..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm mutsuzluklar yokluktan deðil, çokluktan gelir. -Tolstoy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > sinem sal




17 Eylül 2006
Bir Aþký Mahvetmenin Yollarý  
sinem sal
Tükettiklerimizden


:DCAF:
Küçüklüðümüz bitip de aþký kavramaya baþladýðýmýz yaþlara gelince-ki asýl küçülmeler burada baþlýyor ya neyse-yalnýzlýðýmýzý kavramaya baþlýyoruz.
Oysa biz(insanlar) çocukken de yalnýzdýk. Hanginizin annesi siz kýrýlan oyuncaðýnýz için aðlarken aðladý sizinle? Ya da sizden baþka kim katýla katýla güldü düþen birinin haline?
Bizler çocukken de yalnýzdýk iþte. En çok da ondan korkardým. Deðiþmedi korkularým o zaman da karanlýkta aðlardým. Düþ gücüm derindi belli. Karanlýkta gördüðüm her nesneyi beni almaya gelmiþ biri sanýrdým. Oysa zaten karanlýktaydým. Kim nereye götürecekti ki beni? Olsa olsa zýtta: daha aydýnlýða.
Sonra büyüdük(ellerimiz, ayaklarýmýz geniþledi.) Aþýk olduk. Vermeyi,verip de karþýlýk beklememeyi(!), affetmeyi iþ bildik Aþkýn içinde verdik de durduk Öyle verdik ki öyle sevdik ki “tükendim” dedik.
“Bana saygý göster” dedik. Dedik de karþýmýzdaki insan bize “gitmek istiyorum “(böyle demez kimse),”gideceðim(haber verir gibi bu þekilde gitmiþse dönecektir),”hoþça kal” dediðinde saygý göstermedik. Suçladýk da suçladýk.
Öyle ya biz aþýktýk.
Aþk neydi o halde?Karþýlýksýz veriyorum deyip sonunda verdiklerimizi anlatýp bir türlü alamadýklarýmýzý kusmak mý?
“Doðru insaný arýyorum”dedik.Doðru insan yok. Herkesin bir yerleri eðrildi sýcaktan. Sen de kimin neresi eðri diye deðil de kimin hala neresi doðru kalabilmiþ diye bak.
Bir de deriz ki:”Beni olduðum gibi kabul et” Sonra en yakýn dostumuza dert yanarýz. “Yok ben bunu adam edemicem, deðiþmio hep ayný” Biz olduðumuz gibi kabullenilmiþiz iþte. Adamýn hareketleri bize orantýlý deðiþmiyor. O da olduðu gibi.
En baþta her þey güzel derler ya-ki ben baþta da çirkin olanýna rastladým-Sonra neden bozulur her þey? Rengarenk boyadýðýmýz o tuvalin üstüne neden çamaþýr suyu dökeriz ki?(Hem resmi mahvediyoruz hem de o koku dayanýlýr gibi deðil)
Bir bir kavgalar oluyor sonra. Açýlmayan telefonlar, yersiz toplantýlar... Aldatýldýðýmýzý düþünüp suçladýðýmýz kaç anda biz bir baþkasýna beðeni ile bakýyorduk acaba?
Kurmaktan býkmadýðýmýz,kurulmaktan aþýnmýþ bir cümle:”Benimle yeteri kadar ilgilenmiyorsun”( Ah bu cümleyi eski zamanda kurduklarýmý hatýrlýyorum da keþke olsalar da ilgilenmeseler. Bir köþede öylece dursalar. Keþke ilgilenmeseler de onlara ait olsam sadece.)
En son raddeye gelinmiþ bir konuþmanýn ilk adýmý var bir de:” Beni boðuyorsun”(Adamýn kötü bir espri yapasý geliyor ya sen de yüzme bilseydin kardeþim. Öyle deðil mi ama can yeleðinle açýlsaydýn denize)
Yavaþ yavaþ aþk yok olur. Hala direniþ vardýr. Aþk,savaþ olmuþtur artýk. “Savaþma seviþ” olmuþtur “seviþme savaþ”
Savaþýrsýn da neyle?(Çocukken plastik kýlýcýmýzý karþýmýzda bir canavar varmýþ gibi sallardýk ya üstüne terlerdik ne aptalca.)Sadece kendimizle savaþýrýz aslýnda. Takýntýlarýmýzdan kurtulmaya çalýþýrýz. Tek tarafýn aþkýnýn bittiði bir iliþkide karþýda savaþacak kimse kalmaz.Ýnsan koymuþsa kafaya bir kez “bitti “ diye reset tuþuna basamazsýn. Adam oymuþtur o tuþu,üstünü de bantlamýþtýr.
Anlayacaðýnýz sizin program çöktü.
Ah az daha unutuyordum: “Benim sevdiðim kadar sevseydin...” Sevmedi iþte. Aslýnda anlýyorum niye kurduðunu bu cümleyi. Beklersin o da senin için yaptýklarýný anlatsýn diye. Anlatmaz. Ýþte aranýzdaki fark: o sadece anlatmaz. Sense iyilik yapýp denize,pardon,yüzüne atansýn. Anlatýrsýn.
Adam sana susar. Susarken bile sana yardým eder adam. Eðer o susmasa sen anlatamazdýn unutma.
Tek taraflý deðildir hiçbir iliþki. Bir duvarý tek baþýna bitiremezsin. Mutlaka harcýna biri karýþmýþtýr. Anlýyorum duvarý yaparken üst üste son koydun tuðlalarý, o bir el atmadým;ama düþündün mü o tuðlayý senden önce kim yaptý?
Doðru insan” dedim doðru insan...Bir gün az eðrisi buldu beni. Üzdüðünü inkar edemem(aslýnda üzmedi, üzüldüm)Doðru insan derken ben eðrildim giderek.
Ben hiç terk etmedim. Zorla terk edildim. Aþklarýmý mahvettim. Býktýrdým, usandýrdým kendimden.Büyüklüðümden deðil(zaten kimse böyle düþünmemiþti ki) küçüklüðümden,korkaklýðýmdan. Piþman olmaktan korktum hep. Böylece geçmiþi suçlayacaktým.En avutucu söz: “elimden geleni yaptým”
Evet elimizden geleni yapýyoruz mükemmel yaþamlarýmýza ulaþmak için. Elimize azýcýk alýyoruz sonra da onu yapýyoruz,gerisini ardýmýza saklýyoruz.
Mutluluðumuz için devamlý mutluluðumuzu erteliyoruz.
Kabul ediyorum aþk acýsý acý.Ama onulmaz deðil. Kaybettiysek býrakalým geçmiþte kalsýn. Geçmiþe geçmiþ olsun da gelecek bizim olsun.
Yarýný kendine ada.
Ne kolay yitirdik zor elde ettiklerimizi. O kadar duvarý, daðý,tepeyi bir uçurumdan atlamak için mi týrmandýk?
Erittim elimdeki,avucumdakileri. Sýrf daha mutlu bir hayata ulaþmak için,sýrf sevdiðim kadar sevilmek için.
Geç anladým sen dengeli seversen kimse dengesiz deðil.
Ve tamiri geçmiþe yapmayýn geleceðe yapýn. Sonra da o gelecekte yaþayýn.Mutlu yýllar...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: mrb
Gönderen: Sercan taþkýran / Ýzmir/Türkiye
14 Þubat 2007
ben Sercan tükettiklerimiz adlý yazýný yayýnýmda seslendýrmek uzere aldým haberýn olsun bende buranýn býr uyesýyým ama sana danýþmak ýstedým býlgýn olsun ýstedým..baþarýlar dýlýyorum ve bu arada istersen yazýlarýný yayýnýmda seslendýrebýlýrým eðer bu iþe gerçekten gönul vermiþsen bana ulaþabýlýrsýn radyocu_35@mynet.com

