..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir sanatçý baþarýsýz olamaz; sanatçý olabilmek bir baþarýdýr. -Charles Horton Cooley
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Müþerref özdaþ




28 Aralýk 2009
Bir Kedi ve Bir Adam  
Müþerref ÖZDAÞ

Müþerref özdaþ


Sevginin tek dili yoktu. Ýþte anlaþýyorlardý. Sevildiðini ve kabul edildiðini biliyordu sanki. Sevgi evrenseldi. Sevgi þiir gibiydi. Sevgi ilham gibiydi. Aniden gelivermiþti.


:AIFE:
Soðuk bir gündü. Dalgýn, düþünceli bir adam kalabalýðýn arasýnda yavaþ adýmlarla yürürken evine yakýn bir sokakta ön ayaklarý ezilen bir yavru kedi gördü. Baþkalarý gibi geçip gitmedi oradan. Durdu ve baktý haline. Ne durumda olduðunu anladýktan sonra onu bir veterinere götürdü. Kedicik de sevimli mi sevimli. Ama acýlý ve yardým edin dercesine mahzun bakýþlý. Muayene masasýnda bir kez daha göz göze geldi minik kedi ile adam. Yaþamasýný umut ediyordu. Yaþat beni dercesine bakýyordu minik kedi de.

Onu orada gözlem altýnda býraktý ve çýkýp gitti. Henüz evine gelmeden bir haber aldý. Minik kedi ölmüþtü. Bir hüzün kapladý adamý. Adýmlarý aðýrlaþtý. Eve gitse ne olacaktý ki. Bir minik caný kurtaramamýþtý. Olmamýþtý. O cýlýz ses ve yalvaran bakýþlar geldi aklýna, hüznü arttý. Evine yaklaþtý. Nereden çýktýðýný anlayamadan, bir anda güzel bir tekir kedicik çýkýp geliverdi ve ayaklarýna sürtünmeye baþladý. Az önceki habere mi üzülsün, yoksa þu gelen ve sevgi bekleyene mi sevinsin? Bir anda kalakaldý öylece. Bir süre baktý tekire. Bu þirin tekir sanki hüznünü daðýtmak için gönderilmiþ bir armaðandý. Gülümsemeye baþladý. Onu kucaðýna alýp girdi bahçeye. Üç aylýk ya vardý ya yoktu. Bu gece demek ki seninle sohbet edeceðiz, dedi. Dinleyip mýrýldanýyordu tekir sanki anlarmýþ gibi.

Sevginin tek dili yoktu. Ýþte anlaþýyorlardý. Sevildiðini ve kabul edildiðini biliyordu sanki. Sevgi evrenseldi. Sevgi þiir gibiydi. Sevgi ilham gibiydi. Aniden gelivermiþti. Küçük tekirin en hüzünlü anýnda geliverdiði gibi. Bu kadar cilveli, nazlý olduðuna göre mutlaka diþidir diye düþündü adam. Evet, bu bir diþi kedi idi.Ona bir isim koymalýydý. Ama önce yatacaðý yeri hazýrlamalýydý. Balkonun bir köþesine serdiði kumaþ parçalarý ile ona bir yatak hazýrladý. Ve karnýný doyurdu. Mutluydu kedicik. Kuyruðunu sallayýp duruyordu. Bir kedi için mutluluk kolaydý. Bu kadarcýktý iþte. Doymuþ bir karýn ve biraz sevgi. “ Ne kadar mutlu þu an “ diye düþündü adam. Ve biz, biz insanlar mutlu olabilmek için ne çok þey bekliyoruz? Bir yandan kedinin baþýný okþarken tatlý mýrýltýlarýný dinliyordu. Bu, adamý da sakinleþtirmiþti. Kendi vücudu üzerine kývrýlarak uyumaya baþlamýþtý kedi.

Bu kediye Gecem adýný vermeliyim dedi. Hüzünlü ve mavi bir gecede gelivermiþti. Artýk onun adý Gecem idi. Gecem rüya görüyordu. Kýpýrdýyor ve bacaðý seðiriyordu. Bir yandan da kuyruðu sallanmaya devam ediyordu. Ne görüyordu acaba rüyasýnda? Çok merak etti adam. Ve bir kedinin mutluluðu bulmasýný anlatan kýsa bir hikâye geldi aklýna. Hikâye þöyle idi:

Büyük bir kedi, kuyruðu ile oynayan küçük bir kediye sormuþ: “Neden kuyruðunu kovalýyorsun? “ Yavru kedi yanýt vermiþ:” Bir kedi için en güzel þeyin mutluluk, mutluluðun da kuyruðum olduðunu öðrendim. Bu nedenle onu kovalýyorum. Yakaladýðýmda mutluluða kavuþacaðým.” Bunun üzerine yaþlý kedi þöyle demiþ: “ Gençken ben de mutluluðun kuyruðum olduðuna karar vermiþtim. Ama þunu fark ettim: Ne zaman onu kovalasam benden uzaklaþýyor, ne zaman kendi yoluma gitsem hep peþimden geliyor.”

