..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþkýn aldý benden beni. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > Didem Duruöz




23 Ocak 2011
Hayal Kafesi  
Didem Duruöz
Eski bir þiirimsimi okurken, duygu ve düþüncelerimi farklý bir bakýþ açýsýyla gözden geçirdiðimde aklýmdan geçenleri sizlerle paylaþmak istedim. Renkler Alemi Bu renkler aleminde bir gezi. Belki mutsuz bir kýzýn hayali. Siyahlar, beyazlar bütün renkleri yok etti. Yeþil gri ve mavi içimdeki tek özlemdi. Güzellikler ve çirkinlikler içiçeydi. Ruhum siyahý seçti. Griyi paylaþmayý bilemedi. Oysa istediðim mavi ve yeþildi. Gözyaþlarýmý serbest býraktým bu gece, bir hayalimi daha kafese týkmanýn þerefine. Artýk o hayal baþka bir evrende yaþýyor dilediðince, gönlünce. Gecikmiþ bir hayale vedayý da gerçekleþtirdim ardýndan. Ben hayallerimi seviyorum, kafesinde bile olsa onlarý sýmsýký kucaklýyorum. Gerçekleþme ihtimali olsa, yaþantýnýn ardýndan belki de bana verdiði mutluluk bir süre sonra ilk günkü etkisini yitirecek. Hayatýn gerçeklerinin içinde ilk gün yaþattýðý heyecan sönecek. Hayal kýrýklýklarý, yanlýþ anlamalar, baþarýsýzlýklar karþýsýnda kendi deðerinden deðilse de, baþkalarýnýn gözünde etkisini kaybedecek. Oysa þimdi o, en engin yerde; hayal gücümde, zihnimde, yüreðimde. Kimse karýþamaz ona, kimse son veremez onu düþünürken yaþadýðým mutluluða. Aslýnda hiçbir hayalin kafese týkýlmamasý taraftarýyým. Ancak gerçekler ýþýðýnda düþünüldüðünde, kiþilerin saðlýk problemleri gibi önemli nedenlerle kendi hayatlarýný riske atacaklarý durumlarý gerçek hayatta yaþamaktan kaçýnmalarý gerektiðini düþünüyorum. Ve yansýtma burda devreye giriyor, ben bu yazýdaki karaktere hayalgücünü kullandýrmayý seçtim, hedefi benzer olguya yönlendirmek de baþka bir çözüm olurdu sanýrým. Okuyan herkese çok teþekkür ederim.


:BDIB:


RENKLER ALEMÝ

Pembeler soldu, güller kayboldu, kalbime siyahlar doldu.
Gözlerinin rengi kahverengi.
Ýçinden çýkýlmaz bataklýklar gibi.
Tek isteðim mavi ve yeþildi.

Kýrmýzýlar aramýza girdi.
Sarý yapraklar gelince iliþkimiz tükendi.
Yeþil, gri ve mavi; bizim için bir hayaldi.
Oysa istediðim mavi ve yeþildi.

Bu renkler aleminde bir gezi.
Belki mutsuz bir kýzýn hayali.
Siyahlar, beyazlar bütün renkleri yok etti.
Yeþil gri ve mavi içimdeki tek özlemdi.
Güzellikler ve çirkinlikler içiçeydi.
Ruhum siyahý seçti.
Griyi paylaþmayý bilemedi.
Oysa istediðim mavi ve yeþildi.

Pembe:Mutluluk Siyah:Üzüntü Kahverengi:Uzaklýk Mavi:Ýlgi- Arkadaþlýk Yeþil:Özgürlük Kýrmýzý:Kýskançlýk Sarý:Zaman Gri:Uzlaþma Beyaz:Umursamama Mor:Tutku



Gözyaþlarýmý serbest býraktým bu gece, bir hayalimi daha kafese týkmanýn þerefine. Artýk o hayal baþka bir evrende yaþýyor dilediðince, gönlünce. Gecikmiþ bir hayale vedayý da gerçekleþtirdim ardýndan. Ben hayallerimi seviyorum, kafesinde bile olsa onlarý sýmsýký kucaklýyorum. Gerçekleþme ihtimali olsa, yaþantýnýn ardýndan belki de bana verdiði mutluluk bir süre sonra ilk günkü etkisini yitirecek.

Hayatýn gerçeklerinin içinde ilk gün yaþattýðý heyecan sönecek. Hayat kýrýklýklarý, yanlýþ anlamalar, baþarýsýzlýklar karþýsýnda kendi deðerinden deðilse de, baþkalarýnýn gözünde etkisini kaybedecek. Oysa þimdi o, en engin yerde; hayal gücümde, zihnimde, yüreðimde. Kimse karýþamaz ona, kimse son veremez onu düþünürken yaþadýðým mutluluða.

