenle ilk kez oluyor” sözleri dökülüverdi Erdal’ýn dilinden.

Birden kapý tekrar açýldý ve gelen Hasan amcaydý.

“Merhabalar çocuklar. Demin söylemeyi unuttum da geri döndüm. Bu kefeni aldýðým adam sordu bana “Beyamcacýðým, rahmetli iri yapýlý mýydý yoksa minyon muydu? Kefeni ona göre vereceðim de!”. Ben de “Kendim için alýyorum” demiþtim. O satýcý da ayný sizin gibi þaþýrmýþtý. Hadi Allah’a emanet olun. Ýki gün sonra ölmez sað kalýrsam görüþmek üzere”.

Aysel AKSÜMER

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: teþekkürler
Gönderen: Aysel AKSÜMER / , Türkiye
23 Mayýs 2011
Deðerli yorumunuz için çok teþekkür ederim. Gerçekten o kadar enteresan olaylar var ki. Sizin bahsettiðiniz yaþlý teyze de bayaðý cesurmuþ. Beðenmenize çok sevindim. Sevgilerimi sunuyorum.

:: Hoþ...
Gönderen: Vildan Sevil / , Türkiye
23 Mayýs 2011
Hoþ bir öykü..Ben de ceviz aðacýndan tabutunu yaptýrýp yýllarca evinde saklayan bir yaþlý teyze tanýmýþtým. Ýn-san:)) Sevgiler..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anýlara Yolculuk
Asansördeki Kadýn
Düþme Sanatý
Hayat Kýsa, Yollar Uzun
Muamma
Keþke!
Depresyon - 2 (Son Bölüm)
Depresyon - 1
Yola Çýktýk Bir Kere (1)
Küçük Anlarýn Büyüklüðü

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayat Bu Ölüm Bu [Þiir]
Global Yalnýzlýk [Þiir]
Deliksiz Suskunluk [Þiir]
Geliþi Güzel [Þiir]
Kýrýk Bir Aþk [Þiir]
Yürekten Dökülen Dostluk Tanesi [Þiir]
Doðaya Karýþmak Ýstiyorum [Þiir]
Ýstanbul Düþü [Þiir]
Bohçadaki Sözler [Þiir]
Erik Aðaçlarý [Þiir]


Aysel AKSÜMER kimdir?

Halkla Ýliþkiler mezunuyum. Devlet memuru emeklisiyim. 2 evlat sahibiyim. Ankara'da yasiyorum. Bir Oyku Kadar Kisa Bir Roman Kadar Derin Hayatlar isimli oyku kitabinin yazariyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Orhan Veli KANIK, Reþat Nuri GÜLTEKÝN, Anton Çehov


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aysel AKSÜMER , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.