..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçýnýn iþlevsel tanýmý bilinci neþelendirmektir. -Max Eastman
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > mehmet zeki




24 Mart 2008
Týrmanýþ  
mehmet zeki
Çok soyut bir yazý olduðunu biliyorum. Belkide sadece ben ve sevgilim anlayacak bu yazýyý tam olarak. Fareye dikkat edin okuyucular. Ne aldýðýný bilerek okuyun


:AEHE:
Týrmanýþ
Çok þey oldu. Hayal kýrýklýklarý, üzüntü…
Bu kâðýtlara sýðdýramayacaðým kadar çok þey.
Usta bir yazar veya þair dahi þu iki haftadýr çektiklerimi dökemezdi tam olarak en mahrem sayfalarýma.
Güvenimle birlikte bütün benliðim, gelecekten umutlarýmda Düzce depremi gibi sarsýldý. 45 ya da 50 saniye sürmedi bu sarsýntý. Geceleri ve gündüzleri 5 katýyla çarparsak haftalar, aylar hatta yýllar kadar uzun geldi bana.
Gökdelene çýkmýþtým. Hayatýmýn en uzun merdivenlerinden hem de. Çok yoruldum. Bazý katlarda elektrik yoktu. Zifiri karanlýkta ilerledim korkarak. 21 yaþýndaki bir çocuðun korkusuydu benimkisi.
Iþýklar yandý, çevremi gördüm. Ama her zaman bir loþluk vardý. Apaydýnlýk deðildi her taraf. Ýðneler serilmiþ merdivenlerime. Çýplak ayaklarýma battý, kanadý! Sesimi yükseltmeden içten içten haykýrdým. Çýplak ayaklarým kýrmýzýyken iz býraktým kutsal yolumda. Kýzýl ayak izleri… Yolumdan gelenler bu izleri görüp; onlarý neyin beklediðini, tepeye çýkmak için göze alýnacak þeyleri görsünler diye.
Ayaðým çýplaktý dedim. Çünkü Bu güzel binayý eskiden kalma çamur kýrýntýlarýyla kirletmeyecektim.
Birkaç katýnda eþlik edenler oldu bana. Güya ayný yoldan gidiyormuþuz. Konuþtum onlarla, cevaplar aldým sorularýma. Farklý fikirler geldi. Mantýðýmla düþünebilseydim aklýma gelebilecek þeylerdi. Yardýmý da oldu birazcýk bu söylediklerinin.
Biraz çýktým ki duvarlar deðiþmiþ. Meðer geride býraktýklarým aynadaki görüntülerimden ibaretmiþ.
Yolda odalar vardý. Ýçlerinde yorgunluktan harap olmuþ genci çeken tertemiz yataklar. Ama inan içim hiç gitmedi onlara. Mantýðým silinmiþti çünkü. Göz ucuyla baktým, geçtim aralarýndan acýlarla dolu merdivenlerime.
Bir fare geldi karþýma dizlerimden yukarý çýkýp kafama geçti. Kemirmeye baþladý kafatasýmý. Vurdum elimin tersiyle, aþaðý düþtü. Aðzýnda benden bir parçayla.
Þüphelerle, korkularla çýktým çatý katýna. Tattýðým güzelliklerden hiç bahsetmedim. Onlarý da inkar etmemek lazým.
Yukarýda gördüklerim aklýmý baþýmdan aldý. Kanlý ayaklarým kurumuþ olarak, açtým güzelliklere açýlan camdan kapýmý. Ne kadar zarif, ne kadar güzel! Kýrmamak için çok yavaþ tuttum tokmaðýný usulca araladým Aþkýn Kapýsýný.
Ýþte sonunda beklediðime deðdi. Zaten tahmin ediyordum karþýma bunlarýn çýkacaðýný. Çok güzel bir manzarasý vardý buranýn. Aþaðýdaki insanlar imrenerek baktýlar bana. Bense mutluluktan uçuyordum, kan kokan ayaklarýmla. Sürekli þükrediyordum halime. Tam da kendimden geçmiþken, fare geri geldi aðzýndaki parçayla. Eðilip gözlerine baktým hayvanýn. Al diyordu, bu sana ait. Çalmamalýydým onu senden.
Et parçasýný yerine taktým. Sonrasý puslu biraz. Tam olarak hatýrlayamýyorum. En son anýmsadýðým þey; terasýn bitiminde ki duvara çýkmýþ aþaðýdaki yola bakýyordum. Ön(l)ümde hiçbir engel bulunmadan. Tek ayaðým boþlukta diðeri saðlamca binada dururken, tam atlamayý düþünürken. Bir peri geldi. Bana söyleyecekleri ne yapmam konusunda fikir verecekti.
Çok güzeldi. Ýsimlerini yalnýzca hikâye kitaplarýmdan duymuþtum. Olmasý gereken gibiydi. Aðlar gibi gülümsedi bembeyaz teni havalandý sanki. Bana bakýp dedi ki:
-



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn düþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ufak Bir Hayal

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Savaþ
Büyüyen Çocuk


mehmet zeki kimdir?

ilgim var geliþtirmem gerekiyor ama bunun için bi peri lazým


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet zeki , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.