Hayallerimi özgür býrakýyorum. Onlarý kuþlar gibi, engin gökyüzüne salýyorum. Bazen dönüp dolaþýp benden uzaklaþsalar da biliyorum, tilkinin döndüðü gibi yine dönecekler kürkçü dükkanýna. Ve ben onlarý hep sarýp sarmalayacaðým, bana yaþattýklarý mutluluðu hep içimde taþýyacaðým. Hiçbir þey imkansýz deðil artýk benim için. Düþünmem, hissetmem, yaþamam yeterli bunun için. Hem kimbilir düþüncenin gücü bu, belli olmaz neleri yapacaðý, olmaz denilen neleri olduracaðý.

Hayal ve umut iç içe saklý en derinimde bir yerlerde. Yýldýzlarýn ýþýðý yol gösterecek belki bana; mavi ve mor ýþýklarla bezeli bir dünyada yeþilin ve mavinin özlemini çekmeden yaþamayý baþaracaðým sonunda. Artýk herkesden beklentimi sona erdiriyorum. Biliyorum ki istediðim her þeyin anahtarý da kilidi de bende. Onlarý bir araya getirip, harekete geçirecek güç saklý benim içimde.

            

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: renkler
Gönderen: Aysel AKSÜMER / , Türkiye
18 Þubat 2011
Çok güzeldi. Renklerin diline inananlardaným. Tebrikler. Selamlar... Yazarýn Yanýtý: Merhaba Aysel Haným, yazýmý beðendiðinize çok sevindim,deðerli yorumunuz için çok teþekkür ederim.Sevgi ve Saygýlarýmla.Didem

:: RENKLER HARMONÝSÝ
Gönderen: Yaþar ÇETÝNKAYA / , Türkiye
10 Þubat 2011
Renkler... Bazen alaca bulaca bir karmaþa; bazen de içimizi ýsýtan bir renkler seramonisi deðil mi? Hayali -ki içinde umudu saklar- gerçeðin eleðinden geçirirken kýrýlan aydýnlýðýn hayata yansýmasasý herhalde onlar. Çok güzel bir yazýydý. Devamýný dilerim. y.ç. Yazarýn Yanýtý: Ýçten, anlamlý,zarif ve naif, deðerli yorumunuz için teþekkür ederim Yaþar Bey,iki cümleyle tüm yazýyý öyle þiirsel özetlemiþsiniz ki,bu cümlelerinize hayran kalmamam elde deðil.Sevgi ve Saygýlarýmla.Didem

:: ..
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
23 Ocak 2011
Tüm yaþamýnýzýn mavi ve yeþilliklerle dolu olmasý temenisiyle...Yazarýn yanýtý:Hepimizin, tüm insanlýðýn ayný þekilde yaþamasý ümidiyle.

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
23 Ocak 2011
Çok çok güzeldi, kutlarým. Ýzninizle facebook'da paylaþmak ve zaman zaman seçip yayýmladýðým "facebook'da okuduklarým" arasýna almak istiyorum. Selam ve saygýlarýmla.Yazarýn Yanýtý:Onur duyarým Ömer Faruk Bey, yorumunuzla beni çok sevindirdiniz.Sevgi ve Saygýlarýmla.Didem




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cem Mumcu - Kendine Bakma Kitabý
Duru Sohbetler 2
Duru Sohbetler 1
Korkularýn; Engellerindir Yaþam Sevinçlerinin!
Sarmaþýk Sakal Yansýmalarý
Anlamlandýrma Arayýþý
Gündüz Düþlerim 2
Sekiz Saniye Yansýmalarým B
Bir Aldanýþýn Ardýndan
Gözlem Yansýmalarým2

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýrýlmak [Þiir]
Yaþam yakýnda yakala [Þiir]
Haykýrmak Ýstiyorum [Þiir]
Sanatla Soluklanmak [Þiir]
Anne Çocuk Eðitim Vakfý - Anne Destek Semineri [Öykü]
Gelen Gülüþ [Öykü]


Didem Duruöz kimdir?

Kendini arayan, dünyayý ,hayatý anlamlandýrmaya ve onun içinde etkin olarak var olmaya çalýþan, suskunlar ordusundan ayrýlmaya çabalayan biriyim. Yazýlarýmda bazen; aklýmdan, yüreðimden, içimden geçenleri, bazende farklý kiþilikleri deneyimleme örneklerimi görebilirsiniz.

Etkilendiði Yazarlar:
Doðan Cüceloðlu, Jülide Sevim, Üstün Dökmen, Louise Hay,Allice Miller,Leyla Navaro,Emre Kongar,Kemal Sayar, Milan Kundera, Engin Geçtan,Türkay Demir, Gabriel Garcia Marquez, J.R.R.Tolkien,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Didem Duruöz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.