..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mermere sýkýþmýþ bir melek gördüm ve onu özgürlüðüne kavuþtuncaya dek mermeri oydum -Mikelanjelo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Anýl YÜCEL




29 Aralýk 2010
Çöplükte Geçen Bir Rüya...  
Çöplükte Geçen Bir Rüya...

Anýl YÜCEL


Hayatýnýzda hiç çöpten ekmek toplayan birini gördünüz mü?


:AICB:
Hayatýnýzda hiç çöpten ekmek toplayan birini gördünüz mü?

Yol kenarýnda kokusundan bile geçemediðiniz hatta yanýndan bile geçmek istemediðiniz çöp kutularýný karýþtýrmak nasýl bir his olabilirdi acaba diye düþündünüz mü hiç?Ýçinde her türlü atýklarýn yer aldýðý bu çöp kutusunu karýþtýrmak zorunda kalmak ve hayatta kalma þansýnýzýn buna baðlý olduðunu düþünen birinin yerinde olmak nasýl bir duygu olabilirdi?

Gelin þimdi bir rüya’ya dalalým ve bir an kendinizi çöpten ekmek karýþtýrmak zorunda kalan birinin yerine koyun ve bunun nasýl bir duygu olduðunu düþünün…

Yalnýzca düþünün ve hissedin.

O ekmeði toplayabilmek için bir kenara atacaðýnýz gururunuzu düþünün, belkide ruhunuza en büyük darbeyi indirecek olan bu histir. Sonra bir þeyler bulamamanýzýn ve bulsanýz bile yenilecek kadar iyi bir þeyler bulamamanýzýn acýsýný düþünün belki buna üzüleceksiniz ama en çokda eþiniz ve çocuklarýnýz varsa iþte onlara karþý mahçup hissedeceksiniz kendinizi.

Her þeyden önce çöpten ekmek toplamak öyle görüldüðü kolay deðildir, o pis kokular içinde çöpü karýþtýrmak, yiyecek bir gram bir þeyler aramak belkide satýnca bir ekmek parasý kazandýracak kadar deðeri olan bir þeyler aramak. Bütün bayat gýdalarýn etrafa yaydýðý o pis kokular içindeki zorlu bir yaþam mücadelesi. Etrafýnýzdaki insanlardan utanamazsýnýz, çünkü artýk o gururu, insan gibi dik durmayý bir kenara atmak zorunda kalmýþsýnýzdýr.

Çevreden geçenlerin aldýrýþsýz bakýþlarý arasýnda onlarýn yaþadýðý problemlere anlam vermek olanaksýzdýr. Çünkü o anda düþündüðünüz þey açlýðýn vermiþ olduðu acý hissinizi bastýrmak için bir parçacýk yiyecek bir þeyler bulmak. Yaz, kýþ, soðuk, sýcak demeden olabildiðince bütün çöplere bakmaya çalýþýrsýnýz, her zaman bulamayabiliyorsunuz çoðu kere aç kalýyorsýnýz. direnirsiniz, ama eðer evinizde aç mideyle bekleyeniniz varsa yýkýlýrsýnýz! Gözyaþlarýnýzý içinize akýtýr, acýnýzý bastrýr hatta kendi açlýðýnýzý bile unuturda evdekilere bir parça bir þeyler bulamabilmek için çabalar durursunuz. Ama yinede insanlardan yardým dilenemezsiniz, çünkü bunu yapmaya gücünüz yetmez, çöpten ekmek toplamaya deðil ama iþte buna utanýrsýnýz.

Ama yaþadýkça bu acý’yý tattýkça insanlarýn ne denli duyarsýz, acýmasýz olduklarýný görmeye baþlarsýnýz, belki bir kaç hayýrsever çýkýp, arada bir ekmek alacak ve gününüzü kurtaracak kadar yardým eder. O da arada bir! Sonrada bir kenara kývrýlýr bütün acýlarýnýzla haykýrarak þunu dersiniz; ”Tok aç’ýn halinden ne anlar?”

Þeyh Sadi’nin bir çok anlamlý bir sözü vardýr; ‘’Afiyetin deðerini ancak felaket gören bilir, ey karný tok olan, sana arpa ekmeði hoþ gelmiyor! ama senin gözünde çirkin olan þey benim gözümde sevgilimdir. sevdiði gögsünde olanla, kapýya gözünü dikip bakan arasýnda fark vardýr.’’

Þimdi bu rüya’dan uyanmanýzý istiyorum ve bu rüya’yla gerçek hayatýnýz arasýndaki o farký görmenizi istiyorum. Nasýl bir þey olduðuna siz karar verin ve bundan sonra çöpten ekmek toplayan birini gördüðünüzde’de iþte bu rüya’yý unutmayýn.

Hepinize sevgi dolu günler diliyorum.

Anýl YÜCEL
anilyucel@hotmail.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk'e Özlem...
Kurnazlýk ve Zeka
Dünya'yý Deðiþtirmek Ýstermisiniz?
Dokunma Keyfine Ýþsizliðin...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Engelleri Yok Edelim! [Eleþtiri]
Ötekileþtirme, Ötekileþtiriciler ve Ötekileþenler... [Eleþtiri]
Afrika Açlýktan Kýrýlýrken... [Eleþtiri]
Osmanlý Tarihinde Mehteran [Eleþtiri]
Atatürk Döneminde Türkiye [Eleþtiri]
Çaðdaþlýk ve Engelli Olmak! [Eleþtiri]
Bir Moðol Hakaný Cengiz Han! [Ýnceleme]
Agamemnon Trajedisi ve Troia Savaþý [Ýnceleme]
Tolstoy'un Edebiyatý... [Ýnceleme]
Türkçe'nin Yozlaþtýrýlmasý! [Ýnceleme]


Anýl YÜCEL kimdir?

Anýl Yücel Malatya/Ýstanbul, Turkey 19 kasým 1985 Ankara doðumluyum. . . Malatya Ýnönü üniversitesi mezunu. . . Anadolu Üniversitesi Açýk Öðretim Ýþletme bölümü 3. sýnýf öðrencisi. . . Emlak Müþavirleri Derneði üyesi ve Emlak danýþmaný. . . Siyaset ve dýþ politika, Edebiyat, Sanat, Felsefe, Tarih ve Ekonomi üzerine gazetelerde, dergilerde ve internette çeþitli makaleler. Siyasetle ile ilgili sunumlar, konuþmalar ve çalýþtaylar. AB projeleri yapým ve uygulamalarý, çaðdaþ yaþam adýna çalýþmalar. Engellilere yönelik çeþitli çalýþmalar ve engelliler için hazýrlanan "EngelSizce Dergisi" çýkartýlmýþtýr.

Etkilendiði Yazarlar:
goethe, schiller, novalis, shakespeare, dostoyevski, kafka vs


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Anýl YÜCEL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.