Ýþte böyle… Mutluluk uðruna arayýþlarda iken belki de yaný baþýmýzdaki mutluluðun farkýna varamýyoruz. Ve yaþamý ýskalayýp geçiyoruz. Mutluluk uzaðýmýzda olmayabilir. Yeter ki geldiðinde ve kapýyý çaldýðýnda onu duyup kapýyý açabilelim. Ve yüzümüzdeki en masum gülüþümüzle onu içeriye buyur edebilelim. Mutluluðu hepimiz hak ediyoruz elbette. Mutlu olanlardan ve mutlu edenlerden olabilmeniz dileðiyle. Mutluluk kapýyý çaldýðýnda açýn lütfen. Derin uykunuzdan uyanýn ve açýn. Demli çayýnýzý birlikte için. Ve merhabanýn sýcaklýðý ile ýsýnsýn elleriniz. Duvarlarýnýzda çýnlasýn þen kahkahalar.

MUTLULUK
Mutluluk belki
Filizi yeþil,
Belki de pembe.
Mutluluk belki,
Ýçilen bir demli çay
Sevdiðinle.


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Mutluluk ayan ne bulur
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
18 Nisan 2010
Mutluluk aradýðýný söyler insanlarýn çoðu,ama mutluluðun her an yaþanmasý gereken bir duygu olduðunu bilmezler.Ýstense acýlarda bile bir mutluluk olduðunu görebilirlerdi.Ulaþýlamayan bir hedef olduðunu düþünürsek mutluluðun,ömrümüz onu aramakla geçecek demektir....Hayvanlarýn çaresizliði beni hep rahatsýz etmiþtir.Onlara yaptýðýmýz haksýzlýklýklar da...Teþekkür ediyorum bu deðerli paylaþým için.Saygýlarýmla.

:: sýcacýk bir yazý
Gönderen: Aysu / , Türkiye
29 Aralýk 2009
sokakta minicik bir kedi buldum alacalý birþeydi ayaðý topallýyordu gözgöze geldik býrakýp gidemedim alýp eve götürdüm ,ayaðýný baktýrdým veteriner bir arkadaþýma kýrýk yoktu belliki ezilmiþti,süreç içinde kocaman olmuþtu ama dikkatimi çeken birþey vardý huzursuzdu mutlu deðildi evin içinde onu dþarýya çýkarýyordum ama yine de mutlu deðildi ,hiçbir zaman evcilleþmedi hep asi yanlarý vardý ,bende onu böyle çok sevdim ,mutlu olacaðý bahçeli bir ev buldum ona bir sürü yan komþu evlerde arkadaþlarý oldu :) ne bileyim seviyorum kedileri asi yanlarýný ,þimdi bitane iran kedim var o da misafirleri kýskanýyor ,bana göre mutluluk karþýlýklý paylaþýmlardan geçiyor , o mutluysa sana karþý sende mutlu oluyorsun, / lacivertiðnedenlik




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
4g : Gittim - Gördüm - Gezdim - Geldim (Eskiþehir’in Yeni Yüzü)
Aný Düne, Ümit Yarýna Aittir
Gideceði Yeri Bilen Mektup: E - Mektup (1 )
Öfkeyle Korku Kol Kola Gezer

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Umutlar Tükenirse
Çiçekleri Döken Bahar
Sevgi Sihirdir
Geceler Günahý Saklar
Hayvan Olmanýn Dayanýlmaz Aðýrlýðý
Muhteþem 8 Yýl
Sevgi Þehri Þehir Rehberi
Daðýlan Bulutlarým
Aldanmalar,aldatmalar ve Yalanlar Üzerine Düþüncelerim
Gelecek Daha Kaç Tecavüze Gebe?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Olsaydým [Þiir]
Sevgi (Seni) Ektim Yüreðime [Þiir]
Ateþi Yakan Bilir [Þiir]
Sahtekarlar Balosu [Þiir]
Sualler (1 ) [Þiir]
Yaþam - Aþk - Tutku - Sevgili [Þiir]
Yaþam Akýyor Yaný Baþýmda [Þiir]
Hani Bir Þarký Var Ya [Þiir]
Zamanýn Kýyýsýnda [Þiir]
Yürekte Bir Ýmzadýr Sevdan [Þiir]


Müþerref özdaþ kimdir?

Biyoloji öðretmeniyim. 1978'li yýllardan beri edebiyat,þiir,resim ve geleneksel sanatlardan "ebru " ve "kaat'ý " ile uðraþýyorum. Sevgi yolu, Ortanca ve Mahzunice adlý dergilerde yazýlarým yayýnlanmaktadýr. Turkhaber ve Cbhaber internet gazetelerinde de köþe yazarlýðý yapmaktayým. Edirne-Uzunköprü SES gazetesinde de yazmaktayým. Yaþamýn en iyi öðretmen olduðunu biliyorum. . . Ve sýnavýný en hazýrlýksýz zamanlarda yaptýðýný . YAÞAM BÝR ÞÝÝRDÝR. . . ÞÝÝR DE SEVDAM. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Etkilememeye çalýþýyorum..Herkesin de ne olursa olsun bir süre sonra kendine bir tarz oluþturduðunu düþünüyorum...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Müþerref özdaþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.