..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Seviyorum, öyleyse varým. -Unamuno
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gerilim > mehmet ali güney




15 Þubat 2002
Tavandan Damlayan Sular  
mehmet ali güney
Böðürmeler geceye eþlik ediyordu. Kent insaný kusmak için tüketiyordu. Kusmuktan geçilmiyordu sokaklar. Sessizce damlýyordu tavan, kusulmuþ bir hayatýn üstüne...


:CAFD:
MEHMET ALÝ GÜNEY

Tavandan Damlayan Sular

“Yaþamayý beceremeyen insanlara
intihar en güzel yoldur. Hem kendi
kurtulur hem de toplum”
          

Geçmiþe daldýðý anlarda odanýn rutubetli kokusu geceyle birlikte aðýrlaþýyordu. O zaman Tarlabaþý’nýn gürültülü havasý tavandan sýzan suya farklý bir anlam katýyordu. Sesler her gece aynýydý. Ýniltiler silah seslerine karýþýyordu durmadan. Ýlk baþta ruhumun yankýsý iþte bunlar diye avazýnýn çýktýðý kadar eþlik etmiþti. Midesini tutuyordu þimdi. Kusmamak için zor tutuyordu kendini.
-Gelecek korkusu olmadan yaþamak nasýl birþeydir? diye soruyorlardý. Neden sözlerine hep böyle baþlýyorlardý...Sorunun aptallýðýný düþündükçe küfrediyordu.
-Ýnsanlar niçin anlamak istemiyorlar, kahretsin niye ben onlarý ilgilendiriyorum niye niye, diye duvarý yumrukluyordu...
Ýnadýna yaþamak istiyordu. Sarsýlan bedenin de bu soru aðýrlaþtýkça zevkin doruklarýna ulaþmak istiyordu. Ýþte buydu, hayat denilen oyun ...
Tavan damlýyordu sessizce, gecenin sesi odayý dolduruyordu. Issýz bir soðukluk ayaklarýndan midesine týrmanýyordu. Üþüyordu kýz. Titreyen bedenini biraz daha saklýyordu geçmiþten...
Her eve dönüþte kendine sýrýtan bakýþlara aldýrmýyordu. Potansiyel dýþlanmýþlarýn arasýnda yer aldýðýnýn farkýnda olmamak azda olsa irkiltiyordu bedenini. Fark ediyordu o zaman kendisine bakan petlek gözlerin hiçliðini. Öylesine gidiyordu okula. Birkaç derse girerek hayata tutunduðunu biliyordu.
Sadece:
-Ýnanýlmaz derecede mutluyum, diyordu nasihat edenlere. Açlýðýn peþinde koþmak, heyecaný zirvede yaþamak mutluluktu. Soðuk kentin toplumsal baskýlarýndan sýyrýlmak, inadýna ters yaþamak mutluluktu.
Gözleri farkýnda olmadan dalýyordu gýcýrdayan kanepenin soðukluðuna. Gözleri iri iri açýlýyordu o zaman. Hýrçýnlaþýyor ve itiyordu üstünden erkeðini.
Kaybettiklerinin sancýsý, ýssýz bir sokakta buluyordu. Hýzla ilerleyip kendini atýyordu serserilerin arasýna. Sarkmalar kalbini bir yerden alýp ücra duygulara yöneltiyordu. Karanlýðýn altýnda yitirdiði benliði kalbini sýkýþtýrýyordu. Bedenini bir meyhanenin soðuk duvarýna yaslýyor ve intiharla yaþam arasýndaki dengeyi yitirdiði gecelere aðlýyordu. Asla içmem diyen aðzýndan alkol sýzýyordu þimdi.
Gecenin bir vakti yaþama isteðini yeniden canlandýrmak istiyordu. Fakat baþka birinin kollarýna ihtiyaç duyan duygularý artýk taþýyamýyordu tükenen bedenini.
* * *
Elindeki dergiyi bir köþeye fýrlatýp attý kýz. Sinirden yüzü titriyordu:
-Tüm kozlar onda. Beni çok iyi tanýyor ve durmadan yazýyor it. Birþeyler yapmalýyým, dedi. Çaresizlik her yanýný sarmýþ felçli bir hasta gibi hareketsiz kalmýþtý. Zorlukla sürüklüyordu ayaklarýný, bir an önce ulaþmalýydý lavaboya. Gözleri kararýyordu:
-Kusmalýyým, dedi. Herþeyi biran önce kusmalýyým...
* * *
Böðürmeler geceye eþlik ediyordu. Kent insaný kusmak için tüketiyordu. Kusmuktan geçilmiyordu sokaklar. Sessizce damlýyordu tavan, kusulmuþ bir hayatýn üstüne...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gerilim kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hayatýn Baðlarý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Üþüyen Adam
Sevgilim Uyku
Mendil Satan Ellerin, Gözlerinin Ýfadesidir.
tufanýn vaktini sorduðun son yolcu
gecenin sahih yüzü
gidiþ dönüþ bileti
Bir Gitaristin Taþýdýðý Figür

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Koridorlarda Geçen Zamane Aðýtlar [Þiir]
birkenti tek baþýna þairler yaþar [Þiir]
Kentin Delikanlý Rüzgarlarýna Karþý [Þiir]
Ýki Þiir [Þiir]


mehmet ali güney kimdir?

istanbul üniversitesi rehberlik psikolojik danýþmanlýk mezunuyum

Etkilendiði Yazarlar:
ahmet altan, ismet özel,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet ali güney, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.