..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam kýsa, sanat uzun, fýrsat aceleci, deney aldatýcýdýr. -Hippokrates
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > derya eðilmez




15 Temmuz 2010
Terörü Bitirip Akan Þehit Kanýný Durdurmak Mümkünmü  
derya eðilmez
canýmýzý yakan terör belasýna çözüm önerileri


:AFGD:
Son günlerde hýzla týrmanýþa geçerek,ateþini düþüren,ocaklarý söndüren terör olaylarý,devletin zirvesinde çözüm bulma amaçlý tartýþýlýyor.Yeni önlemler alýnarak,tedbir paketleri açýklanýyor.Hükümet yetkilileri,açýkladýklarý çözüm önerileri ile terörü kökten halletmiþ gibi mutlu,görevlerini yerine getirmenin haklý gururunu yaþýyorlar.Ancak göz ardý edilen bazý hususlar var ki hafýzasý yerinde olanlar bu hususlarý gayet iyi bilir.Birincisi terörün baþlamasý bugün,dün veya önceki gün yaþanan hadiselerle olmamýþtýr.Terör 1984 yýlýndan beri bu ülkenin baþýna sarýlmýþ bir beladýr.O nedenle sanki terör eylemleri yeni yaþanýyormuþçasýna tedbir amaçlý toplantýlar ve görüþmeler yapmak göz boyamanýn ötesinde hiçbir anlam ifade etmez ki o da hafýzasý zayýf olanlar için.
Ýkincisi,terör eylemleri ve teröristler ile ilgili yapýlan istihbarat çalýþmalarý.Teröristler,nerede yaþar,ne yer ne içer, nasýl düþünür,nasýl eðitilir,hain saldýrýlarýný ne zaman neye göre ve kimden aldýklarý emirler doðrultusunda yerine getirir,bu saldýrýlarý gerçekleþtirmek için hangi yollarý hangi sýnýr boylarýný ve komþu ülkeleri kullanýrlar,hangi ülkeler ne þekilde yardým ve yataklýk yapar.Terörist,maddi kaynaðý nereden bulur,içerde ve dýþarýda maddi anlamda bunlarý kim besler ve destekler.Kimler bunlarý bildiði halde koltuk kaygýsý ile bilmiyormuþ gibi davranýr.Bütün bu sorularýn cevaplarý terörün yok edilmesi açýsýndan oldukça önemliydi.Bunun bilincinde olan ve JÝTEM komutanlýðý yapmýþ olan Binbaþý Cem Ersever JÝTEM`in baþýnda bulunduðu süreçte bu sorularýn cevaplarýný kuvvetle muhtemel bulmuþtu ancak elde ettiði istihbarat, yetkililer tarafýndan deðerlendirilmedi.Binbaþý Ersever kendi isteði ile emekli olduktan sonra bir basýn basýn açýklamasý yaparak bu sorularýn cevabýný açýklayacaðýný belirtmiþ ancak belirttiði açýklamalarý yapamadan ayný yýl (1993)içinde öldürülmüþtü.Üçüncüsü ve belkide en önemlisi teröristlerin geçim kaynaðý.Ülkemizde,terör eylemlerinin beslendiði kaynak sýnýrda gerçekleþen kaçakçýlýk olaylarýdýr.PKK bu kaçakçýlýk olaylarý ile beslenir.Yapýlan kaçakçýlýktan haraç alýr.Hayvan,silah,uyuþturucu belli baþlýlarýdýr.Bu kaçak bilinir ama bilinmiyormuþ gibi yapýlýr niye çünkü engel olma þanslarý yok engel olmaya çalýþanýn karakoluna anýnda baskýn düzenlenir.Onlarca þehit verilir.Bunu kimse göze almak istemez,kimse böyle bir kahramanlýða soyunmak istemez,cesaret edemez.Sebebi ise çok basittir,yalnýz býrakýlacaklarýný bilirler.
Görüldüðü gibi terör,aslýnda çokda karmaþýk bir yapýya sahip olmayan,istenirse rahatlýkla çözülebilecek bir bulmacadan farksýz.Tüm sorularýn cevabý belli,bulmacadaki yerleride belli yeterki doðru kiþiler cevaplarý yerine yerleþtirsin.Bunuda ancak mevki,koltuk kaygýsý gütmeyen,ülkesini seven,cesur vatanseverler yapabilir.











Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Muadil Ýstemezuk
Belki Yarýn Çok Geç Olabilir
Þaþmýþým Bu Muadil Ýlaçtan
Nerede O Eski Ramazanlar
Özgürlüðün Farkýna Varabilmek

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ahmet Haþim ve Yalancý Ay
Gaziantep Ýzlenimlerim
Prangasýný Kýran Kapalý Kadýnlar
Bir Kadýn Ne Ýster?
Bizler Gerçekten Çocuk Olmuþuz
Dubai Ýzlenimleri
Sakýn Komþum Görmesin
Baþka Türkiye Yok

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sevgili Günlük [Öykü]
Mahkemede Bir Gün [Öykü]
Saðlýðýmýz Nereye Gidiyor? [Eleþtiri]
Kendisi Dev Yüreði Küçük Adamlar [Eleþtiri]
Erbekan Yeni mi Anlaþýldý? [Eleþtiri]
Geçici 15. Madde Tozlu Raflara Kaldýrýldý [Eleþtiri]
Erbakan Yeni mi Anlaþýldý? [Eleþtiri]
Muhaliflere Ders Olsun (!) [Eleþtiri]
Bu Bono Baþka Bono [Eleþtiri]
Eyvah Texastayým [Eleþtiri]


derya eðilmez kimdir?

eczacý,ressam,yazar

Etkilendiði Yazarlar:
Cengiz Aytmatov,Reþat Nuri Güntekin,,Yakup Kadri Karaosmanoðlu,


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © derya eðilmez, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.