:: yorum
Gönderen: Oktay Ertuðrul / Afyon/Türkiye
30 Kasým 2006
Yazarým okuduðum ilk çalýþmasý. Bu güzel bir çalýþma olmuþ, etkilendim okurken. teþekkürler.

:: MÜKEMMELE YAKIN
Gönderen: promat promat / DÜZCE/
30 Kasým 2006
KUTLARIM KALEMÝNE SAÐLIK. YAÞAMAKTA OLDUÐUM AÞKA ÖYLE BÝR ÝVME VERDÝKÝ. DÜÞÜNEMEDÝKLERÝMÝ ANIMSATTI. TAM OLARAK KATILMASAMDA TESPÝTLERÝNÝZE YAKLAÞIK OLARAK ÇOK KATILIYORUM.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sürgünün Göçebe Düþünceleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Soprano Yalnýzlýk [Þiir]
Kelepçenin Gözleri [Þiir]
Gitiþken Kalýþ [Þiir]
Kopuk Sevgi [Þiir]
Sarhoþ Þiir [Þiir]
Þehirlerarasý [Þiir]
Pelerinli Kadýn [Þiir]
Küçülenler Alýp Gittiklerin [Þiir]
Ýki Piyano [Þiir]
Bir Makas Yarasý [Þiir]


sinem sal kimdir?

Ýstanbul doðumlu yazar, þair. 2005 ve 2007 yýllarý arasýnda Ýzedebiyat'ta yazdý. O zamanlar sarý saçlarý vardý, artýk kýzýl saçlý, Pink Floyd'u çok severdi hala da sever; ama yazýlarýný artýk etnik müzikle yazmayý tercih ediyor, Judia adlý þarký kendisi için özeldir, sahiplenmiþtir. Talk talk grubunun tomorrow started þarkýsýyla, Bonnie Prince Billy ile, Portishead'le çok yazý tüketmiþtir, 2005 senesinde bordo ojeden nefret ederdi þimdi parmaklarýndan bir o rengi bir de yüzüklerini eksik etmiyor, bir de o zamanlar bu kadar zararlý þeyler yiyip içmezdi, daha saðlýklý beslenirdi. Çok þey deðiþti. Mesela saçlarýný hep sola doðru ayýrýrdý artýk saða doðru tarýyor. Yazýlarý da deðiþti kendisinin. Düzen kelimesinden nefret etmeye baþladý. Bazý þiirlerin duygularý düzdüðünü söyledi. Ayýplandý, kadýnsýn ne biçim laf o öyle dendi. Gülümsedi. Þimdi bitirmeye kýyamadýðý bir romanýn içine girip yaþýyor arada bir. Okuyor bir de. Okuyacak da. Bitirmez herhalde öðrencilik hayatýný çalýþsa bile. Ýngilizce öðretmeni kendisi. Bir de tango öðrenmeye baþladý yeni yeni. Yazmaya benzemiyormuþ, zaten yalnýzlýðý seven birinin çiftli bir dansý becerebilmesi beklenemezdi ; ama baþaracak sanýrým. Bir de site kurmuþ bir yazar arkadaþý kendisine. Hala yaþýyor.

Etkilendiði Yazarlar:
--


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © sinem sal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.